Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ellen

Ellen

03-12-2017 om 16:17

Solide compacte paraplu

Ik heb al even zitten kijken, maar kan het op internet (nog) niet vinden: een kleine, compacte maar stevige paraplu.

Ik gebruik nu van die kleine opvouwbare parapluutjes van opgevouwen 23 cm lang. Erg fijn klein voor in de tas. Maar die zijn niet zo wind-/stormbestendig en het stuit me inmiddels vanuit milieu-oogpunt tegen de borst aldoor nieuwe parapluutjes te kopen.

Dus ik wil graag een (veel) betere, maar wel eentje die ook zo klein is. Die van Senz, behoorlijk goed, zijn ingeklapt nog 30 cm volgens mij.

Liefst ook in leukere kleuren dan zwart.

Wie oh wie weet waar ik een goede, stevige, maar wel echt klein opvouwbare paraplu vind?

Geen enkele paraplu

is "wind-/stormbestendig" en maar goed ook...
Paraplu's zijn zo ontworpen dat ze bij een welbepaalde belasting vernield worden. Uit veiligheidsoverwegingen.
Als dat niet zo zou zijn, bestaat de kans dat diegene die de paraplu vast heeft in de lucht geslingerd wordt bij de eerste de beste forse windvlaag.

De samsonite "anti-windbescherming"...

Ik zou weleens willen weten wat dààr precies mee bedoeld wordt...

Als ik dat niet weet, ga ik zoeken in de wetenschappelijke publicaties of in de patenten/patentaanvragen. Ik heb er geen gevonden.

Dat zouden jullie beter ook doen, in plaats van lukraak de reclamepraatjes te geloven en -nog erger- ze kritiekloos door te vertellen.

Triva

Triva

03-12-2017 om 17:14

Yvan

Ze bestaan, wellicht niet goed genoeg volgens jou maar het is duidelijk dat je geen Hollander bent: https://www.senz.com/nl/

Triva

Triva

03-12-2017 om 17:16

en

ik had dat merk Senz gegeven als TS niet duidelijk had aangegeven dat ze die te groot vond.

De vinding van

Gerwin Hoogendoorn (2005), gecommercialiseerd als de "Senz paraplu", was gebaseerd op de vorm van de stealth-vliegtuigtechnologie van die tijd. Ik heb er geen patent van teruggevonden, noch wetenschappelijke publicaties.
De paraplu keert niet binnenste buiten bij windsnelheden tot 100km/h, dank zij de asymmetrische vorm, die allicht het gebruiksgemak niet ten goede komt en een constant in de gaten houden van de windrichting noodzakelijk maakt. In het "windtunnelfilmpje" op de website is de paraplu optimaal geplaatst t.o.v. de windrichting ( van R naar L, in het beeld).

rode krullenbol

rode krullenbol

03-12-2017 om 18:59

Ach ja ...

Als ik een optimistische deelnemer aan dit forum vrij mag citeren? "Er bestaan eigenlijk geen slechte weersomstandigheden. Alleen slechte regenpakken."

Al 30 jaar

Al 30 jaar ben ik blij met mijn Knirps met bloemendoek. Het is een oud model met tweedelige baleinen en een rond handvat. Heel fijn voor op de fiets. Het is wat breder dan de hele kleine modellen, maar dat houdt je ook meer droog.
In de link staat ook een iets groter model van Knirps, maar ingeklapt nog steeds minder dan 30 cm.

https://www.travelbags.nl/knirps-t-200-duomatic-m-paraplu-black.html

@nnemoon

@nnemoon

03-12-2017 om 19:34

Storm paraplu van de ANWB

Ik heb de stormparaplu van de ANWB (nee geen aandelen). Die kwam toevallig beter uit de consumentengids dan de Senz. De paraplu is er in twee formaten en in verschillende kleuren. Ik heb het kleinste model en past net in mijn tas.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-12-2017 om 19:49

Oeps

In mijn geheugen was zwart blijven hangen. Senz heeft meer dan zwart.

Natte knieën

Ik ben niet zo te spreken over de modellen stormparaplu ala Senz vanwege de korte voorkant. Als je loopt, zijn de broekspijpen minder beschermd tegen regen dan een ronde paraplu middelmaat model.
Ik vind ze daarnaast aan de smalle kant.
Het nut van de lange achterkant ontgaat mij ook.

Een goede paraplu is gemaakt van sterke baleinen; ofwel kwaliteits- materiaal.

rode krullenbol

rode krullenbol

03-12-2017 om 22:29

Wisten jullie dat ...

Er is ook een model paraplu dat paraplu en wandelstok in één is!

Kaaskopje

Kaaskopje

04-12-2017 om 09:39

Flanagan en Rode Krullenbol

Je moet de Senz ook anders boven je hoofd houden dan een normale plu. Met gewone inklap-paraplu's regent het met wat wind ook tegen je broek.

En Rode Krullenbol, over 15 jaar zal ik eens naar zo'n wandelplu uitkijken. Hoewel ik denk dat een gewone paraplu én een wandelstok of een rollator dan ook wel een idee is. Dan (met rollator) met een regenjas, zodat ik toch droog blijf.

Kaaskopje,

Omdat een Senz relatief smal is, moet je de paraplu meer kantelen om zo je kleding te beschermen. Alleen belemmert dat weer je uitzicht. Daarnaast heeft het kantelen als nadeel dat zo de rug minder beschermd is tegen de regen.
Uit de anwb test bleek ook dat de Senz sterke bescherming biedt igv wind maar matig scoort bij regen.

Als de bescherming puur gericht is op het kapsel, ben je met een Senz waarschijnlijk beter beschermd dan elke andere vanwege het ' regenmutsje'-effect. Gaat het om het totaal, dan verlies de Senz terrein tov de ronde modellen.

Anwb-plu nu in de aanbieding

Toen ik voor iets heel anders net op de site van de ANWB moest zijn, zag ik dat de compacte stormplu daar voor leden in de aanbieding is voor 15 euro. Er staat alleen niet bij hoe klein hij is in opgevouwen toestand.

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

04-12-2017 om 16:23

Flanagan

Het regenmutsje effect haha, grappig Ja, daar zit wat in. Ik vergat af en toe ook dat de achterkant groter is dan de voorkant, dus oh ja... weer even anders vasthouden. Voor auto, voordeur verkeer vind ik hem wel handig. Voor grote wandelingen lijkt een anwb (bijvoorbeeld) paraplu wat comfortabeler.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.