Home » Forum » Opa 85 hoe vieren met familie uitje

(O)pa 85: hoe vieren met familie-uitje?

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mare
(O)pa 85: hoe vieren met familie-uitje?

Mijn vader wordt 85. Dat willen we graag vieren natuurlijk!
Ik heb een, behoorlijk, budget gekregen om een leuke dag te organiseren voor ons gezelschap: 2 iets minder valide ouderen van 85, 8 volwassenen, 4 jongeren, en 1 achterkleinkind van 3 jaar.

Er zijn dus wel wat restricties. Ouders kunnen niet goed/lang meer lopen. Moeder werd recent 85, toen hebben we met salonboot vaartocht door Amsterdamse grachten gemaakt. Dat was perfect: veel te zien, prima voor de jongste, niet te ver moeiend en genoeg gelegenheid om t samen gezellig te hebben.

Nu dus voor mijn vader.
Liefst beetje regio Rotterdam/Veluwe etc.
Op zich zou een overnachting ook nog een mogelijkheid zijn.

Vader houdt erg van musea, cultuur etc. Wat er zoal te vinden is onder 'familie-uitjes' is veelal niks voor hem. Huifkartocht, spelletjes, dat is niks.Liefst heeft hij iets met een gids, hij is nogal van de educatie :-). Moet echter ook leuk zijn voor de jongeren in het gezelschap.

Wie heeft er een leuk idee?
Alvast dank voor het meedenken!

Mare

Jasam
Avifauna

Eten, drinken vogelpark, boottocht, speeltuin

Een geweldig mooi park voor iedereen wat wils.

Jasam
en overnachting mogelijk
Ely
Rotterdam

De SS Rotterdam en/of Hotel New York? En dan misschien met een watertaxi, of is dat te wild?

Urslau
Biesbos

Daar zijn toch ook mooie rondvaarten. Zelf nog nooit gedaan, maar staat wel op de nominatie.

Annet
Archeon in Alphen ad Rijn

Er zijn groepsarrangementen met rondleiding. Leuk voor jong en oud.

Dalarna
annet

Lijkt me veel lopen voor die twee ouderen.

Algemeen: Avifauna vind ik ook een goed idee, dus met de boottocht.

Vera*
Mare ot

Hoe is het met je dochter op school?

Mare
Leuke suggesties zeg!

Avifauna: vader organiseert ieder jaar een familiebrunch, daarmee zijn we paar jaar geleden in Avifauna geweest. Erg leuk idd, maar (helaas) dus recent nog geweest.
Biesbosch vind ik ook een leuke, ga ik even op verder zoeken!

Mare
Vera ot

Goed onthouden!
Ze kwam 0,2 punt tekort om over te mogen naar tweetalig 5vwo. Heb daar destijds het nodige over gepost, mn over het gebrek aan meedenken van school.
Het is een lang verhaal van alle pogingen die we ondernomen hebben richting school. Uitkomst: dochter is ipv naar 5vwo naar 4 havo gegaan :-(.
Daarna nog geprobeerd of ze dan iig een aantal vakken op vwo-niveau kon doen. Kon ook niet.
Dochter heeft zich stierlijk zitten vervelen dit jaar. Zo zonde! Hielp de lerares met nakijken proefwerken 1e en 2e klassers. Zit in de MR. Geeft bijlessen. Maar ik heb het met kromme tenen aangezien.
Geweldige cijfers, dat wel. We vinden niveau tussen (iig tweetalig) vwo en havo erg groot. Dochter vond havo erg anders. Klassikaler, schoolser. Kreeg engelse toets met de vragen in het nederlands.
Maar goed. Dit jaar is bijna om. We zien het examenjaar vol vertrouwen tegemoet, dat dan weer wel.

Maar ik blijf het heel erg jammer vinden dat doorstromen, afstromen in dit geval, zo lastig blijkt. Dochter had prima met een taak in de vakantie op zelfde niveau als havo5 kunnen komen, maar omdat aantal (mi minder relevante vakken) al werden afgetoetst in 4e kon het niet.
Wat ook wel lastig was, maar te begrijpen, haar vriendenkring gingen wel,naar vwo5. Deden samen de tto-tripjes en uitwisselingen met buitenlandse studenten. En dochter maakte daar geen deel meer van uit. Dus die contacten werden steeds losser, er is nu nog 1 vriendin over. Dochter heeft gelukkig leuke nieuwe meiden in de klas gelukkig, maar met die andere groep had ze 4 jaar opgetrokken.

Tsja. Hebben nog overwogen of ze na havo5 alsnog voor vwo zou gaan, maar ze wil niet nog eens 2 jaar doen. En 2 jaar in 1 zoals bij Luzac is wel heel erg prijzig... Los daarvan heeft ze haar zinnen nu gezet op een opleiding in Den Haag, internationaal, dus daar komt dat engelstalige weer mooi van pas :-).

Dus, dat is de stand van zaken nu. Beetje raar 'tussenjaar' geweest. En nu maar op naar het eindexamen volgend jaar!
Lief dat je er naar vroeg!

Tijgeroog
Den Bosch

Den Bosch ligt wel ergens tussen Rotterdam en de Veluwe, toch? Daar kun je rondvaarten maken op een klein bootje door de stad. Lijkt mij ook leuk. Met gidsen, en ook te combineren met een wandeling ofzo.

http://www.kringvrienden.nl/leftBlok/rondvaarten_categorie.php?lid=29&ca...

Vera*
Mare ot

Bedankt voor je update! Aan het begin van het jaar had je al eens gepost dat het je dochter zo tegenviel v.w.b. het niveau.
Fijn in ieder geval wel dat ze nu toch weer een leuk clubje meiden om zich heen heeft.
Ik wens haar een heel goed examenjaar.

vlinder72
Openlucht museum

Het openluchtmuseum in Arnhem is leuk. Of het kroller muller in Park het Hoge Veluwe. Of het tochtje met de stoomtrein van Beekbergen naar Dieren. Daarna van Dieren naar Zutphen met de boot en vanaf Zutphen met de reguliere trein weer terug naar Beekbergen. Erg leuk. En Zutphen is ook een hele leuke stad.

Kaaskopje
Stoomtram Apeldoorn - Dieren of andersom

Stoomtrein Apeldoorn - Dieren
Stoomtreinrit Dieren - Apeldoorn met diverse mogelijkheden voor dagtochten o.a stoomtreinrit in combinatie met boottocht over de IJssel, stoomtreinrit in combinatie met bezoek aan apenheul stoomtreinrit met bezoek aan TV toys museum Dieren.

2e pinksterdag
juni tm12 oktober alle zondagen
juli en augustus: maandag t/m vrijdag

En op hotelkamerveiling.nl kun je standaard voor een leuk bedrag een hotel boeken in Beekbergen.

Stenna
ook leuk

het Watermuseum in Arnhem. Leuk voor kinderen maar ook interessant voor volwassenen.

Mare
Dank! Heb nu 2 opties gevonden

Een is idd Hoge Veluwe/Kroller Muller:
aankomen htl daar in de buurt, koffie&gebak voor de jarige, daarna met gids tocht door park Hoge Veluwe. Er zijn mogelijkheden voor mindervaliden, vooral een fietstocht met fietsen met een (rol-) stoel voorop zijn echt leuk! Kunnen we al fietsend door het park, en oma en opa kunnen lekker zitten en meegenieten :-). Daarna weer naar hotel, daar lekker diner, overnachten.

Andere is idd die suggestie met die stoomtrein naar Zutphen. Is ook echt iets voor mijn vader, en combi stoomtrein, boottocht en Zutphen vind ik erg leuk. Alleen is lopen echt een probleem, dus ik moet even kijken wat daarvoor mogelijkheden zijn in Zutphen. In zo'n stoelfiets is tot daar aan toe, maar ik krijg mijn vader echt niet in een rolstoel. Is 'ie te trots voor. Noemt hij iets voor 'bejaarden'. (Let wel: de man wordt 85, haha).

Maar top, echt twee hele leuke mogelijkheden dus. Dank voor de suggesties en het meedenken!
Het wordt vast een mooi feest. En het is heel fijn omdat nog zo met z'n allen te kunnen vieren.

groet,
Mare

Mare
Vera

Dank je wel!
Dat hoop ik ook. En daarna een mooie vervolgstudie waar ze weer wel wat meer geprikkeld wordt.
Overigens houden we haar regelmatig voor dat die vwo-jaren echt niet voor niets zijn geweest. Ze heeft daar studievaardigheden geleerd die haar in de vervolgstudie nog vaak van pas zullen komen.

Zij komt wel goed terecht. En ook met teleurstellingen omgaan is een wijze les. (Al hadden we haar deze graag bespaard, natuurlijk)!