Home » Forum » Sinterklaas 2018 hoe vieren jullie het

Sinterklaas 2018 hoe vieren jullie het?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Gingergirl
Sinterklaas 2018 hoe vieren jullie het?

Ja er zijn al vaker topics over de goedheilig man geweest.
Hoe vieren jullie het dit jaar; hoeveel cadeautjes per kind? Of vast bedrag per kind? Met familie of met eigen gezin en waarom? En hoe zit jullie Sintfeest eruit; bonst de buurman op de deur of ...

Ik ben erg nieuwsgierig hoe anderen het doen en of er leukde ideetjes tussen zitten.

Floria
dit jaar

Dit jaar is het eerste jaar dat beide kinderen niet meer geloven, maar ze willen gewoon hetzelfde als vorig jaar. We vieren het altijd alleen met ons gezin en de hoeveelheid cadeautjes of het bedrag varieert. Ze hebben nu niet echt meer een thema waar ze heel vaak mee spelen, dus de halve zak vol Thomas de Trein gaat niet meer. Speelgoed is nog wel favoriet, maar dat moest vorig jaar al aangevuld worden met een pyjama en zo. De pyjama's waren geen cadeaus, vonden ze, dus van dat soort dingen moet er niet teveel in. Tot nu toe heb ik voor allebei een t-shirt met een grappige opdruk en 12 Harry Potter minifiguurtjes van neplego. Er komt nog wel wat bij. Ik leid de kinderen af, dan gaan de zakken naar buiten en even later wordt er op het raam getikt met een bezem vanuit het bovenraam.

Dendy Pearson
Weet nog niet

Vorig jaar was het al lastig om een zak te vullen. Want geen gelovige kinderen meer en ze hebben niet echt wensen. Speelgoedtijd is hier al voorbij. Dus vorig jaar kocht ik kadootjes om de zak vol te krijgen. Beetje stom eigenlijk.

Zoon is een kerstkind en dit jaar is er voor de feestmaand een ps4 aangeschaft. Grote wens van zoon èn man. Maar omdat er zo moeilijk aan te komen is is dat ding voor de zekerheid alvast gekocht en ook al uitgepakt😂
Dus dat is een beetje mislukt.

Ik weet nog niet wat te doen. Helemaal niks voelt gek, onnodige prullen kopen ook.

Tango
Spel

Wij gaan dit jaar voor het eerst een Sinterklaasspel doen. Voorheen deden we altijd nog lootjes trekken en surprises en gedichten en dan met mijn ouders en zus erbij. Omdat er steeds meer gezeur kwam over ongelijke verdeling in surprises (de een sloofde zich uit, de anders zette in 5 minuten iets in elkaar) kinderen die teveel achter schermpjes zaten etc. etc. was ik het een beetje zat om het te organiseren. Het was namelijk altijd bij ons thuis. Alleen dochter vindt het jammer.
Dit jaar dus een Sinterklaasspel met z'n 4-en. Met lekker gourmetten vooraf. Ik heb een spel leggen en pas hier en daar de kaartjes wat aan. Verder is er voor beide kinderen ook nog een mooi kado.
Ik ben druk aan het nadenken over kadootjes voor het spel. Die voor iedereen bruikbaar zijn. Als iemand nog tips heeft houd ik me aanbevolen.

Tamar
Hier

Is Sinterklaas nog steeds HET feest. Inclusief surprises en gedichten. Ze zijn al 16 en 18, dus dat zal wel zo blijven voorlopig. Ze hebben elk jaar wel weer nieuwe koptelefoons nodig, of dat soort kwetsbare zaken. Of mutsen o.i.d. En ze zijn er altijd blij mee.

Tamar
O ja

Ik probeer nog altijd ongezien op de tafel te kloppen of zo, terwijl ze Sinterklaasliedjes zingen. Dan roepen ze dat ze me wel door hebben, maar gaan wel naar de deur. Ik hoop dat schoentje zetten niet meer hoeft dit jaar, al vind ik het ergens ook wel grappig. Ik hoef nu niet meer "s ochtends naar beneden te rennen: shit, vergeten!

Doenja
Grote tieners

Hier in ons samengesteld gezin van vijf grote tieners, waarvan twee jong volwassenen, vierden we al drie keer samen Sinterklaas. De kinderen van mijn vriend kenden dat niet. Een cadeautje bij oma maar thuis nooit pakjesavond.
Nu doe ik vanaf de aankomst van Sinterklaas af en toe wat in hun schoen, en dat vinden ze dan stiekum toch heel leuk. N suikerbeestje of chocolade munten.
We spreken n pakjesavond af en elk kind krijgt n nuttig cadeau zoals sokken of een tas of n koptelefoon, wat klein spul zoals lipgloss, douchgel of n kaartspelletje en dan iets wat ze ECHT willen, wat ze gevraagd hebben.
Maar ik doe t elk jaar op n bijzondere manier. N speurtocht met opdrachten en aanwijzingen waar ze de cadeau’s kunnen vinden. Dit jaar wil ik ze weer overal naar toe sturen om te gaan zoeken en uiteindelijk is t einddoel mijn winkel waar ik van te voren de tafel heb gedekt met n tapasbuffet en een presentatie van de cadeautjes. Dan gaan we zitten, en onder t genot van n hapje en n drankje doen we t Sinterklaasspel waarbij bepaald wordt wie wanneer n cadeautje mag uitpakken.

Dees
Niet heel groot

Hmmm hier gelooft onze 5 jarige niet meer......hoewel hij toch weer twijfels kreeg. Hoop dus dat het wel weer opbloeit rond de tijd dat hij aankomt.

Of hij gelooft of niet schoentje zetten is er gewoon bij. Net zoals een paar cadeaus in de zak. Een week na Sinterklaas is zijn verjaardag dus Sinterklaas is nooit heel groot bij ons geweest.

AnnaNiem
Laatste jaar

Ik gok dat dit het laatste jaar met een gelovig kind (ze is nu 8) zal zijn. Dus ik mag nog een keer echt los.... :-) en daar verheug ik mij nu al op.

Natuurlijk schoentje zetten, Sinterklaasjournaal kijken en zo. Op pakjesavond komen opa en oma ook, eten we erwtensoep en pannenkoeken en dan moet er even iemand op deur bonzen rond een uur of 7 en dan staat er er een zak vol kadootjes voor iedereen. Dus ik gooi er ook wat voor ons, opa/oma en zelfs de hond, kippen en de vogeltjes buiten worden niet vergeten. De kadootjes van opa/oma komen ook in de zak. Ik vind het belangrijk dat mijn enigkind leert dat niet altijd alles voor haar is, vandaar.

Ik heb al wat dingen gekocht voor in de schoen en zak. Een echt budget heb ik niet. Ik kijk naar wat ze wil, wat ze nodig heeft en wat ik denk dat ze ook leuk gaat vinden. Ik hou van variatie dus niet alleen speelgoed, maar ook wat om te lezen, te knutselen en een spelletje etc. Verder krijgt ze ook nog wat dingen die ze toch nodig heeft zoals een huispak, sportbroek (wordt wat kort, maar kan nog wel een maandje), sokken, douchegel etc.

Paasei
Flauwe kadootjes en gedichten

Hier (jong) volwassen kinderen, studerend en de deur al uit. Wij vieren al jaren sinterklaas met een zwager en schoonzus met kinderen in diezelfde leeftijd. Vroeger, toen ze klein waren, betekende dat bij een van ons thuis, met opa en oma erbij, zak met kadootjes en aanbellen door de buurman. Sinds een paar jaar zijn we over gegaan op lootjes trekken. Eerst met surprises, maar dat was niet zo'n succes. Niet iedereen was daar even enthousiast over. Nu alleen met gedicht. Kadootje van max EUR 10.

Daarnaast koopt iedereen nog voor EUR 5 kleinigheidjes, flauwe kadootjes, die we gebruiken voor het sinterklaas-dobbelspel. Hoe flauwer hoe beter. Altijd hilarisch om te zien hoe neef probeert dat flesje nagellak kwijt te raken..;-)
Het gaat niet om het geld en de grote kado's maar om het samen zijn. Altijd heel gezellig. Door het werk en de uiteenlopende levens van allemaal is het lastig om kerst samen te vieren, maar sint samen lukt altijd wel. Dan maar iets eerder/later.

Tamar
en

de familie in het buitenland wordt ook niet vergeten. Na de dood van mijn moeder heb ik dat op me genomen. Iedereen krijgt een letter met voor de hele meute 1 ontstellend flauw gedicht.:-)

AnneJ
Hier ook

Met inmiddels jongvolwassen kinderen. Ergens voor Sinterklaas zet ik nog een gevulde schoen voor hun deur met een klein kadootje.
Verder laat ik het aan hun vader over. Die wil nog wel eens Sinterklaas vieren met lootjes en/of surprise en een zak, en anders gaan we er gewoon eten en kopen we allemaal een kleinigheid zodat er toch iets in de zak zit voor iedereen.