Home » Forum » Parkeerboete bezwaar gegrond

Parkeerboete: bezwaar gegrond?

88 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maarlen
Parkeerboete: bezwaar gegrond?

Ik ben twee weken geleden bekeurd voor het parkeren op een invalidenplaats (twee lege plekken, waarvan ik er dus 1 heb bezet). Het geval was: mijn dochter zwemt van 16 tot 17 uur en in deze tijd ga ik altijd de weekendboodschappen doen in een nabij gelegen supermarkt. Ik was op 16.40 uur terug bij het zwembad om een parkeerplek te vinden maar na een kwartier rondrijden en geen enkele plek te hebben gevonden (ook niet in de straten om het zwembad heen, echt nergens niet), heb ik de moed opgegeven en ben ik op een invalidenplek voor het zwembad gaan staan. Ben tot klokslag 17 uur in de auto blijven zitten om zo kort mogelijk de auto daar alleen te moeten laten staan. Om klokslag 17.15 uur was ik weer terug en ja hoor, om 17.13 uur is de parkeerboete uitgeschreven van 340 (!!!) euro. Ik kon wel huilen! Ik wist dus echt niet dat hier zo'n zware boete op stond. Ik ben natuurlijk de fout ingegaan maar ik vind het toch een onevenredig zware boete voor een kwartiertje foutparkeren (de andere invalidenplek is overigens de hele tijd open gebleven). Ik wil eigenlijk bezwaar aantekenen (heb de bon met daarop de tijd van uitchecken bij de supermarkt en heb een bon met de tijd van inchecken bij het zwembad). Maar heeft dit bezwaar enige kans van slagen? Voor welke argumenten van een brave ziel is het cjib gevoelig? Wij hebben het niet slecht financieel gezien maar wonen gewoon in een rijtjeswoning in de randstad en denken echt heeeeeeeel lang na voor we een uitgave van 340 euro doen want ook hier houden we aan het eind van het geld altijd een stuk maand over ...

Roosje Katoen
Tsja

Het is natuurlijk gewoon een verkeersovertreding. Denk dat het niet uitmaakt hoe lang je daar stond, je mocht er gewoon niet staan. Denk dus niet dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Wel een enorm bedrag trouwens die 340 euro, kan me voorstellen dat je daar niet blij van wordt.

Primavera
Zeker geen invaliden in je kenissenkring?

Waarschijnlijk heb je geen invaliden in je kenissenkring en kun je je niet voorstellen wat het betekent als iemand anders weer 'even' gewoon op de invalidenplek parkeert.
Leuk hoor om bijna altijd te laat te zijn om je kind in rolstoel van school op te halen omdat er altijd wel een ouder is van een gewoon kind die denkt dat het vast niet zo'n punt is als de plek even juist dat kwartiertje bezet houdt.
Of een moeder die ik ken, een kleine tengere vrouw, die een paar keer voor het zwembad haar zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte zoon in een rolstoel hijst opdat hij in het water nog enige beweging krijgt en zijn benen niet helemaal atrofisch worden en waar hij reuze lol in heeft. Een kwartier moeten wachten betekent dat dat van zijn zwemtijd met speciale instructeur afgaat. Op de gewone parkeerplaatsen parkeren gaat niet, omdat daar de auto's naast elkaar staan en ze dus haar zoon niet eens de auto uit krijgt.
Waarom denk je dat jouw tijd belangrijker is dan die van een gehandicapte?
Je had gewoon niet eerst boodschappen moeten willen doen als de parkeermogelijkheden daar zo moeilijk te vinden zijn. Dat er nog een invalidenplaats over is doet er niks van af dat die plek niet voor jou bedoeld is, maar voor iemand anders.
Ik zou maar gewoon betalen en hier leer uit trekken.

bibi63
Simpel

Je mag niet op een invalideparkeerplaats staan. En als je dat toch doet, en de pech hebt een controleur tegen te komen, dan is het bingo. Geen enkele reden voor bezwaar. Ondanks dat de boet heel fors is. Net als door rood rijden, terwijl je heel goed kunt zien dat er niemand aan komt. Geen excuus, je wordt geflitst of krijgt boete van langsrijdende agent. Of denk je dat als je geflitst wordt en je bezwaar gaat aantekenen, je er mee wegkomt door te zeggen: ik heb heeeel goed gekeken en er kwam niemand aan. Tja.
Bibi

Maarlen
Primavera

Bedankt voor je oppeppend bericht ;-) Ik weet dat ik fout ben, helpt het als ik zeg dat dit de allereerste keer in mijn leven is dat ik op een invalidenplek heb geparkeerd? En dat ik wel degelijk 20 minuten heb lopen zoeken naar een parkeerplek? En dat er 2 open plekken waren, waarvan er 1 het hele kwartier open is gebleven? Het gaat er mij ook niet om dat ik helemaal geen boete wil betalen, ik heb gewoon iets gedaan wat verboden was. Maar mag ik mezelf wel even zielig vinden dat ik hiervoor 340 euro zuurverdiende centen moet ophoesten?

sinas
Dubbel

aan de ene kant snap ik je overweging wel, en als de ene parkeerplek open is gebleven, dan had een echte invalide dus gewoon kunnen parkeren, je hebt niet iemand in de problemen gebracht. Dat deel snap ik. Maar aan de andere kant, het mag niet, invalide-plekken zijn er niet voor niks, je krijgt geen kaart voor een ingegroeide teennagel. En het is niet makkelijk om sowieso een kaart te krijgen! Dus in die zin, fout is fout.
Je zou het op coulance kunnen gooien, maar ik denk eigenlijk dat je gewoon op de blaren moet zitten, dure blaren, dat wel, maar regels zijn regels.

Josephine*
Wie zijn gat verbrand enzo

Je kent het spreekwoord waarschijnlijk wel en ik geef je 0% kans om dit terug te draaien. Was je 2 minuten eerder geweest dan had je wellicht de controleur nog kunnen ompraten, maar misschien ook niet. Op een invalide parkeerplaats parkeren is gewoon heel fout, omdat je mensen op een hele lullige manier dupeert en daar is het bedrag na.

Ik zit overigens zelf ook op de blaren op het moment. Werkafspraak in het ziekenhuis en ik ben laat en heb haast. Kom daar voor het eerst en zie de parkeerplaats met een rij vrije plaatsen. Ik draai de parkeerplaats op en zie dat er inderdaad 4 vrije plaatsen zijn maar allemaal invalideparkeerplaatsen. De rest is bezet. Dus laat of niet ik draai achteruit de parkeerplaats af voor een rechtmatige plaats. Bij het achteruit manoeuvreren neem ik een paaltje mee (dode hoek enzo) Was nog meegevallen als ze aan dat k*tpaaltje geen ketting hadden vastgemaakt :-( Daar ging ik met mijn goede gedrag, diepe krassen (met zo'n krul aan het eind) een deuk en een kapot achterlicht. Volgens mij ben jij goedkoper uit :-(

May
Gewoon proberen..

Je hebt toch niets te verliezen en als je niets doet, moet je in ieder geval betalen..

Vertigo
Balen

Das echt balen joh. Juist als je altijd de brave borst bent met die dingen.
Ik had een x een parkeerbon omdat ik het gekochte parkeerkaartje in mijn zak had meegenomen.. Bezwaar hielp helemaal niets.

Betaal m maar gewoon en over een poosje zakt de woede wel. Kun je ook gaan fietsen?

Rafelkap
Balen

Natuurlijk mag je even klagen. Het is echt heel veel geld en je zult nooit meer deze fout maken.
Bij dit zwembad moet je dus niet meer met de auto naar toe, als je er niet kan parkeren.

Maarja, relativeer: jij hebt je beide benen nog :-)

Merel
Zonde

jee wat zonde van je geld, ik snap dat je baalt, natuurlijk. Zelf zou ik het nooit gedurfd hebben, op zo'n parkeerplaats parkeren, dan maar ergens anders boodschappen doen ofzo.
Zelf heb ik een keer een blunder begaan toen ik naar een verjaardagspartijtje ging. We waren er als gezin in het weekend al geweest, dus de jarige had zijn kadootje al gekregen. Maar om mijn dochter met lege handen binnen te laten komen was ook zo wat dus ik bedacht dat ik wel even een bakje stoepkrijt kon kopen bij de Bart Smit. Het was al laat, dus ik parkeer mijn auto, ga de Bart Smit binnen, pak een bakje stoepkrijt en reken af, ik denk dat ik totaal 2 minuten weg was, kom ik terug had ik een bon van 85 euro! Ik leg altijd de blauwe parkeerschijf neer maar was 'm dit keer door de haast vergeten. Het was ook nog in het tijdperk dat we heel erg krap zaten, dus ik kon wel janken! Maar ja, eigen stomme schuld. (het is al een hele tijd geleden maar ben het nooit vergeten, vond het zo zonde!)

+ Brunette +
Zou je ook op een ambulanceparkeerplaats gaan staan?

Een vriend van mij loopt zijn hele leven al op krukken. Hem overkomt het regelmatig dat de invalidenparkeerplaatsen bezet zijn. Heel erg irritant. Om niet einden te hoeven lopen, gaat hij dan ook maar foutparkeren maar hij komt meestal wel onder een boete uit als hij het hoe en waarom uitlegt.

Mijn overleden moeder, destijds zeer kortademig en na tien stappen al moe, klaagde regelmatig dat de invalidenparkeerplaatsen op plekken waar ze vaak kwam altijd bezet waren. Door erkende invaliden, dat wel, maar als niet-invaliden er dan ook nog gaan staan...

Je kunt wel redeneren: het was maar eventjes en de plaats ernaast was leeg. Maar stel dat er iemand naast je kwam parkeren en beide plekken waren bezet en dan komt er een invalide. Die weet natuurlijk niet dat jij maar een paar minuten weg bent en baalt als een stekker.

Gewoon niet meer doen dus, dure les. Zo heb ik in de jaren 90 geleerd dat je in Spanje niet met een brommer op de stoep mag parkeren. Ik stond niemand in de weg. Zuur hoor.

Vic
Wat een geld!

Goeiedag zeg, dat is nog meer dan voor door rood licht rijden (220 euro)! Dat staat toch niet helemaal in verhouding, qua risico's.
Ik moet bekennen dat ik heel af en toe wel eens op de invalidenplek (1 van de 3) ga staan bij de supermarkt. Dat laat ik voortaan maar, want zo'n bedrag krijg ik liever niet voor mijn kiezen.

dirksmama
Veel geld maar ook terecht veel geld

Mijn vader is afhankelijk van dit soort parkeerplekken. Hij mist soms dingen omdat hij niet kan parkeren.
Als je niet kunt parkeren , dan kun je niet parkeren, zo simpel is het.
Geldt voor hem, geldt ook voor jou.

Als parkeren altijd een probleem is daar, kun je dan beter niet gewoon met de fiets gaan?

Ann
Boete is wel heel erg hoog

Vinden alle mensen hier dat deze boete nu werkelijk zo hoog moet zijn? Is 100 euro ook niet genoeg? Door rood rijden of te hard rijden in de bebouwde kom kost veel en veel minder. Ik vind het een belachelijk hoog bedrag.

Ginny Twijfelvuur
Ik niet

Die parkeerplaatsen zijn er niet voor niks.

Al snap ik in het geval van Maarlen wel dat ze dit heel zuur vindt. Bij ons in de buurt zit de invalideparkeerplaats voor de pinautomaat. Als ik even snel moet pinnen ga ik daar soms wel eens op staan. Ik hou me dan altijd voor dat ik in de buurt ben en de auto kan verzetten indien nodig. Maar helemaal kloppen doet dat dus eigenlijk ook niet. Je neemt gewoon een risico als je op zo'n plaats gaat staan.

Geef Maarlen daarom ook weinig kan met haar bezwaar...

Snuggle's
Veel

Ik vind het ook een extreme boete, zeker in vergelijking met andere boetes.
Zou er ook flink van balen.

Het is een soort moreel iets, dat zie je ook aan de reacties hier. Maar ik vind acties waarmee je iemand anders in gevaar brengt erger, en die worden vaak minder erg beboet.

Anonix
Risico

Als je op een invalidenplek gaat staan, dan neem je een risico. Je wist dat het een invalidenplek was, je wist dat je in overtreding was. Het enige wat je niet wist was dat de boete zo hoog was. Nou, dat weet je nu wel dus doe je het vast nooit meer (had ik met door rood licht rijden, dat laat ik ook wel uit m'n hoofd!).

Dat het andere plekje vrij is gebleven is niet relevant en staat los van de plek die jij innam. Hier in de buurt krijg je bovenop de 'naheffing' als fout parkeert ook nog een boete voor het innemen van een vergunninghoudersplek (85 euro extra). Ook als er nog 10 andere plekken vrij zijn. Het is zuur, maar het is niet anders.

Je kan natuurlijk bezwaar maken, misschien tref je een rechter met een soft spot. Maar de kans is groter dan je alsnog gewoon moet betalen, want je verhaal is nu eenmaal niet zo sterk. Ook 15 minuten foutparkeren is foutparkeren. Sterker nog: je mag helemaal niet op die plek komen, zelfs niet als je in de auto blijft. Overigens kan je alleen bezwaar maken tegen de boete zelf, niet tegen de hoogte van het bedrag.

mijk
Ik heb ooit 90 euro boete gekregen

voor het parkeren op een lege parkeerplaats (echt plek voor 150 auto's en onze was de enige) bij een museum in Zeeland. Het was februari en ik had de parkeerautomaar niet gezien. Toen de bekeuring binnen was even gaan kijken en die stond er dus wel We hadden 90 cent moeten betalen voor de hele dag in het laagseizoen. Vond ik een tamelijk kinderachtige boete maar ik ben niet in bezwaar gegaan. Ik zat toch fout....

Mijk

stella
Maarlen

"Ik weet dat ik fout ben, helpt het als ik zeg dat dit de allereerste keer in mijn leven is dat ik op een invalidenplek heb geparkeerd? En dat ik wel degelijk 20 minuten heb lopen zoeken naar een parkeerplek? En dat er 2 open plekken waren, waarvan er 1 het hele kwartier open is gebleven? Het gaat er mij ook niet om dat ik helemaal geen boete wil betalen, ik heb gewoon iets gedaan wat verboden was. Maar mag ik mezelf wel even zielig vinden dat ik hiervoor 340 euro zuurverdiende centen moet ophoesten?"
Het valt me op dat jij jezelf zo centraal zet! Het gaat om mensen met een serieuze beperking die jij met dit gedrag letterkijk isoleert van hun omgeving.
Als jouw kind vermoord wordt, moet de moordenaar dan ook verlaging van staf krijgen omdat het pas de eerste moord was?

albana
Te laat op werk

Mijn naaste collega, die erg slecht kan lopen (doet er niet echt toe waarom toch?) en dus ook niet ver kan lopen ,heeft thuis een invalideparkeerplaats op nummerbord en dus een invalidekaart. Op het werk heeft ze dat niet voor elkaar gekregen. Om uiteenlopende redenen ....Ze komt gemiddeld zo'n 1 of 2 keer per week te laat op werk. Nou ja, te laat, dat was ooit zo. Nu is ze wijzer geworden en gaat een half uur (!!!) te vroeg naar het werk. Inderdaad omdat de algemene invalideparkeerplaats (daarvan 2 stuks) vlakbij heel vaak door valide mensen bezet wordt gehouden. Meestal is dat (dat komt dus vaak voor) inderdaad voor korte tijd (denk aan kwartiertjes)juist omdát mensen denken dat er in die tijd niet een invalide komt. Dan rijd collega dus maar rond en rond totdat ze kan parkeren op de parkeerplek waar ze recht op heeft. En als dat óók niet lukt belt ze mij (als ik er ben)of haar man, rijd naar 1 van ons en wij moeten de auto weg rijden en terug lopen. Dezelfde ervaringen heeft ze bij de supermarkt, bij openbare instellingen enz.enz. Collega kan maar korte periodes werken omdat het haar teveel inspannig kost. Maar ik merk dat als ze zo de dag begint ze gewoon eigenlijk van de spanning en hoe dit op te lossen veél vermoeider dan normaal is. En haar werk loopt nog op ook...en dat moet ze inhalen en heel vaak zitten er ook gewoon mensen op haar te wachten die op haar rekenen. Dat geeft ze ook toe, na zo'n intermetzo van een kwartier duurt haar dag een uur korter en dan hebben we het nog niet eens over het half uur dat ze ervoor uittrekt voor de zekerheid.Kortom zo'n bezette plek kan nogal wat inpact hebben, op iemands leven ,op ook de levens die ermee samenhangen. Van mij mogen ze die boete nog ophogen ook.
Ik heb collega al 100 keer aangeraden om zodra ze zo'n auto ziet meteen dat nummerbord door te geven en de auto te laten wegslepen (doen ze op die plek) en heb het zelf ook 1 keer écht gedaan toen ze nog niet in zicht was en ik er zelf 1 zag staan, dat was wel een auto die ik er al vaker had zien staan (w.s. ook even iemand wegbrengen) en daarna nooit meer gezien. Maar helaas is mijn collega daar te aardig voor....
groeten albana

An
He stella

Bedaar! ik vind dat je heel ver over de schreef gaat. Maarlen heeft geen grove misdaad begaan hoor.
En Maarlen, ja het is zuur, ja ik vind het bedrag heeeel hoog, maar ik vrees dat je er niets aan kunt doen.

Groet, An

n@nny
Zuur

Ik vind het wel zuur hoor, en ook heel veel geld. Kan me voorstellen dat je echt baalt! Tuurlijk zat je fout en dat weet je ook wel, maar ik vind de straf wel heel hoog. 340 euro zeg... pffff.
n@nny

Tirza G.
Hoog

Zeker een hoog bedrag, goeiehelp. En ik kan het me gewoon voorstellen, in tegenstelling tot wat iedereen hier schrijft zie ik altijd alleen maar lége invalidenparkeerplaatsen. Bij de supermarkt bijv. zijn er drie en heel af en toe is er eentje bezet. Zal wel aan mij liggen, dan.
Maar goed, het mag niet en ik doe het dan ook niet. Ik koop ook eigenlijk nooit een parkeerkaartje, maar dat is mijn manier van spennend leven, leuk he :-)
Ik heb wel ergens, vond ik wel treffend, een bordje gezien waarop stond: als u mijn parkeerplaats inneemt, wilt u misschien ook wel mijn handicap overnemen? Dat zet je dan toch weer even aan het denken.

Tirza

+ Brunette +
Waarom de boete waarschijnlijk zo hoog is.

Als het bedrag te overzien is, dan zouden er nog meer mensen zijn die hun auto "eventjes" op een invalideparkeerplaats zetten. Wat betreft de hoop van Maarlen dat de boete lager uitvalt als ze komt met haar excuses: veelplegers zeggen altijd dat het de eerste keer is en iedereen heeft wel een smoes dus daar luistert een rechter niet naar, tenzij het te bewijzen is en dat is het niet.

Petra Pakje
Het heeft geen zin om het hier te vragen

Je krijgt alleen maar de wind van voren en niemand heeft het antwoord voor je. Ik zou zeggen: probeer het gewoon.

Jij hebt je lesje wel geleerd, dacht ik zo. Wat een geld!!

Gabrielle
Parkeerkaart

Ik heb een keer gelezen dat Gordon zijn auto op een invalidenparkeerplaats had gezet. Hij had de parkeerkaart van zijn moeder nog in de auto liggen........
En ik vond hem al een achterlijk figuur.

Ook aangeslagen
Boete gehad

.....wegens onverzekerd rondrijden. Dit kwam door een misverstand. De vrouw van de bank had per ongeluk de hele verzekering opgezegd toen ik een kleine wijziging doorgaf. Ik wist niet eens dat ik niet-verzekerd was. Nog geen week later kreeg ik een boete van 390 euro. Ik heb gebeld met rdw en cjib, maar als ik niet kon aantonen dat ik toch verzekerd was, moest ik gewoon betalen, wat de reden ook was. Schuld van de bank? Dan regel je het maar met de bank, maar het is jouw auto, dus wij spreken jou hierop aan (lees: willen geld van jou.) Gelukkig waren ze bij mijn verzekering neit te beroerd om hun fout toe te geven en hebben ze het geregeld.

Tango
Proberen

Ik zou het altijd proberen om de boete kwijt te laten schelden. Al geef ik je ook niet zoveel kans. Een aantal jaar geleden heb ik ook een parkeerboete gehad. Hele rare situatie. Ene kant van de straat parkeren voor vergunninghouders, andere kant betaald parkeren. Ik stond op de plek voor vergunninghouders maar had dus wel parkeergeld betaald. Na het aantekenen van het bezwaar kreeg ik het betaalde parkeergeld, maar dus niet de boete terug!
Wat betreft die rare prijsverschillen tussen die boetes, die snap ik ook niet hoor. Voor verkeerd parkeren betaal je meer dan voor door rood licht rijden. Naar mijn idee is dat laatste veel gevaarlijker dus zou je een hoge boete verwachten. Ik heb ook eens gelezen dat je bij onterecht toeteren een boete van 300 euro kan verwachten. Vind ik ook onredelijk veel, maar was voor mij wel reden om tegen zoon te zeggen dat hij niet meer op de claxon mag drukken in de auto. Had hij nog weleens een handje van. De hoogte van de boete maakte gelukkig nogal indruk op hem. Hij haalt het niet meer in zijn hoofd om op de toeter te drukken.

amk
Parkeerboete

een parkeerboete is technisch gezien geen boete maar een verhoogde naheffing parkeergelden geregeld in de apv. Dit in tegenstelling tot de zaken die in dewegenverkeerswet zijn geregeld.
De oete parkeren op een invalidenplek staat in de wvw.

Triple
Onterecht claxonneren

Inderdaad, onterecht claxonneren in de bebouwde kom kost zelfs 350 euro als je gesnapt wordt! Ik roep dat altijd tegen mijn vriend die altijd toetert als hij bij vrienden wegrijdt. Ik vind dat getoeter ook hoogst irritant.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.