Home » Forum » Skikleding voor kleine kinderen

Skikleding voor kleine kinderen

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Asa Torell
Skikleding voor kleine kinderen

Net een skivakantie geboekt met familie en de kinderen gaan voor het eerst mee. Tijd dus om op marktplaats naar skikleren op zoek te gaan! Ik vroeg me alleen af wat handig is voor kinderen van 1,5 en 4 qua spullen? Een skipak aan 1 stuk of eerder een broek met jas? En voor het in de sneeuw lopen van die moonboot-achtige laarzen of toch iets heel anders? Als iemand ervaring heeft, ik hoor het graag!

Manda Rijn
Ik denk

ik heb nog nooit geskied maar ik kan mij voorstellen dat jouw kleintjes wel eens heel erg snel ergens moeten plassen en dan lijkt mij zo'n pak uit 1 stuk met rits wel handig, zoals brandweermannen hebben zeg maar. Ik zou in elk geval geen tuinbroek model nemen waarbij eerst de jas uit moet en de galgjes los etc want dat duurt gewoon te lang.

Minet
Ik denk anders

Juist een pak uit 1 stuk is lastig uittrekken bij het naar de wc gaan. Een jas is zo los, de galgen ook.
Daarbij is het handiger als je even ergens binnen iets drinkt/eet, de jas trek je zo uit, een heel pak niet zo makkelijk.
Asa, kijk eens bij de Lidl/Aldi/Scapino/Bristol, daar is voor niet teveel geld de komende tijd veel te koop aan goede skikleding.
Een paar moonboots zijn inderdaad handig, skibroek erover, en de voeten blijven warm en droog.
Groetjes, Minet

Chantelle
Mijn ervaring

Voor die van 1,5 lijkt me zo'n pak uit één stuk wel heerlijk warm (en hij/zij hoeft toch nog niet naar de wc).

Bij ons hebben we expliciet gekozen voor twee delen. De oudste heeft z'n gewone winterjas met een skibroek eronder aan. De jongste heeft een skipak bestaande uit twee delen. Zo kan hij makkelijk zelf naar de wc. En met een fleecejackje eronder kan de jas, als het lekker zonnig is, ook lekker uit. En je hebt thuis een extra jas (dat is hier geen luxe).

Mamvantwee
Net aangeschaft

Wij gaan ook voor het eerst op skivakantie en moesten ook outfits kopen. Ik heb voor de kinderen online bij H&M besteld, maar zag ook bij Hans Textiel zeer betaalbare kinderkleding.

Ik heb juist gekozen voor jas + broek. Je kunt er dan wat langer mee doen, lijkt me. Idd ook de jas is dan thuis nog bruikbaar.

Wij hadden voor onze kinderen toen ze nog baby waren, ook een pak uit 1 stuk (niet speciaal voor de wintersport). Het zag er leuk uit, was lekker warm, maar ik vond het een ramp met aan- en uittrekken.

Rieke
2 delig

Voor beide kinderen. Een eendelig pak uitdoen binnen voor plassen is lastig en je moet er ook nog een extra broek onder hebben. Want je gaat vast wel ergens lunchen of binnen zitten. En voor de jongste is een pak onhandig aan en uitdoen, en geldt hetzelfde probleem voor binnen. Ik heb ervaring; vorig jaar een eendelig pak voor een 1 jarige (was een rampje ) en een 2 delig voor een 5 jarige. Een broek met bretels is het fijnst, ook met vallen in de sneeuw, die zit net iets hoger en er komt minder snel nattigheid in. En ik zou je thermo ondergoed adviseren voor de kinderen, lange onderbroek en hemd met lange mouwen, bij de HEMA. Is voor jezelf ook fijn trouwens. Mijn kinderen zijn alweer uit hun pakken gegroeid dus ik moet/mag weer nieuw aanschaffen. Wacht zolang mogelijk ermee want voor je het weet is het weer te klein. En precies passend is wel het fijnst.

angel3
Ervaring

Wij hebben ervaring met 4 jarige skier en 2 jarige peuter niet skier. Voor de kleine hadden we een pak uit een stuk. Zij zat veel stil of viel veel in de sneeuw. Er kon nergens sneeu tussen komen ed.
Voor de grote die ook op les zat hadden we losse jas en broek (met evenuteel maillot eronder of lange onderbroek). De jas was thuis lekker door te gebruiken en binnen kon hij lekker even jas uitdoen met eten.
De broek had wel van die hengsels zodat het lekker hoog sloot en als hij viel er niet snel sneeuw tussen kwam.

Ik heb het trouwens nog liggen, mag je overnemen: losse broek (zwart) en jas (zwart, rood, wit) van H en M voor een jongen. Maat 110/116 (als ik het goed heb)

Het pak uit een stuk is voor een meisje roze met oud roze/bruinig. mt 86/92.

Groet!

angel3
O ja

ik heb ook nog kleine moon boots (moet even kijken welke maten precies volgens mij jongen: mt 27/28) en meisje mt 22.... maar pin me er niet op vast.

Asa Torell
Hee angel

Die jongensmaat zou echt perfect zijn! Klinkt ook hartstikke mooi! Enorm bedankt alvast.
Het meisjespak is denk ik nog wat te groot (ze is nu nog geen 80 cm, bij 17 maand, daar komen tot februari geen 10 cm meer bij ;-) ) en ik moet ook nog even goed nadenken over pak versus 2delig voor haar - de meningen zijn duidelijk verdeeld hier. Maar voor een kleuter is het hier dus wel duidelijk: 2-delig met hengselbroek.
Zou jij misschien je mailadres hier willen geven? Ik probeer er eentje op hotmail met mijn huidige nick te maken maar kom alleen nog maar bij live.co.uk uit :-(.

Asa Torell
Cobi

Die skibroek zou dus denk ik te groot zijn (of te klein, voor zoon). Jammer! Maar ik had je wel over iets anders gemaild ongeveer een week terug, vreemd dat je dat kennelijk niet gezien hebt? De nick klopt niet meer, misschien zag je niet dat het mijn mailadres is.

Asa Torell
Allemaal erg bedankt

voor de superhandige winkeltips alvast! Ha, ik krijg er nog weer 10 x meer zin in dan ik toch al heb!

juno
Hier

Wij wonen hier elk jaar 3 maanden in de sneeuw dus dragen alle kinderen snow suits. Als ze klein zijn die uit 1 stuk en als ze groter worden een snow broek (met bretels) met snow jas. En altijd snow boots. Het fijnste vond ik die snow suits met een fleeze jasje er in die je eruit kan ritsen, handig als het warmer is om apart te dragen.

angel3
Asa mail me

op angel_ool@hotmail.com
dan kan ik je foto sturen

angel3
Asa

de maat van de jas is 110 en de broek 104. Zoon heeft ermee geskied toen hij net 4 was en het jaar daarna was hij net 5. Toen had hij eigenlijk al 116 maar het ging nog prima. Ook de broek.
Skipakje meisje is inderdaad 86 h en m. Je moet dit wel wat ruimer nemen zo n pakje dan je anders zou doen omdat het lekker ruim moet zitten en niet te strak...

Doeg

Onderwerp gesloten