Home » Forum » Huis tuin en keuken » Reparatie wasmachine dure grap of nieuw

Reparatie wasmachine dure grap of nieuw?

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ava
Reparatie wasmachine dure grap of nieuw?

Van de week heeft de wasmachine (AEG, in 2011 gekocht) het begeven: bleef maar water innemen. De monteur is geweest en het te vervangen onderdeel is €300 + arbeidskosten. Het is een fout van de machine, niet door het gebruik ervan. Een dure grap. Voor dat geld ga je richting een nieuwe wasmachine. Ik vind vijf jaar ook erg weinig. De garantie is allang verlopen maar je mag toch zeker van een AEG verwachten dat je daar langer mee doet. Dat is namelijk de reden geweest om een AEG in huis te halen.

De vorige wasmachine (ook AEG) heeft het 11 jaar gedaan (toen de kinderen baby waren) en daar draaide ik sowieso elke dag een was en soms wel 2 soms 3 wassen mee op een dag! Ik heb AEG gebeld en zij accepteren alleen de mening van hun eigen monteurs (€60 voorrijkosten alleen al).

Nu sta ik voor de keuze om AEG langs te laten komen en in gesprek te gaan over de te verwachte levensduur van dit product (en dan een tijd zonder wasmachine) of gelijk een nieuwe te kopen.

Iemand ervaring met gesprekken over levensduur en AEG?

Limi
iets anders

Ik had iets soortgelijks met een ander merk (nog geen jaar over de garantie heen). De merkloze monteur zou ook op bijna een nieuwe wasmachine uitkomen qua prijs van de reparatie en hij heeft toen het merk zelf gebeld en die boden me een deal aan voor iets van 1/3 van de prijs.

Hun logica ontgaat me nu nog steeds, want uiteindelijk ben ik volgens mij de enige die ervan geprofiteerd heeft, terwijl volgens de merkloze monteur het wasmachinemerk zijn werkgever als nieuw verkooppunt van hun machines wilde, dus daarom deden ze schappelijk. Alleen hij en zijn werkgever profiteerden er niet van, omdat het bij hen iets van 450 zou kosten en nu betaalde ik maar 150 aan de merkmonteur. Dus iets ontgaat me hier.

Maar misschien kun je er ook wat goodwill uitslepen?

Yura
Levensduur AEG

Ik heb slechte ervaringen met AEG. Het schijnt een paar jaar geleden over genomen te zijn en daardoor qua kwaliteit niet meer vergelijkbaar te zijn met vroeger. Vroeger was algemeen de gedachtengang dat Miele aan top stond en daaronder kwamen Bosch, AEG en Siemens. Dat is niet meer zo, het is nu eerder vergelijkbaar met whirlpool. Als ik om me heen dit soort klachten hoor aan van witgoed, dat er al heel snel iets groots kapot is, wat normaal in 11 jaar nog niet kapot is is mijn eerste vraag altijd: Is het AEG? En helaas is het antwoord bijna altijd ja.

Ava
Aeg

Yura en Limi, bedankt voor jullie reactie.

Limi, helaas ging die vlieger niet op bij de monteur. En ondertussen de tijd gehad om uitgebreid te zoeken op Google en wat Yura zegt, las ik ook op het internet. Bovendien is deze AEG in Spanje gemaakt en gaat beduidend minder lang mee dan andere wasmachines van AEG, elders gemaakt. Heel teleurstellend die AEG.

Voor ons daarom geen AEG meer. De volgende wordt een Bosch en die komt van de week.
Ik hoop dat die wel lang mee gaat.