Home » Forum » Slijmsporen verwijderen

Slijmsporen verwijderen

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Agnes
Slijmsporen verwijderen

Wij hebben last van naaktslakken die 's nachts door ons huis kruipen. Af en toe zien we er één (ik ben er wel eens op gaan staan bleeh), maar meestal zien we ze niet.

Nu zag ik net weer allemaal slijmsporen op het laminaat en op de voet van onze (nieuwe!!!) staande lamp. Ik krijg de slijmsporen er niet af met een gewoon doorsnee doekje. Heeft iemand ideeën hoe die slijmsporen te verwijderen?
(manlief is nu wel een gat aan het dichtkitten in de hoop dat ze ergens anders gaan feesten zucht) Nu mijn vloer en lamp nog schoonmaken.....
Wie heeft tips?

Groetjes Agnes

*Sophie*
Beetje zout strooien?

Heel lullig voor die beestjes, maar dan komen ze niet ver :-(

Puck2
Sophie

Ja, je krijgt er geen nieuwe sporen van, maar oude sporen krijg je toch echt niet weg met zout en dat was volgens mij nu net het probleem van Agnes.

Guinevere
Oh?

Oh, gaat dat niet vanzelf weg dan? Er zat laatst zo'n beest op mijn suede schoen, toen ik over het spoor heen veegde met mijn hand was het al verdwenen! Misschien zijn jouw slakken kleveriger dan de mijne?

(Janneke)
Ja

Als ik hier een slijmspoor zie, dan veeg ik er met mijn schoenzool overheen en weg spoor.

Zijn het geen andere slijmsporen dan?? Of wat geef je die slakken te eten, hihi.

Agnes
Nou

dan moet ik mijn slakken toch wat minder kleverig eten geven ;-)
Helaas gaat het hier niet vanzelf weg. Sterker nog, zelfs met gewoon dweilen (met zo'n klapsysteem van leifheit) gaat het niet weg.
Als er dan drinken ofzo op de grond valt, dan komen al die kronkelige slakkenpaden naar boven en ziet de vloer er uit als een heeeel bijzondere vloer (maar die wil ik niet!!!!)

En we lopen toch echt dagelijks rond, dus dan zou het goed moeten komen zou je denken.
Als ik niets doe, dan zie je het niet, maar als het nat wordt, dan is het echt erg.....

Wat geven jullie als tip voor slakkeneten??? ;-)))

albana
Met droog doekje

behandel het zoals je 'pritt' zo'n plakstift zou behandelen. meestal 'rol' ik het weg als het droog is. met een ruw doekje of met je vinger....mijn jongste vindt het wel een 'lollig' klusje....wel even handen wassen erna hé? als het slijmspoor nog nat is kan het gewoon met een nat doekje.
om ze erna niet meer binnen te laten komen......flinke streep zout voor alle kieren (hier de achterdeur).
de vloer (wij hebben parket) behandel ik daarna met van die speciale parketdweilspul. waarvan je een 'laagje' op het parket krijgt....vóór die tijd blijf je de strepen op de een of andere manier als op een bepaalde manier het licht erop schijnt toch zien (maar dat is ook met andere strepen, b.v. rubber schoenzolen...). dat zal er voor laminaat toch ook wel zijn?
groeten albana

Puck2
Ken ik agnes

Al weer een aantal jaren geleden heb ik op de tochtflap van de caravan ook slakken gehad en ook die sporen zie je nog steeds. Nu kan me dat op die tochtflap niet boeien dus ik laat 't lekker zitten, maar ik herken het wel. En als het droog is zie je en voel je het niet, maar idd, een beetje ochtenddauw of tijdens de jaarlijkse schoonmaakbeurt dan komen die krinkellijnen weer te voorschijn.

Guinevere
Aha

Aha, dus ik moet niet met met suede schoenen door de dauw gaan lopen, of in de regen, want dan zie ik het weer. Goh, weer iets bijgeleerd hier!

Rafelkap
Wij hadden ook veel last van naaktslakken (klopklop)

maar hebben sinds kort een nieuwe keuken en een iets andere afvoer. Nu komen ze soms in de badkamer (is ook beneden, in de bijkeuken) dus ze gaan nu linksaf in plaats van rechtsaf :-) Maar we weten nu waar ze vandaan komen en daar gaan we wat aan doen.
Slijmsporen kreeg ik altijd weg met gewoon een nat doekje (met afwasmiddel/schoonmaakmiddel), dus dat probleem begrijp ik niet helemaal.

*Sophie*
Puck ;- )

Wat je gelijk hebt! Suf zeg, van mij. ;- )

Nou ja, misschien kan ze er toch nog wat mee om volgende sporen te voorkomen.

groetjes, Sophie.

mammie2
Jasses, naaktslakken in de badkamer!

Ik moet er niet aan denken. Ik zou er 's ochtends met mijn slaperig hoofd er zo op een stappen.

*Sophie*
Nou, mammie...

ik weet niet wat enger is: in een naaktslak gaan staan of...
met je voet met alleen sok aan in de nog lauwe, net uitgespuugde kots (veel!) met daarin een heel !!! doorgeslikte muis waarvan de staart er naast lag!!!!!!!!!!
Onze kat was weer erg leuk bezig geweest :-(

Ik heb hem nog nooit zoo verschrikt zien kijken! En ik ook trouwens! Ik moest wel 35 knoppen omzetten in mijn hoofd om dat op te ruimen!!!!!

Guinevere
Euh sophie

....maar laten liggen is nóg erger in zo'n geval! Jekkiedekekkie zeg!

Rafelkap
Niet zo erg

In de badkamer was niet zo erg. Meer het idee. Maar ze kropen meteen omhoog. Het waren er maar 1 keer een stuk of vier (3 naaktslakken en 1 babyslakje met een klein huisje) en die zaten dus op de muur (of onderweg)

Maar voor de zekerheid douche ik met bril.

Sophie, jij bent echt dapper. Dat klusje met die dooie muis had ik mijn man laten doen :-)

albana
Mannen en schoenen

in de tijd dat de naaktslakken hier welig tierden (op het moment hebben we er weinig last van omdat we wat planten hebben verwijderd waar ze gek op zijn..) heeft man een keer z'n (werk) schoenen aangetrokken mét een naaktslak erin. z'n schoenen staan altijd in de garage (veel gaten en kieren) en hij dacht wel.....wat is dat nát....maar pas op het werk in de pauze toen het nog steeds 'soppig' was z'n schoen uitgetrokken (ong. 2 uur later) en dus de oorzaak ontdekt. heeft vrij genomen en naar huis gefietst om z'n oude schoenen aan te doen. hahaha. en moet je weten dat man als de dood is voor ongediertje, van een muis valt ie flauw. die naaktslak heeft ie er ook in laten zitten....hij 'durfde' 'm er niet eens uit te halen, gelukkig heeft ie een 'dappere' vrouw. z'n werkschoenen hebben sindsdien een ander plekje, dat snap je.........
groeten albana

*Sophie*
Rafelkap ;- )

"Sophie, jij bent echt dapper. Dat klusje met die dooie muis had ik mijn man laten doen :-)"
--------------
O! Ah! Dank je, ik zit gelijk recht op in mijn stoel, met mijn borstkas vooruit, hahaha!
Tja, weet je; het was half 1 's nachts en iedereen lag al te slapen. Moeders was weer eens veel te lang doorgegaan met OOL :- (
Dat was vast m'n straf, die kots...

groetjes, Sophie.

Bellefleur
Albana!

Wil je dat nooit meer doen? Ik zit hier tegen overgeven aan!

*Sophie*
Albana ;- )

ook mijn tosti zit inmiddels terug achter in mijn keel :-(

Lekker dan!

albana
Gut echt?

kijk dat heeft mijn man ook dus........ikke niet hoor. 't zijn gewoon beesten hoor. zoals een hond en een poes en een spin. ik verblik of verbloos er niet van. nou als er wat is bellefleur en sophie dan bellen jullie maar....dan kom ik jullie wel 'redden'!
groeten albana
(die zich steeds dapperder gaat voelen)

Rafelkap
Opvoeden?

Albana, ook jij een grote pluim hoor. Getsiedarrie.
Mijn oudste van 3,5 plette vorige week vrolijk een slak in de tuin (met zijn schoen). Net als papa.
Moet ik hem nu leren dat dat zielig is of hem aanmoedigen? Ik heb toen maar gezegd dat het alleen mag met de slakjes in onze eigen tuin, omdat we daar teveel van hebben en die eten onze plantjes op.

Bastet
Precies albana

Het went hoor,ik ruim hier heel wat op van dergelijke zaken,dooie muizen,mollen,en onderdelen daarvan.Ik vond het afgekloven muizenkontje met staart zelfs wel komisch..:))Ik zeg wel heel eerlijk dat mijn man de dooie rat heeft opgeruimd,die ik vond onder mijn bureau...
Bastet

albana
Dat zou best kunnen...........

dat het een kwestie van 'wennen' of gewend zijn is....ofzoiets. ik heb altijd veel buiten gespeeld. we hadden een hond én een poes, die beiden 'jagers' waren...dus regelmatig dode ratten (hond) of muizen (poes) in huis. 'buiten' was de straat oversteken en dan een groot bos/parkachtig iets. met beek en oude zooi en brandnetels en veel ongedierte en beesten alwaar ik met de buurjongens speelde, er woonden geen meisjes van mijn leeftijd namelijk. naast ons huis een 'steeg' met véél slakken. van de buurman moesten we daar zout op strooien, erg interessant als je een jaar of 6 bent, je weet niet wat je ziet! van mijn ouders mocht ik dat zout strooien weer niet...dus ik hield wijselijk mijn mond.
mijn man daarintegen was altijd een huismus. hielp z'n moeder graag en de student. heel anders dan z'n 3 broers. dat waren meer de kwajongens. dus hoogstwaarschijnlijk haalden die broers ong. dezelfde kunsten uit als ik.

het is ook grappig hoe hier de kinderen met 'beesten' in het algemeen omgaan. hier zijn ze niet bang voor spinnen e.d. maar wij hadden een buurvrouw die al begon te gillen als ze er 1 aan de andere kant van de kamer zag. oudste speelde met haar dochter veel. en 't meisje was al op 3 jarige leeftijd nét zo bang ervoor als d'r moeder. terwijl oudste d'r kalmeerde met: "'t is maar zó'n piepkleinbeestje hoor.....die kan je toch nooit wat doen?" alleen spinnen boven 't bed vinden ze hier niet fijn ('t idee dat ze 's nachts je mond/neus in kruipen) verder maakt het ze hier niet uit. dode muizen ook niet. toen de halve school op de terugweg naar huis om een half opgegeten muis stond heen te kijken heeft oudste 'm bij de staart gepakt en in de bosjes gegooid. dat vonden alle kinderen vréselijk. er waren er zelfs bij die het 'zielig' vonden (hoe kan zoiets nou zielig zijn? 't beest was allang dood?)....afijn al die kinderen vertelden het thuis en maakten er een spectaculair verhaal van. ik heb heel wat vragen (later) moeten beantwoorden terwijl ik er niet eens bij was! wij hadden 2 katten dus oudste was aan dooie muizen wel het e.a. gewend.
jongste is heel anders. die vindt vliegen doodslaan nog 'zielig' 1 van haar hobby's 's zomers is vliegen met de hand vangen en ze dan buiten loslaten. zelfs luizen (!!!!) doodmaken vindt ze eigenlijk zielig. slakken die ons in de weg zitten vangt ze in glazen potjes met hun lievelingsplanten/blaadjes erin en gaatjes in de deksels. soms staan er 10 potjes op een rij. als het er te veel worden laten we ze los in het bos. ze heeft zelfs een keer de eerste prijs gewonnen met de verkiezing van 'het mooiste dier van...' een of andere wedstrijd in het kader van dierendag. allemaal kinderen met marmotten, poezen en honden. die jury lag in een deuk toen zij met d'r naaktslakken aan kwam....en in de rij lachten al die kinderen haar nog wel uit! (wat zullen die op hun neus gekeken hebben!!hahaha)

voor kinderen vindt ik het wel belangrijk om een zekere mate van 'respect' voor de natuur en dieren aan te leren. dus doodtrappen van slakken zoals hierboven beschreven wordt zou ik niet goed vinden. zeker niet in onze tuin. dat de poes een muis doodbijt is de natuur. maar wij 'hoeven' geen slakken te doden, toch? zóveel last heb je er toch niet van (anders wat planten vervangen?)..........
maar een mug b.v........weet iemand een diervriendelijke oplossing??? of steenmarters die écht overlast veroorzaken....daar haal je toch ook een specialist bij?
voor mij ligt de grens dus bij overlast.
spinnen doodmaken omdat de buurvrouw er bang voor is doe ik dus ook niet.slakken uit schoenen prutsen dus wel (overlast).
groeten albana

Bastet
Albana

Zeker mijn middelste is een dierenvriend ten voeten uit,en struint ook hele dagen rond in een groot park hier vlakbij.Wij vangen ook de spinnen weg bij de buurvrouw,maar we doden ze niet.Ook muggen niet,we smeren ons gewoon in met een muggenroller.Voor steenmarters zou ik een deskundige inschakelen,dat is een vak apart volgens mij!
Groetjes,Bastet

Onderwerp gesloten