Home » Forum » Robotstofzuiger 2

Robotstofzuiger

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
madelief
Robotstofzuiger

Ik ben aan het kijken naar een robotstofzuiger. Wie heeft er eentje? Bevalt het? Welk type?
Kortom zoek ervaringsdeskundigen....

Chiquita
irobot Roomba

ideaal, via app op mijn mobiel gaat ie 's nachts rond 5 uur de woonkamer, keuken en hal door. Kom ik 's morgens in een schone begane grond :-) (2 honden, kwestie van de vloer zoveel mogelijk leeg maken).
Deze week komt hier ook een dweilrobot binnen

Pennestreek
Om die reden geen robot

Onze hond zou echt panisch worden van zo’n ding. Ze is al bang van de gewone stofzuiger, laat staan als er iets op eigen houtje door het huis zou gaan... Mij lijkt het wel fijn, maar het wordt hem dus niet hier.

Jasmijn
eufy

N.a.v. een eerder draadje in mei j.l. heb ik een eufy gekocht.
https://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/robotstofzuiger-1

Ik vind het echt geweldig, kat vind 'm een beetje eng, maar dan gaat ze maar even ergens anders zitten.

madelief
Stoelen

Zuigt hij om de stoelen heen? Of moet je die wegzetten?
En het vloerkleed?

Pirata
Heb er 1

Sinds kort heb ik er ook een. De goedkoopste met een goede beoordeling en ook nog korting.
Het is een Ecovacs Slim 2.
Hij doet het goed, maar heel slim is ie niet, blijft af en toe haken op een snoer of een kleedje. Daarom zet ik hem alleen aan als ik er bij ben (niet heel storend).
Hij is erg dun dus komt ook onder de bank en de kast. Eenmaal per week pakt de schoonmaakster alsnog de gewone stofzuiger. De robot is meer voor de kruimels en zand die tussendoor op de grond liggen.

Ginny Twijfelvuur
Blaupunkt

Niet de goedkoopste maar ook geen iRobot Rumba.
En ik ben er erg tevreden over. Ik hoef ook geen robot stofzuiger die uit zichzelf gaat rijden (ken je het youtube filmpje met de uitgesmeerde hondendrol?). Ik ruim de vloer wat leeg en zet hem aan en ga wat anders doen. Hij doet ondertussen zijn rondje.

Jasmijn
om de stoelen heen

De eufy gaat netjes om de stoelpoten heen, met de gewone stofzuiger ging dat heel lastig, want onder de poten zitten viltjes en daar bleef altijd stof aan zitten en mijn lange haren (bah) en dan moest ik de stoel op zijn kant zetten en dan de steel van de stofzuiger afhalen en die onderkanten zuigen. De eufy stofzuiger komt nu langs en heeft links en rechts voor roterende borsteltjes, deze zwiepen dus nu langs die poten en het wordt perfect schoon, echt geweldig gewoon. Hij gaat onder mijn bank door (daarvoor moest ik voorheen zelf voor op mijn buik liggen) Hij rijdt mijn losse tapijt op en af en de hoge kokosmat bij de voordeur wordt ook mooi schoon. Als ik hem boven laat zuigen dan rijdt hij niet de trap af (hij heeft een sensor die daarop let) Dus ja, geen klachten hier. Waar je op letten moet is op losse snoeren, die moet je vast zetten aan de plint o.i.d. anders blijft hij erop heen en weer rijden. Dus ik hoef nooit iets weg te halen, heb de snoeren eenmalig netjes weggewerkt langs de plint, of je zou het snoer anders wat moeten bundelen, als dat niet kan, of desnoods op een of andere manier aan de vloer tapen.

Jasmijn
vanzelf rijden

Nog een aanvulling, ik lees dat Ginny geen stofzuiger wil die zelf gaat rijden, dat kan je bij de eufy aan- of uitzetten. Wij hebben een kat, maar die poept of kotst nooit in de kamer, (tenminste, nog nooit gebeurd) dat zou dan een probleem kunnen zijn, maar dan zet je hem aan als je erbij bent. Hij maakt veel minder herrie dan een gewone stofzuiger, dus heel vervelend is dat ook niet.

Libera
Hond?

Hier ook een gevoelig, angstig exemplaar. Maar daar zou ik dit echt nooit voor laten. Wennen dus. Wat trouwens zo gepiept was.

Paddington
Neato

Nu al ruim een jaar. Echt een geweldig ding. Wij hebben 2 honden, waarvan 1 angstig. Hij weet precies waar de stofzuiger niet komt en gaat daar liggen wachten tot het ding klaar is.

Verder geen enkel probleem met stoelen, vloerkleed (hoogpolig) of zelfs het verschil of de tussendeur wel of niet dicht is. Bijgeleverd zijn een aantal strips waarmee je stukken van het gebied kunt afbakenen. Die liggen bij ons bij het drumstel. De schuine poten van de standaarden zorgen er namelijk wel eens voor dat de stofzuiger zichzelf klem rijdt.

AnneJ
Consumentenbond

https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger/robotstofzuigers

"Wanneer je de robot elke dag aan zet, zal het huis minder snel vies worden en hoef je minder zelf te stofzuigen. Maar houdt er rekening mee dat een robotstofzuiger een aanvulling is op een gewone stofzuiger. "

Libera
Zal best AnneJ

Maar sinds ik de robot heb zuig ik zelf niet meer.
Het zal best dat het 'eigenlijk wel nodig is' maar eigenlijk snap ik niet hoe mensen überhaupt alles in huishouden kunnen doen dat 'eigenlijk nodig is'.
Hier blijft héel veel liggen...

(uitbesteden uiteraard maarja, zoveel verdien ik zelf nu ook weer niet;))

Sommige plekken zijn nu vast schoner dan ooit want onder de bank kwam ik zelf bijv echt maar zelden, en onze Grote vriend nu dus bijna dagelijks.
Dus je zult het vast kunnen wegstrepen.

Jasmijn
ik ook niet

Ik gebruik mijn gewone stofzuiger alleen nog voor op de trappen, of ik haal met de lange buig wat van die spinraggen weg uit een hoek (maar dat zou ook met een plumeau kunnen) ik had nog een kruimeldief liggen, die pak ik wel eens wanneer ik echt ergens iets geknoeid heb (suiker op de vloer ofzo) maar ik betrap me erop dat ik soms gewoon de kruimels op de grond veeg, van de tafel af, omdat ik weet dat Eufy toch zometeen gaat zuigen. Als ik zie wat er iedere dag in het bakje ligt, ben ik erg tevreden met het werk wat hij me uit handen neemt.
Oh plinten doet ie natuurlijk ook niet, maar daar kan je natuurlijk zo nu en dan even met een borstel langs, zo snel worden die nou ook weer niet stoffig.

Ginny Twijfelvuur
Alles is meegenomen hè

Echt in de kleine hoekjes komt onze robotstofzuiger niet. Dus daar zou af en toe een echte stofzuiger langs moeten.

Hij komt echter een aardig eind, want hij heeft een soort van snorharen die ook de hoeken doen, dus ik ben zeer tevreden.

En het ging mij meer om de prijs. Ik hoef geen automatisch startende robotzuiger dus dan ga ik daar ook geen 400 euro extra voor neerleggen.

Bo
ook

Ik heb er onlangs ook eentje gekocht, een Roborock. Best een dure met dweilfunctie en in de app te bedienen. Ik heb 'm weleens vanaf mijn werk aangezet. Hij is ook zelflerend, liep een keer vast op de convectorput (ik was erbij) maar nu loopt hij daar niet meer op vast. Je kunt ook middels een virtual wall aangeven waar hij wel/niet mag komen. Ik ben er blij mee.

Jasmijn
Ginny

Ik heb een Eufy van €199,- euro, en deze kan je gewoon ook instellen op tijd,valt dus wel mee, is niet € 400 duurder hoor.

pind@
Ik heb ook een Eufy

Via Vakantieveilingen aangeschaft. Wij hebben 5 katten en 3 honden en op werkdagen rijdt hij lekker zijn rondje door het huis en hoeven wij niet meer te zuigen. In het weekend willen we nog wel eens de gewone stofzuiger pakken maar meestal maar 1 van beide weekenddagen.

Ik vind het heerlijk. Er is maar 1 minpuntje: onder 1 van mijn radiatoren en 1 van mijn keukenkastje komt hij vast te zitten. Hij komt er wel onder maar niet meer onder vandaan.
Verder: beste aankoop ooit.

Mijntje
krachtsport

Ik vind het ontzettend leuke dingen maar ik ben bang dat ik zonder deze extra beweging dichtgroei :-) `Gewoon ouderwets met een zware stofzuiger, hoef ik ook geen krachtsport te doen.

Libera
Vast

Ja hier loopt ie ook geregeld vast, maar dat is een kleine moeite.
Ook heb ik wat deurmatten weg moeten doen, die at ie echt helemaal op.
Jammer dat mijn houten vloer met een speciale zeep gedaan wordt, anders zou ik heel graag een dweiler hebben.

Bo
dweilen

Ik heb ook een houten vloer en stel je van het dweilen niet te veel voor hoor. Het is als een vochtig doekje erover heen, een klein opfrisbeurtje maar niet het echte schrobwerk. Toch ben ik er blij mee.

Ik ja ik heb een dure maar hij is zelflerend en loopt niet vast. Ik kan zijn looppatroon op mijn werk via de app zien en hem probleemloos aan het werk zetten als ik er niet ben.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Wat een plezier :-)

Sinds gisteren heb ik ook een robotstofzuiger. Wat een plezier :-)
Hij tuft als een dappere dodo hier in huis rond, heeft al vaker onder de kast en het bankstelsel gezogen als normalerwijze in 1 maand en doet driftig zijn best.

De hond moet nog wel even wennen maar opa doet netjes zijn benen omhoog als hij eraan komt :-)

Helemaal geweldig!

Wat kan een mens dan blij zijn :-)

Biebel
Ik zoek argumenten

Dat ik niet vies ben van een apparaat voor iets wat je zelf kunt, kun je lezen in de eierkoker discussie. We hebben hier allemaal smartphones, waar we kamerthermostaat en vleesthermometer mee bedienen, dus angst voor modernisering is het ook niet.

En toch lukt het me maar niet man zo ver te krijgen dat we aan de robotstofzuiger gaan. Terwijl er inmiddels niet alleen pubers maar ook 2 pseudo langharige katten en een kortharige hond rondhuppelen. Argumenten tegen van man; ding komt niet op de bank (waar veel haren zitten), maakt niet overal schoon en je moet m toch leegmaken. Ik ga dan weer voor het gemak, besparen van energie en dat dat ding werkt als ik er niet ben, wat me weer prikkels bespaart.

Wie kan nog iets toevoegen wat wel doorslaggevend was bij jullie thuis?

Jasmijn
nou....

Ik zet hem dus gewoon op de bank ;-) hij rijdt er niet af. Soms met de kussens erop, of ik gooi de kussens eraf en laat hem op het stuk eronder rondrijden. Verder komt hij eigenlijk wel overal, alleen net niet onder een heel klein salontafeltje waar de pootjes te dicht bij elkaar staan. Dan kan je 2 dingen doen, zo nu en dan dat tafeltje verplaatsen of alleen dat stukje even schoonvegen met een stofdoek (staat bij mij op laminaat) Leegmaken is een klusje van NIETS...gewoon bakje eruit halen (een simpele handeling ) leegkiepen in de pedaalemmer en klaar ben je.
De hoekjes doet hij m.i. ook prima, het is nou niet zo dat ik in iedere hoek van mijn huis nu een berg stof heb, denk trouwens dat je ook, als je handmatig stofzuigt, heus wel eens per ongeluk een stukje overslaat, met zijn snorharen (iemand hier noemde die borsteltjes zo, leuke benaming, dus die neem ik over) komt hij echt een behoorlijk eind. Eerlijk gezegd is het nu schoner onder mijn bank en onder het schoenenrekje (want ik maakte daar niet dagelijks onder schoon en stofzuigen onder de bank deed ik ook niet iedere stofzuig beurt) het valt mij echt op dat het nu schoner is dan voorheen.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Biebel—> argument om over na te denken:

Wie ergert zich het meest aan het stof en wie pakt de stofzuiger het meest omdat die zich ergert?

Sinbad vond het ook niet nodig, maar aangezien hij nooit stofzuigt en het ook uit zichzelf niet ziet, was voor mij de keus eenvoudig. Hij komt er gewoon :-)

Ginny Twijfelvuur
Precies

Sterker nog. Hij stond opeens gewoon achter in mijn auto.
Als man het er niet mee eens geweest was, had ik ook echt de stofzuiger niet meer aangeraakt.

Daarom dus wel een “budget” variant gekocht. Het was voor mij ook een beetje uitproberen. Je hebt ze al voor minder dan 100 euro dus wat voor buil kun je je daaraan nu vallen?

Biebel
Dat heb ik nou nooit

... dat er spontaan huishoudartikelen in mijn auto belanden. Wel schoenen, kleding of ander moois;)

Maar het ‘ik zie het sneller’ argument is wel een goede. Nadeel is dat man en dochter stofzuigen omdat het voor als NAH patiënt te veel prikkels en te veel gedoe is. En hij kan natuurlijk ook op de bank. Wat een oplossing!

En dat met de buil vallen, dat is wat ik me dus ook afvraag. Voor van alles staat hij open (daar is de vleesthermometer met Bluetooth weer;)) maar hij blijft maar hangen op dezelfde argumenten om het niet te willen.

Ginny Twijfelvuur
Tja

Als ik mag kiezen....

Maar toch: ik ben hier blijer mee dan welk paar schoenen dan ook.
Is dat geen mooi verkoopargument richting je man? ;-)

Libera
Biebel

Begrijp ik nu goed dat jij zelf niet zuigt?
Waarom zou je dan zo'n ding willen?
Zou me totaal niet boeien als anderen zuigen, dan is het hun keuze.
Helaas was ik de enige die echt vaak zoog, en bij ons was dat een intensieve zaak. (maakte ik er ook zelf van omdat ik het graag schoon wilde, dat heb ik nu wat bijgesteld oiv lichamelijke klachten)

Of het energie bespaart betwijfel ik. (ja, energie van jezelf, dat zeker) Bij ons denk ik niet, ik moet 'm dagelijks aanzetten anders moet ik hem per keer te vaak legen, en wil ik het echt wat schoner gaat hij ook wel 2 x per dag aan.
Zelf stofzuigen moest eigenlijk ook iedere dag maar gebeurde toch niet iedere dag. Omdat ik het zo grondig deed maakte dat dan niet zoveel uit, maar de robot is natuurlijk minder grondig en dan is regelmaat mi belangrijker.

Biebel
Dank je Lanza

Ik wilde eigenlijk een vinnige opmerking maken over dat je zelfs bij een relatief luchtig draadje nog een ‘ik ben beter dan de rest en wat belachelijk dat je het niet op mijn manier wil doen’-opmerking weet te plaatsen.

Maar in combinatie met een andere opmerking heb ik nu wel de argumentatie. Ik zie de stofvlokken en de haren, ik merk dat dochter er last van heeft en ik ook, maar heb gelijktijdig strikte instructies waardoor ik het niet kan oplossen. Met een r.s. bespaar ik iedereen een hoop gezeur en koop ik wat van mijn eigen schuldgevoel af.

Goh, kwam mijn browser nou zojuist zomaar per ongeluk op de Coolblue site;)

Wendelmoed
Beppie Zoef

Sinds vandaag hebben we Beppie Zoef rond rijden (ze kwam gisteren maar moest eerst 24 uur opladen) en ik moet zeggen, ondanks dat ik eerst zelf de benedenverdieping gezogen had, haalde ze er nog heel wat vuil af. Zowel de hond als de katten moesten even wennen aan de nieuwe huisgenoot maar aangezien Bep netjes de andere kant op gaat als iemand tegen haar blaft of een hoge rug op zet, zal het best snel wennen.
Als ze eenmaal gewend is dan gaan we de dweilfunctie ook eens uitproberen, ik ben heel benieuwd.
(Voor wie de naam apart vindt: het was niet mijn idee om een type Bep uit te brengen van de serie Zoef robotstofzuigers, maar het maakt het wel makkelijk om haar een naam te geven).

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.