Home » Forum » Persoon met gebroken enkel hoe te vervoeren

Persoon met gebroken enkel, hoe te vervoeren?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

74 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bellefleur
Persoon met gebroken enkel, hoe te vervoeren?

Een vriendin van ons heeft haar enkel verbrijzeld. De enkel is in het gips gezet, en ze wordt vrijdag geopereerd. Om haar woning zo aan te passen dat ze zich na de ziekenhuisopname kan redden, krijgt ze toestemming om met ons naar haar huis te gaan. Hoe vervoer je zo iemand? Ik denk dat ze op de achterbank moet, met een kussen onder haar been. Maar hoe krijg ik haar in die auto?
Haar huis is er slecht aan toe. Ze heeft voor deze breuk al eerder een breuk in haar enkel gehad. Ze heeft al in maanden niets kunnen schoonmaken. En ze heeft het zo gelaten, en het niemand verteld. Daarvoor was ze ook al geen schoonmaak-ster. Hoe begin je in zo'n huis puin te ruimen? Wie heeft er een slimme en snelle aanpak?

Barvaux
achterbank

Achterbank is niet zo'n probleem tenzij je een driedeursauto hebt.

Ze gaat achteruit zitten, je houdt haar been vast en ze schuift naar achteren en dan inderdaad een kussen er onder.

Opruimen is vaak gewoon een kwestie van ergens beginnen en van daar uit werken. Begin bij wc en badkamer, dan de slaapkamer of waar ze gaat liggen de komende tijd en dan de keuken. Kijk of je een kamertje hebt waar je alles naar toe kunt brengen wat niet weg mag en alles wat wel naar de stort kan meteen het huis uit brengen.

Henriette123
Ziekenhuis bellen

Vraag in het ziekenhuis hoe ze vervoerd mag worden, eventueel bel jj ze van te voren.
Die weten dat ongetwijfeld.
Wat betreft het opruimen van het huis:
Begin met eerst zoveel mogelijk weg te gooien, dan Kamer voor kamer opruimen.

Juno
Vervoer

Leg een plastic zak op de achterbank, dat schuift makkelijker.

wil40
Niet meenemen:-)

Ik zou haar niet meenemen, ze was al geen schoonmaaktype en nu kan ze voorlopig ook niets. Dus ik zou wat vriendinnen/familie charteren en haar huisje spik en span maken. Zou ze dat kunnen, gewoon de sleutel inleveren en loslaten?

Emine
Oproepje

Ik zou kijken of je niet zo'n verkoopsite van jouw regio op facebook hebt of misshien wel zo'n site van elkaar helpen en dan zou ik een oproepje plaatsen voor schoonmakers. Of op het prikbord van een middelbare school. En dan bv voor vijf euro per uur. En mocht dat niet slagen, voor zes, etc.

wil40
Emine

Een oproep op Facebook/prikbord om het vieze huis van een vriendin schoon te maken? Dat zou ik niet zo leuk vinden als ik degene was waar het een puinhoop is.
Wel lief bedoeld maar een beetje privacy is ook wel prettig.

Moni
Op je eigen facebook kan het wel

Want mensen weten dan alleen jouw naam.
Het is wel belangrijk dat mensen niet direct weten om wie het dan gaat.

De vrijwilligerscentrale lijkt me ook wel wat. Die kunnen een echt anonieme oproep doen.

Bellefleur
handschoenen

Vriendin heeft al aangegeven dat ze zich geneert. Als we andere mensen er bij halen, wordt de schaamte haar misschien te groot, en haakt ze af. Vanavond nemen we haar mee naar huis. Die plastic zak is een goede tip. Daar bepaalt zij wat er moet gebeuren. En ik ga morgen in mijn eentje naar haar huis om te doen wat zij wil. En meer. Ik ga tegen de klippen op schoonmaken. Afval doe ik weg, en als ze weer thuis is, ga ik misschien nog een keertje rommel sorteren met haar. Ik denk dat ik maar begin in haar keuken. En ik schaf maar een set werkhandschoenen aan. Extra large!

Charlie vo
Bellefleur

Je bent een geweldige vriendin! Veel sterkte aan jouw vriendin. Dat ze maar vlug beter wordt.

Bellefleur
Charlie,

Ik heb daar mijn twijfels bij. Hou ik het vol? Brengt het haar wat ze nodig heeft, of heb ik over een paar dagen een draadje lopen in Relaties? Ik vind het, om het mooi te zeggen, een precaire situatie. Ik vind het geweldig om zo'n schoonmaak- en hoardersprogramma van TLC te kijken tijdens het schillen van de aardappels. Niet om er in midden in te zitten. Het is zo'n geweldig leuk mens!

wil40
Lief!

Dat zou ik ook doen, wel pittig, helemaal alleen aan de opruim en poets! Radio aan, succes en een goed herstel voor je vriendin!

n@nny
Topvriendin!

Ik kan alleen maar aansluiten bij de vorige sprekers: volgens mij ben je echt een topvriendin. Helpen en daarbij je vriendin in haar waarde laten. Echt klasse!!

Ely
Top Bellefleur!

Vriendinnen als jij zijn soms van levensbelang. Ze maken het verschil tussen overleven en leven. Als het jou lukt het huis van je vriendin aan kant te krijgen zal het in haar hoofd ook opgeruimder zijn en kan ze letterlijk en figuurlijk een frisse start maken. Ik zou graag mijn hulp aanbieden maar dat zit er ff niet in.

Bellefleur
Geweest.

Bel de TLC maar. Toplocatie om een hoardersdocumentaire te maken.
Morgen hebben man en ik vrijgenomen van ons werk, om een hele dag schoon te maken. En vanmiddag heb ik puberdochter zo gek gekregen om samen aan de slag te gaan. Ondertussen heeft de vriendin gesprekken aangevraagd met: psycholoog, transferverpleegkundige en revalidatie-arts. En dat vind ik knap van haar: aanvaarden dat ze een probleem heeft, accepteren en actie ondernemen. Ondertussen heb ik al een 2e hands magnetron geregeld, omdat de hare het niet deed. En ik moet een kookteam regelen.
Ik heb haar gevraagd of buren haar niet kunnen helpen, en het antwoord was: ik durf ze niet in mijn huis te halen. Nu nog tanden op elkaar, neus dicht en schoonnmaken. Iemand nog schoonmaaktips die wonderen verrichten?

Bellefleur
vlooienspul

Vraag: er is sprake van een vlooienplaag. Hoe pak ik dat aan? Wat is het beste middel, wanneer breng ik het aan, en hoe lang mogen we dan het huis niet in? Is het gevaarlijk voor de kamerplanten in haar huis?
Eerst de vlooien maar. Later vraag ik wel informatie over de muizen en de tapijtkevertjes :-)

amk
spuitbus

voor de omgeving, en niet 1 maar meerdere als ik het zo lees.
Spuiten voor jullie weggaan 's middags/'s avonds en dan de volgende ochtend goed luchten.

Het heeft eigenlijk pas zin op het moment dat alle zooi er uit is en het opgeruimd is.

Eerst stofzuigen en de zak gelijk afvoeren en dan spuiten.
En ook de huisdieren behandelen natuurlijk. Voor de planten is het niet schadelijk, wel voor eventuele vissen (dat zijn gevoelige typjes)

Juno
Gemeente

Bel de gemeente en vraag of de ongediertebestrijding langs kan komen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en het is wellicht goedkoper dan tig bussen verdelgingsmiddel te kopen. Als ze niemand willen sturen, vraag dan tips qua aanpak en middelen. Vergeet niet om verdelgingsmiddel in de stofzuigerzak te doen. Hoe kom jij daar, met de auto? Zo ja, dan auto sprayen. Als je een schuur hebt, kleed je dan daar om voordat je je eigen huis in gaat. Ook andere schoenen aan doen!
Gewoon doorademen, dan raak je het snelst gewend aan de stank. Dasty van de Wibra is wonderspul, bagger voor het milieu volgens mij maar daar krijg je echt álles mee schoon zelfs de velgen van je auto. Voor de tweede reiniging zou ik Dettol pakken, maar ik ben geen expert op zwaar vervuild gebied. Bij de dierenarts gebruiken ze ook Dettol, zal wel een reden hebben. Misschien is het handig een container te regelen, zodat de zooi meteen afgevoerd kan worden.
Top dat je dit doet!

amk
Juno

Dettol doodt geen ongedierte, dat werkt alleen op bacterieel niveau, mits voldoende inwerktijd en concentratie.

Odile
vlooienspul

Haal het vlooienspul bij de dierenarts, het spul dat je gewoon in de winkel kunt kopen werkt vaak niet.

Barvaux
maar

Voor je wat aan die vlooien wil doen zal toch eerst het huis opgeruimd moeten worden toch?

Moni
Niet echt Barveaux

Vlooien zitten vooral in de vloerbedekking. Als er geen dieren zijn, springen ze op mensen. Dan zitten die geweldige schoonmakers onder de vlooienbeten op hun enkels.

Juno
Amk

Ja, dat weet ik. Maar ik denk dat je eerst het ongedierte moet (laten) verdelgen, dan met Dasty aan de slag voor de grootste viezigheid en dan Dettol voor de niet zichtbare viezigheid. Of na de Dasty gewone allesreiniger maar ik weet niet of dat in dit geval voldoende is.
Maar is er niet een instantie die dit weet?

Barvaux
moni

Ik bedoel dat je pas bij die vloer kan om iets tegen die vlooien te doen als die leeg is.

Juno
Spuiten?

Is het niet een kwestie van spuiten, de boel dicht houden en na een paar dagen voorzichtig kijken of alles dood is? Daarna troep met dierenlijkjes afvoeren.

Bellefleur
Update

Het valt me tegen. Ik ben nu anderhalve dag in het huis bezig geweest. Ik heb geleerd dat je uitgedroogde kattenkots goed kunt schrapen met een tuinschep. Dat lagen vet op het fornuis goed weg te schrapen zijn met een ijskrabber. En dat je de gaspitten het beste weer kunt laten glimmen door ze te schuren met de boor. Het toilet is klaar. De gang is klaar om te dweilen. Alle plafonds zijn vrij van spinrag. En ik heb al een paar vierkante centimeter vloer gestofzuigd. Maar wat me tegenvalt is hoe traag alles gaat. Alles staat vol met spullen. Dus je bent voortdurend aan het schuiven met spullen. En overal kunnen belangrijke dingen liggen. Zo zag ik cadeaubonnen liggen tussen een stapel oude radiogidsen. En in een doos met oude batterijen lagen plotseling sleutels. Mijn man en ik zijn vandaag samen aan de slag gegaan. Dat was wel fijn samen. Morgen ga ik alleen.

Angela67
ik vind je super

Ik heb wel eens geholpen (en een keer zelf het initiatief moeten nemen) in ietwat soortgelijke situaties, en ik herken het gevoel van 'traagheid', hoe blij je ook bent dat je iets gedaan hebt.

Is het al gelukt om bijvoorbeeld 1 kamer te gebruiken om tijdelijk 'vol te stouwen' zodat je 1 ruimte leeg hebt? Of blijft het een 'heen en weer schuif'circus omdat je niets weg mag gooien?

Is het mogelijk om alles in dozen en vuilniszakken te doen zonder al te veel uit te zoeken? Ik meen me te herinneren dat inderdaad het 'uitzoeken' zo tijdrovend kan zijn.

Misschien kun je je - afhankelijk van de beschikbare tijd - een realistisch doel stellen voor de komende dagen en dan met een vast terugkerend patroon de komende paar maanden blijven komen? Voor haar een stok achter de deur om het bij te houden zodra ze dat kan, en voor jou is het 'te overzien' en blijf je toch hulp bieden?

Succes!
gr Angela

Moni
Ik vind je ook super!

Wat een geweldige inzet!

Bellefleur
geen lege kamer

Wel een lege gang. Ik heb vannacht slecht geslapen. Ik heb nog drie dagen voor ik weer aan mijn werk moet. Ik moet nog studiemateriaal lezen voor een cursus, en in het weekend maak ik mijn eigen huis schoon, en doe de boodschappen voor een week. En in die 2-3 dagen kan ik het ramphuis niet spik en span opleveren. Ik moet dus prioriteiten stellen. En die zijn: een leeg aanrecht, een schone koelkast, een redelijke keukenvloer,en dat vreselijke gasstel schoon. Ik heb nagedacht over haar door de weken heen helpen, en ik kom er niet goed uit. Ik weet haar reactie op dit gebeuren namelijk niet. Ze kan blij zijn, maar zich ook zo schamen dat ze ons een tijdje liever niet ziet. Maar even afwachten hoe het verder gaat. En ik ken mezelf. Nu ben ik aardig en goed bezig en zo, maar straks ben ik ook 'gewoon' weer lui. Ondertussen gaan we grote boxen kopen bij de Ikea of Xenos. En we gaan bananendozen verzamelen. Zodat we dingen kunnen verschuiven.
En, ik moet dekbedden regelen. Een eenpersoons voor het ziekenhuisbed, een tweepersoons voor het eigen bed. En het allerliefst gratis.

Ginny Twijfelvuur
Welke regio Bellefleur?

Kom om in de dekbedden :-)

Barvaux
dekbed

Houd het bij een tweepersoons, die kan ook wel op het ziekenhuisbed.

Gut, ik zou je best willen helpen eigenlijk, jammer dat het zo anoniem is/moet. Ik weet zeker dat er ook mensen in jouw buurt zijn die willen helpen en ik begrijp dat je vriendin dat niet wil maar dit is voor jou ook niet vol te houden natuurlijk en je moet ook aan jezelf denken. Als jij het niet meer redt komt er niemand meer die je vriendin helpt.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.