Home » Forum » Te lange broekspijpjes

Te lange broekspijpjes

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Asa Torell
Te lange broekspijpjes

Heb bij dochter van 15 maand vandaag wel 10 x de broekspijpjes omgeslagen zodat ze er niet over struikelt bij haar eerste looppogingen... de keus lijkt te zijn: of de te kleine broekjes maar weer uit de kast trekken en dan maar hoogwaterlook + koude beentjes in de fiets of kinderwagen, of dit gehannes.
Iemand een goede tip om broekspijpen (vaak van tricot of ander glad spul) zo om te slaan zodat het blijft zitten? Klittenband of drukknoopjes er op naaien misschien, waar je de omgeslagen broek aan vast maakt? Zodat het ook nog weer lekker lang kan voor buiten?

Guinevere
Meisje = rok + maillot?

Als jongensmoeder is mijn eerste gedachte om haar dan maar een rokje met een maillot aan te trekken...
En anders omnaaien met een paar steekjes, weer los te maken als ze is gegroeid?
Hier zakken de broeken trouwens ook van de kont, terwijl ze eigenlijk best op lengte zijn, en dan loopt ie er ook nog mee door de tuin. Dus modder alom op de pijpen. Af en toe geef ik een hijs, waardoor hij zijn evenwicht verliest en bijna met zijn neus op de tegels knalt....Misschien moeten we maar aan de bretels, hoewel ik denk dat ie dat niet "pikt". Spencers en slabbetjes haat die van mij tenslotte ook, dus ik vrees dat ie bretels ook niet ziet zitten.

Vera*
Of

je stopt de broek in de sokken. Of je zoekt driekwartbroekjes die dan voor jouw kind wel de goed lengte hebben.

Inge M
Omslaan tailleband

Meestal werkt het omslaan van de tailleband beter. Het blijft beter zitten!

Asa Torell
Naaien dan maar

denk dat ik ze inderdaad maar ga vastzetten met een paar steekjes, en misschien een paar uitprobeer voor een flexibele omslag met knoopjes.
Snap nu eindelijk wel waarom al haar collega-meisjes-dreumesen inderdaad in die rokjes lopen! Haha. Maar ik vind dat zelf niet zo mooi, een beetje katrien-duckachtig met die dikke luier eronder. Plus bij langer dan minirok erg onhandig met kruipen en klimmen!
Nieuwe broekjes kopen vind ik niet zo'n optie, ze heeft er al 20 (veel doorschuifwerk), en omdat het zo nauw luistert met te kort of te lang zijn, zou je anders bij elke 2 cm groei weer nieuwe moeten aanschaffen. Maar moonboots is wel een goed idee!

Onderwerp gesloten