Home » Forum » Sodastream en melkopschuimer

Sodastream en melkopschuimer

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Sodastream en melkopschuimer

Ik heb tot vandaag eigenlijk altijd gezegd dat ik een Sodastream-apparaat maar onzin vond. Ik haal bij voorkeur geen frisdrank in huis, dus wat moet je dan met zo'n ding? Tot ik las dat iemand liever blikjes koopt omdat in een grote fles de bubbels verdwijnen als het langer blijft staan. Ik heb daarna eens bij de Sodastream gekeken en dénk te zien dat je er ook een kleine fles mee kunt vullen, dat zou bij ons wel handig zijn. Man aan de frisdrank en ik aan water met bubbels. Niet dat ik morgen meteen naar de winkel ren om er een te halen, maar is het echt een aanwinst? Vraag ik aan bezitters ervan :-). Zijn de smaakjes die je apart kunt kopen echt wat je er van verwacht? Ik zag bijvoorbeeld tot mijn vreugde tonic. Dat vind ik wel lekker. En wat is het verschil tussen de goedkope variant en duurdere?

Een melkopschuimer is ook al zoiets. Waarom zou je een aantal tientjes uitgeven voor een mélkopschuimer? Toch ben ik nieuwsgierig... heeft dat echt toegevoegde waarde? Waarschijnlijk gaan we in de loop van het jaar een koffiezetapparaat kopen en gaan de senseo en espresso de deur uit. Met het stoompijpje van de espressomachine ben ik nooit vrienden geworden, tot mijn verdriet. Ik zou graag cappuccino maken met een stevige schuimlaag :-).

Doenja
Mijn idee

Die sodastream zou ik nooit kopen. In de jaren 80 was er zo’n wave met die apparaten. De siroop was vies en na een paar weken stond het in de kelder. Toen niet en nu nog niet.
Wat jammer dat t espresso apparaat je niet beviel! Ik ben dol op de mijne. Die heb ik al zes jaar of zo. N goed apparaat maakt goede melkschuim. Een budget apparaat daar moet je maar net geluk mee hebben. Bespaar je de sodastream. Verkoop je oude espresso en ga naar de betere koffiewinkel en vraag advies en een demo. Met piston dus geen volautomaat is t meest solide in de lagere prijsklasse.

40er
Hier

Zelf geen ervaring, maar mijn zus zweert bij haar sodastream. Er gaat daar veel bronwater door en dit scheelt een heel gesleep.

Melkopschuimer word hier te weinig gebruikt, hier zijn we over gegaan naar een aerolatte. Die 3x per jaar dat er opgeschuimde melk moet zijn..

(Al ben ik best van de apparaten, een kast vol)

Kaaskopje
Doenja

Ik vrees dat ik geen volautomatisch budget heb :-).

Ik ga eens googelen op aerolatte.

Kaaskopje
Oh Doenja

Ik ben nog niet wakker. Met piston zeg je. Ik googel daar ook eens op.

Amsterdamse
Melkopschuimer

Die aerolatte, is dat een apparaat met batterijen? Die heb ik ook gehad, en was in no-time kapot. En de batterij was ook niet sterk genoeg om echt schuim te maken.

Wij gebruiken al jaren de (hand)melkopschuimer van de Hema. Is nu een ander model (wij hebben de witte). Kost maar een paar euro, heel makkelijk schoon te maken, kan na gebruik in de vaatwasser en maakt schuim als een dolle. Koude melk erin, even paar keer snel pompen en dan 40 sec in de magnetron:

https://www.hema.nl/koken-tafelen/koken/keukenapparatuur/melkopschuimer-...

Gerber
Sodastreamer: superding!

Zoals de titel al zegt: ik vind de sodastreamer een superding! Mijn kinderen en ik dronken graag Spa finesse, uit kleine flesjes. Inderdaad om dat de prik zo gauw is verdwenen uit grote 1,5 liter flessen. Maar dat gaf heel veel plastic afval en veel gesjouw met flesjes. Dat is echt verleden tijd nu. Met de kleine flessen van de Sodastreamer heb je 450ml water en je kunt de prik zo sterk maken als je wilt. Wil je een lichte bubbel, dat 1 e 2 keer de knop indrukken, anders vaker. In de jaren 90 had ik ook een bubbel apparaat, maar die moest je vullen met ampullen: daar kon je 1x dan een fles water van bubbels voorzien Dat vond in indertijd een enorm gehannes. Met de Sodastreamer kun je tot 600 liter water laten bubbelen.
Ik heb trouwens de goedkoopste variant, die is dacht ik 59 euro. Het verschil met duurdere versies zit 'm volgens mij in gebruikersgemak: bij duurdere exemplaren zijn aparte knoppen voor bruissterkte. Bij de goedkoopste moet je zelf indrukken. Ook heb je dacht ik bij duurdere versies de mogelijkheid om glazen karaffen te gebruiken ipv plastic flessen.
Zelf drink ik het liefst naturel water. Kinderen op zijn tijd ook, maar grijpen soms ook naar de siroop van Sodasream. Die benadert verrassend goed Fanta of 7Up. (cola hebben we niet geprobeerd). Over de tonic smaak kan ik niets zeggen: niet geprobeerd.
De één vindt de sodastreamer een onding, de ander zweert erbij. Drink je veel en graag bruiswater of frisdrank, dan is het een overweging waard!

Diaan
Sodastream

Wel eens in verdiept omdat wij heel veel prikwater drinken. Zoveel dat een grote fles hier op gaat voor de prik verdwijnt.
Zo'n sodastream schijnt niet per definitie milieu vriendelijker te zijn. En al helemaal niet als je het niet jaren veel gaat gebruiken., (productiekosten enz)
Ik heb er van af gezien omdat volgens mij de meeste flessen daarvan niet in vaatwasser kunnen, voor mij een must.

Ely
Voordelige melkschuimer:

Bekijk Severin SM 3590 Melkopschuimer - Zwart op: https://www.bol.com/nl/p/severin-sm-3590-melkopschuimer-zwart/9200000009...

Staat misschien minder chique in je keuken maar werkt prima 😊

Kaaskopje
Amsterdamse

Kijk, dat zijn nog eens bedragen :-)).

Kaaskopje
Ely

Maar werkt dat ook? Ik heb ooit in een grijs verleden ook eens zoiets in huis gehaald, wel van mindere kwaliteit, maar ik vond het resultaat niet geweldig. Of het strak staat op het aanrecht is minder belangrijk, maar je hebt met dit ding wel dat je het weer ergens kwijt moet, waardoor je gerommel met bakjes krijgt (denk ik). En tot slot... batterijen. Ik heb dan toch liever iets met een snoertje denk ik. Ik ben niet tegen batterijen, als het echt opweegt tegen gedoe met snoeren en stopcontacten.

Lydia
Heel tevreden met simpele melkopschuimer

Ik heb een half jaar geleden deze gekocht: https://www.coolblue.nl/product/572560/inventum-mk350-melkopschuimer.html
Prijs 38 euro.

Op internet heb ik toen verschillende reviews en vooral vergelijkende testen bekeken. En deze kwam er erg goed uit. Je krijgt heel dik schuim.
De melkschuimer van mijn koffiemachine deed het niet meer. En dit was een stuk goedkoper dan een reparatie of een nieuwe machine. En het schuimt nog beter ook.
Mooi is die niet. Maar dat maakt in het hoekje van mijn aanrecht niet uit.

Ik zou je espressoapparaat houden. En dan zo'n simpele schuimer erbij.

Lydia
Ook gekeken naar sodastream

Maar ik vond de vulling extreem duur. Daar kan ik heel wat halve literflesjes bij de Lidl of Aldi voor kopen.
Ja, wel slepen en plastic verbruik. Maar alle flesjes gaan keurig bij het plastic afval.

Misschien ga ik nog een keer overstag. Maar dan wil ik het resultaat eerst proeven. De ene bubbel is de andere niet. Ik wil een flinke bubbel omdat ik er geregeld sinaasappelsap bij gooi (alsof het siroop is, 1 deel op 7 delen bubbelwater). Dan heb je geen zoet drankje maar wel wat meer smaak.

Kenfan
Sodastream mwaoh, schuimer yes

Een vriendin van me heeft zo'n sodastream gekocht bij de Kringloop vooor 7,50. Ik geloof niet dat ze 'm nou echt vaak gebruikt, zou me niet verbazen als ze het eerste gaspatroon nog moest gaan halen. Ik heb er ook wel eens naar gekeken, toen er nog meer kinderen thuis waren, maar het leek mij te veel gedoe. Die siropen zijn ook vrij prijzig. En zoveel frisdrank drinken we hier eigenlijk niet. ALs het er is is het wel binnen no time op, maar anders drinken ze zonder klagen gewoon thee en water.

Ik had altijd ruzie met de melkschuimer van mijn espressoapparaat,: dat pijpje lekte altijd, was lastig schoon te maken en het schuim was ook mwaoh. Toen ik een keer tegen een voordelige melkschuimer aanliep bij de Lidl (zelfde model als Lydia) heb ik die gekocht en het melkpijpje afgesloten. Dat apparaatje is een een topding, goed , stevig schuim en ik maak er ook warme chocomel mee. Al vraag ik me wel af of je met filterkoffie niet een hele slappe bak krijgt, espresso is wel sterker.

Tops
Beetje zonde geld

Melkschuimen doe ik handmatig, kost weinig handkracht.
Wij hebben ook zo'n bubbelapparaat gehad 40 jaar terug.
Het is een akelig gemene bubbel in de mond, spa rood is er zacht bij en er zijn nooit nieuwe patronen gekocht.
Valt voor mij in de categorie hebbedingetje en erg misbaar :-)

rutiel
Siroop in je bubbels

Ik twijfel op dit moment ook erg over zo'n sodastreamer. Ben een erge liefhebber van water met bubbels en (hoewel we meestal grote flessen kopen) ben bang dat ik toch erg bijdraag aan de plastic afvalberg.
Wat ik mij afvroeg: die siropen zijn dus heel duur. Maar kun je niet, net als bij spa uit een fles, gewoon siroop toevoegen aan je glas? Of mengt dat niet goed met die speciale bubbels of zo? Want dan kun je dus ook goedkope siroop nemen.

Kaaskopje
Rutiel

Probeer het nu alvast uit :-). Volgens mij kan dat prima. Maar wat ik van Sodastream zie zijn dat 'echte' frisdranksmaken en of je dat als goedkopere siroop kunt vinden, weet ik eigenlijk niet. IJsthee wel, dacht ik.

Kaaskopje
Bubbels vroeger en nu

Ik heb de indruk dat je de bubbels van 40 jaar geleden niet moet vergelijken met die van nu. Vroeger leken mij die patronen ook niet zo'n succes.

Jo Hanna
Melkopschuimer: ja

Sodastream, geen idee. Nooit gehad. Van de melkschuimer ben ik groot fan. Ik heb een Senseo/Philips, ooit als verjaardagscadeau gekocht (van geld dat ik had gekregen dus) en ik ben er blij mee. Het schuim is lekker ‘vast’, daar kunnen van die kleine mixertjes of handschuimers (heb ik ook verschillende gebruikt) voor mij niet tegenop. Ik heb bij de kringloop een Philips/Saeco xsmall bonenkoffiezetter gekocht voor 20 euro, een supersimpel, rechttoe-rechtaan apparaat. Maar in combinatie met goede bonen en de melkschuimer komt daar voor mij een uitstekende cappuccino uit. Ik heb overigens voor deze melkschuimer een ander merk gehad, een goedkopere, en daar was ik niet enthousiast over. Ik ben er achter gekomen dat het de moeite loont om wat reviews te lezen.

Groet,
Jo Hanna

Krisje
Sodastream

Voor mij is het een geweldig apparaat, ik gebruik 'm dagelijks. Ik heb nog nooit de siropen van hun merk gebruikt, ik gebruik zakjes sirooppoeder als we een smaakje willen. Ooit hier gelezen en toen een proefpakket besteld. Prikwater met watermeloensiroop is favoriet. Het scheelt een heleboel gesjouw met flessen.

Jackie
Maar

Spa rood is toch heel wat anders (gezonder?) dan sodastream-bubbelwater? Het is toch mineraalwater, en bevat toch meer mineralen dan bv gewoon kraanwater? Ik zou dan gewoon liever spa rood willen blijven drinken hoor.

Vogel
Mineraalwater

Ik kan me niet voorstellen dat de mineralen in spa rood iets bijdragen aan de gezondheid....

Jackie
Niet?

Spa rood wordt niet verkocht waar ik woon, maar ik weet wel dat sommige merken mineraalwater bijvoorbeeld meer calcium bevatten, en ik dacht ook bepaalde mineralen? Ja ik weet het niet zeker hoor, zo vaak drink ik het niet.

Diaan
Bedacht

Ik lees nu dat de glazen karaffen voor de sodastream wel in vaatwasser kunnen.
Ik ga 'm toch aanschaffen denk ik, scheelt bij ons veel plastic flessen. Moet ik er wel jaren gebruik van gaan maken maar dat geldt voor alles.
(puur voor water, frisdrank drinken we niet of nauwelijks, maar voor bezoek kunnen we wat siroop aanschaffen.

Tijgeroog
Mineraalwater? Jackie

In Spa rood lijkt (op google, ik heb geen fles thuis) per 100 ml 8 mg calcium te zitten, en in kraanwater 5 mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) voor een vrouw van mijn leeftijd is 950 mg per dag. Die 7,5 mg extra in een glas water maken het verschil dus niet... een paar noten of een plakje kaas wel.
Voor de mineralen heb je echt geen mineraalwater nodig, die haal je voldoende uit je overige voeding (https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/water.aspx). Bovendien verschilt per mineraalwater de samenstelling van de mineralen enorm, daarom smaken ze ook allemaal verschillend. Maar het bevat over het algemeen zo weinig mineralen dat het niet een essentieel verschil uitmaakt op je daginname.
Vanuit milieuaspect erger ik me enorm aan alle flesjes water (transport en plasticafval). Als je je zorgen maakt over tekort aan mineralen kun je beter preparaten slikken. Met een glas kraanwater. Scheelt enorm in milieubelasting.

Jackie
Tijgeroog

Bedankt voor je uitleg. Het is niet zo dat ik mijn tekort aan mineralen uit mineraalwater denk te halen hoor, zo vaak drink ik het ook niet, maar als ik het dan nam dacht ik altijd dat het een stuk gezonder (nou ja, 'rijker') was dan gewoon kraanwater, maar het gaat dus sowieso om minimale hoeveelheden begrijp ik.

rode krullenbol
Nu we het toch over hebben

Het staat me bij dat (toename van) het gebruik van antidepressiva ertoe heeft geleid dat restanten ervan in het kraanwater terechtkomen. Weet iemand hier het fijne van?

Kaaskopje
Jackie

Ik vrees dat je niet de enige bent of was die zo denkt. Daar draaien mineraalwaterbottelaars op. We hebben in Nederland een enorm hoge kwaliteit van drinkwater, het is klinkklare verkooptruc dat Spa of Bar le Duc echt beter voor je zou zijn. Het kan mensen er zelfs toe brengen mineraalwater van een duur merk te kopen, omdat dat wel chique overkomt. Poeh poeh, heb jij X in huis, zooooo...

In sommige landen is water uit een fles wel lekkerder. Als het kraanwater naar chloor ruikt en smaakt bijvoorbeeld. Daar koop je dan terecht water in flessen voor consumptie.

Kaaskopje
Rode Krullenbol

De toename van medicijnresten in water is wel zorgelijk, maar het water schijnt nu nog voldoende gezuiverd te kunnen worden om die resten uit het drinkwater te kunnen filteren. Zie eerste link.

Voor dieren die in het ongezuiverde water leven kan het kwalijker zijn. Zie tweede link.

https://www.drinkwaterplatform.nl/medicijnresten-in-water/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/medicijnresten-i...

Lydia
Ik drink spa vanwege de bubbels

Niet vanwege het idee dat het beter zou zijn.
En ik drink geen merk.

Kaaskopje
Lydia

Nee, precies. Het zal mij worst zijn wat het merk is.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.