Home » Forum » Orgineel gastenboek bruiloft

Orgineel gastenboek bruiloft

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fiekje
Orgineel gastenboek bruiloft

Voor een bruiloft waar ik ceremoniemeester ben moet ik een gastenboek regelen. Wie heeft een leuk maar ook niet heel erg bewerkelijk idee?
Alvast bedankt voor jullie hulp...
Gr. Fiekje

picovina
Bij ons.....

stond er een klein houten doosje/kistje (xenos) met doorzichtig vernstertje in deksel.En daarin zaten (lichte)afdrukken van onze trouwkaart op transparant papier. De gasten konden allemaal op een kaartje hun wens oid zetten. Toevallig kistje vd week weer ns boven water gehaald en leuk na zoveel jaar weer ns te lezen!!!!! tekeningen van kinderen die nu al veel groter zijn enz!!
Succes!!

Tirza G.
Leuk maar wel bewerkelijk :-)

Een grote lap fijn borduurlinnen, iedereen zijn naam laten schrijven met uitwasbare inkt en die namen borduren (kan de bruid natuurlijk ook zelf doen). Daarna wassen et voila :-)

Tirza

bromvlieg
Een boom met kaartjes

Zaag een mooie tak af en zet die in een stevige emmer zand, zet er een doosje kartonnen hartjes en lintjes bij en laat iedereen iets (naam plus wens) in de boom hangen.

jeltje
Wijnflessen

Iedereen een fles wijn met zelfgemaakt etiket laten meenemen. Als ze het echt willen bewaren misschien wat lastig, maar wel heel erg lang plezier van als je een flesje wijn open trekt!

Engeltje
Verjaardagskalender

Wij hadden een verjaardagskalender waar iedere gast zijn of haar eigen verjaardag op schreef. Hij hangt na 13 jaar nog altijd op het toilet, dus ik zie en gebruik 'm dagelijks ;-)!
Vrienden hadden een grote spiegel in een mooie lijst waar iedere gast wat op kon schrijven met een whiteboardstift. Dat kan natuurlijk ook op zo'n kant-en-klaar schildersdoek.
Succes met de voorbereidingen!
Engeltje

Shonagh
Tirza

Zo'n tafelkleed heb ik in de kast liggen van het huwelijk van mijn ouders in 1953.

Genista
Niet zo bewerkelijk

De verjaardagskalender(s) heb ik ook wel eens gezien (en mijn verjaardag mogen invullen), erg leuk. Wij zelf hadden gewoon een heel groot papier neergelegd met een uitsparing in het midden waar we later een foto zouden inplakken en daar mocht iedereen zijn naam op zetten, in het wilde weg. De foto is naderhand erin geplakt, het hele papier hebben we ingelijst en het hangt nog altijd.

Merel
Hier wat ideetjes

Onlangs stuitte ik op een hele leuke website met ideetjes omdat een vriendin van mij hier ook naar zocht:

http://ohamanda.com/2011/04/12/creative-wedding-guest-books-top-ten-tues...

Ik vind de boom het zelf het leukste. Ze hebben dan een boom getekend zonder blaadjes en de vingerafdrukken (met meerdere kleuren inkt) worden dan de blaadjes. Iedereen schrijft zijn naam bij zijn vingerafdruk.

Klaartje
Wat ook kan

Een grote schilderijlijst, mag best oud en een beetje kitcherig zijn, dan de gasten per koppel/familie erachter fotograferen.

Manda Rijn
Whishing tree

zoek maar op via google en dan afbeeldingen.

Tirza G.
Shonagh

Da's raar, want toen bestond er nog geen uitwasbare inkt. Tsk tsk tsk.

Tirza

Tirza G.
Izar

Ik kan je uit ervaring vertellen dat dat niet waar is < grijns>

Tirza

Shonagh
Tirza, da's waar

De balpen handtekening is hier en daar ook nog goed te zien. Maar men wist toen toch niet dat het "later" anders/beter kon ? Het kleed is (te) weinig gebruikt, vandaar dat ik het heb meegenomen na overlijden van mijn moeder ("zonde om weg te doen"), maar eigenlijk zegt het me niets, de meeste namen/ handtekeningen kan ik niet eens lezen :o)

gruffalo
Bedenk

bedenk wel dat het in het huis van het bruidspaar moet komen te staan en als het wat langer mee moet gaan, dat het niet te groot/opvallend moet zijn.

bij ons lieten de ceriemoniemeesters iedereen wat op onze toiletdeur schrijven. Was op zich wel leuk, zo hadden we een origineel toilet. helaas kun je dit niet opbergen als je het na een paar jaar wel zat bent.

Maar zo'n boom, waar laat je die na een jaar in huis?

bromvlieg
Een kapstok

, zo'n vlakke met haken, wit bijvoorbeeld, met een watervaste stift erbij.

Als ze hem niet als kapstok-des-huizes willen gebruiken, kan-ie altijd nog op de slaapkamer of op zolder.

Tirza G.
En na al deze

woeste originele ideeen komt een gewoon gastenboek mij ineens erg rustgevend voor :-)

Tirza

Snuggle's
Picknick tafel

Wij waren een paar weken terug op een bruiloft waar het bruidspaar een picknick tafel kreeg waar iedereen wat opgeschreven had. Zo origineel had ik nog niet meegemaakt :).

Snuggle's

Manda Rijn
Die boom

die gaat natuurlijk niet mee, en bovendien is het geen boom maar een grote vaas met takken met kaartjes er in. Die kaartjes haal je na de bruiloft eruit.

Wilma
Van alles gezien in de afgelopen jaren

Van schildersdoeken waar iedereen met verf een bloem op moest schilderen (heb ze een tijd zien hangen als schilderij in het huis van het bruidspaar) tot aan een dekbedhoes waar je de namen op schreef met een wens erbij (toevallig vandeweek nog bij een kraamborrel).

Zelf hadden we twee grote vellen papier waar iedereen wat opschreef. Twee dezelfde lijsten eromheen en toen heeft het best nog wat jaren in de gang gehangen. Leuk ook die mensen die je heel veel goeds wensen en die even later dan ruzie met je maken ;-).

Ik vind die verjaardagskalender erg leuk, handig ook. Zo'n grote lijst zou ik nooit meer doen, veel te groot en te opzichtig.

Dat doosje vond ik ook leuk, lekker handig opbergen ook en als je zin hebt kijk je er weer eens in (en als je ruzie krijgt met iemand haal je dat kaartje eruit ;-) ).

Jacco
Wedding bowl

Wij hadden een 'wedding bowl' op onze bruiloft:

http://2.bp.blogspot.com/_XNEbHv-iW-U/SWjO6YkCkMI/AAAAAAAAAJ0/1Y8dXGRE4I...

lag een stapel kaartjes naast met envelopjes en iedereen kon daar zijn wensen/verhaaltjes/whatever op schrijven in in envelopje in de wedding bowl doen. Grap is dat naarmate de avond vordert (en het alcoholpercentage toeneemt) er meerder kaartjes door dezelfde persoon worden beschreven. Erg leuk ook om achteraf al die envelopjes open te maken en de kaartjes te lezen.

Groet,
Jacco

amk
Schrift

gewoon een mooi schrift met voorin een boodschap van het bruidspaar, en dan iedereen een verhaaltje laten schrijven.
Ik heb het laatst ook weer eens doorgebladerd. (we zijn 12,5 jaar en een scheiding verder, zocht iets over / voor mijn vriendin die 2 weken later getrouwd is en wel de 12,5 jaar gehaald heeft)En de herrinneringen kwamen weer terug aan die onwaarschijnlijk leuke dag.

kaatje43
Een wensboompje

Laat de gasten dan wat schrijven op leuke kaartjes die je klaar hebt liggen.

Vonda
Nog een idee

Wij hadden een mooie foto laten maken en die laten inlijsten met een brede creme passepartout eromheen. Alle gasten mochten iets op dat passepartout schrijven. Heeft jaren bij mij en (nu) ex gehangen.
Werkte ook heel louterend om het ding na de scheiding stuk te maken en weg te gooien (zonde van het geld he, achteraf, maar ja... maar dat is een ander draadje).

Groetjes,
Vonda

Mama_Lynn
Hier

Hier heb ik de verjaardagskalender al eens voorbij zien komen: De kalender, daar mocht iedereen bij zijn verjaardag zijn naam neerzetten. Verder werd er een groepsfoto van alle jarigen gemaakt (van januari, februari enz.) en die werd er later bij geplakt.

Ook de fotolijsten met paspartout heb ik gezien bij een vriendin. Erg leuk. Ze hebben zelf de lijsten uitgezocht met de paspartouts overigens, maar dat kun je natuurlijk ook als ceremoniemeester doen.

Wij hadden zelf gekozen om een boek te kopen waar wat ingezet kon worden en er werd van alle gasten een foto gemaakt die we er bij plakten (vrij traditioneel dus), maar we kregen ook een wasknijperzak met houten wasknijpers, waar iedereen met een watervaste stift zijn naam opgezet heeft. Ook erg leuk, tenminste als je een wasrek gebruikt (maar wij wel dus).

Lynn

Yura
Receptieboek

Tegenwoordig probeert men zo krampachtig om het traditionele receptieboek maar te omzeilen dat dat juist weer heel origineel is en het levert a-creatieve gasten niet een hoop tijd en hoofdbrekens op. Die wijnfles moesten wij ook eens voor een medewerker van echtgenoot, sorry hoor maar dan is voor mij de lol van zo'n feest al weer helemaal af.

Onderwerp gesloten