Home » Forum » Scheren bovenlip welk scheermesje

Scheren bovenlip welk scheermesje?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
Scheren bovenlip welk scheermesje?

Ik scheer al 20 jaar mijn bovenlip. Niet goed weet ik.
Maar nu ben ik bang dat mensen toch de stoppels zien, ik voel het ook. Ik koop altijd goedkope wegwerpmesjes. Maar ik denk dat ik iets Scherpers nodig heb, maar ik vond het altijd te duur en was bang voor verwonding. Wie heeft ervaring met bepaald scheermesje?

Kaaskopje
Ik heb een veer

Ik weet niet hoe het ding heet, maar het is een metalen 'ding' met een handvat en een rondgebogen veer. Die veer rol je over je bovenlip, waardoor de haartjes uit te huid worden getrokken. Ik heb dat net nog zitten doen :-)). Je bovenlip is wel een gevoelige plek, dus ik doe dat maar snel en niet te lang nadenken over die gevoeligheid. Het resultaat is goed.

Dit is er een https://www.bol.com/nl/p/epiquick-roll-and-go/9200000031949750/?bltg=itm...

Je kunt ze ook bij de vele Chinese webwinkels vinden.

Pirata
Ja stoppen

Ik zou inderdaad stoppen met scheren. Tenslotte horen stoppels bij scheren.
Even iets langer laten groeien en dan ontharen, bv. met dat enge ding van Kaaskopje. Of iets anders. Zelf haal ik alleen het ergste weg (ben niet donkerbehaard dat scheelt)

Phryne Fisher
Harsstrips

Ik heb wel eens harsstrips van Veet geprobeerd. Het werkt goed, alles eraf, gruwelijke pijn, maar ik vind vervolgens het gevoel van een gladde bovenlip niet fijn. Tegenwoordig pluk ik dus alleen lange of echt zwarte haren met een pincet. De rest mogen mensen gewoon tegenaan kijken.

Aagje Helderder
Ontharingscrème

gebruik ik meestal. Werkt prima. Scheermes gebruik ik alleen als op de bovenlip puistje(s) heb en ontharingscrème dan beter niet gebruikt kan worden (heel zelden).

Aagje

Kaaskopje
Dikke haren

Ik heb een soort sproet/pukkel op mijn kin waar een paar haren uit prieken en die krijg ik er alleen met een pincet uit. Dan blijft het langer weg dan met afscheren.

Pluk
Investeer

In een goed pincet. Je huid beschadigt niet en je bent langer haarvrij omdat je het worteltje meetrekt. Dat doet harsen ook, maar met een pincet heb je maar kort het gevoel van ongemak.
De tweezer is de rolls royce onder de pincetten. Kost wat maar dan heb je ook wat.

Kikki39
ik

heb erge haargroei, veel en zwart kan dat ook echt niet met een tweezer eruit gaan trekken. En dat betekent ook dat ik het een paar dagen moet laten staan , dat wil ik echt niet.
En dat metalen ding ga ik ook niet gebruiken, te pijnlijk.
Ik zoek dus echt een goed merk scheermes. Iemand?

Guppie
Oorzaken

Kan bij je horen maar kan ook te maken hebben met een verstoorde hormoonhuishouding. Zo kan insulineresistentie een rol spelen en teveel omzetting van testosteron in DHT. Onder andere zaagpalm helpt die omzetting te verminderen. En zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
http://www.pcos-solutions.nl/blog/eerste-hulp-bij-overbeharing/
https://anitadehaas.nl/2017/07/01/pcos-haaruitval/
Scheermesjes gaan wat langer mee als je ze vochtvrij opbergt dus niet in je badkamer.

40er
Lidl

Ik heb die van de Lidl, meestal de bulk verpakking, als die in de aanbieding is. Heb 2 houders, 1 voor de bovenste regionen en 1 voor de onderste.
Ik gebruik ze max 1 week en dan een nieuw mesje, gebruik ze dagelijks.
Bevalt mij prima

Phryne Fisher
Jee

Ik zou zo’n goedkoop mesje echt niet op mijn bovenlip durven zetten. Ik had een keer van die wegwerpmesjes die je in zijn geheel weg gooit, heel goedkope omdat ik mijn eigen mesje vergeten was. Dacht ik even voordat ik de deur uit ging zo’n mesje droog over mijn scheenbenen te halen. Hele reep huid eraf, en pijn!! Weken later stonden de sporen er nog op.

Milcham
Safety razor

Zo'n ouderwetse waar een echt scheermesje in gaat. Loeischerp. De aanschaf is even wat meer maar te vergelijken met een groot pak wegwerpmesjes en de navullingen kosten geen drol. Ik heb hele dure en heb een paar euro voor 10 betaald. Ik heb mijn mes in Den Haag in een ouderwetse drogisterij gekocht. Veel milieuvriendelijker ook, ik gooi enkel het mesje dat overigens langer meegaat dan een wergwerpmesje, weg.

Kikki39
Maar

Snij je je niet als het zo scherp is? Welk merk moet ik aan denken?

Kikki39
Ik

Heb juist de goedkope omdat die naar mijn idee wat botter zijn. Maar nu merk ik dat ik de stoppels niet meer weg krijg ermee.

40er
Phryne

Droog scheren is helemaal geen goed idee vind ik. Of ik nou een duur of goedkoop mesje gebruik. Ik gebruik altijd het altijd op een natte huid.

Kaaskopje
Kiki

Als het zo erg is, zou ik als ik jou was eens informeren naar elektrisch ontharen en kijken of je zorgverzekering daar iets van vergoed. Vrouwen met een mediterraans uiterlijk hebben ook vaak zware (zwartgekleurde) haargroei in het gezicht en nemen hun toevlucht vaak tot deze oplossing

Kikki39
Elektrisch

Ontharen blijkt toch ook niet te werken

Jackie
Gilette

Heb je wel eens van die Gilette mesjes geprobeerd, die zo 4 of 5 mesjes op een rij hebben? Anders lijkt me Veet toch het makkelijkst met beste resultaat hoor.

En, ik weet dat je vraag gaat over scheermesjes en niet iets anders, maar toch ben ik benieuwd of je epileren ooit eens hebt geprobeerd? Dat je gewoon een lang weekend de deur niet uit gaat en het hele weekend thuis alle beginnende haartjes direct met een pincet verwijdert? Of gewoon even volhoudt en het dan na die paar dagen door een specialist laat doen? Het lijkt me namelijk de moeite echt waard!

Kaaskopje
Kikkie

Dat heb je al geprobeerd?

Milcham
Kikki39

Ik heb even gekeken, ik heb de Sheffield safety razor. Omdat het zo scherp is, scheert het gladder dan een wegwerpmesje en ik vind dat het mijn huid minder irriteert. Hiervoor gebruikte ik altijd Gilette. Met één haal gaat er dus vijf keer een mes over je huid en dan is het bij mij echt nog niet glad. Deze pakt het wat beter bij de aanzet van het haartje aan. Je moet het wel met beleid doen, wil je hup hup scheren dan heb je kans dat je een stuk vel meepakt. Maar dat had ik met de Gilette ook.
Als het mesje wat botter wordt kan je het nog omdraaien. De eerste paar keren vond ik het best spannend. De scheerzeep maakt ook nog uit. Toevallig heb ik nu iets staan van Lush (dirt of zo?) en die is ook erg prettig. Ik moet als ik die zeep gebruik na afloop wel even de scheerkop open schroeven en schoonspoelen. Ik droog hem na afloop ook oppervlakkig.
Ik scheer zo een keer in de maand mijn kaaklijn, op deze leeftijd komt er wat fluffig haar wat ik absoluut niet wil. Ik ben een fan van het ouderwetse scheermes ;).

Pluk
Maar

Dat snap ik, dat als het teveel is dat je dan geen pjncet wilt.
Maar zolang je blijft scheren houd je stoppels.
Haartjes slijten als je ze laat staan, en get is net als een komkommer: eerst zit er een puntje aan, maar snijd je 'm door dan krijg je een groter oppervlak haar.
Ben je al eens voor laseren gegaan?

Raffie
epileren met silk epil

eigenlijk voor benen bedoeld, maar gaat prima. Ongeveer 2 keer per week, ben in 10 seconden klaar. Natuurlijk doet het in het begin pijn, maar dat went heel snel, nu nergens meer last van.

Kikki39
Ik

Heb heel veel over laseren gelezen en er blijkt niet een methode te zijn dat ze echt weg blijven of iemand anders een andere ervaring?

Epileren wil ik niet want dan moet ik de haren zeker wat langer laten staan, bij kleine stoppels pakt het niet. Ik weet wat voor haar jullie hebben maar ik heb echt min of meer een snor.

Dat scheermes zal ik eens kijken sheffield

mirreke
Scheer je ook met scheerschuim?

Als je niet wilt harsen of laseren, dan blijft scheren toch als enige over. Doe je dat met scheerschuim? Twee keer per dag, in de ochtend en de avond?

Of toch een keer in de vakantie wat langer wachten, en alsnog epileren... Kijken hoe dat bevalt?

Ik scheer inmiddels wel, maar niet vanwege een snor. Ik ben gaan scheren omdat ik bij tegenlicht of zonlicht zag dat ik wat donsgroei kreeg mn gezicht.

Ik gebruik zelf ook voor mn benen een gilette houder met (dure) scheermesjes waar 5 mesjes in zitten. Ik heb dan wel geen snor, maar wel behoorlijk beenhaar, net als een mannenbeen, alleen gelukkig wel blond. Als ik dat onder de douche bij houd, gewoon elke dag nat scheren (zonder schuim, trouwens), voelen m'n benen wonderlijk glad aan. Wel regelmatig mesje vervangen! Zou dat niet ook zo werken met je bovenlip?

Kikki39
Nee

Ik doe het onder de douche nat.
Ja ga eens kijken voor zo'n gilette ofzo

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.