Home » Forum » Radiografisch bestuurbaar vliegtuigje is dat wat

Radiografisch bestuurbaar vliegtuigje, is dat wat?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mareld
Radiografisch bestuurbaar vliegtuigje, is dat wat?

Mijn zoontje (9 jaar) heeft zijn zinnen gezet op zo'n radiografisch bestuurbaar vliegtuigje. Maar nu zijn we eigenlijk bang dat dat ding een keer het dak op vliegt en er niet meer af komt. Zoon denkt dat ie het dan wel weer vanaf het dak kan laten opstijgen, maar ik denk van niet. En als dat inderdaad niet lukt, is dat wel heel erg zonde van zijn 30-40 euro. Want wij hebben geen ladder om het vliegtuig weer van het dak te halen. Plus dat dat ook steeds wel een gevaarlijke onderneming zou zijn.
Heeft er iemand ervaring met zo'n vliegtuigje, is het wat? En moet je er echt veel open ruimte voor hebben?
Eerlijk gezegd zien wij (zijn vader en ik) het dus niet zitten, vooral omdat het om een behoorlijk bedrag gaat wat hij van zijn zakgeld heeft gespaard.
Kunnen we het beter uit zijn hoofd proberen te praten of kan hij er rustig één aanschaffen??

IngridT
Leuk!

Wij hadden er vorige zomer eentje, volgens mij van de shell punten, niet zo belachelijk duur denk ik. Het was zo'n dubbeldekker van piepschuimmateriaal, en hij heeft het verbazingwekkend lang volgehouden. Was een stuk steviger dan ie oogde. De kinderen hebben er erg veel lol mee gehad. Alleen moest het wel een beetje windstillig weer zijn, bij een flinke bries vliegt ie alle kanten op en valt er weinig te besturen.

Uiteindelijk is ie wel gesneuveld, maar dat was ook wel te verwachten natuurlijk, het ding maakte flinke smakkers af en toe. maar het was de lol zeker waard.

Over van het dak halen...tsja, daar kan ik niks van zeggen. Onze heren hebben heel wat bomen beklommen om het ding weer eens te redden...

IngridT
Oh ja,

enne...onze jongenz waren toen 7 en 10.

Ingrid

margje van dijk
Hier ook

Middelste heeft zo'n Libel op z'n verjaardag gekregen (9).

Het duurde even voordat we 'm snapten en opgeladen kregen, maar toen we het eenmaal doorhadden was het een groot succes. Middelste is niet al te subtiel, dus ding heeft ook aardig wat smakkerds te verwerken gehad, en vliegen ging ook niet even secuur. Hij klom altijd op het klimrek om vanaf daar de libel beter te kunnen besturen (en hoger te 'beginnen').

Op een gegeven moment kwam er een collega eten (ruim 50+) en die heeft zeker een uur met de libel op het klimrek gezeten. (Lees: was er niet vanaf te slaan). Hem lukte het om de libel heel wat langer in de lucht te houden dan middelste (die zeer geinteresseerd toekeek).

Libel is nog steeds niet stuk maar de interesse is inmiddels verdwenen (waarschijnlijk ook door het weer).

Ik vind dat-ie z'n geld wel waard is geweest, al vond ik ook dat-ie erg duur was (ik geloof 43 euro of zo).

En dat vind ik helemaal als-ie het nou straks (als ze er weer zin in krijgen) nog steeds doet, maar dat moet nog blijken.

Margje

vliegtuigweduwe
Euhm...

Ik ben getrouwd met een vliegtuiggek. Iemand die zelf graag vliegt (vliegbrevet) en daarnaast sinds zeer kort ook een radiografisch bestuurbaar vliegtuig heeft aangeschaft. Persoonlijk vind ik het een doffe ellende. Maar dat komt misschien ook wel door het feit dat hij er zo vreselijk veel tijd in steekt. hij is er meer mee aan het knutselen (tijd! en voor je het weet is het weer donker 's avonds, dus geen tijd om andere dingen te doen. Voor eten is amper tijd, enzodra het op is staat hij weer buiten met dat onding.) dan dat dat ding in de lucht vliegt.
Als hij eenmaal vliegt is het hartstikke leuk, maar de accu is zo weer leeg en dan is het weer ff uit met de lol.
Ruimte moet je er zeker voor hebben. Maar die van mijn man was dan ook vrij groot (zo'n meter doorsnee denk ik).
Ik heb de indruk dat er meer tijd gaat zitten in het knutselen e.d. dan dat dat ding echt vliegt. Als je dat niet leuk vindt, of nog niet kunt, is het niets volgens mij.
Tot overmaat van ramp ging er vorige week zaterdag iets niet helemaal goed en ging het vliegtuig in vlammen op... maar er is alweer een vervanger (helaas)
Voor kinderen lijkt het me dus niets. Ik zou dan eerder een auto nemen. Of, wat ik laatst ook zag, een helicopter. Die heeft volgens mij minder ruimte nodig en zal niet zo snel het dak op vliegen.

Silone
Radiografisch

Hmmm, we hebben vanalles gehad, auto's, hovercraft en idd zo'n vliegtuigje. Het is vreselijk lollig allemaal, maar onze kinderen zijn er een week zoet mee en kijken er vervolgens maanden (wat zeg ik jaren)niet meer naar om. Als ze hem weer voor de dag halen, maken ze natuurlijk wel weer een poos de blits. Het vliegtuigje is echt wel leuk, maar je moet idd windstil weer hebben, en een veldje waar wat ruimte is. Van mij mogen ze er niet rondom huis mee vliegen (vanwege daken en bomen).

3 kids mam
Leuk

Wij hebben hier een piepschuimen exemplaar van ik geloof rond de 25 euro. Zowel mijn man als oudste dochter vinden het erg leuk. Het moet wel windstil zijn en je hebt er echt een ruim grasveld voor nodig want anders gaat hij steeds in de bomen of op daken idd. Ik denk dat het het geld wel waard is en dat het een leuk cadeau is maar dan moet er wel ruimte om te vliegen in de buurt zijn anders doe je het niet zo snel.

ArtCoco
Hier succes

We hebben sinds sint vorig jaar het vliegtuigje (X-Twin, piepschuim) en dat is een groot succes. Hij is wel eens op een dak beland, maar daar kregen we hem nog wel af. Kantje boord. Wij hebben hier in de straat 3 verdiepingen, dus zo hoog kom je meestal niet. Wel vaak in bomen (nieuwbouw, dus die stellen nog niet heel veel voor).

Je moet inderdaad niet teveel wind hebben, een ruime plek opzoeken (hier het speelpleintje, zo veel ruimte ook weer niet, maar je moet niet de hele tijd de tuin van de buren invliegen ofzo). En hou de hobbylijm maar in de aanslag. Die van ons bestaat inmiddels meer uit lijm dan piepschuim! Komt ook omdat onze zoon (toen 6, nu 7) wel voorzichtig is, maar andere kinderen komen er ook op af als vliegen op stroop. En dan is het soms trekken... dan knakken de piepschuim vleugelverbindingen weer en kan ik de zoveelste lijmlaag aanbrengen.

Afgelopen zomer hebben we ons laten verleiden tot de helicopter. Die is op een andere manier ook heel leuk. Kan nog minder wind hebben - dan waait hij steeds weg, kun je niet goed besturen. Maar die kan ook binnen - hij is zo licht dat hij niets omgooit of beschadigd (we hebben dan ook geen extreem waardevol glaswerk staan ofzo!). Dat is echt iets om heel secuur mee te gaan oefenen, erg leuk.

Voor zijn verjaardag kreeg hij van mijn schoonouders nog een straaljager type. Die hebben we even ingepakt gelaten - we wachten wel tot het vliegtuigje helemaal in onherstelbare staat is, voor we die in gebruik nemen. Die leek me alleen maar meer van hetzelfde (misschien iets krachtiger, maar dat zien we dan wel).

Nou, wat een overdaad aan vliegspul! Er wordt in elk geval meer mee gespeeld dan afstandbestuurbare auto's (hoewel ze wel staan te kwijlen bij de duurdere types die op benzine gaan en door grotere jongens wel eens door de straat geraced worden - dacht het niet dus!). Denk wel dat ze bij ons het geld opgebracht hebben, vooral omdat je dit soort dingen ook bij een dagje uit of op vakantie lekker mee kunt nemen. Zijn ze zo een paar uur zoet mee.

Suzanne
Helikopter goed alternatief

Hier is zoonlief in het bezit van zowel een helikopter als een vliegtuig, beide van Silverlit. Beide zijn een succes, maar door vaak teveel wind (we wonen dichtbij de zee) en gebrek aan ruimte (je hebt echt een flink veld nodig) blijft het vliegtuig vaak liggen.
Het helikoptertje wordt vaak mee gespeeld, is vrij lastig om mee te vliegen maar zoals hier al gezegd, hiermee kun je binnen vliegen! Is idd maar een klein, licht dingetje. Misschien een alternatief? Kost ca. 30 euro, kijk maar eens op youtube bij de filmpjes van picooz, krijg je een leuke indruk.

Wilma
Hier groot succes

en dan vooral de piepschuimen vliegtuigjes (rond de 25 euro, vaak ook dagaanbiedingen bij Intertoys, dan zijn ze maar 17 euro ofzo). Die veel duurdere zijn zo kapot, deze piepschuimen doen 't langer, leuke dingen zijn 't. Op vakantie ook goed om vriendjes mee te scoren ;-).

Ik zou 't gewoon proberen.

Groetjes, Wilma

Vliegtuigweduwe
Oooh voor die prijs

Dat is inderdaad nog wel de moeite.
We zullen het dan wel over verschillende dingen hebben, want de vliegtuigen die mijn man gekocht heeft hebben wel een heel ander prijskaartje. Zijn dan ook flink groter denk ik, en zullen ook wel een veel zwaardere motor hebben. Geen kinderspeelgoed voor onder de 12 jaar in elk geval.

Mareld
Thanks!

Bedankt voor al jullie reacties!
We kunnen dus misschien beter kijken naar een goedkoop exemplaar omdat die langer heel blijven (en dan is het ook ietsjes minder erg als het ding heel hoog in een boom beland...), en anders een helicoptertje die ook binnen kan.
Qua ruimte hier valt het tegen. Wel een schoolplein naast de deur maar daar staat een enorme boom op, redelijk drukke weg er naast, veel huizen dus veel daken.

Ik zal het eens overleggen met zoon!

Damajo@
Verhaal

Mijn zwager gebruikt van die duurdere vliegtuigen, van 1000 euro ofzo. Hij zit bij een club. Krijgt dus les, allemaal heel professioneel.Dit jaar zijn er al 2 vliegtuigen van hem neergestort.Ik ben blij dat ik het ding niet op mijn kop heb gekregen.

Mareld
Gekocht!

En het is geworden: zo'n helicoptertje voor binnen! Echt een leuk ding, zoon kan er ook al redelijk mee overweg!

Oef Damajo, fijn dat je dat ding niet op je kop hebt gekregen en ook dat je die vliegtuigen niet zelf hoeft te betalen.....;-)

Damajo@
Goeie tip

Veel plezier met de heli, ik heb ze weleens gezien in een speelgoedwinkel in Londen, piepklein maar 't vliegt goed.
Haha, ik ga zo'n ding voor mijn zwager kopen.Hij is bijna jarig. Heeft ie toch wat ;)

Damajo

Mariek69
Vraagje..

Hallo,

Mijn zoons zijn hélemaal gek van hun radiografisch vliegtuigje. Hier wordt er dan ook (bijna) elke dag meegespeeld.

Ze zouden graag willen gaan kijken naar andere rc vliegtuigen (eigenlijk die volwassenen hebben).
Weet iemand waar je ergens in Brabant zo'n vliegshow kan bekijken?

Ik hoor het graag van jullie!
Groetjes Mariek

Minet
Modelvliegclub

Hoi Marieke,
tik bij google in: modelvliegclub Brabant en zie daar veel websites van clubs in Brabant, die vaak ook een eigen vliegveld hebben. Zij houden regelmatig clubdagen, en bij mooi weer is er in het weekend vaak veel activiteit.
Groetjes, Minet

dirksmama
Weinig interesse

Van enthousiaste mannelijke familieleden een paar keer vliegtuig gekregen (gruwelijk duur), met 5 minuten hadden ze het wel gezien.

Helicoptertje voor binnen gaat nog wel, dat is een week leuk gebleven, papa vindt het leuker om mee te spelen dan de kinderen.

Mareld
Zoon vindt het nog steeds heel leuk

Hij heeft 'm al anderhalve dag! ;-) Hij was boos dat ie er niet mee mocht vliegen toen ik gisteravond naar een film keek, en vandaag toen zijn pa naar formule 1 keek...Tja het maakt nogal een herrie en het is wel fijn als je de tv nog kunt horen. ;-) Maar verder speelt hij er echt veel mee, kan hem ondertussen al zachtjes laten landen en een beetje besturen, dat valt nog niet mee. Wel zo leuk ook dat hij dat echt moet oefenen.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.