Home » Forum » Schone leihoe nu verder

Schone lei..hoe nu verder

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ano
Schone lei..hoe nu verder

hallo allemaal.
vandaag kreeg ik te horen dat ik een schone lei heb gekregen na drie jaar w.s.n.p..maar hoe nu verder?
hoor best veel spookverhalen over dat schuldeisers alsnog geld kunnen eisen,dat je dan de beschikking moet toesturen maar ook dat je nooit meer een bankrekening kan openen..hoe zit dat nu eigenlijk..is er iemand die uit de praktijk de ervaring heeft..zowel negatief als positief...

gr.ano

Jons
Ano

joh, allereerst ontzettend gefeliciteerd! Wat knap van je/jullie, je hebt het toch maar mooi gedaan! Ik zit zelf nog in de aanloopfase, dus kan je nog niet veel vertellen over de afloop. Kun je niet met deze vragen zelf bij de kredietbank terecht? Bij jouw (ex-!)beheerder/bewindvoerder? Een bankrekening kan lastig zijn, maar je mag nooit zonder rekening komen te zitten, hoor!

Sorry, heb dus niet concreets voor je, behalve dat ik je wilde feliciteren!

groetjes,
Jons

Jons
Aanvulling

Hoi Ano,

Even met mijn man gesproken, die bankrekening - daar heb je recht op volgens het convenant. Het kan lastig zijn, maar je moet in ieder geval 1 bankrekening kunnen hebben. Qua schuldeisers dan. Als het een schuldeiser is die is meegegaan in je sanering, dan is hij klaar en heeft hij geen poot meer om op te staan. Als het een schuldeiser is die NIET is meegegaan in de sanering, dan kan hij aankloppen, maar dat zou je moeten weten (OF er een schuldeiser niet meegedaan heeft). Hooguit kan er een zijn die wist dat je in de sanering ging en die zich een paar jaar heeft 'schuilgehouden' en zich nu gaat melden. Maar ook dat zou je eigenlijk wel moeten weten, lijkt me.

Het is lastig, het opnieuw opbouwen van een financieel leven, maar het is echt niet lastiger dan wat je al achter de rug hebt!

sterkte!
Jons

ano
Dank je wel

hoi jons
dank je wel voor je felicitatie..idd..kan het nog niet helemaal bevatten maar het was hard werken..

alle schuldeisers zijn meegegaan dus dat "geluk"heb ik wel maar begreep dat ze voor de restschuld je weer kunnen aanschrijven,ze hebben er geen recht meer op maar proberen het wel...weet wel dat als ze zich idd hebben schuilgehouden ook nu geen recht meer hebben omdat ze zich hadden moeten melden..
ik kan wel terecht idd bij mijn ex bewindvoerder maar mensen die het zelf hebben meegemaakt kunnen het je beter vertellen denk ik..hoop ik eigenlijk

maar het is waar wat je zegt..lastiger dan een w.s.n.p kan niets meer worden!

gr.ano

Kaaskopje
Je kunt heerlijk ontspannen ano

Stel dat er een bedrijf is die opeens bij je aanklopt dan hoef je eigenlijk alleen maar te noemen dat ze je met rust moeten laten en dan krabbelen ze al terug. En als je de beschikking van de rechter kunt laten zien is er echt niets aan de hand. Wij hebben dat nu 1 keer meegemaakt en het was heel prettig om zo sterk te staan. Dat was voor de schuldsanering wel anders.
Ik heb geen ervaring met problemen bij het openen van een bankrekening. Ik gebruik gewoon de rekening die we al hadden. Ik heb overigens terwijl wij in de wsnp zaten zelf nog een tweede bankrekening geopend via internetbankieren. Daar heeft nooit een haan naar gekraaid. Die tweede rekening gebruik ik overigens alleen voor 'intern' gebruik. Het is dus geen rekening waar geld op binnenkomt van anderen.
Je mag de komende jaren ook geen geld lenen, maar ik mag aannemen dat je dat toch niet van plan bent.
Geniet van je nieuwe start, je hebt het verdiend.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.