Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Spray tan

Wie heeft er ervaring met spray tan? Ziet dat er een beetje natuurlijk uit of zie je meteen dat het nep is? Ik wil het misschien laten doen voor een bruiloft. Waar gaat jullie voorkeur naar uit, in zo'n cabine staan of je met de hand laten sprayen? Ik neig zelf naar het laatste. Hoor graag jullie ervaringen en meningen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jade

Jade

13-05-2012 om 22:17

Ikzelf...

...heb het nog nooit laten doen, maar een kennis van mij wel. Ze heeft het 1x laten doen, je kon het zien, maar het was absoluut niet overdreven (het haalde net even het witst van haar af). Het zag er goed uit.

Volgens mij heeft ze in een cabine gestaan (maar zeker weten doe ik dat niet). Dus een voorkeur kan ik je niet geven, alleen mijn mening

Vic

Vic

13-05-2012 om 22:19

Goh

Ik zou niet weten waar je het kunt doen, en eigenlijk ben ik daar wel benieuwd naar. Het verschijnsel ken ik alleen van het programma My Big Gypsy Wedding (waar ik natuurlijk niet naar kijk, maar alleen langs zap Daar ziet het er niet heel natuurlijk uit, maar misschien kun je zelf een kleur kiezen.

Biene M.

Biene M.

14-05-2012 om 06:45

Ervaring

Ik heb het één keer laten doen, in een cabine. Mijn huid reageert niet heel sterk op zelfbruiner (dat verschilt per persoon, is afhankelijk van de hoeveelheid van een bepaald eiwit op je huid) en het viel me tegen hoe licht mijn huid daarna nog was. Daarentegen had ik wel donkere strepen op een paar plekken. Heb dit daarom maar niet nog eens laten doen.

Overigens ben ik een enthousiast gebruiker van dagcreme met zelfbruiner en van zelfbruiner op mijn benen, maar dat is beter te doseren en kan ik streeploos.

Reva

Reva

14-05-2012 om 13:23 Topicstarter

zelfbruiner mag ook

Vic, er zijn al best veel salons die dit aanbieden. http://www.spray-tan.nl/spray-tanning-salonlocaties

Heel, heeeel lang geleden heb ik een keer zelfbruiner op m'n benen gesmeerd. Ja, toen had ik dus oranje vlekkerige benen haha! Zijn de zelfbruiners erg veranderd sindsdien? Makkelijker opbrengen en mooiere kleur? Anders zou dat ook nog wel een optie zijn. Is in ieder geval goedkoper

Vic

Vic

14-05-2012 om 13:32

Hoe gaat het er weer af?

Interessant. Wat ik me afvraag is hoe je de kleur weer verliest (na 5 tot 7 dagen). Gaat dat geleidelijk, of zijn er lichaamsdelen waar de kleur sneller verdwijnt? Mijn huid is op sommige plekken erg droog, lijkt me dat je dan een vlekkerig geheel krijgt als de kleur daar langer of juis minder lang houdt.
Ik ben ook wel benieuwd naar de zelfbruinende creme. Jaren geleden heb ik dat eens geprobeerd, maar toen kreeg ik oranje vlekken. Op de een of andere manier worden mijn benen nooit bruin, of pas na wekenlang in de zon (maarja, zo lang hebben we nooit zon hier).

Vic

Vic

14-05-2012 om 13:45

Nog een vraag

Sorry dat ik aanhaak, Reva, maar misschien wil je het ook weten Krijg je door spray tan altijd je maximale bruining? Ik kan nl best wel (een beetje te) bruin worden. Dat gebeurt bijna nooit, omdat ik er niet voor ga zitten. Maar als dat spul je maximale resultaat haalt, is het natuurlijk best wel vreemd als je de ene dag nog bleek bent en de volgende dag tropisch bruin.

Tirza G.

Tirza G.

14-05-2012 om 13:55

Ha!

Hier weet ik nou eens alles van, tannen is onderdeel van de sport van mijn dochter, dus tijdens het wedstrijdseizoen mag ik wekelijks aan de bak De stof die zorgt voor de bruining is DHA, je kunt dat als poeder los kopen en door bodylotion roeren. Je hebt er bijna niks van nodig voor je hele lichaam Het DHA reageert met je huid en zorgt in 12-24 uur voor een kleurtje. Je ziet het meteen al, maar in 12-24 uur kleurt het nog meer op, het verdiept zich.
Als je goed overal bij kunt, is het geen enkel probleem om het zelf te doen. De tips en truuks: scrubben voor je begint, plastic handschoenen dragen (de binnenkant van je handen bruin is écht geen fris gezicht) en ronddraaiende bewegingen maken, tégen de natuurlijke haargroei van je armen/benen in (anders gaat het er dichtgesmeerd uitzien). Minimaal een half uur laten drogen, het geeft niet alleen af, je haalt het er ook af als je dat niet doet. Om het mooier te krijgen, ga je na 8-12 uur weer douchen/scrubben en dan doe je het nog een keer. En dan 8-12 uur later (zonder te douchen/scrubben) nog een keer.

Er zijn ook middelen die metéén bruin zijn, dus opsmeren, laten drogen en klaar en die zijn wat makkelijker om te verwerken maar geven veel meer af als je zweet enzo. Gebruiken wij alleen voor noodgevallen

Nadelen: het stinkt. Een heel specifiek luchtje, wat je niet zomaar wegwast. En: het moet er af slijten, kan wel 5 dagen duren. Ook weer vaak douchen en scrubben, maar dan wordt het dus wel erg vlekkerig en lelijk. Als je dus ná het feestje nog wat anders hebt met korte mouw/rok, ziet dat er dus niet uit. En: je krijgt er soms een wat opgesloten gevoel van, er zit een laagje op je, maar dat is denk ik heel persoonlijk. Dochter moet zo'n beetje elke week aan de bak in het wedstrijdseizoen en die heeft dat dus op een gegeven moment wel. Ik wil mijn eigen vel

Tirza

Tirza

Nu je het hebt over de sport van je dochter moet ik ineens denken aan een hilarische documentaire over bodybuilders die ik ooit op de bbc zag. Daar werden die jongens door hun assistenten ook in de bruiner gezet. Met een lakrollertje

Groeten,

Temet

Yta Chalne

Yta Chalne

14-05-2012 om 17:07

Dat heb ik wel eens gedaan, in een sportschool hier vlakbij in een cabine. Werkje van niks, en een paar uur later ben je (in mijn geval een heel, heel klein beetje) bruin. Drie dagen later is het weer weg, en de lucht ook. Want het ruikt inderdaad smerig, hoewel er ook mensen zijn die zeggen dat ze het niet ruiken.
Zelf doen is een beetje afhankelijk van hoe droog je huid is, hoeveel geduld je hebt en wat je basiskleur is. Ben je echt helemaal wit (zoals ik) dan is zelf doen echt geen optie, een cabine werkt dan een stuk beter (gelijkmatiger) en sneller.

guera

guera

14-05-2012 om 17:49

Dove

Jaren geleden gebruikte ik ook weleens van die cremes. Oranje, vlekkerig, afgeven, vies.
Ik vind in de huidige tijd de zelfbruin creme van DOVE een zeer acceptabel product. Minder stinkerig. Egaal. Niet oranje. Ja dat gebruik ik aan het begin van de zomer naar tevredenheid

Reva

Reva

14-05-2012 om 21:16 Topicstarter

Geeft niks vic

je stelt goede vragen

Zo te lezen is het nog best een gedoe om dat zelf te doen met al dat douchen en scruben tussendoor. Denk dat ik dan toch maar kies voor laten doen. Kost bijna 50 euro zag ik (en zou 10 dagen blijven zitten) nou ja, vooruit maar weer, m'n zus trouwt ook maar één keer

Tirza, weet jij ook of dat spul uit de spraycabine hetzelfde is als wat jullie gebruiken? Ze beloven namelijk dat het 10 dagen blijft zitten en dat het gelijdelijk vervaagd, dus niet vlekkerig wordt. Ik kreeg trouwens ook meteen assosiaties met bodybilders toen ik je posting las haha!

Reva

Reva

14-05-2012 om 21:21 Topicstarter

Oh vic,

vergeet ik nog te zeggen. Ik heb begrepen dat je kunt kiezen tussen drie verschillende tinten bruin. De lichtste tint is dan geschikt voor hele witte mensen (zoals ik) of voor in de winter. De andere twee zijn dan steeds een beetje bruiner.

'tis trouwens ook grappig om op youtube filmpjes te zoeken op spray tan gone wrong. Zie je mensen met witte wangen en hele bruine neuzen bv haha! Ik durf meteen niet meer.

Tirza G.

Tirza G.

14-05-2012 om 23:27

Reva

Ja, voor zover ik weet is dat wat ze in cabines gebruiken hetzelfde spul. Dat zit in álle tanningproducten, of je nou Dove-bodymilk-bruin-zonder-zon of een meer gespecialiseerd product neemt zoals Profitan, het is allemaal DHA, oftewel dihydroxiacetone:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dihydroxyacetone

Dat ze claimen dat het tien dagen blijft zitten dat snap ik wel. Als je niet flink scrubt en doucht, zal je gerust na 10 dagen nog vage sporen zien. Maar je huid vernieuwt zich sowieso constant, en als je niks doet duurt dat denk ik inderdaad 7-10 dagen. Mijn dochter scrubt zich dus een ongeluk om het proces te versnellen en dan is ze met 3-5 dagen weer een eind schoon.
De sport die ze beoefent laat ik in het midden. Het is een klein wereldje

Tirza

Biene M.

Biene M.

15-05-2012 om 22:26

Reva

Voor een cabine wordt ook geadviseerd vooraf te scrubben. Je krijgt gewoon een mooier gelijkmatiger resultaat als je eerst gescrubd hebt. En het blijft dan ook langer zitten.

Ik ben benieuwd of het je bevalt, laat je dat hier nog even weten?

Reva

Reva

16-05-2012 om 10:22 Topicstarter

Ja,

Is goed, ik laat jullie weten of ik zelf gesmeerd heb of het laten doen en hoe dat beviel. Zal wel niet in dit draadje zijn want het duurt nog even tot de bruiloft.

Op het moment neig ik nog steeds naar laten doen, maar dat kan veranderen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.