Home » Forum » Statische wollen rok

Statische wollen rok

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
heli
Statische wollen rok

Ik word helemaal maf... Ik heb een ontzettend leuk wollen rokje gekocht en na een keer gewassen te hebben is het ding hartstikke statisch.
Als ik loop kruipt ie omhoog, plakt aan mijn maillot vast en maakt lawaai.
Heeft iemand een idee hoe ik hiervan af kom?

Alvast dank,
Lin

danni
Heb weleens gehoord

dat in de vriezer leggen kan helpen. Verder geen idee.

Merla
Zelfde probleem maar dan

Ik heb ook een nieuw leuk rokje. Heel soepele stof, maar niet van wol maar van 100% polyester (koop ik anders nooit!). Rokje is gevoerd met een onderrokje van ook 100% polyster dus dat schiet niet op. Maar ook deze stof was gisteren zo statisch als maar zijn kan. Precies dezelfde klachten als Heli heeft met haar wollenrokje. Ik dacht eerst dat het kwam van de stof maar als wol het ook doet denk ik niet dat dat de oorzaak is.... Gek genoeg was het na een paar uur wel minder, maar ik vind het knap lastig.
Ik ga haast denken dat wijzelf statisch zijn/waren en dat de stof dus aan ons blijft plakken ipv dat de stof statisch is. En tja, wat zouje daaraan kunnen/moeten doen???

MariaV
Andere maillot

Waarschijnlijk is je maillot van een kunstvezel gemaakt? Wol + kunststof wordt meestal statisch. Dus waarschijnlijk helpt het als je een katoenen of wollen maillot aantrekt. En anders een onderrok, die is speciaal daarvoor gemaakt.
Maria

Mamaloetje
Dé oplossing

Ooit geleerd van een oude dame en het werkt geweldig!

Je handen insmeren met handcreme (andere vette creme werkt ook) niet teveel laten intrekken maar direct met de nog iets vette handen over de panty strijken, het hele gedeelte waar de rok zit en je zal zien hij plakt niet meer. stop de handcreme in je tas na een tijdje (paar uur) moet je het nogmaals doen. Natuurlijk ook niet teveel zodat je rok vet wordt..:)

liefs Mamaloetje!

Jonne-l
Je schoenen?

Hoi,
Zouden je schoenen kunnen uitmaken? Ik weet wel dat je zelf statisch kunt worden als je schoenen met kunststofzolen draagt...maar of dat hierbij een rol speelt??
Jonne

Mamaloetje
Ja he

Nou, dat kan ook verveelend zijn.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.