Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

40er

40er

21-04-2016 om 19:12

Prince overleden

Net, dwdd, werd gezegd dat Prince is overleden.
Wat is dat toch dit jaar, al zoveel muzikanten overleden. Mijn zoon had onlangs een afbeelding, met oa Lemmy, Cobain en nog meer. Heaven must sound beautiful, it's hell down here (daar stonden oa Bieber en one direction bij) Volgens mij moet het nu boven idd mooi klinken.....

Egel

Egel

21-04-2016 om 19:15

ja heel mooi

Bach, Strawinsky, Brahms, Schubert, Prokofiev, enzovoort. Gewoon prachtig! Jammer dat ik niet in de hemel geloof.

Ja jammer

http://www.songteksten.nl/songteksten/45730/prince/purple-rain.htm
Een heel goed verdienende artiest met veel prijzen. Toch wekt hij bij mij weinig interesse. Niet zoals bij Amy Winehouse, doctorandus P. of dit jaar David Bowie.
Heel bekende nummers ook.
"I never meant to cause you any sorrow
I never meant to cause you any pain
I only wanted to one time to see you laughing
I only wanted to see you
Laughing in the purple rain

Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
I only wanted to see you
Bathing in the purple rain"

Vesper Lynd

Vesper Lynd

21-04-2016 om 19:44

Het is wat

Bowie, Rickman, Cruyff, Prince, het zijn nogal wat grootheden die wegvallen dit jaar. Ik was vroeger nooit zo'n fan van Prince, maar de laatste jaren ging ik zijn muziek toch meer waarderen.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2016 om 00:43

En dan is het pas april...

Ik vind het best heftig dat binnen zo korte tijd al zoveel grote bekendheden uit "mijn tijd" zijn overleden. Ik vind het wel even genoeg zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2016 om 00:50

Hemel

Als ze allemaal hun eigen riedeltje willen doen wordt het een kakofonie.

Jammer

In 1992 ofzo heb ik Prince live gezien. Ik was niet eens zo'n fan, maar iemand had kaartjes over. Het concert bleek echt waanzinnig! Zaterdag op een feestje had ik het met de gastheer over Prince, hij heeft toen een dvd met clips opgezet en we hebben er nog even heerlijk op gedanst, tot ergernis van onze pubertjes. Ik had gehoopt hem nog een keer in concert te mogen zien, hij had een tour op stapel staan, maar dat zit er niet meer in dus.

skik

mireille

mireille

22-04-2016 om 07:22

jammer

Dat is onverwachts. Hij is niet oud geworden. Gelukkig leeft hij door in de vele mooie muziek die hij heeft nagelaten. When doves cry, Raspberry beret, If I was your girlfiend, Sign "" the times,1999, Purple rain en nog heel veel andere en minder bekends. The alien sex dwarf on kinky boots, zoals hij in een interview werd genoemd. Tonigth we're gonna party like it's 1999!

Pimpelpaars

Pimpelpaars

22-04-2016 om 08:27

Verdrietig

De eerste overleden artiest, waar ik echt verdrietig van ben.

Ik weet nog de eerste keer dat ik purple rain hoorde. Op zaterdagmiddag. Het was mooi weer en ik zat naar buiten te staren. Echt muziek waarvan ik wakker schrok uit mijn dagdroom. 'Wow. Wat is dit?' Ik vond het niets eens gelijk mooi (na een paar herhalingen pas)

Dat heb ik later alleen nog met pearl jam gehad.

Noet

Noet

22-04-2016 om 08:57

weer 1

hij had hetzelfde geboorte jaar als Micheal Jackson en Madonna.
Dat is me altijd bij gebleven.

Prachtige muziek heeft hij gemaakt en zo uiteenlopend qua stijl. Ik wilde naar zijn komende tour want hij zo weer naar Europa komen, dat gaat nu niet meer en vind ik oprecht jammer.

Hortensia

Hortensia

22-04-2016 om 10:37

hij had best goede dingen

Hoewel Prince veel jonger was, voelde ik toch meer emotie toen Bowie was overleden. Maar dat is persoonlijk ;)

Ik vond Prince alleen gedurende een periode in de jaren tachtig echt goed. De periode tussen Purple Rain en Sign * the Times. Ik had ook 4 albums: Purple Rain, Parade, Around The World In One Day en Sign * The Time. Helaas heb ik die niet meer en op Spotify staat niets :(

Hij was creatief en veelzijdig, daar kan niemand omheen!

40er

40er

22-04-2016 om 12:44

Ik vond Prince vroeger echt geweldig, eerste artiest waar ik zelf materiaal van gekocht heb. Helaas is de lp er niet meer, maar gelukkig later ook cd's gekocht. Ik had niks met MJ of Bowie, maar met Prince dus wel.
Vanmorgen bij radio 2 alleen muziek van Prince, geweldig wat je dan allemaal hoort! Zoveel artiesten die muziek van hem speelden. Het was echt een multi talent, vond ik.
Mijn zoon vroeg me wat ik het mooiste nummer van hem vond, maar ik heb nog niet een keus kunnen maken......

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2016 om 13:30

Verdriet/emotie

Waar ik echt veel verdriet van gehad heb is Freddy Mercury. Ik was daar zelf verbaasd over eigenlijk. Hoe kun je nu echte tranen moeten huilen over iemand die je amper kent. Maar die tranen waren er dus wel.

Ik heb hetzelfde als Hortensia, wat betreft Bowie vs Prince. Bowie deed me meer qua emotie. De ene persoon doet je nu eenmaal meer dan de andere. Maar Prince hoort ook bij mijn eigen verleden, althans in de zin van dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn en ik zijn muziek al zolang ken én waardeer. En dan doet het me toch wel wat als zo iemand wegvalt. Mijn idolen/bekendheden blijken sterfelijk te zijn. Dat wist ik stiekem wel natuurlijk, maar toch triest als het gebeurt.

Hortensia

Hortensia

22-04-2016 om 14:28

Kaaskopje

Ja, na de dood van Freddie was ik echt geschokt, wat men belachelijk vond, het was "maar een popster", maar die man heeft mijn muzikale horizon zo verbreed!

Ik ben naar de Bowietentoonstelling geweest, niet omdat hij dood was, ik was het sowieso al van plan. Mocht er ooit iets dergelijks van Prince komen, dan zou ik niet gaan. Ik denk dat je het goed uitdrukt als je zegt dat je emotioneel dichter bij Bowie staat, ik herken dat.

Prince en ook Michael Jackson hebben heel goede muziek gemaakt. Maar bij Queen en Bowie (en zo zijn er nog een aantal artiesten) gaat het verder dan heel goede muziek.

Sommigen raken je ziel.

het is vast erg

maar ik kon me bij het horen van zijn overlijdensbericht geen enkel nummer van deze artiest voor de geest halen.
Weet wel zijn naam en dat hij van naam veranderde en toen weer terug, maar dat was alles wat ik van hem wist. Eigenaardig, want hij was ongeveer zo oud als ik.

Geen fan

Geen fan

22-04-2016 om 14:36

ophef

Ik snap de ophef niet over het aantal dode bekenden in dit jaar. Hoe langer hoe meer bekenden en hoe meer er dood gaan. De meeste bekende mensen gaan niet dood aan een ongeluk veroorzaakt door een ander of aan kanker maar aan drugs of een anderszins ongezonde leefwijze of zelfmoord. Dat doen ze toch zelf.

Imogen

Imogen

22-04-2016 om 14:43

aantal doden

'Ik snap de ophef niet over het aantal dode bekenden in dit jaar.'

Ik vind het aantal 'bekende' doden ook wel meevallen. Ik heb in ieder geval niet het gevoel dat het nou zo afwijkt van het aantal 'niet-bekende' doden, relatief gezien. Neemt niet weg dat ik het jammer vindt dat Prince dood is, al heb ik de laatste jaren niet echt nieuw werk van hem meegekregen. Ik vond hem een erg goede en veelzijdige artiest.

mireille

mireille

22-04-2016 om 15:42

Ik weet niet of er nu meer beroemdheden overlijden dan anders maar er zijn wel een paar invloedrijke en opvallende overleden: Lemmy van Motorhead, David Bowie, Alan Rickman en dus nu Prince. En op Lemmy na kwam het overlijden van de andere 3 onverwachts. En dat hakt er dan wel even mee. Ik heb ook zo mijn herinnereingen omdat ik opgegroeid ben met Prince. Ik heb bijvoorbeeld verkering gekregen nadat mijn man naar het concert van Prince in de Galgewaard ging en hij eerst bij mij langs ging want ik woonde in Utrecht. En voor mijn kind dat geboren is in 1999 zing ik nog wel eens een zinnetje uit 1999.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-04-2016 om 16:00

Mooiste nummer

Zonder twijfel Purple Rain. Wat een geweldig nummer.

Mijn top 3 was toch wel zo ongeveer Queen, Bowie, Prince.
Het dunt aardig uit...

Mijntje

Mijntje

22-04-2016 om 16:50

Egel

hahahaha

Ad Hombre

Ad Hombre

22-04-2016 om 17:06

Geen fan

"Ik snap de ophef niet over het aantal dode bekenden in dit jaar. "

Ik ook niet! De eerste de beste verkeersdode in Delhi grijpt me meer aan dan zo multimiljonair popster!

(ik maak een grapje natuurlijk, maar er zijn blijkbaar echt mensen die het heel verheven vinden om zulke dingen te beweren)

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2016 om 17:12

Geen fan

Ik snap de ophef niet over het aantal dode bekenden in dit jaar. Hoe langer hoe meer bekenden en hoe meer er dood gaan. De meeste bekende mensen gaan niet dood aan een ongeluk veroorzaakt door een ander of aan kanker maar aan drugs of een anderszins ongezonde leefwijze of zelfmoord. Dat doen ze toch zelf.===

Ik ervaar het niet als ophef. Als het overlijden van bepaalde mensen je iets doet en dat dan ook nog redelijk snel achter elkaar gebeurt, ontstaat er (wat mij betreft) toch een gevoel van "alweer 1?' en "jeetje alwéér??", tot "mijn hemel, nu is het wel genoeg hoor!". Voor jou kan het gevoelsmatig heel anders liggen. Er zijn ook bekende mensen waarvan ik het overlijden meer als dagelijks nieuws beleef, gewoon omdat ik 'er niks mee had'. Wat betreft de gevoelens over het overlijden van zo iemand, doet het er niet zoveel toe wat de oorzaak is of ik het erg of minder erg vind. Ik vind het vooral héél erg droevig als iemand door drugs om het leven is gekomen. Ik bedenk me dat ik het overlijden van Amy Winehouse ook als schokkend ervoer. Ik vond het zo triest. Ik kende het beste mens amper, maar zo is het maar net. Je wordt geraakt door iemand, of iets, of niet.

Ik snap jouw verbazing op zich wel als het overlijden van bepaalde artiesten je niet zoveel doet. Dan kunnen de emoties van anderen nogal wonderlijk overkomen. Ik heb dat met Andrë Hazes. Dat mensen het erg en verdrietig vonden dat kan en begrijp ik, maar dat er bijna een landelijke volksrouw ontstond ging mijn pet te boven.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

22-04-2016 om 17:14

Toch wel

Bowie en Prince waren echt artiesten die ik pas later ging waarderen. Als jonge puber in de jaren '80 vond ik ze een beetje eng ;-) Alan Rickman was wel een beetje mijn oude vrouwen crush. Echt een verlies dat hij overleed.
Niet dat ik er om huil, dat dan weer niet.

mireille

mireille

22-04-2016 om 17:21

ook

Ik denk dat het meer is de heriinering aan het moois dat de persoon heeft gemaakt en de herinnering aan de periode waarin je dat moois leerde kennen. Zo van, hee, dat was toen en toen en dat deed ik toen.

Geen fan

Geen fan

22-04-2016 om 17:32

internet en tv

De generatie voor ons kende veel minder 'bekende' mensen dan wij dus voor ons gaan er gewoon veel vaker 'bekende' mensen dood. Het maakt mij niet uit wie of wat maar ik zou dus nooit zeggen iets als 'alweer'? Of, nee niet nog één. We kennen gewoon teveel mensen en nogmaals ze gaan dood aan ongezond leven, ik kan daar geen traan om laten.

Pimpelpaars

Pimpelpaars

22-04-2016 om 17:52

Muziek

Ik had met bowie niet zoveel. Moest altijd aan Christiane F denken. Brrr, somber, drugs, uitzichtloos.

Ik vind sommige bowie muziek wel mooi hoor, zoals starman. Maar dat is geen vergelijk met wat ik leuk vind van Prince. Dat zijn wel meer dan 20 nummers die ik nooit meer wil missen.

Wat ik erg vind van de dood van Prince is alle muziek die hij niet meer gaat maken. Mijn dochter zei:'nu kan ik nooit naar een concert van hem.' Hij heeft zo veel muziek gemaakt. En gaf zulke goede concerten.

De man heeft zo veel invloed gehad op muziek en artiesten, waar ik dan weer dagelijks van mee kan genieten.
Ik vond dat theatrale kantje van hem leuk. Hij had humor. En hij was een onwijs goede gitarist.

Echt jammer.

Moni

Moni

22-04-2016 om 18:13

Mijn zoon van 13 neuriet de halve middag Purple Rain

Geen idee hoeveel liedjes hij kent van Prince.
Zijn vader heeft vanmorgen waarschijnlijk verteld dat hij dood is.
Ik vind het wel mooi dat zo'n jonge puber toch iets van Prince kent.

Wat ik dan weer raar vind

Altijd als een bekend artiest overlijdt, staan prompt één of meerdere van zijn oude nummers in de top zoveel. Ik zag op het journaal dat mensen naar de cd-winkel gingen om muziek van Prince te kopen. Kennelijk konden ze al die jaren zonder, maar de dag na zijn overlijden willen ze ineens een cd?

Ik vind het ook nog wel een verschil in beleving als een artiest midden in zijn carrière dood gaat of er na. Michael Jackson en Prince zouden waarschijnlijk geen massa's tophits meer hebben gemaakt al werden ze tachtig. Jammer dat hun beider geplande concertreeksen niet door konden gaan, maar dat zou waarschijnlijk voornamelijk met 'oud' materiaal zijn geweest en dat materiaal is er gewoon nog om van te genieten. Wat dat betreft heeft de dood van Amy Winehouse meer impact, die had vast nog wel albums uitgebracht als ze op haar benen had kunnen blijven staan. Bowie was net weer lekker bezig, Alan Rickman had vast nog mooie rollen gespeeld. Maar Johan zou weer geen bal hebben getrapt. En ik ben benieuwd wat Chopin en Schubert nog hadden gemaakt als ze niet zo jong gestorven waren.

skik

40er

40er

23-04-2016 om 08:28

skik

Prince had niet alleen oud materiaal hoor. Gehoord van the Vault?
Geen playlist was hetzelfde. Schreef voor veel anderen. Hij kwam misschien niet meer voor in de top 40 oid, maar er kwam nog genoeg werk vrij .

Hortensia

Hortensia

23-04-2016 om 08:49

Ach, wat is raar...

Van Queen en Bowie had ik nog muziek, maar van Prince ben ik de muziek (4 albums om precies te zijn) door omstandigheden kwijtgeraakt. En nu hij overleden is kreeg ik wel zo'n gevoel van "goh, ik zou die albums best wel weer eens terug willen horen."

Ik heb na de dood van Bowie zijn werk ook weer wat vaker dan anders aangezet en het was een mooie aanleiding om op Spotify wat onbekender werk van hem te zoeken.

Nou is Prince niet bepaald makkelijk te vinden op het www, en ik heb het geld er niet voor over om die vier verloren albums weer aan te schaffen. Maar ik heb er gisteren wel aan gedacht: goh, ik zou ze graag nog eens terug willen horen!

Bij oudere artiesten als Bowie en Prince denk ik dat veel jongeren nieuwsgierig worden naar hun muziek. Als de media dan vol staan met de ene na de andere jubelende necrologie over hoe uniek, grensverleggend en toonaangevend de overledene is, kan ik me goed voorstellen dat mensen die de artiest niet goed kenden zich alsnog gaan verdiepen in hun werk.

En ja, dan staan er opeens tig nummers in de top zoveel ;)

Het is jammer daar een waardeoordeel aan te hangen.

En dan nog iets anders: als iemand de top zoveel niet meer haalt betekent dat niet dat hij/zij geen nieuw werk meer uitbrengt of geen fans meer heeft. Met name Prince was nog aardig actief. Ik heb even gegoogled en het blijkt dat deze albums ook nog de album-top-zoveel in diverse landen heeft gehaald, dus zo beroerd boerde hij niet, ook al hoorde je hem amper op de radio. Blijkbaar waren er nog genoeg actieve fans ;)

Je hoeft niet elke dag op de radio te komen en hoog in de hitparade te staan om toch nog steeds actief te zijn met een vaste schare fans en nieuw werk ;)

mireille

mireille

23-04-2016 om 09:31

en johan

En Cruijff voetbalde dan wel niet meer en nee, het winnende wk-doelpunt zou hij niet meer scoren maar hij was nog steeds belangrijk op het gebied van sportpromotie. Hij stond voor alle jongeren aan het sporten te krijgen , ook met een handicap, denk aan de Cruijff foundation. Behalve het feit dat hij zich hier echt persoonlijk voor inzette, opende zijn naam natuurlijk ook vele deuren.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden