Home » Forum » Spijkerbroeken apart wassen

Spijkerbroeken apart wassen?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merla
Spijkerbroeken apart wassen?

Wassen jullie spijkerbroeken apart van andere kleding of gooien jullie zowel spijkerbroeken als bijv. t-shirts gewoon bij elkaar in?

Ik wil wat minder perfectionistisch met mijn was omgaan voortaan. Eerder sorteerde ik echt alles op kleur maar ook op soort stof. Waardoor ik spijkerbroeken altijd apart waste. Als ik een dag of twee, drie wacht heb ik ook wel een volle wasmachine spijkerbroeken, maar vanochtend had ik er maar 2 terwijl ik ook andere donkere was had wat nog geen hele trommel vol was en die er qua kleur wel bij zou kunnen. Ik ben dan altijd wat huiverig om bijv. een mooi tricot vest of een mooi t-shirt bij de spijkerbroeken in te doen omdat het een heel andere stof is. Voor afgeven ben ik niet bang, ik was toch altijd op kleur. Het gaat me dus om of je fijne was (gebreide katoenen trui paars/grijs, gebreide katoenen lichtblauwe trui, grijs t-shirt, paars/zwart tricot (katoen) vest)en spijkerbroeken bij elkaar in kunt doen en of je dan niet veel sneller ladders en gaatjes in de fijnere was krijgt.

Maxime
Ik doe alles bij elkaar

Hoi,

Ik doe alles dan bij elkaar, wel gesorteerd op kleur. En als het heel nieuw is dan ben ik wel heel voorzichtig. Van die nieuwe donkerblauwe spijkerbroeken kunnen flink afgeven, dus dan doe ik er écht alleen donkerblauw en zwart bij. Maar sorteren op stoffen heb ik nog nooit gedaan. En dat is voor mijn gevoel ook niet nodig, tenminste, ik heb geen gaatjes ofzo in shirts.

Maxime

amk
Met 2 wasssen

per week, valt er niet zo veel te sorteren. Ik heb witte en een bonte was. En that's it. Wil ik nog verder sorteren heb ik toch zeker minimaal een maand nodig om een redelijke trommel vol te krijgen en zo veel kleding en handdoeken heb ik niet.
Wij verbruiken gewoon niet zo veel terwijl ik toch 4x per week sport.

Het antwoord oop jou vraag luidt dan ook dat ik idd alles bij elkaar doe. En het wordt gewoon goed schoon en blijft ook mooi.

groet,
Angela

mirreke
Geen idee eigenlijk want

ik was ook altijd een aparte spijkerbroekenwas. Ik heb toevallig deze week voor het eerst ook een paar dikkere blauwe sweaters (tricot) meegewassen, zelfde kleur, zonde van de lege wasmachine, enz. en dat kan zo te zien best goed. Maar ik geloof dat ik tere stof echt niet met spijkerbroeken ga wassen, tere stof doe ik trouwens op de hand. Gebreide stof zou ik denk ik niet met spijkerbroeken wassen, die laat ik weer wat minder centrifugeren.
De spijkerbroeken van mijn jongens zijn altijd behoorlijk gedragen, en dan was ik op intensief en ook nog 50 graden. Doe ik met de andere was ook nooit.
Kortom, ik denk dat het allemaal wel bij elkaar kan, maar ik doe het zelf dus nooit. Toen ik vroeger studeerde had alles zo'n zelfde beetje viezige grauwige zweem, en dat wil ik nooit meer...
Verder ben ik helemaal geen poets hoor (integendeel) maar die was...

Yta Chalne
Overal bij

Spijkerbroeken gebruik ik om een was af te vullen, ze gaan overal bij. Witte was, donkere was, beddengoed, alle graden. Nooit een gat gezien in de was, dus het kan gewoon :-)

Yta Chalne
Zweem, neu

Enne...niks geen zwemen hoor, alles is heerlijk schoon en fris. De wasmiddelen van nu zijn honderd keer beter dan die van vroeger, er kan niet veel misgaan.

Jesse_1
Ook door elkaar

Als ik ga wassen, probeer ik wel een beetje gelijksoortige kleuren te wassen, maar verschillende soorten kledingstukken gaan gewoon door elkaar (spijkerbroeken dus ook).
Jesse

Dendy Pearson
Apart

Spijkergoed was ik apart, samen met ander donkerblauw grof spul. Mijn man heeft donkerblauwe sokken voor zijn werk en die blijven maar afgeven, dus die doe ik erbij. En dan nog de donkerblauwe handdoeken en washandjes die ik ook heb. En zo heb ik al snel een trommel vol.

Dendy

Puck2
Ook op kleur

Ik was eigenlijk ook voornamelijk op kleur en niet op soort stof. Het enige dat ik apart in een wasje draai zijn heel kwetsbare viscose tuniekjes en dat soort dingen.

Sjillie
Hier ook op kleur

hier was ik ook op kleur

nieuwe spijkerbroeken was ik vaak wel apart, doe er dan wel eens vale oude spijkerbroeken bij, zijn die ook weer op kleur!

mirreke
Tja zweem...

Ik weet ook wel dat het niet meer van deze tijd is, maar de was is en blijft toch wel het item waar ik mijn onvermoede truttigheid kan botvieren. Ik was rode, gele, felgroene, felblauwe, zwarte, spijkerbroeken, lichte en donkere was apart, en dan nog de hand/theedoeken en beddegoeden was, dat laatste wel samen dan.
Nou scheelt het dat ik erg van kleur hou, we vier kinderen hebben die zichzelf elke dag van top tot teen vrolijk uitleven, en partner een beroep heeft waarbij hij erg veel was heeft, kortom, dat we VEEL was hebben. Kan ik tenminste elke dag een wasje draaien, joepie...
Hoewel ik mijn huis aan alle kanten graag laat poetsen door de hulp en het me totaal niet kan boeien hoe ze dat doet en wanneer kan ik er niet tegen als iemand mijn was doet, die doet het dan namelijk altijd fout in mijn gevoel. Eigenlijk realiseer ik me dat nu pas...

*Sophie*
Apart!

De fijne was doe ik sowieso apart, want die stof is soms zo delicaat, vooral als hij wat ouder is (bij lievelingskledingstukken), dan trekt het zo stuk in de centrifuge! Dat is ook de reden waarom ik het apart doe. Spijkerbroeken gaan op maximaal, 1300 toeren hier en fijne was soms maar op 600 of 900.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger een absoluut lievelings bloesje in de aparte centrifuge deed en hem -toen dat ding goed op toeren kwam- zo in tweeen zag scheuren!!! Het hele rugpand was doormidden! :-( Nou, daar baalde ik zo van, dat gebeurt me niet nog een keer.

groetjes, Sophie.

Hanne.
Meestal bij de rest

meestal sorteer ik alleen op kleur en gaan de spijkerbroeken bij de rest van de donkere spullen, omdat ik geen zin heb om een halve machine te draaien.

Maar als ik eens veel was heb, sorteer ik ook een beetje op materiaal. De spijkerbroeken gaan dan vaak met de handdoeken.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.