Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tonny

tonny

09-07-2009 om 11:04

Stoppen of doorgaan (haarverven)

Het is een non-discussie, maar ondertussen.

Laatst was iemand bij een openbare gelegenheid 'in functie', een mevrouw van een jaar of 65, die overduidelijk had besloten: ik stop nu met haarverven, ik word grijs. En ze liep moedig met een enorme uitgroei rond.

Dat moment wil ik nooit zien aanbreken, ik word liever op een minder opvallende manier grijs, niet met zo'n overduidelijke uitgroei.
Hoe pak ik dat tactisch aan? Stoppen en niet voor schut lopen?

Tonny

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mijn methode

(nou ja, ik ben 44, en nog niet helemaal grijsd, maar wel gestopt met verven)...

Gewoon heel kort knippen die handel, ben je zo van de uitgroei af (het stond best lollig bij mij)

Vriendin van mij is ook gestopt met verven. Zij doet een ingenieuze vlekken-en-strepentechniek die erop neerkomt dat haar heel donkerbruin geverfde haar steeds meer lichte (en grijzende) lokken krijgt. Gaat heel mooi, moet ik zeggen.

Laatste manier: ik zag bij de kapper vorige maand hele hippe grijze haarverf. in all tinten, van antraciet tot bijna wit. Gothic stond er op, en een jong meiske dat naast mij zat meldde me opgewekt dat ze dat wit-grijze er volgende keer in ging doen. Maar je maakt mij niet wijs dat de kapper met zulke verf niet een leuk overgangsscenario kan bedenken...

Ingrid (nog steeds happy met mijn natural look)

angel3

angel3

09-07-2009 om 11:15

Inderdaad

steeds meer naar je eigen haarkleur toe te werken.
Eventueel met highlights dan ziet het er al snel natuurlijker uit.
Die extreme uitgroei is echt niet mooi

Minerva

Minerva

09-07-2009 om 11:16

Wat je veel ziet

Is dat mensen opeens een heel kort kapsel nemen, dan valt het minder op,. maar als je haar tot je billen hebt haal je je dat uiteraard wel uit je hoofd.

Of je gaat het steeds lichter verven,.. kost een jaartje maar dan kan je b.v. overstappen op asblond. Heb je zwart haar dan werkt dat uiteraard niet,. wat je dan wel kan doen is je haar een soort van grijze strepen erdoorheen laten verven. Dat valt ook wat minder op dan dat je het in 1 keer grijs laat verven. Overigens zal dat best een klus zijn om dat netjes te doen want bij Grijs haar,. Net zoals bijna alle haarkleuren is geen haar hetzelfde gekleurd.

Ik heb er ook een paar,. ik trok ze er steeds uit met een pincet. Probleem dat ze alleen op mijn voorhoofd zitten dus op een moment dacht ik,. als ik nu ga trekken het ik een kale plek. Ik blijf dus voorlopig verven.

Minerva

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2009 om 11:41

In jouw geval

zou ik de knipbeurt overwegen. Dat staat je volgens mij heel leuk.

Kleurshampoo etc

Je hebt toch ook van die kleurshampoo of net-niet verf die langzaam vervaagt? Kan je daar dan niet voor een overgangsperiode de uitgroei mee bijwerken?

Groeten,

Temet

Zelf kleuren

Ik verf regelmatig zelf mijn haar met producten van Garnier of L'oreal. Het vervaagt dan langzaam in een paar weken en de gedekte grijze haren krijgen dan geleidelijk weer hun eigen kleur zonder dat het al te veel opvalt. Soms laat ik mijn haar een beetje "rusten", maar omdat het geen plotseling verschil is, valt het niemand op.

Mijn haar komt tot halverwege mijn rug.

Groetjes,
Fély

Tink

Tink

09-07-2009 om 16:26

Temet

Kleurshampoo dekt geen grijs haar
Hier hetzelfde probleem, ik verf al jaren maar vraag me wel eens af hoe lang dat nog leuk blijft. Als mijn haar echt wit gaat worden in plaats van dof en saai peper & zout, dan wil ik ermee stoppen.
Inderdaad zie je regelmatig mensen met grijs geverfd haar of lokken tegenwoordig, sommigen staat het prachtig en bij anderen vind ik het een vlag op een modderschuit. Wist niet dat dat bij gothic hoorde trouwens . Maar misschien is zoiets een oplossing?
Het schijnt ook bij donker haar te werken, althans iemand die ik er hier regelmatig mee zie lopen, heeft van zichzelf zwart haar en nu dus dat hippe grijs.

Hahaha tink....

'Het schijnt ook bij donker haar te werken, althans iemand die ik er hier regelmatig mee zie lopen, heeft van zichzelf zwart haar en nu dus dat hippe grijs'

Misschien was dat zwarte wel verf, en is dat hippe grijs van haarzelf! LOL!

Ingrid

En tonny....

als je voor de hyperkorte knip gaat...doe het NU! Of wacht een jaartje. Echt kort is zeker in de zomer een heerlijk fris kapsel, wat ook al snel goed staat als je niet op je winterbleekst bent.

Ingrid (of was je vraag puur hypothetisch??)

tonny

tonny

09-07-2009 om 22:56

Blond zijn is makkelijker als je grijs wordt

dat gaat geleidelijker, je blijft 'licht' en uitgroei ziet er niet zo storend uit.

Ik ben van nature donkerblond.
Vijf weken geleden is mijn haar geverfd, de kapper doet dat prachtig; maar ja met al die zon is het een eigenaardige kleur geworden, op dit moment. Niet lelijk, zeker niet, er is zelfs nog geen uitgroei te zien geloof ik, maar een heel andere tint dan 'van mezelf'.
Ik kreeg die opmerking dan ook toen ik bij een familiefeest mensen ontmoette die me al een tijd niet hadden gezien.

Dat 'strepen en vlekken' zodat het grijs minder opvalt is wel leuk verzonnen, maar ik heb enorm steil haar, highlights zien er dan wat gekunsteld uit.

Trouwens, bij dat familiefeest (dochter ging trouwen) had ik haar kapper de vrije hand gegeven. Tjongejonge wat die met haarlak en föhn wist te bereiken, ik zag er 's avonds laat nog uit als Beatrix Mijn zonen vonden het vréselijk, echtgenoot hield zich in en ik - ik vond het wel lollig er eens heel anders uit te zien.

Ach weet je, ik ben gewoon te lui en te zuinig voor veel gedoe met mijn haar. Maar dat kun je je eigenlijk niet permitteren als 50-er. Hahaha.

tonny
(heel kort knippen gaat het niet worden... Daar maak ik mijn wederhelft héél verdrietig mee)

Kaaskopje

Kaaskopje

10-07-2009 om 00:15

Je kunt hem toch beloven

dat het écht weer langer wordt Wat dat betreft heeft mijn man pech in zijn leven, wat mijn haar betreft dan. Ik doe waar mijn pet naar staat.

Vic

Vic

10-07-2009 om 09:50

Verven in je eigen kleur

Ik heb van nature bruin haar, maar ben jarenlang blond geweest. Op een gegeven moment was ik het zat om iedere vijf weken naar de kapper te gaan, dus heb ik het in mijn eigen kleur laten verven. Je moet het dan wel een cm laten uitgroeien om de kapper de kleur te laten bepalen.

Ulla

Ulla

10-07-2009 om 11:44

Tink

"Kleurshampoo dekt geen grijs haar "

Maar als dat zo is, dan heeft verven toch sowieso geen nut als je grijs aan het worden bent?

tonny

tonny

10-07-2009 om 13:01

Kleurshampoo dekt geen grijs haar

maar haarverf wel!

de kapper smeert de sterk grijzende gedeelten extra in met iets speciaals.

tonny

tonny

tonny

10-07-2009 om 22:21

Cobi - o.t.

Gelukkig maar!

Zou heel vermoeiend zijn, al die concurrentie

Tonny

Tink

Tink

11-07-2009 om 00:59

Precies

Haarverf (op het doosje staat dan zoiets als 'permanente kleuring') dekt grijs wel. Ook zonder speciaal kappersspul voor de uitgroei trouwens, ik verf hier al jaren zelf en dat lukt uitstekend, ook als ik weer een fikse uitgroei heb.
Kleurshampoo en kleurspoeling dekken grijs niet.

En IngridT, ik weet het echt zeker, ze heeft zwart haar . Tis iemand die graag met de laatste rages meedoet, vandaar nu het grijs denk ik.

Ken trouwens ook iemand die jarenlang haar haren in een mooie lichtrode tint verfde en dat stond mooi, maar nu is ze dan toch haar eigen natuurlijke grijs en dat staat haar echt zoooo prachtig!

Mams

Mams

12-07-2009 om 19:03

Stoppen!

Ik vind grijs haar in een moderne coupe geknipt helemaal niet verkeerd. Ik vind juist die vrouwen met dat geverfde haar (waarvan je zeker weet dat ze nooit meer zo donker haar kunnen hebben) veel onnatuurlijker, de pigment uit je gezicht verdwijnt nl. ook en ik vind het contrast dan vaak te erg. Dus donker haar en een wit gezicht. Gewoon lekker je eigen kleur nemen, misschien wat coupe soleil erdoorheen.

m@

m@

12-07-2009 om 21:17

Highlights enzo

Ik had door een foutje mijn haar eens te licht geverfd. Voelde me een beetje een snol. Diverse kappers durfden er niks aan te doen. Waren bang dat het groen werd als ze het donkerder verfden. Tot ik bij een goede kapper kwam. Die heeft er wat lowlights en highlights in gezet en zo heb ik onopgemerkt het lichte er uit laten groeien. Ga nu 2 keer per jaar naar de kapper (heb vrij lang haar) om high en lowlights te laten zetten, want ik vind het erg mooi. Mooier dan zonder. Ben helemaal blij.

Dus als je grijs wordt en niet meer wilt verven, dan zou je in je geverfde koppie denk wat grijzige streepjes kunnen laten trekken.

Tirza G.

Tirza G.

12-07-2009 om 23:19

M@ (ot)

Daar is zelfs een woord voor bij ons thuis. Pornoblond Snapt iedereen meteen precies wat je bedoelt.

Tirza

Geert

En ik maar denken dat ik een Wilders-coupe had...

Petjes en sjaaltjes?

Als kort knippen geen opties is dan kun je toch wat camoufleren met sjaaltjes en petjes, helemaal in toch?
Ik heb zelf mijn grijs laten uitgroeien tijdens mijn zwangerschapsverlof (toen was ik 38) maar dat is een wat rigoreuze methode (zwanger worden enzo).

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2009 om 17:08

Zwanger worden en zo

Tonny zit meer in de categorie oma worden

Karin

Karin

18-07-2009 om 18:05

Louiseb

Was jij met 38 al helemaal grijs??
Ik vindt het al erg dat ik nu met 41 grijze haren aan de zijkant begin te krijgen.
Maar daar ik donkerblond ben van mezelf en het nu gewoon bij laat kleuren in blond valt het niet op.

Kayja

Kayja

18-07-2009 om 21:00

Al met 38...

ik was 29 en grijs! bah, niks aan hoor als je zo jong bent. als ik nu mijn uitgroei zie is die witgrijs. niet echt iets voor iemand van 40, vind ik.
maar om op de vraag van Tonnie terug te komen. Mijn moeder heeft jaaaaaaaaaaaaaarenlang geverfd en wilde ook stoppen. ze is haar haar steeds lichter blond gaan verven. uiteindelijk is ze van lichtblond naar witgrijs gegaan. de laatste keer heeft ze het gewoon laten uitgroeien dus. je zou dan ook nog met kamkleuren kunnen gaan rommelen, maar ja. het is even een paar maanden wennen, maar als de verf eruit is ben je dat zo vergeten, zegt Kayja-oma.
Succes!

tonny

tonny

18-07-2009 om 22:56

Kamkleuren?

wazdat?

tonny

Niet helemaal hoor!

Nee ik ben (nog steeds) niet helemaal grijs, meer een peper en zout lok van voren. Ik vind juist wel dat het met 40 kan, grijs zijn. Ik ben begin veertig en mijn gezicht is nog redelijk jong, dan staat het juist wel grappig vind ik. Als je me van achteren nadert is er nog geen grijs te zien.

Hoewel, ik werd pas wel nageroepen door bouwvakkers, maar dan als .. Hee oma!

Ik lees met belangstelling mee

ook ik verf al 22 jaar omdat ik op mijn 28ste ook grijs werd. Als ik mijn uitgroei zien kan ik me een beeld schetsen hoe ik er ongeverfd uitzie en dat is dus helemaal grijs zucht.......

Ik denk er nog niet aan om te stoppen met verven. Ik heb ook geen idee of ik ooit wel stop. Er zijn nu eenmaal vrouwen waarbij grijs haar echt niet mooi staat. Het zal ook wel aan het type persoon liggen en aan de kleur grijs. Er zijn ook prachtige grijze kleuren . Maar voor alsnog voor mij nu even niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.