Home » Forum » Peper en zoutmolen

Peper- en zoutmolen

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tessa
Peper- en zoutmolen

Ik weet, er zijn ergere dingen maar ik heb 3 verschillende peper- en zoutmolens in het gebruik en mijn innerlijke autist kan daar niet goed tegen. Nu gaat een zoon op zichzelf wonen dus die krijgt ze mee en ik kan met een gerust geweten nieuwe kopen.
Maar welke zijn fijn? Ik maal grof zeezout, szechuanpeper, zwarte peper en soms nog andere specerijen. Ik wil er dus 3 of 4 kopen en ook weer geen kapitaal uitgeven. Maar ze moeten wel een goed maalwerk hebben en degelijk uitgevoerd zijn.
Iemand een goeie tip?

Flavia
Ikea

Ik heb deze van Ikea gekocht na aanbeveling van mijn collega die ze gebruikt voor haar cateringbedrijfje.

https://www.ikea.com/nl/nl/p/ikea-365-ihardig-kruidenmolen-zwart-10152875/

swaen
Molens

Peugeot! What else! Wat mij betreft de onbetwiste winnaar op molengebied. Een kleine set kost ongeveer 50 euro. Zeker geen koopje. Maar ze gaan de rest van je leven mee. Beloofd! Voor peper gebruik ik zelf liever een slag groter. Anders blijf ik vullen.

Tine Winkel
wij hebben beide

Ikea en n Peugeot (zowel pepermolen als auto, overigens). Over alles zeer tevreden. Ikea werkt prima, maar vind ik niet zo heel mooi. Dus als ik wil dat er iets moois op tafel staat, bv. bij een etentje, pak ik mn Peugeot-pepermolen erbij. Ze hebben verschillende ontwerpen, dus daar zit vast iets bij dat je mooi vindt.

Flavia
Tine

Ik heb dat andersom, ik vind die Peugeot te lelijk om op tafel te zetten.

Tine Winkel
maar Flavia

pepermolens met peugeot-maalwerk heb je in heel veel soorten. Dus als je er een koopt, dan neem ik aan dat er eentje gekocht wordt die Tessa mooi vindt... De ikea-molen heb je in zwart en donkerblauw..., maar de vorm is gelijk.

Flavia
Tine

Klopt, maar ik heb bij Peugeot niet een gevonden die ik net zo mooi of mooier vind als die van IKEA die ik echt een aanwinst op mijn tafel vind.

Dees
Tine

Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar de IKEA auto.

Tine Winkel
@Dees

net als bij pepermolens is ook vwb auto's de keus bij Ikea beperkt, zie ik: https://www.ikea.com/nl/nl/p/mula-hijskraan-met-blokken-veelkleurig-beuk...

maar idd, die heb ik niet :)