Home » Forum » Snelle maaltijd ivm sporten dochter snel klaar te maken

Snelle maaltijd ivm sporten dochter (snel klaar te maken)

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
oregano
Snelle maaltijd ivm sporten dochter (snel klaar te maken)

Mijn dochter begint deze week met een nieuwe sport: voetbal.2x pw onmogelijke tijd: maandag en woensdag van 18.00-19.30. Dus we moeten vroeg eten als het eten ook nog even moet zakken. Wie weet een recept wat snel klaar is?
Groet oregano

IngridT
Oregano....

hier doen we in zulke gevallen een boterham, (of 2) en/of een banaan of zo VOOR de training, en dan na thuiskomst nog een lekkere kom soep & een toetje of zo. Of een bordje van whatever wij in de tussentijd gegeten hebben (dan kook ik wel iets wat plezierig magnetront) Zowel ik als de kinderen vinden er niks aan om al om 5 uur of eerder te moeten eten, en bovendien hebben ze dan alsnog honger als ze na de training thuis komen!

In de praktijk blijkt dit tich het beste te werken...

Ingrid

Kaaskopje
Oregano

Mijn dochter eet altijd een lichte maaltijd voor voetbal. Dat kan een tosti zijn of een pasta uit een zakje, of als het er is een restje macaroni. Na de training eet ze nog een keer, maar dan wat wij gegeten hebben. Het is praktisch als dat geen 'verpieter'-eten is.

oregano
Logistiek probleem

De voetballerij is ergens in een wijk ad rand vd stad dus ik wil niet dat ze in het donker terugfietst, moet dan o.a langs een tunneltje. Misschien overdreven maar ik vind dat niks in het donker. Dus ik breng haar met de auto, ga weer terug en haal haar weer op...zucht....
Ik heb al gezegd dat ze moet vragen of er nog meer meiden deze kant op fietsen, dan zou ik wel kunnen koken en eten terwijl zij ah voetballen is.
Groet oregano

ishtar
Wij doen

hier ook 3 keer per week dat probleem:-S
wij eten dan lasagne (duurt wel even, maar is wel makkelijk, in de oven en geen omkijken naar), of macaroni, of spaghetti.
Voorheen aten wij na de training, maar dan waren ze zo moe dat er niks meer gegeten werd. (maar goed, ze zijn hier ook 7 en 10) Dit voor de training eten bevalt beter.

IngridT
Of....

...dat er meer meiden met de auto gehaald & gebracht worden, dan kun je het ook combineren, allebei 1 ritje. Dat scheelt een hele hoop mbt de drukte rond etenstijd.

gruffalo
Ja

hier 3 keer per week zo'n probleem. we proberen vooral op de overige dagen erg gezond te eten, met name in het weekend uitgebreid te koken. op die drie dagen eten we macaroni/nasi/spaghetti/bami oid uit de vriezer. 5 minuten in de magnetron terwijl dochter haar tas in pakt en het staat dampend op je bord.
tosti met rauwkost, soep met stokbrood en salade, maaltijdsalades en noodles zijn ook erg makkelijke maaltijden.
1 keer per week ongezond (friet, pannenkoeken, pizza oid).

Annet
Elke dinsdag hetzelfde

Hier hebben wij dit probleem op dinsdag. Beiden laat thuis, kind vroeg naar sport.
Wij hebben dit opgelost door elke dinsdagh hetzelfde te eten (Indische roerbakschotel met mihoen). Die kook ik als kind al naar sport is. Eén portie (zonder de mihoen) gaat de vriezer in. De oppas kookt voor kind mihoen en warmt de portie op.
Wij hoeven op deze manier niet allemaal idioot vroeg te eten.
Twee andere dagen van de week moet er ook extra vroeg gegeten worden ivm sport. Maar dan heeft één van ons wel tijd om te koken. Dan maken we een eenpansmaaltijd die makkelijk opgewarmd kan worden. Kind eet vroeg, rest eet hetzelfde later. Totaal zijn er soms drie verschillende etenstijden op één dag.

oregano
Update

Mijn dochter vond de training geweldig! leuk team, leuke meiden, ze was erg welkom, leuk voor haar. vanaf woensdag fietst ze met een meisje mee niet ver van ons huis, dus dat is opgelost. Ik kan dan koken en dan kan zij eten als ze terug is. we hadden nu om 17 uur al gegeten maar dat is wel wat vroeg. Nu nog even aanzien hoe het gaat met de wedstrijden op de zaterdag, is er een mailgroep of een schema van ouders die brengt, ik zal het nog wel horen van mijn dochter.
Bedankt voor het meedenken,
Groet oregano

albana
Hier elke dag

En bereid je maar vast voor...hoe ouder ze worden, hoe meer ze sporten/muzieken of wat dan ook op die ongelukkige tijden. Wel logisch want jonge kinderen gaan dan al zo ongeveer naar bed....
Hier heeft jongste(13) 3 keer per week om 18.30 uur gym. Inlcusief met ernaar toe fietsen moet ze dan om 18.10 weg. O,nee 1 keer om 18.00 uur aanvang. Oudste moet sporten 1 keer om 18.00 uur en heeft muziek om 18.40 1 keer. Die sport nog een keer maar dat is pas om 19.30 uur. En dan moet man nog weg 1 keer om 19.00 uur en ik ook nog 1 keer om 19.15...zucht.
Als er maar 1 mist rond etenstijd (18.00 uur zeg maar). Dan eten wij gewoon op die tijd en diegene die weg is, eet een boterham vooraf of wat vla of yochurt met banaan ofzo. En naderhand magnetronmaaltijd. Zijn er 2 tegelijk weg dan kies ik meestal voor een ovenmaaltijd. Die eten we een beetje tegen de tijd dat ze al bijna thuis komen en dan laat ik het in de oven staan met de oven uit en de deur dicht en dan blijft het meestal wel warm genoeg tot ze allebei thuis zijn. Ook b.v. pizza leent zich daarvoor of lasange of een zuurkoolschotel enz.enz.
Het meest 'lastige' zijn de dagen dat man en ik weg moeten naderhand.Dan moeten we een beetje bijtijds eten (omdat wij anders met een volle buik moeten sporten) en diegene die weg moet onder het eten is er dan nog, maar heeft nét te weinig tijd om mee te eten. En die zorgen voor veel gemopper. Ze vinden het niet 'gezellig' dat ze niet mee kunnen eten enz.enz. Maar wil ik het logistiek rond krijgen zouden we al om 17.00 uur moeten eten(als we allemaal samen zouden eten) en dat lukt weer niet i.v.m. werk. Wat we dan soms doen is een snelle 'hap' rond 17.30 uur. Iets wat zo klaar is, hamburgers met opgebakken aardappels en sla ofzo. Iets wat je niet meer dan 20 minuten kooktijd kost. Dan eet diegene die het eerste weg moet alleen de warme maaltijd mee en het toetje b.v. als ze terug komt.
Ooit dacht ik alleen voor elke dag : "Wat zullen we eten vandaag?" en tegenwoordig denk ik : "Wat hebben we vandaag aan tijd en wat bedenk ik nu weer eens om toch nog een beetje fatsoenlijk te kunnen eten allemaal?"
groeten albana

guera
20 min extra snel?

Hihi, ik wil eigenlijk altijd alleen maar eten koken dat binnen 20 min op tafel kan staan....ik vind dat niet extra snel.
Voordeel van oven pizza ofzo is dat je je handen vrij hebt om tegelijk iets anders te doen, maar het is bijna niet sneller dan broccoli met pastaatje. 10 minuten kooktijd.

Lilian1
Hier

ook 3x verschillende sporten die om 18.00 starten, we eten dan wel vroeg omdat zoon anders daarna niets (meer eet.), en ik werk 2 keer tot 18.30. het vereist dus nogal eens een goede planning:)
wij eten dan vaak een stamppot of nasi,bami,macaroni,lasagne wat makkelijk op te warmen is voor de laatkomer(s). Soms kook ik van te voren, soms zet man of dochter het eten op.

Marjolein
Welkom bij de club!

Hier ook al jaren "feest" rond etenstijd. Nu nog maar 1 voetballer.
Als de training tot 18.30 duurt eten we erna. Dan eet hij voor de training een boterham.
Als de training later eindigt moet zoon ervoor eten, anders wordt het te laat op de avond voor hem om nog uitgebreid te eten. Hij eet dan ruim een uur voor de training een kleinere portie ("anders krijg ik steek") en na de training nog een boterham.
Hoe de rest van het gezin eet, hangt dan weer af van onze eigen roosters. Als we er ook vroeg zijn eten we gezellig met zijn allen, anders warmen we iets op. Op de dagen dat we na de training pas eten, eet puberzoon ervoor vaak een boterham of een kopje cupasoup of fruit (en ja hoor, soms ook gewoon chips.)
We hebben ook een dagje dat er precies een half uurtje is om te eten tussen de muzieklessen van de jongens in. Dan eten we vaak een ovenschotel van de appie, lekker makkelijk half uurtje in de oven. Die zet oudste in de oven, dan schuiven jongste en ik tussendoor door aan.
Wat ook net gaat, is een beetje roerbakken, maar dat is al krap aan.

Rosase
Half 7

Wij eten altijd om half 7. En wie dan sporten is heeft pech....

Er is gewoon geen beginnen aan hier. Er is altijd wel iemand die ergens rond etenstijd moet zijn en dan moet er af en toe ook nog gewerkt worden dus dat past dan gewoon echt niet.

Ik heb dat dus losgelaten. Oudste eet 3x maal per week pas rond 8 uur. Sorry, is niet anders. En hij vindt het overigens ook prima. Vooraf neemt hij vaak een boterham en een bordje soep en daar redt ie het mee. En dochter kreeg vaak een liga en een flesje drinken mee want die moest direct vanuit de bso naar turnen. Maar daar is ze nu mee gestopt, dus dat scheelt weer een avond rennen.

Als ik ergens een hekel aan heb is het dat geren de hele middag om op tijd te eten. Vandaar dus op een vaste tijd eten en de rest erom heen plannen.

Marjoleine64
Ook hier puzzelen rond etenstijd

en we hebben de puzzelstukjes zo makkelijk mogelijk gemaakt. De dagen dat jongste (12 jaar) om 6 uur moet trainen eet hij om 5 uur vooruit, één keer in de week een broodje vega-burger (met banaan erbij) en achteraf een toetje, en eten wij met ons 3-en (en dan iets met vlees want dat eet jongste niet als vegetarier), en de andere keer een portie macaroni-met-saus wat over was (of expres teveel gemaakt) van een vorige keer. Als ik laat thuis ben en manlief niet thuis is, en we toch op tijd moeten eten omdat we 's avonds weer weg moeten dan zorg ik voor een voorbereide pan ovenpasta (of andere ovenschotel) die de jongens zo uit de koelkast in de oven kunnen zetten, vinden we allemaal lekker. En regelmatig een keer diepvriespizza's met extra tomaat en kaas bevalt ook nog steeds goed. Er blijven sowieso 3 dagen per week over om 'normaal' te koken.
Marjoleine

Annet
Jongste trekt het niet om na het sporten te eten

Hij is 9. Hij wordt erg vervelend van eerst sporten en dan pas na 19.30 uur eten, ook als hij vooraf wat kleins eet.

Oudste vindt het juist prettiger om na het sporten te eten. Die heeft weer pecht op woensdag omdat ze om 17.30 de deur uit moet en pas 20.45 uur terug is. Ja, dat wordt ook voor haar te laat. Dus toch maar om 17.00 uur eten.

albana
Ja,ja (kooktijd)

ja,ja zo kan ik ook in 10 minuten koken......moet die pan waar het in moet wel eerst aan de kook gebracht worden en dat duurt (inclusief vullen met water) ook al zo 10 minuten.
Dan de paste erbij en dat duurt.......óók 10 minuten.
En 10 en 10 is?
Tenminste wel als je 4 al zo goed als volwassene eters hebt.
groeten albana

Algebra
Inderdaad albana

Ik ben ook wel benieuwd naar dingen die binnen 20 minuten op tafel staan.Dus: 6 uur thuis, 5 over 6 de keuken instappen, en om 6.25 aan een gedenkte tafel schuiven.
Bij mij valt het altijd tegen: onder de 30 minuten kom ik nooit, vaker 45 minuten. Even wat groente schoonmaken, water aan de kook voor rijst/pasta, vlees bakken: in ben meestal langer bezig dan ik van te voren denk!

Algebra

Jetske
Hmmm, mij lukt het wel

Ik kan in 20 min. wel wat op tafel hebben hoor. Vergt natuurlijk wel wat voorbereiding; eventuele aardappels/groeten/vlees/weet ik veel snij en/of marineer ik de avond ervoor (of eventueel 's ochtends). Moet iets echt snel koken, dan kook ik het water eerst in de waterkoker. Maar meestal kookt het water binnen 10 minuten en met 10 minuten kooktijd is het toch klaar? Wat erbij gegeten wordt kun je in de tussentijd makkelijk doen toch?
Jetske

sinas
Bij pasta

doe ik al heet water in de pan, deksel er op, en dan kookt het echt binnen 5 minuten hoor. Saus komt wel heel makkelijk uit een potje.

Katrien
20 minuten

Ik kom het huis binnen, jas uit, keuken binnenstappen, waterkoker opzetten.

Neem de (grill)pan uit de kast en zet op het vuur, vuur opzetten zodat de pan kan warmen. Tweede pan ook op het vuur zetten en laten opwarmen.

Neem kom uit de kast, kop couscous erin, handvol rozijnen erbij en dan het water, dat inmiddels kookt, erover gieten. Deksel erop en laten staan.

Groene asperges (of andere groenten die makkelijk grillen) uit de koelkast nemen en in de, ondertussen hete, grillpan leggen. Regelmatig draaien. Kruiden met p&z.

Geutje olie in de tweede pan leggen en daarin de scampi of visfilet of kipfilet (kipfilet in reepjes gesneden zodat ze sneller bakt) leggen. Kruiden met p&z.

Twintig minuten zijn bijna om, couscous losroeren met een vork, olijfolie toevoegen, kruiden met peper en zout (naar smaak), mengen, eventueel nog groene kruiden toevoegen (naar smaak).

Asperges en vis/vlees zijn ondertussen ook klaar.

Op twintig minuten staat er een gezonde maaltijd op tafel. Wel zorgen dat alle ingrediënten kookklaar staan in de koelkast.

Katrien

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.