Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vera*

Vera*

27-09-2012 om 08:17

Raadsel: waar is de kat?

Gisteravond ging ik naar bed en man was nog niet thuis. Ik laat beneden TWEE katten achter, dat weet ik zeker.
Man komt thuis en ziet maar EEN kat en zoekt in het hele huis naar de andere kat. Kat is onvindbaar. Vanochtend nog steeds geen kat.
Rara, waar is die?
Theoretisch zou die 'ergens?' naar buiten kunnen zijn gegaan maar waar dan en hoe. Beide katten zijn nog niet buiten geweest en degene die weg is en raakt in de stress van nieuwe ruimtes/mogelijkheden en wij denken dat hij naar buiten wel net zoals hij de kamer uit wil, niet wil dus.
Maar kat is wel pleite.

Die zit binnen

Ergens ontzettend goed verstopt, tenminste als je geen raam had openstaan.

ishtar

ishtar

27-09-2012 om 08:48

Ik heb wel eens een kat gevonden

achter het aanrecht, in de ovenla, in een pan!, in een laatje van het dressoir (klom aan de achterkant omhoog, toen waren ze nog wel klein).
Als kat zo stressig is zal hij waarschijnlijk ergens van geschrokken zijn, waarna hij zich zo goed verstopt heeft dat je m niet zo kan vinden. Of hij zit ergens klem: Met een pak brokjes door het huis heen en goed luisteren of je m hoort miauwen.

Achter de koelkast

In de open haard, IN de bank (weet niet of dat bij jullie kan, bij ons zouden ze onder het kussen door een gaatje onder de voering kunnen kruipen). Ik zou op de gekste plaatsen zoeken, en idd, wat ishtar zegt: zorgen dat het héél stil is in huis en met brokjes rammelen.
Wasmachine, droger, koelkast allemaal bekeken?

Rafelkap

Rafelkap

27-09-2012 om 09:27

Bovenop

Kijk behalve ergens onder ook bovenop alle kasten. Heb je je kat al gevonden? Helpt het rammelen met het voer rond etenstijd?

krin

krin

27-09-2012 om 09:40

Speurkat

Hoe gedraagt de achtergebleven kat zich? Mist die de verdwaalde niet? Die zou er wel de goede neus en het goede instinct voor hebben om de ander op te sporen.
Kan het zijn dat de verdwenen kat naar buiten is geglipt toen je man thuiskwam? Zijn er plekken waar je tussen de vloeren kan komen? Zit hij in een kledingkast die op een kiertje openstond? Als het nog echt kleine jonkies zijn, passen ze door veel kleinere gaatjes dan je zou denken.

In de bank?

Wij hadden 2 katten en 1tje kroop nog wel eens in rare ruimtes. Zo heb ik 'm o.a. uit de bank geplukt. Bleek er tussen de kussen een hand door te kunnen en onder de kussen een soort 'loze ruimte' tussen de veren en de bovenlaag en daar zat een gat in. Nooit geweten tot de bank dus zachtjes miauwde.....Net of we 'm hoorden ergens vlakbij....Kat kon de weg naar beneden blijkbaar wel vinden maar retour niet. Dat lukte pas toen man en ik met vereende krachten de bankkussens uit elkaar trokken en jongste haar hand erdoor(de kleinste hand) om kat te zoeken...en zowaar daar had ze 'm en met een beetje getrek erbij van oudste konden we 'm zo weer boven krijgen.
Snap nog steeds niet hoe kat zichzelf daar doorheen gewurmd heeft. Kat heeft ook al eens achter het afgetimmerde zolderbeschot van buren verderop gezeten. W.s. onder de pannen/isolering doorgewurmd, er was geen 'ingang'van buitenkant huis en de ruimte was te smal om er zelf op/in te kunnen. Naar me toe kunnen lokken en zo te pakken gekregen, kat was doodsbang voor deze onbekende buren. Toen ze het ontdekten was kat al 3 dagen weg. Gelukkig hoorden ze via,via dat wij een kat misten :)
Ooit was kat 3 weken weg en net toen wij hem al 'afgeschreven' hadden kwam hij enorm vermagerd weer opduiken. Onbekend waar hij geweest is, maar wij denken weer ergens opgesloten. Uiteindelijk is kat ook 'verdwenen', kwam niet meer thuis wat elke avond nog wel zo was.
Mijn kat reageerde niet op voer. Wel op mijn en jongste's roepen van zijn naam. Vooral op jongste was kat enorm gesteld.
Nog meer plekken waar kat ooit zat: De meterkast (erin geglipt toen wij 'm open deden?), achter hoge woonkamerkast (gevallen eraf?), op gordijnrail en durfde er niet meer af.....keek ook verkeerde kant op, naar buiten namelijk en toen was het wel erg hoog.
Ik zou alles afzoeken, 'm lokken. Jij kent je kat het beste, kijk overal onder, op, achter en in.
groeten albana

Vera*

Vera*

27-09-2012 om 10:10

Zucht

Nog steeds geen kat. Meneer is een grote kater van ruim 6 kilo en behalve in de boekenkast de eerste dag heeft ie zich nog nergens verstopt.
Wij hebben beide katten ruim 2.5 week geleden uit het asiel gehaald en toen kenden de katten elkaar nog niet.
Roepen en met voer of snoepjes rammelen heeft nog niet geholpen.
Ik (en man) hebben overal(?) op en in gekeken maar helaas geen kat, ook niet met etenstijd vanochtend en er liggen geen drollen van hem in de kattenbak (hoort bij het ochtendritueel).
Misschien dan toch naar buiten?????

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-09-2012 om 10:10

Mmmm

Ik heb ook wel eens zoiets meegemaakt en toen was ie toch echt wel buiten. Het zijn af en toe ook net Houdini's die beesten.

We hebben er trouwens ook weleens eentje gevonden achter het fornuis, in een dichte la van de kleren kast - erin geklommen via een openstaande lade. En op zolder achter de spullen op iets zachts.

Maar meestal is bij ons: kat kwijt = beest buiten.

Hmm

6 kilo, dat is niet even een klein beestje. Alles wat donker is. Ehm IN meubels inderdaad, keukenplinten allemaal dicht ? Alle keukenkastjes ? Wasdroger, vaatwasser, wasmachine. Echt niet boven ?

Jee vervelend zeg.

Rafelkap

Rafelkap

27-09-2012 om 11:37

Schuren

O wat naar zeg. Natuurlijk ben je hartstikke bezorgd. Als je buiten zoekt, kijk ook in schuren. Misschien is ie toch naar buiten geglipt.
Briefjes ophangen in de buurt? Ik hoop dat ie snel weer thuis komt.

mix

mix

27-09-2012 om 11:42

Plekjes

mocht de kat niet buiten zijn, kijk dan:
in alle kasten, mijne heeft 5 uur in een kast gezeten zonder enig miauw

achter en onder alle kasten, gooi alle deuren open, mijne passen zelfs (5 kg) tussen dvd en bovenkant kast in (nog geen 20 cm hoog)

in de bank, ook een kat van 6 kilo wurmt zich waar hij/zij eigenlijk niet in past

in en onder alle bedden

achter de computer (slapen de mijne vaak)

Heel flauw, maar het kan wel: in de koelkast (daar vond ik mijn 2 kittens eens toen de deur niet goed had gesloten

kijk in je wasmachine en er achter, in je wasmand enz

Een plek zo gek als je kunt bedenken en een kat kan zich er verstoppen.
Als hij geschrokken is dan is het niet abnormaal dat zijn kattenbakgang vandaag niet heeft plaatsgevonden.
Als hij nog niet vaak buiten is geweest zal hij in de buurt verstopt zitten en misschien te bang zijn om terug te komen. Blijft roepen en rammelen met voer

Julia64

Julia64

27-09-2012 om 12:01

Vera

ik weet precies hoe je je voelt, ik ben sinds een paar weken de trotse eigenaar van een asielkitten (ongeveer 4 maanden) en sinds we hem hebben heb ik al een paar keer doodsangsten uitgestaan omdat ik dacht dat hij weg was. Weliswaar is ie ook een paar keer écht ontsnapt (hoe is me nog steeds een raadsel, volgens mij KON het gewoon echt niet, idd net Houdini's die beesten) - toen werd ie gelukkig teruggebracht door een attente buurman, maar ik heb ook een paar keer in huis lopen zoeken, echt o-ver-al. Tot meneer uiteindelijk uit zichzelf weer met slaperige oogjes de kamer kwam binnenlopen. Al die tijd heb ik dus ook geen geluid gehoord. Mijn ervaring is dat zo'n beest tegen de tijd dat hij honger krijgt wel weer tevooschijn komt. Dus inderdaad, blijven roepen en rammelen! Is de kat gechipt? Vast wel, als het asielkat is. Dat is ook wel een geruststellende gedachte. Sterkte hoor, ik hoop dat hij snel terecht is!

Vic

Vic

27-09-2012 om 15:41

Wasdroger

Jeetje, ik hoop dat hij snel terug is. Wat vreselijk zeg!
Ik was laatst een van mijn kittens kwijt. Overal gezocht, zelfs achter de wasmachine, en niet te vinden. Uiteindelijk viel me tijdens het vierde rondje door het huis op dat het deurtje van de droger een stukje open stond. En ja hoor, daar lag meneer prinsheerlijk op de droge was!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Julia64

Julia64

27-09-2012 om 15:49

Vic

O, wat schattig..;-))
Toen mijn kitten onlangs weer eens spoorloos was en ik het hele huis had doorzocht, kreeg ik opeens kippevel toen ik me realiseerde dat ik de vaatwasser had aangezet, brrrr.... wat was ik opgelucht toen Jack (zo heet hij dus) opeens weer voor mijn neus stond, pff.

Intussen hoop ik dat de kat van Vera al boven water is.

Raamopenende kat

Eén van onze katten bleek op een gegeven moment zelf de handigheid te hebben gekregen om een raam te openen. Toegegeven, het was een oud raam en dat gedeelte van het huis moest toch al worden afgebroken en opnieuw opgebouwd (maar dan voorzien van schuifpui), maar ik stond raar te kijken toen dat beest elke ochtend buiten bleek te zitten. En ik kon nog bijna mijn ogen niet geloven toen ik zag hoe hij daar kwam. We hebben het betreffende raam met Ducttape afgeplakt, toen was het over.

En...

is de kat alweer terecht?

Toen wij nog ergens driehoog achter in Amsterdam woonden waren wij ook ineens een kat kwijt. Het enige raampje dat openstond was dat boven de deur naar de veranda, zo'n klein kiepraampje. Daar was ze dus doorheen gegaan! Vervolgens is ze van de veranda afgevallen en heeft manlief haar beneden in de tuin van buren weer gevonden, gelukkig nog helemaal heel en ongedeerd.

Hopelijk is die van jullie ook weer snel terecht!

Achter truien

Die van ons zat achter een stapel truien in de kast. Waar we dus wel gekeken hadden, maar niet achter de stapel

Vic

Vic

27-09-2012 om 21:13

Vera

Is hij alweer terug?

Fiorucci

Fiorucci

28-09-2012 om 07:13

Vera

En? Ik vond deze week mijn grote rooie kater tussen mijn sokken in de la..:))

En?

Is-ie al terug? Hoop het maar! En anders er toch maar vanuit gaan dat hij naar buiten geglipt is en posters gaan plakken..

Vera*

Vera*

28-09-2012 om 08:18

Nog niet

Meneer is nog steeds foetsie helaas. Vandaag gaan we maar posters plakken. Gisteren nog eens in, op en achter van alles en nog wat gekeken maar geen kat.
Hoe snel je weer kan wennen aan een schootligger (is ook lekker warm).

krin

krin

28-09-2012 om 09:08

Ach gos

Zo'n vervelend gevoel is dat, een verdwenen kat. Je loopt de hele dag met zo'n zwaar vraagteken rond. Ik hoop dat hij snel opduikt.

Sahara

Sahara

28-09-2012 om 09:19

Buiten

Ik ben ook bang dat de kat buiten is als hij nu nog niet tevoorschijn is gekomen. Toch een raampje ergens open laten staan om uit de voordeur geglipt toen hij even open stond.

Onze Maine coons zijn ook heel goed in verstoppen. Favoriete verstopplekken zijn: onze een bed, achter de boeken in de boekenkast, in een speelgoedmand, in een doos in de garage, op de tuinkussens in de garage, in bed tussen alle knuffels van de kinderen, tussen de struiken in de tuin.

Hopelijk vinden jullie de kat snel terug

Ander ietsje

Jullie zijn niet per ongeluk aan het verbouwen cq klussen? Bij ons zijn er ook wel eens katten "verdwenen" die in kruipruimte (grote kattenbak!), in een meterkast of tussen de vloer/plafond waren gekropen.

Schuurtjes

wat ik merk aan nieuwe katten is dat ze erg gek zijn op deuren die open staan, schuurtjes dus. Ik zou bij alles buren aangrenzend dus gaan vragen of je even in de schuur mag (en dan hopen dat meneertje ook tevoorschijn komt, katten willen zich juist dan wel eens muisstiel houden....).

ik duim dat hij snel terecht is !!

Guinevere

Guinevere

28-09-2012 om 10:55

Teruggelopen?

Misschien is hij teruggelopen naar zijn vorige adres?
Tjee, vervelend hoor, je maakt je natuurlijk veel zorgen over zijn welzijn.

Ja schuren e.d.!

Onze kat was ooit een week kwijt, die bleek helemaal achterin de (grote) schuur van de buren te zitten, achter en onder een enorme hoop spullen/hout. Ze zat er ws al een tijd, want ze was volkomen uitgeput en vermagerd. Tis toevallig dat buurman iets hoorde, anders was ze er misschien wel nooit vandaan gekomen. Ze was ws ook ergens van geschrokken of zo, 't was een echte buitenkat die zich daar opeens verscholen had.

Zelfde gehad als anneque

Onze kat is dat ook eens overkomen. Na een paar dagen kwam ze ineens vermagerd en superzielig aangelopen. Ze rook extreem muf maar verder niet verwilderd. Alleen behoorlijk hongerig. Wij vermoedden dat zij ook ergens in een schuurtje opgesloten heeft gezeten. Enige manier om daar achter te komen is in je buurt goed je oor te luister leggen, roepen en rammelen met brokjes en misschien hoor je wat gemauw?

Hopelijk is je poezebeest snel weer terug!

Vic

Vic

28-09-2012 om 11:38

Overleden?

Het is een nare suggestie, maar zou hij ergens in huis overleden kunnen zijn (katten verstoppen zich om eenzaam te sterven), en dat je hem daarom niet hebt gevonden? Ik weet niet hoe dicht jouw huis is, maar mijn katten zouden 'in principe' niet kunnen ontsnappen zonder dat iemand dat ziet. Ik zou nog eens kamer voor kamer nalopen, op alle rare plekken zoeken, en dan een onderzochte kamer dicht doen.

Rafelkap

Rafelkap

28-09-2012 om 12:02

Ja schuren

Onze kat vroeger zat ook twee keer in een schuur, de tweede keer gingen we natuurlijk meteen daar zoeken. De eerste keer hoorde ik een vreemd geluid toen ik langsliep. Het klonk niet als een kat (maar hij zat er ook al een week)
Heel veel sterkte met je zoektocht, wat een stress!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.