Home » Forum » Over boodschappen besparen enzo

Over boodschappen besparen enzo

110 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Laura
Over boodschappen besparen enzo

Ik liep vanmiddag in de supermarkt en hoorde een stelletje samen heel bewust producten in hun kar leggen en daar de prijzen van opnoemen. Een bepaald product scheelde 55ct met een andere winkel.Ik let lhaast nooit op wat iets kost, heb wel een redelijk vast wekenlijks boodschappen budget. Hoe doen jullie dat? Letten jullie goed op wat er in de kar gaat? Pluizen jullie folders uit voordat jullie boodschappen doen? Kortom hoe bewust zijn jullie met boodschappen bezig. Wij leven met z'n drieën en zijn per week rond de 110/120€ kwijt, modaal inkomen.

Noet
wel bewust

ik doe wel bewust mijn boodschappen. Koop niet meer dan we nodig hebben. Houd rekening met de aan biedingen maar heb dan weer niet de prijzen van verschillende winkels in mijn hoofd. Wat ik namelijk ook belangrijk vind is geen afval, dusga ik met mijn eigen bakjes naar de slager en de groenteboer etc.

We zijn gemiddeld zo'n 40 euro kwijt aan levensmiddelen en huishoudelijke artikelen per week. 1 volwassene, 1 10 jarige, bovenmodaal inkomen

Mieke
Een keer in de week

Wij doen een keer in de week boodschappen. Ik maak een lijst en ik kijk in de supermarkt wel naar de prijzen en ik let op aanbiedingen. Ik stuur mojn kinderen ook gerust terug als ze te dure hagelslag of zo gepakt hebben. Maar ik ga maar naar 1 supermarkt. Altijd dezelfde. Wij geven ongeveer 140 euro per week uit voor een gezin met 6 personen. Aan het eind van de week is het fruit en sommige andere dingen wel eens op. Daarom komt er meestal nog zo'n 20 euro bij.

In totaal geven wij aan boodschappen zo'n 150-160 euro per week uit.

Juno
Ja

Als ik koop waar ik zin in heb en alles in één winkel koop en voor de vergeten boodschappen nog eens op en neer ga ben ik per week zeker €50 duurder uit. Wanneer ik een vast bedrag pin vind ik het een sport om daar mee uit te komen en doe ik meer moeite en ga naar verschillende supermarkten.
Ik let niet alleen op de prijs maar ook op ingredienten. Als ik met budget werk heb ik wekelijks €150- met vijf personen onder wie twee hongerige pubers. Dit is niet in weken met feestjes of visite.

Laura
Wat knap Noet,

40€ per week, dan ga je ook nog naar de slager? Ik vraag mezelf weleens af of 110/ 120€ nietvwat teveel is met drie personen.

skik
Ook bewust

Mijn man doet de boodschappen en kijkt van te voren wat er in de twee supermarkten waar hij altijd heen gaat in de aanbieding is. Merkproducten gebruiken we eigenlijk nooit, meestal AH-huismerk, Basic of Lidl. Voor extra fruit en groente fietst hij naar de markt waar het tegen drieën nog goedkoper is dan het al is. Wij zijn niet echt fijnproevers in de zin van luxe producten maar we eten wel lekker en gezond. Wij besteden voor twee volwassenen en vier kinderen tussen de 12 en 18 ook zo'n 120 euro per week.

skik

Laura
Snelle reacties!

Dan ben ik dus wel erg duur met mijn wekenlijkse budget lees ik al. Ik ga ook vaak naar de goedkopere winkels maar toch ben ik altijd hetzelfde kwijt. Beslissen jullie van te Vooren ook het week menu, of wordt dat in de winkel bepaald? Ik krijg overigens geen folders aan huis.

Barvaux
laura

Een modaal inkomen komt ongeveer neer op 1800 netto, klopt dat of bedoel je een modaal 'gezinsinkomen'?

Er zijn mensen die in de schuldsanering zitten en moeten leven op 50 euro per week en dan wil je wel centen tellen ja.

Barvaux
oja

Als je het werkelijk moet doen van 1800 in de maand netto dan is 500 aan boodschappen een behoorlijk deel van je inkomen.

Laura
Geen schuldsanering nee

Dat is niet wat ik bedoel, een modaal gezinsinkomen idd.

Barvaux
hmm

Je moet wel even oppassen dat je niet steeds je naam veranderd want nu gebruik je mijn naam.

Ik denk dat je weinig geld overhoudt met 1800 om bijna 500 maar als jij er mee uitkomt en er gelukkig mee bent houd je het zo. Ik denk dat als je er een sport van maakt je wel heel wat goedkoper uit kunt zijn.

Laura
Sorry Barvaux;)))))

Dat was niet de bedoeling !!!! Foutje, sorry. Nee wij hebben dus een modaal inkomen en vroeg mezelf gewoon af hoe dat met het boodschappen budget bij anderen gaat!

Laura
Gaat lekker, Nost en Noet

Ook jullie namen heb ik per ongeluk gebruikt als Nick name. Op een mobieltje lukt het ook niet zo heel makkelijk;) sorry!

Noet
most

wij eten heel weinig vlees. Meestal maar 2 of 3 keer en dan maar 150 - 200 g in totaal.
Dat houd de kosten laag natuurlijk, gewoon omdat we niet zulke vlees eters zijn.
Met 1 kipsnitzel, 150 g gehakt en 2 ons vleeswaar hebben we drie avondmaaltijden
Chips, snoep en koek komt er hoogst zelden omdat we dat gewoon vergeten op het lijstje te zetten. Er zijn ook geen frisdrank of sap in huis, wel limonade, maar meestal wordt er door ons beiden water gedronken.

Ik vind het niet knap, we hebben gewoon niet meer nodig voor ons gevoel. Het is niet dat ik zo goedkoop mogelijk wil leven of zo. Met een brood doen we een week. Dat haal ik bij de bakker, met mijn eigen katoenen broodzak.

Wat ik wel merk is dat wij erg zuinig zijn met broodbeleg bijvoorbeeld. Voor de camping hebben we wel eens van die minipakjes. Die zie ik anderen op 1 boterham doen, terwijl wij die hoeveelheid bij bv hagelslag op 3 boterhammen doen omdat we het anders te veel en niet meer lekker vinden.

Ik maak ook veel zelf van bv groenten die ik krijg, Appelmoes bv maak ik 1x per jaar en dat gaat in potten op de plank. Die appels krijg ik dan, hetzelfde met stoofperen. Dat gaat dan gelijk met 5 kilo of meer.

Zelf doen bespaart veel geld. Voor tomatensaus bij de pasta neem ik geen pot of zakje maar gezeefde tomaten. Met een zak diepvries groenten van 600 g a 1.19 doen we 2x, dan 150 g gehakt a 1,50 en gezeefde tomaten van 0.39 en wat verse kruiden uit potjes van de moestuintjes actie met pasta van 0.80 per kilo heb je een goedkope maaltijd.

Groentensoep is hier ook een topper: zakje soepgroenten van 1 euro met wat restjes van de dagen er voor (bv de stam van de brocolli) 100 g gehakt 1 euro, en een boullionblokje, serveren met brood en klaar.

Ook makkelijk: brocolli met brie, nootjes en pasta. Brie is 1 euro, brocolli in de aanbieding 70ct, de helft van een bakje walnoten a 2.69 en dan weer die goedkope pasta.

Mieke
Weekplanning

ik maak inderdaad een weekplanning mbt het eten gedurende de week. De 150 euro is overigens inclusief schoonmaakmiddelen, toiletartikelen, wasmiddel etc.

Noet
weekmenu

ja dat heb ik wel, zodat ik weet waar ik dingen die ik overhoud weer in kan verwerken of wanneer de kliekjes uit de vriezer gegeten worden.

Ik heb nog geen puber in huis, dat scheelt ook een stuk. Krentenbollen gaan hier ook veel er door heen, die haal ik dan op woensdag bij de ah, dan zijn ze 1 euro per zak, scheelt me dan weer net teveel bij de bakker waar ik er dan 4 euro voor moet betalen.

Barvaux
lol

Een brood per week en 300 gr groente op een dag en weinig vlees ja dan haal je dat makkelijker :) miin oudste eet die groente al alleen en we hebben aan 1 brood allang niet meer genoeg per dag.

Hoe oud is je kind of zijn het twee kinderen laura?

Juno
Weekmenu

Ik werk ook met een weekmenu, in de praktijk komt het er op neer dat op mijn boodschappenlijstje behalve de gewone dingen de spullen staan die ik voor een recept nodig heb en dan nog een keer 'pasta', 'rijst' of 'Hollandse pot'. Ik kijk dan ter plekke wat er goedkoop is en verzin welke pastasaus of rijsttafel ik ga maken en wat de Hollandse pot deze week inhoudt.
Sommige dingen zoals lof worden niet zo lekker gevonden en die koop ik ook niet. Heel veel huismerk vinden ze toch minder lekker. Heeft niets met het logo te maken, toen de kinderen nog niet konden lezen hadden ze al een voorkeursmaak.
Brood bij de bakker, daar geef ik iedere week bijna acht euro aan uit. Denk ik. Kan ook meer zijn, meestal haal ik zes broden per keer (derde voor een euro) maar man koopt volgens mij ook regelmatig bij. Op de site van het Nibud kan je precies uitrekenen hoeveel je nodig hebt. Ik denk dat je met zijn drieën minder kwijt kan zijn als je anders inkoopt.

Juno
Barvaux:)

Het is hier net een dierentuin: 70 stuks fruit in de week, om en nabij 7 kilo groenten, 6 broden.... Dat red ik ook niet met 50 euro.

Katniss
Alles bij elkaar

Aan alle boodschappen, inclusief dierenwinkel en incidenteel iets halen bij de snackbar, geef ik ca. 450 euro per maand uit voor 3 personen (volwassene, puber, prepuber). Ik let niet echt op prijzen, maar probeer wel zoveel mogelijk huis- en C-merken uit. 300 gram groente per persoon vind ik dan wel weer veel. Ik haal meestal ca. 400 gram voor 3 personen waarbij ik zelf de enige ben die de vereiste minimale 200 gram eet. Voor vlees houd ik ongeveer 100 gram p.p. aan en voor vis nog iets meer.

Noet
Barveaux

dat het 300g groenten is op een dag maak jij ervan.
Meestal staat er ook nog salade op tafel en bij de lunch vaak ook. We komen ruim aan de 200g pp pd.

We staan in onze omgeving wel bekend als grote eters.

bieb63
Ik vind het niet zo ingewikkeld

Ook al ga je niet naar de aldi en/of is er geen Lidl in de buurt, je kan al heel simpel behoorlijk besparen zonder je alles te ontzeggen. Ik ga meestal naar de Jumbo en af en toe AH. Koop in principe altijd huismerk, dar scheelt al enorm. en kwalitatief prima (Jumbo en AH). Verder altijd veel in de bonus bij AH. Wel oppassen geen dingen te kopen die je nodig hebt ondanks bonus.
En verder drogisterij,en schoonmaak spullen altijd bij Etos en Kruitvat kopen. Zoveeeel daar met fikse korting of 1 plus. 1 gratis. Eigenlijk kost het gegenwoordig niet zoveel inspanning om flink te besparen. Vind ik.....

Noet
maar juno

Jullie zijn met 5 waaronder 2 pubers, wij zijn met 2, zonder pubers. Dan is het bedrag dat we per week besteden toch vergelijkbaar.
Bij ons is het budget zo'n 4 euro pp pd. Dochter eet niet elke dag mee.
5x7 x 4 = 140 dat scheelt niet zo veel. 10tje pubertoeslag en je bent er al.

wil40
Ook wel minimaal die 120 euro per week.

Met 3 grote eters. Ik koop wat er nodig is en dan nog waar we zin in hebben. Ik let een beetje op de prijzen en de aanbiedingen.
Ik weet ook wat het is om met weinig rond te komen en toen redde ik het ook met de helft van het geld. Ik vind 120 euro ook best veel en realiseer me dat het ook opgaat aan (onnodige) luxe.

Juno
Noet

Je hebt gelijk, als je het omrekent is het hetzelfde. Het klinkt alleen zo ontzettend weinig.... Toen ik nog geen pubers had was ik ook dit bedrag kwijt en nog wel meer ook. De laatste tijd let ik wat meer op omdat er ongemerkt wel erg veel geld weglekte.

Evanlyn
Interessant draadje

En mooi woord, "pubertoeslag"!

Maar rekenen jullie dan ook dingen als schoonmaakmiddelen en waspoeder mee, of echt alleen eten?

skik
Inclusief

Bij dat bedrag zitten ook schoonmaak- en verzorgingsspullen omdat die meestal ook uit de supermarkt komen.

skik

Noet
alles

bij mij zit daar bijna alles bij in.
Waspoeder levert 1x per 2 jaar een uitgave van 10 euro op. Klein gezin is ook minder was natuurlijk. Het werkt in alles door.
Juist met schoonmaakmiddelen etc hoef je niet zo veel uit te geven.
Azijn als wasverzachter, een fles allesreiniger, een fles toiletreiniger en steradenttabletten van een goedkoop merk, meer heb ik naast soda niet in huis. En daar ben ik ook zuinig in gebruik mee.

Ik pin per week 60 euro en daar doe ik de hele week mee, regelmatig houd ik over. Kadootje, even wat drinken in de stad of na het sporten zit in dat totaal.

Maar het is totaal anders dan waneer je 'moet' leven van dat bedrag. Ik heb altijd de wetenschap dat als het een keer veel duurder is ik geen probleem heb. De behoefte is er gewoon niet. Ik heb lol in het zelfmaken. Dat kost dan weer tijd, tijd die anderen graag anders besteden.

Barvaux
Noet

Wat eten jullie dan als ontbijt en lunch als grote eters als je met twee personen één brood per week gebruikt en een zak krentebollen? Wij eten dus 6/7 broden per week en dan in het weekend nog afbakbroodjes.

Luncht jouw kind niet op school (of was dat iemand anders) zodat je die kosten niet hebt bij het eten?

Je zei zelf dat je met een zak van 600 twee dagen doet, als je daar nog andere groente bij eet moet je dat zeggen want zo klinkt het stukken goedkoper (en minder) dan wat je dus werkelijk doet.

Noet
ontbijt en lunch

als ontbijt eten we yoghurt met cruesli en als lunch eet ik vaak soep gemaakt van restjes groenten, salade of een kliekje dat ik op mijn werk opwarm. Hoogst zelden heb ik brood mee. Er is heel vaak brood en salades over van bedrijfslunches die dan in de pantries gezet worden. Er wordt op het werk ook 2x per week fruit verstrekt.

Dochter eet idd 2x per week op school. De andere keren heeft ze brood mee of ook sushi gemaakt van een restje rijst. Op woensdag eten we 2x warm, vinden we lekkerder. 1x daarvan is soep met brood.

De krentenbollen zijn voor voor en na de training 2x per week. Die vervangen geen maaltijd. Zijn slechts om de hongerklop tussen training en thuis eten te overbruggen.

Barveax, zoals ik Juno al voorrekende komt het budget op 4 euro pp pd.
De voorbeelden die ik geef zijn slechts een hoofdgerecht, we eten natuurlijk ook nog toetjes en andere dingen bij een maaltijd. Maar bij de meste mensen zitten de grootste kosten in het hoofd gerecht. Met een krop ijsberg sla van 70 ct doen we een dag of 3, daar zitten ook niet veel kosten aan.

Netje
Hier

Toen ik nog bij mijn gezin woonde had ik voor 4 volwassenen, waarvan 2 kleine eters een bedrag van 80-110 euro per week.
Daar zat alles in, want ik deed maar eens in de week boodschappen en op is op en komt volgende week weer. Houd het op rond de 100 gemiddeld.

Nu woon ik alleen, dus 1 volwassen persoon, niet per se grote eter en heb een paar dagen in de week de kinderen hier te eten.
Ik koop nu nog maar eens in de twee weken mijn boodschappen en was daar vorig jaar 40-60 euro voor kwijt en dit jaar 50-70 euro.
Meestal is het het lage bedrag, heb ik een paar grote dingen nodig zoals wasmiddel, kaas, haarmousse enz dan tikt het sneller de 70 aan. Dus dat is per week 25-35 euro voor 1 volwassene met alles er op en er aan en als het moet kan dat voor nog minder geld, maar omdat mijn kinderen komen haal je ook wat lekkers enz.

Ik haal veel basisdingen, aanbiedingen en verzin elke dag wat ik maak met wat er in de koelkast is.

Verder heb ik in een vriezer geinvesteerd en vries heel veel in aan groente, vlees, brood, beleg, extra gekookte porties, afbakbrood, pizza enz.

Als je slim inkoopt (nieuwsbrieven online krijgt van je supermarkt of de aanbiedingsapp download) daarvan een lijstje maakt met wat je denkt nodig te hebben en je daaraan houdt, dan valt er op boodschappen enorm te besparen.
Daarvoor hoef je echt niet naar 3 winkels toe. Gewoon in je eigen winkel kijken naar de merken, aanbiedingen enz.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.