Home » Forum » Schoolflesjes

schoolflesjes

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
69er
schoolflesjes

Wat is nu een fijn flesje voor pubers om mee te nemen naar school? De oudste is begonnen met een sigg (?), maar hiervan raakte de coating beschadigd en was op een gegeven moment echt goor. Daarna supermarktflesjes die tig keer gebruitk werden, pakjes drinken (ook goed voor de afvalberg). Nummer 2 volgt..., die neemt nu tegen mijn zin ook al pakjes mee naar de basisschool, omdat de mepalbekers volgens hem ook altijd lekken. Ze nogal eens vergeten worden op school. ( de laatste heb ik niet eens meer opengemaakt, maar zo weggegooid).
Ik ga nog een poging wagen, wie heeft de tip? Moet een grote vulopening hebben i.v.m. schoonmaken en moet dus verder ook makkelijk schoon te maken zijn. ( geen bidonachtig iets). Moet een val kunnen overleven. Geen vreemde smaak aannemen ( heb dat wel eens gehad met een rvs thermofles). Absoluut niet lekken! Die mepalbekers, sluiten wel goed af, maar als de deksel nat is en je schroeft 'm eraf lekt het nog. Is een dopper iets? eco fles van tupperware ( kleine opening)one for one ( wel rvs). Wat gebruiken jullie?

Marie
Mepal, dopper en pakjes/flesjes

Hier gaat het zo.
Oudste dochter (17) neemt al jaren een Mepal-beker met melk mee naar school. Zolang de beker rechtop vervoerd wordt op rugzakdrager op de fiets - dus niet "klem" zit onder snelbinders - lekken de bekers niet.
Jongste neemt vaak pakjes of flesjes ijsthee mee naar school.
Zelf heb ik een "Dopper" voor m'n water. En die voldoet eigenlijk aan al jullie eisen. Je moet er alleen om denken dat je niet de hele bovenkant (witte stuk) losdraait als je de dop open draait.
Is echt smaakloos, kan in de vaatwasser en drinkt lekker. Zowel uit flesje als uit "bekertje". Ze zijn alleen best prijzig, maar gaan wel lang mee.

Marie
nog vergeten - site

Hier nog een link naar de site
http://nl.dopper.com/nl/

69er
marie

kan de dopper tegen een "klein" stootje? De aluminium sigg van oudste zat onder de butsen. Dopper heeft ook een metalen, maar die is groot en nog duurder. De oudste neemt nu paar 1 pakje mee voor een hele dag, dat vind ik te weinig. Een fles met een inhoud van 500ml moet kunnen vind ik. Zo'n mepalbeker neemt de oudste echt niet mee !!!

Katniss
IJstheeflesje

Mijn oudste neemt ijsthee mee naar school. Eens in de zoveel tijd koop ik een klein halve-literflesje en dat vult ze dan elke dag uit een groot pak. Jongste heeft net een nieuwe Mepal broodtrommel en beker.

69er
marie

heeft je dochter een grote mepal ( togo) of een kleine met een overdrukventiel? Zit hier ook een afdichtingsring in de dop? en die is alleen dicht als "ie rechtop vervoerd wordt?

Zou de mepal justwater wat zijn?

69er
pfff

mijn man heeft ook net een nieuwe mepal broodtrommel, na meer dan 30 jaar een tupperware gehad te hebben ( waar wel enkele keren onder garantie de deksel van vervangen is). Van deze heeft hij dus al de witte sluitclips en de plastic bevestigingshaakjes afgebroken. De jongste is ook van het mannelijk geslacht, ik weet dus nog niet welke broodtrommel ik voor hem aan ga schaffen.

( je zou bijna het idee krijgen dat er alleen maar "hulken" in mijn gezin zijn)

Thursday Next
hier

hebben ze flessen van KleanKanteen. Ik zelf ook trouwens. Die zijn wel duur maar ik vind ze erg prettig. Ik bestel ze bij http://www.greenjump.nl/
Op die site staan verschillende flessen en bekers, er staat bij of ze lekdicht zijn of niet. Mijn ervaring hier: als er staat lekdicht dan zijn ze dat ook echt.
De kleankanteen-flessen hebben een opening waar je makkelijk met de afwasborstel in kan en geen dop met allemaal randjes zoals de mepal-flessen. Je kan er ook een hoesje bij kopen die de fles beschermd bij vallen.

Jasmijn
flesje en broodtrommel

Zoon heeft al een paar jaar een broodtrommel van de action. (meerdere afmetingen, prijs onder de euro) en die bevallen heel erg goed, sluiten ook prima, kunnen in de afwasmachine.
Wij gebruiken ook supermarktflesjes met draaidop. Die heb je ook met grotere openingen, gewoon even een juiste afmeting kiezen en thuis dagelijks vullen met waar ze zin in hebben. Wordt het flesje te oud om schoon te maken, dan halen we weer een nieuwe.
Na alle bekers (o.a. mepal) en andere lang houdbare flessen, bevalt ons dit echt het beste.

Annet
Hier zelfde als Jasmijn

Die broodtrommels van de action zijn heel prettig. Wij hebben ze in alle maten, ook voor andere dingen dan brood. Er is er wel een kwijt geraakt maar nog niet één kapot.
Verder ook flesjes van Aldi of Lidl. Beiden hebben qua opening prettige flesjes met brede hals (sap).

Marie
schoolbeker

Dochter heeft de gewone schoolbeker
http://www.melaminegoed.nl/broodtrommel-mepal-schoolbeker-mepal-schoolbe...

We hebben deze beker ook, maar die lekt wel, sind die in de vaatwasser is geweest. Blijkbaar kan de rubberen ring daar niet tegen (is beetje uitgerekt).
http://www.melaminegoed.nl/ontbijt-lunch-rosti-mepal-lunchbeker-rosti-me...

Over de Dopper. Ik heb die van kunststof en die is voor mij stevig genoeg. Is ook wel eens gevallen en geen butsen en deuken.

Picasso
Ook Dopper

Puber neemt elke dag een Dopper mee naar school. Zijn echt ideale flesjes, heb er zelf ook 1. Wel af en toe de rubberen ringen eruit halen en goed schoonmaken ;-)

Adama
Nalgene

Bij Bever Sport heb ik een Nalgene fles gekocht die heel goed bevalt. Verkrijgbaar in verschillende maten. Wijde opening. Kan in de afwasmachine. BPA-vrij kunststof.

www.nalgene-outdoor.com staat er op

KleanKanteen is rvs. Voordeel daarvan is dat ze wel butsen bij vallen maar dat er geen laagje in zit dat beschadigd kan worden, en dat er geen nare stoffen uit het laagje of uit het aluminium in het drinken kunnen komen. Ik vind het fijne flessen maar zoon wil er niet meer uit drinken omdat het water er vies van gaat smaken, volgens hem. Kennelijk geeft rvs toch ook een smaakje af. Het gewicht is ook een nadeel van deze flessen (zeker voor kleine kinderen).

Als alternatief heb ik toen de Nalgene fles gevonden. Is ook veel minder zwaar dan de Kleankanteen.

Mussie
Anwb

ik heb een fles bij de anwb gekocht voor zoon, nu al ruim 2,5 jaar geleden. Hij doet het nog prima, terwijl hij toch dagelijks in de afwasmachine gaat. Nou ja, als zoon er tenminste aan denkt om hem uit z'n tas te halen. Meestal gaat er siroop in, soms gewoon water. Ik geloof dat hij toen zo'n 15 euro kostte maar dat heb ik na 2,5 jaar natuurlijk al lang uit als je het vergelijkt met pakjes. En het voordeel van deze fles is dat hij doorzichtig is, dus je ziet hoeveel er in zit.

gruffalo
hier

mijn oudste neemt op maandag een nieuw flesje mee met water-met-een-smaakje. Die drinkt ze op en gebruikt ze de rest van de week als flesje, vult ze zelf op school met water. Lekt niet, hoef ik niet schoon te maken (tenslotte zit er vnl water in en het zijn maar 5 dagen), en 1 flesje per week afval valt mee.

Ginny Twijfelvuur
Ringen mepal bekers

Ik heb hier in de kast een voorraadje rubber ringen voor de mepalbekers liggen. Voor een schijntje te bestellen bij Mepal.
We hebben hier bekers staan die al meer dan 10 jaar oud zijn, met een beetje goed aandraaien lekken die echt niet. En als ik twijfel doe ik er een hersluitbare zak omheen. Wij (nou ja man) halen de bekers helemaal uit elkaar bij het schoonmaken. Dus plaatje van de dop, ventiel en rubber eruit en dat goed schoonmaken.denk niet dat ie dat iedere dag doet trouwens....

Temet
supermarktflesjes

Bij kind 1 in de klas wordt alleen nog maar water gedronken en kind 2 krijgt 2 kwartliterflesjes van Sisi mee. Die blijken tot mijn verbazing ongeschonden uit de afwasmachine te komen. Als ze er na een tijdje niet meer uitzien koop ik nieuwe en hebben de kinderen weer eens een tractatie (normaal gesproken krijgen ze aanmaaklimonade), daarna gaan de flesjes weer mee.

Ik vind die Dopper wel veel mooier trouwens. Maar ik heb liever twee kleine flesjes, vandaar.

Groeten,

Temet

Tink
Dopper

Ideaal flesje. Helaas heeft mijn man hem ingepikt :)
Ik zag dat ze tegenwoordig verkocht worden bij de Wereldwinkel, zal binnenkort eens binnenstappen daar.

pind@
Bidon van Tupperware

Ik gebruik al een hele tijd een bidon van Tupperware. Ik heb eentje van 750ml maar ze zijn er ook van 430ml (oid) meen ik.

Hier een linkje:
http://www.tupperware.nl/xchg/nl/hs.xsl/899.html

Ik vind hem heel handig en hij lekt absoluut niet.

pind@
Aanvulling

Ik maak hem schoon door er heet water in te doen met afwasmiddel en flink te schudden. Daarna het bidon tuitje open en leegspuiten. Flink afspoelen en klaar.

En in de afwasmachine kan hij ook prima.

Engeltje
Ook tupperware

Wij hebben deze:\
http://www.tupperware.nl/xchg/nl/hs.xsl/1561.html
Ze zijn er in 500 en 750 ml. Drinken prettig (hoewel wel even wennen aan de wat grote opening) en kunnen in de vaatwasser.
Engeltje

Pat
RVS drinkflessen

Mijn kinderen gebruiken al een paar jaar de RVS flessen van (naam verwijderd door forumbeheer).
Op de basisschool gebruikten ze de kleine flesjes met hun eigen naam er op. Sinds de oudste op middelbare school zit drinkt hij kraanwater uit de 500 ml fles van (naam verwijderd door forumbeheer). De fles is niet zwaar en door de grote opening makkelijk te vullen. De fles mag in de vaatwasser, maar ik vind het handiger om hem met de hand snel even schoon te maken. Ik heb er gelijk extra reserve doppen bij besteld. Een lekvrije dop en dop met een klepje, waar je direct uit kunt drinken. De flessen worden dagelijks gebruikt (ook mee naar de sportvelden) en zien er nog steeds goed uit. Ik weet dat ze verschillende formaten en hele leuke varianten hebben. Op hun site kun je ze zien en kopen (naam verwijderd door forumbeheer) (ca €15,00 per fles). Ik vind het de investering waard, want het scheelt een hoop plastic flesjes water kopen.

lennest
Dopper en waterflessen van Mepal

Ik heb een aantal reclame Doppers in de kast staan, prima flessen, maar mijn favoriet is toch de waterfles van Mepal, er kan meer in en sluit beter af.
Overigens zag ik laatst ook sportdoppen voor op de dopper, nog niet geprobeerd, maar misschien ook nog een optie.

Tango
Snap dit niet hoor

Even OT hoor, maar bij posting 22 wordt alle reclame direct verwijderd, terwijl in diverse postings gewoon gesproken mag worden over Dopper, Tupperware en Mepal. Is dan toch ook reclame?

Forumbeheer Oud...
Beste Tango

We halen eigenlijk standaard alle reclame van nieuwe forumdeelnemers weg. Reclame gemaakt dus door mensen die zich vlak daarvoor hebben geregistreerd. Soms laten we de tekst staan en halen we alleen de linken weg en soms halen we de hele reactie weg.

Met vriendelijke groet,

Forumbeheer Ouders Online

Tango
Oke

Dus je mag wel reclame maken als je al langer op het forum zit, maar niet als je nieuw bent. Dat wist ik nog niet. Maar begrijp het wel.
Ik houd alleen niet bij wie er nieuw is op het forum, gelukkig doen jullie dat wel ;)

Forumbeheer Oud...
Verduidelijking

Reclame maken voor een eigen bedrijfje mag natuurlijk ook niet als je al langere tijd mee schrijft. Iets aanprijzen omdat je er goede ervaringen mee hebt is dan iets heel anders en gewoon toegestaan.

Nieuwe forumschrijvers zijn voor jullie heel makkelijk te herkennen met een onbekende naam en een lovend stukje over het één of ander. Ze doen niet echt mee aan de discussie en komen vaak ook nog als mosterd na de maaltijd. Wij kunnen het bij twijfel natuurlijk ook nog zien aan de registratie.

Met vriendelijke groet,

Forumbeheer Ouders Online

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.