Home » Forum » Ophangen zonder boren

ophangen zonder boren

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Juul
ophangen zonder boren

Werkt dat ?

Ik heb een nieuwe badkamer en wc en durf dus niet in de tegels te boren om wc rolhouder op te hangen. Heel suf ja, maar je kunt er druk mee zijn.

rode krullenbol
Interessant!

Ik lees mee, want hier ligt nog een stapel spiegeltegels die ik niet durf op te hangen in de badkamer uit angst dat de lijm niet goed genoeg hecht.

@Emma
Vacuüm

Je hebt van die vacuüm zuignap systemen. Daarmee kun je moeiteloos handdoekhaakjes, zeepbakjes, toiletrolhouders enz. ophangen. Google maar op vacuümzuignap badkamer. Ik boor ook niet in badkamertegels.

@Emma
Rode Krullenbol

Ook voor jou heb ik een oplossing ;-)
Dubbelzijdig plakband. Moet je aan de rand van de tegel bevestigen zodat je net weer kan loswrikken met een plamuurmes als het scheef zit.
Succes beiden :-)

Lilian1
Ik heb

Handdoekhaakjes ook met van die zelfklevende tape hangen. Daar hangt een flinke badhanddoek aan dus t kan wat hebben. Ze hangen er nog pas een paar weken dus op langere termijn weet ik t niet. Ook de wcrolhouder ga ik met die tape ophangen.
Wel goed zorgen dat t vetvrij en droog is voor je plakt.

Baby-Lon
Gewoon in de voegen

Ik boor gewoon in de voegen, dus tussen de tegels. In tegels boren is volgens mij een kunst op zich en zou ik nooit durven inderdaad. Maar in de voegen een gat boren gaat prima, ook als je dan een randje van de tegel raakt gaat er niks mis.

Ik heb zo ook dingen in de badkamer (kastje, spiegel) opgehangen die eigenlijk een vierpuntsophanging hadden en dan slechts drie van de vier gaten gebruikt (met 3 punten kan je namelijk in de voegen blijven, een verticale lijn en een horizontale lijn volgen als je snapt wat ik bedoel). Dat hangt stevig zat met 3 van de 4 bevestigingspunten. Maar bij een wc-rolhouder heb je sowieso maar 2 gaten denk ik dus dan heb je dat probleem helemaal niet.

Lusithania
Lijm

Voor de badkameraccessoires, gekocht bij de Praxis, waren er ook een soort van lijmadapters te koop. Die hebben wij gebruikt.
https://www.praxis.nl/badkamer-keuken-wonen/badkamer/badkameraccessoires...

Lusithania
En

Voor de klok en twee kleine haakjes hebben we de strips van Tesa en klevende spijkers.

Stoepkrijt
in tegels boren

Als ik in een tegel wil boren maak ik een kruis van plakband op de plek waar het gat moet komen. Daar boor ik doorheen. Zo beschadigt de tegel niet als je wegglijdt met de boor.

Mijntje
plakband

En dat plakband waarover Stoepkrant het heeft is geen doorzichtig plakband maar van dat scheurplakband wat je wel gebruikt tijdens het schilderen.

Wij hebben een zware pluchen mammoetkop aan zo'n plastic spijker van Tesa hangen. Dat houdt wel.

Stoepkrijt
dank

Dank voor de aanvulling Mijntje, klopt inderdaad. Op doorzichtig plakband glijd je alsnog weg.

rode krullenbol
Voor nog meer grip op de tegel bij het boren ...

Leukoplast!

Miep Kraak
Dat heet

Schilders tape en geeft geen (minder) lijmresten dan andere plakmiddelen.

Iris
Dubbelzijdig tape

Ik heb pas bij Ali dubbelzijdig tape besteld en daar een passpiegel mee opgehangen. Het is wat dikker tape, transparant, en de spiegel blijft al twee weken hangen.

rode krullenbol
Dank jullie wel, @Emma en Iris

Zodra ik er tijd voor kan vrijmaken, ga ik ermee aan de slag!

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.