Home » Forum » Rollator

Rollator

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tessa
Rollator

Iemand voor zichzelf of ouders oid al eens een rollator gekocht die goed beviel?
Bij de consumentenbond kwamen er twee uit de test als goed. Eentje van bijna 500 euro en de andere van 350 euro. Da's boven budget. Ik dacht meer aan rond de 100 euro
Het is voor iemand van een kilo of 70, hij moet er op kunnen zitten, ding moet natuurlijk veilig zijn, ik moet hem makkelijk kunnen inklappen en hij moet niet al te zwaar zijn.
Hij heeft nu eentje van metaal maar dat ding is zo zwaar dat ik er steeds mee loop te worstelen als het in de auto moet.

AnneJ
2e hands?

Ik zag er een hele serie staan bij de tweedehands winkel bij mij in de buurt.

https://thuis-zorgoutletamsterdam.nl/

En bovendien zijn er veel rollators nieuw die al onder de honderd euro te verkrijgen zijn.

Jippox
Ja

Zoek tweedehands! Wij hebben de rollator (en de sta-op-stoel) van mijn moeder na haar overlijden ook naar zo’n centrum gebracht dat tweedehands zorgspullen verkoopt. Als het verkocht is krijg je als ‘leverancier’ dan een deel van de opbrengst.

Juist zulke spullen zijn vaak nog prima geschikt voor een tweede (of derde etc) gebruiker.

Rosie
ervaring

Ik ben wel benieuwd naar de uitslag van de Consumentenbond! Zelf heb ik de Topro Troja Classic, eentje die nieuw ook rond de 250 euro kost, maar ik heb hem gratis van een bekende overgenomen. Een fijne lichtgewicht rollator die ook goed plat op te vouwen is zonder moeite (fijn als die in de auto mee moet), geen scherpe randjes heeft of moeilijke scharniertjes waar je vingers tussen komen als je hem in- of uitklapt.

Een goede rollator is inderdaad wat duurder, maar vaak zijn ze tweedehands goed te krijgen. Vraag in het rond, kijk op Marktplaats of de advertenties in de supermarkt, er is altijd wel iemand die, vaak vanwege een overlijden, een goede rollator over heeft, zo ben ik ook aan die van mij gekomen. Hierboven zijn al goede tweedehands tips gegeven.

mimajoli
Tropo troja

Inderdaad Rosie, die heeft mijn moeder ook. Ideaal!

Anonima
Topro is goed

Dat is scandinavische degelijkheid. Ik ben bezig met mijn tweede Olympos (zelfde als Troja maar met grotere wielen, meer geschikt voor buiten en oneffen terein). Ik gebruik m als loopondersteuning ('krukken met wielen') en na zoveel jaar erop hangen was de eerste op. Gelijk dezelfde terug gekocht. Ik kan Olympos dus ook aanbevelen.

Tweedehands is een goed idee, zeker als de rollator niet zo intensief gebruikt wordt (wat ik dus wel doe). Wil je toch nieuw, kijk dan over de grens. In Duitsland is ie zomaar Eur 100 goedkoper.

Tessa
Rosie

Om die test lezen moet je lid zijn maar ik heb het even hier gezet https://ibb.co/VtPvZ6y Is maar een mini stukje hoor

Tweedehands zat ik ook aan te denken maar ook dan moet je weten wat goede merken zijn en of ie veilig is. Ik wil niet op m'n geweten hebben dat ie een ongeluk krijgt met zo'n ding. Hij valt al vaak genoeg.

Maar ik ben al een stuk wijzer. Dank

Flanagan
Te zwak

Lichtgewicht rollators hebben een te zwak systeem om op te zitten
Mijn moeder had eerst een bekende blauwe robuuste metalen rollator, waar ik zonder probleem als bijzetstoeltje op kon zitten
Maar deze werd vervangen door een licht model; de Active. Die heeft ook een kunststof plankje. Maar toen ik die laatst als bijzetstoeltje wilde gebruiken, hoorde ik het draagsysteem verdacht kraken.

Een lichtgewicht is fijn om mee te lopen, maar vergeet het zitten!
Als ik met mijn moeder wandel, leen ik een rolstoel. Als ze moe is, kan ze rustig verder geduwd worden.

Wilgenkatje
dat is jammer zeg, te zwak om op te zitten

Dat is voor mensen die zonder begeleiding op pad gaan juist zo plezierig. Mijn moeder had ook zo'n rollator als Flanagan beschrijft. Ze noemde hem 'm'n vrindje' en heeft er enorm veel plezier van gehad. Het was voor haar een moeilijke tijd toen het zelfstandig lopen op straat echt te riskant werd, en ze voortaan moest afwachten wie gelegenheid had om met haar in de rolstoel een rondje te lopen...

Rosie
niet altijd waar

Mijn topro draagt tot 150 kg. Ik ben flink aan de maat (maar geen 150 kg), maar mij houdt hij met gemak. Let goed op het max draagvermogen, er zijn ook rollators (ook Topro's) die minder kunnen dragen.

Anonima
Ook

Mijn Topro Olympos kan ook zo'n 150 kg aan. Ik ben ook 'aan de maat'. En ook qua lengte ben ik een stuk groter dan de gemiddelde 80plusser. De Olympos is dan ook bedoeld voor langere mensen.

Grofweg gezegd heb je 2 types rollators
- die van voor naar achter inklappen. Zoals de bekende metalen of de 'ANWB' rollator. Die hebben een hard zitje; handig om bv een dienblad op te zetten.
- die van links naar rechts inklappen. Dat zijn de meeste lichtgewicht exemplaren. Zacht zitje met eventueel ruggesteun.

Dan bestaan er ook nog exemplaren die je kunt 'ombouwen' tot duwrolstoel. Die zijn goed aan de prijs, maar kunnen heel handig zijn.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.