Home » Forum » Skottel recepten

Skottel recepten

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Suus
Skottel recepten

Ik zoek nog lekkere eenpansgerechten die je op de skottel kunt maken. Wij hebben de grote paelleapan en de grillplaat.

Ik kom niet verder dan grote pannenkoeken, een groentenomelet met stokbrood, een roerbak met aardappels-kipfilet-
wokgroenten of quesedillas. Of gewoon paar keer bbq-en natuurlijk.

Wij houden niet van pasta’s.

En nasi, bami enzo kun je er ook op maken, maar dan moet je de rijst en noedels wel eerst binnen op het fornuis voorkoken. Dat doe ik natuurlijk ook weleens, ter afwisseling.

Maar ik zoek eigenlijk meer eenpansgerechten die je volledig op de skottel kunt maken.
Wie heeft er nog wat inspiratie?

Pooh Bear
Van alles

Wij doen vaak maar wat. Alles waar we zin in hebben doen we erop.
Roerbakken met biefreepjes of biefstuk met de groente en kruiden die je lekker vind. Zelfde kan ook met gehakt speklap varkenshaas vis of lekker zonder vlees.
Een bonenschotel met gehakt uien paprika champignons pepertje knoflook tomaat.
Roerbakken met krieltjes en spekjes en dan een salade erbij.
Ik maak er wel nasi enz in maar ik gebruik hem gewoon thuis in de tuin dus binnen rijst koken is geen probleem

Bo
euh..

Paella (je hebt een paellapan)
Chili con carne
Krieltjes, stukjes merquezworst, paprika, courgette, rode ui, etc
Eigenlijk kan je alles wel in gooien toch?

Triva
stapje ervoor

wij willen zo'n ding aanschaffen, heb je een combinatie van deze twee: https://www.cadacinternational.com/nl/paella-braai/ en https://www.cadacinternational.com/nl/grill-2-braai/

en wat doe je allemaal op de grill?

Pirata
Triva

Verse vis! En gewoon wat grillgroente zoals courgette en paprika.
Ik heb er zelfs krabpoten op gegrilld.

Triva
eigenlijk

wil ik weten wat je mist als je alleen de paellapan hebt en niet de grill?

Pirata
Ik

Ik heb alleen de grill, want skottelbraaien vind ik niks aan... maar je mist dus gegrillde gerechten, want bakken en grillen is toch iets anders.

Triva
Pirata

Welke heb jij dan?

Pirata
Cadac

Een cadac met alleen een pandrager en grillplaat. Op de pandrager zou ik alsnog een wok kunnen zetten.
Soms gebruik ik de cadac om pasta te koken naast de caravan. Als het te warm is om binnen te.koken.

Triva;
pirata

Welke dan? Deze: https://www.cadacinternational.com/nl/grill-2-braai/ of deze: https://www.cadacinternational.com/nl/carri-chef-2-bbq/

Gebruik je dan eigenlijk de grote gasfles van de caravan of een aparte gasfles?

Lusithania
Wij

Wij hebben deze:
https://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/kamperen-toebehoren/m1...
We gebruiken altijd de grillplaat voor vis, vlees en groenten en de gaspit als pit om te koken. We hebben Max twee pitten om te koken.

Pirata
Dezelfde

Ik heb dezelfde als lusithania.
Met een eigen gasfles, tevens dient dit setje als.reserve voor als onze.grote fles leeg is.
Met dat.formaatje redden we het net met onze vis en krabpoten voor 4 man, als we er.brood, sla en of tabouleh bij serveren. En aioli natuurlijk

Tijgeroog
Deze

Ik heb een oude, maar lijkt op deze: https://www.coolblue.nl/product/807174/cadac-carri-chef-2-met-folie.html...

Schotel (met deksel) gebruiken we het meeste. Met een campinggastankje eraan, maar geen caravan, dus ook geen grote gastank. Wel een inieminie brandertje erbij om bijvoorbeeld pasta te kunnen koken, maar in de praktijk gebruiken we die zelden.

Wat we maken:
- paella (rijst kook je mee met de rest, dus ideaal)
- aardappeltjes (rösti-achtig) met groente, spekje en geitenkaas
- groente-sauzen voor bij rijst of pasta
- spek, uien en tomaten, om samen met brood te eten
- bonen, paprika, banaan, ananas, worst
- curry (currypasta, kip, ui, tomaten, spinazie, en uiteindelijk griekse yoghurt)
- shashuka

Suus
Binnen koken

Ik heb binnen wel 3 pitten geloof ik maar er kunnen maar 2 pannen met goed fatsoen op.
En ik vind het niks, ben niet gewend op gas te koken.

Dus het makkelijkste vind ik gewoon alles buiten op die skottel, maar het beperkt je ook wel weer wat. Dus wisselen we af met eenpansgerechten, maaltijdsalades, bbq-en

En curry en groentensauzen etc eten we ook wel, maar met rijst die ik dus dan binnen kook.
Shashuka heb ik laatst ook gemaakt, dat kan idd ook wel. Gaat op mijn lijstje.
En broodje shoarma met sla is ook een optie.

Ik dacht ook aan currys met naanbrood, maar dat naanbrood moet je ook weer even ergens opwarmen/opbakken.

Pirata
Naan

Zo'n naan kan ook even op de plaat, wel vaak draaien

rode krullenbol
Mijn tip van culinaire aard

Pel wat teentjes knoflook en snijdt ze in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan, verhit deze enigszins en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook zijn heerlijke geur begint af te staan doe je er een 50/50 mengsel van (gewassen) rode linzen en rijst bij. Dan open je een blikje tomatenpuree en leegt de inhoud ervan in de pan. Vervolgens strooi je er naar smaak zout op. Even goed roeren en dan (al dan niet kokend) water toevoegen tot de hele boel flink onder staat; ongeveer de dikte - niet de lengte! - van de vinger hoog. Aan de kook brengen en af en toe goed doorroeren om aanbranden te voorkomen. Desnoods nog wat water bijgieten. Op het laatst wat gemalen komijnzaad er doorheen en misschien nog wat peper, "et voilà": een uiterst voedzaam en smaakvol gerecht!

Rode krullenbol

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.