Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Spoed!! welke wasmachine ga ik kopen?

GRRR, de wasmachine heeft het begeven, een AEG. 7 jaar oud, en 1 1/2 jaar terug al voor 200 euro nieuwe elektronica in laten zetten, en nu doet ie het weer niet, weer iets elektronisch ben ik bang.

Ik ga dus morgen naar de witgoedboer voor een nieuwe. Een AEG wordt het in elk geval niet weer, maar wat wel????

Ik sta open voor ideeen,

Ingrid (minstens een was of 8 in de week)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
(Janneke)

(Janneke)

28-10-2008 om 13:27

Misschien

moet je eens vragen of je man (of iemand anders) hem even openmaakt en motortje schoonblaast....

Tis maar een tip hoor. Hier hetzelfde probleem. Ook vorig jaar een motortje erin gegaan, vorige keer weer kapot. Ik de monteur gebeld, maar omdat die mijn telefoonnummer niet meer had (en ik dus maar bleef wachten) heeft mijn man hem uit elkaar gehaald (er was toch niets meer te verprutsen,hihi).
Hij heeft niets anders gedaan dan alles schoongemaakt en nu doet hij het weer.

Scheelt me veel geld!

Succes!

Siemens extra klasse s16-79

Inhoud van 8 kilo en 1600 toeren. Twee maanden geleden gekocht, prijs/kwaliteit de beste keus (aldus de witgoedspecialist
Nouja, hij heeft niets te veel gezegd; ik ben erg tevreden met deze machine!!! Oja, nieuwprijs zo'n dikke 800 euro (meen ik me te herinneren).

Als ik

aan een nieuwe toe ben,neem ik ook zeker één met een flinke inhoud. Merk kan ik je niet adviseren, mijn aeg gaat al heel wat jaren naar volle tevredenheid mee (of goed verkoop- en servicepunt. Die Dekkers kunnen meer dan fietsen alleen.)

Overigens

Ben je er zeker van dat je niet per ongeluk de schoorsteenveger naar de wasmachine hebt laten kijken, en de wasmachineman het dak op hebt laten gaan?

mameva

mameva

28-10-2008 om 20:17

Hier ook net een nieuwe

Hier is ook net de wasmachine stuk gegaan, dat wil zeggen, de reperatie had minimaal 350 Euro gekost, en dat was gezien de leeftijd (5,5 jaar) niet meer interessant. We hebben ook wel heel veel wasjes gedraaid, meer dan gemiddeld (dat is 4 per week), in de laatste jaren zeker 6 wasjes per week, dan gaat zo'n machine volgens de servicedienst ook niet zo lang mee.
AEG zijn bij gemiddeld gebruik volgens de verkoper na 7 jaar aan vervanging toe...

Ik heb weer een AEG gekocht, lavamat 74659 voor 759 Euro. Die was elders zeker goedkoper, maar ik heb hem daar gekocht waar ze een eigen reperatieservice aan huis hebben. De klasse eronder was maar 50 Euro goedkoper en had niet de nieuwe soort motor, waar je 10 jaar garantie op krijgt. Bij deze dus wel.

Hij is superstil, wat hier erg goed bevalt. Succes bij het uitzoeken!

Linda99

Linda99

28-10-2008 om 20:50

Lekker anders

Door toeval hebben wij nu sinds een jaar een Hoover wasmachine. Gekocht bij BCC. En wat een fijn apparaat! Super stil, super snel en hij wast ook nog eens goed.

We hadden er 2 maanden problemen mee en de trommel bleek gescheurd. Puur pech, maar wel mazzel dat er gewoon nog garantie op zat. We kregen een gloednieuwe machine. En omdat het model wat we hadden niet meer werd gemaakt kregen we een vernieuwd model met nog meer inhoud. Super dus.

Qua prijs zit ie onder de A-merken. Maar in praktijk is het gewoon een A-merk maar dan niet zo bekend. Ben er heel tevreden over.

Dit soort vragen

heb ik vorig jaar ook gesteld, en toen was de conclusie dat eigenlijk alle merken wel hun 'blauwe maandag' modellen en er waren ook mensen met goedkopere merken apparatuur die al járen zonder problemen die dingen dagelijks lieten draaien.

Nauwelijks pijl op te trekken. Ik vul wel eens een merk met productnummer in op google en zoek dan op reacties. Ik heb de indruk dat elk productnummer weer totaal andere reacties krijgt...

succes met zoeken !

Nasha the first

Nasha the first

28-10-2008 om 21:59

Geeeeeen wirlpool

wat je ook koopt, niet die, wat een onding.....

IngridT

IngridT

28-10-2008 om 22:41 Topicstarter

Dank, dank.

Geen whirlpool, en ik houd bosch en siemens in gedachten. Vind het overigens wel vrij snel hoor, dat een (best wel dure) AEG wasmachine dus klaarblijkelijk ,maar' een gemiddelde levensduur van 7 jaar heeft?? Onze vorige (weet het merk niet meer) heeft het zeker een jaar of 12 volgehouden, maar dat was natuurlijk grotendeels in een kinderloos (en dus was-arm) tijdperk.

Heb ook nog even op kieskeurig geneusd, en heb aldaar ontdekt dat tiptoetsen bij veel mensen ergernis opwekken, en dat sommige wasmachines je niet de vrije keus geven qua centrifugetempo. Dat ga ik onthouden. en een grote deur, heb ik nu ook, en wil ik weer. Hoe stil ie is is voor mij minder belangrijk, het ding staat in een washok dat door 2 deuren is gescheden van de woonkamer en kleuken, en ook nog eens in een aanbouw, zodat we er 's nachts ook niet van zullen wakker liggen, maar zouden er nog echte lawaaiereige machines bestaan tegenwoordig??

Ik geloof dat ik voor een simpele machine van een goed merk ga. Las ook allemaal dingen over hele hippe 'fuzzy logic', dat je machine zelf bepaalt hoeveel water ie nodig heeft en zo, en dat schijnt toch ook nogal wisselende resultaten op te leveren. Laat mij zelf maar kiezen hoe lang en hoe heet. Bovendien, hoe meer electronica hoe meer er stuk kan, en daarnaast heb ik al te veel apparaten in huis met dusdanig onbegrensde mogelijkheden (en evenredig dikke gebruiksaanwijzingen) dat ik de helft van wat ze kunnen ueberhaupt niet doorheb.

Ik hou jullie op de hoogte!

Ingrid

Nasha the first

Nasha the first

29-10-2008 om 09:27

Wel bosch

daar heb ik zeer goede ervaringen mee.....oh ja, teveel techinische snufjes levert inderdaad meer problemen op....gewoon rechttoe rechtaan mechanisch is het beste, maar nog nauwelijks te krijgen denk ik.....

Tihama

Tihama

29-10-2008 om 10:10

Asko

Wij hebben sinds kort een nieuwe Asko. De vorige Asko heeft het bijna 15 jaar volgehouden, waarvan een groot deel van de tijd in het kinderen tijdperk. De gemiddelde wasmachine schijnt ongeveer 3000-3500 wasbeurten mee te gaan. Onze Asko heeft het er meer dan 5000 uitgehouden, storingsloos.
We hebben een trommel van 6 kg. Ik hoef niet zo'n grote trommel, want meestal verdeel ik de was toch in porties op kleur. Een grote trommel betekent vaak toch meer waterverbruik, tenzij je dat weer goed apart kunt instellen.

Deze kent een erg handig keuzemenu. Ik kan kiezen voor vastgesteld programma's, maar ik kan ook zo ongeveer alles zelf aanpassen. Centrifugesnelheid (van 400 tot 1600), aantal spoelbeurten, eindtijd (heeeeeel handig: kun je zo instellen dat hij wat eerder stopt, zodat je nog net de boel op kunt hangen voor je weer wegmoet), begintijd (handig voor nachtstroom, of risico op teveel verbruik op hetzelfde moment).
Hij kent een O-ring afdichting bij de deur, dus geen manchet waar water en stof in kan blijven hangen.
Geen koolstofborstels, maar inductiemotor. Dat betekent dat het meest slijtagegevoelig onderdeel niet aanwezig is.

Maar goed, ik zal niet doorgaan met mijn lofzang. Asko heeft overigens ook een uitstekende storingsdienst, die nog 1 keer langsgeweest is tijdens de nadagen van de vorige machine.

Ik ben dus zeer tevreden.

Tihama

IngridT

IngridT

29-10-2008 om 11:47 Topicstarter

Marith heeft gewonnen!

Ik heb de siemens extra klasse gekocht. Ben alle lokale witboeren afgeweest, en was het meest onder de indruk van deze. En (jippieeee!) hij wordt vanmiddag al afgeleverd en geinstalleerd!

Ingrid (wat een verschil in service trouwens per winkel. De Expert-eigenaar stuurde mij alvast vooruit naar de wasmachinehoek toen ik om 9.02 uur binnenstapte met de mededeling dat hij eerst zijn koffie nog wilde opdrinken, en kon mij met goed fatsoen niet uuitleggen waarom type 1 van AEG 200 euro duurder was dan type 2: 'ja er zit een resttijdindicator op, verder weet ik het ook niet, ik was zelf nooit'. Nou, dan ben ik snel klaar)

Ingrid

He, win ik ook es wat!

Ennuh Ingrid, veel plezier met de machine, want ik ben er echt blij mee!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.