Home » Forum » Pumps met knellende achterkant

pumps met knellende achterkant

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
molletje
pumps met knellende achterkant

In de rubriek 'klein leed' het volgende. Ik heb een paar mooie blauwe pumps van Gabor, die ik helaas maar heel even aan kan omdat ze dan pijn gaan doen bij mijn achillespezen. Als ik de schoen uittrek, zie ik dat hij aan de achterkant ook niet helemaal rond loopt, maar een beetje 'toegeknepen' is (als jullie snappen wat ik bedoel). Niet meer dan andere pumps, wel meer dan de andere schoenen die ik bezit.
Ik moet voor mijn werk sinds kort regelmatig naar een nieuwe klant. Nu het winter is draag ik een jurk met laarsjes, maar als het straks lente/zomer is zou een jurk/rok met pumps heel passend zijn bij die klant. Heeft iemand tips, zodat ik mijn mooie Gabors toch kan dragen?

Iris
Terug naar de winkel

Die kunnen het uitslaan (of zo). De schoenmaker kan dat ook maar die komt met een rekening terwijl het bij de winkel service is.

molletje
dank

Ik ben benieuwd wat 'uitslaan' is, maar het is inderdaad wel slim om ermee naar de winkel te gaan.

Iris
Eh

Geen idee wat ze precies bedoelen met uitslaan, maar ze hebben mijn schoenen er toen lekker-zittend mee gemaakt;)

Kaaskopje
Inderdaad

Ik weet ook even niet zeker hoe ze het doen, of in een mal laten staan, of letterlijk hameren, maar die punt kan wel afgevlakt worden. Hou je last, dan bestaan er 'hieltjes' die je in de hiel kunt plakken, dan is de scherpe rand ook weg.

Jammer dat dit soort minpuntjes er altijd pas tijdens het gebruik uitkomen, hè?

Vogel
Knobbeltang!

Daar doet de orhopedisch schoenmaker op mijn werk het mee. Een zeer tot de verbeelding sprekende term, maar volgens mij maken ze het leer er soepel mee.

Kaaskopje
Soepel maken

Ik probeer dat zelf ook als een rand van een schoen niet helemaal prettig zit. Gewoon een beetje kneden en heen en weer duwen :-). Maar ik kan me voorstellen dat je daar iets voorzichtiger mee bent als de schoenen nogal kostbaar zijn.

Lilian1
ik

sla de randen zelf ook altijd wat uit met een hamer. Op de hak leggen, dus rechtop zetten en voorzichtig op die knobbel waar t tegen elkaar gestikt zit slaan met een schone hamer

Hanne
Insmeren met vaseline

Dat schijnt ook prima te helpen, heeft hetzelfde effect

molletje
slaan

Ik ga denk ik maar niet zelf slaan, dat loopt vast niet goed af. Ik ga in het weekend even terug naar de winkel en anders naar de schoenmaker.
Hanne, waar zou ik die vaseline moeten smeren? Aan de binnenkant?

Guppie
Kussentje

Wat soms kan zijn is dat de achterkant wat te hoog is. Dan kan een soort kussentje, klein zooltje van de schoenmaker, waardoor je voet iets hoger komt te staan, uitkomst bieden. Overigens zal de schoenmaker je het beste advies kunnen geven.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.