Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Temet: over roze prinsesjes

Terwijl ik een artikel in Times Online las met de titel "The pernicious pinkification of little girls" herinnerde ik me een door jou gestart draadje over hetzelfde thema. Mijn dochter is de roze glitterfase inmiddels gelukkig weer ontgroeid. Maar nu is ze into tassen en schoenen.

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/guest_contributors/article6382361.ece

Groet, Molly

Roze meisjes

ik heb helemaal geen roze meisje hier, vanaf dat ze een jaar of 2,5 was bliefde mevrouwtje geen roze maar moest alles blauw zijn. Staartjes heeft ze nooit in gewild haar 12,5 inch fietsje moest donkerblauw zijn, prinsessenspul in de vorm van een jurk is hier maar kort in huis geweest net zoals de rest van de verkleedspullen. Op de verjaardagsfeestjes verschijnt mijn dochter dus als enige niet in prinsessenjurk. Ze heeft wel wat roze maar altijd in combi met iets stoers.

Dus het kan ook anders, sterker nog het hangt er maar net af wat voor dochter je hebt. En er is genoeg keuze, dus ik zie het probleem niet zo.

Dochter2 heeft straks als ze geboren is wel veel roze kleding, gewoon omdat ik -de moeder- dat gekocht heb, verder ook blauwe kleding dus dat zal dan wel weer verwarring op straat oproepen 'aha het is een jongen'. En dan zien we van zelf wel wat het wordt, misschien wordt deze wel heel anders. Maar ik vind het eigenlijk stiekem wel leuk zoals mijn oudste is, zo'n stoer meisje.

suus

suus

01-06-2009 om 13:36

Invloed

...en ik dacht nog wel goede invloed te hebben...

ik ben zelf technisch geschoold, heb een goede baan voor 32 uur per week in een technische functie tussen alleen mannen. Pure emancipatie hier, female power noem het maar op. en overtuig dat mijn dochters geen roze barbiepoppen zouden worden.

nou
twee dochters, allebei vanaf hun derde jaar volledig overtuigd dat je alleen maar kunt dansen als je een rok of beter nog, een jurk aan hebt. kleur van kleding is liefst roze, rood of paars want blauw en groen is voor jongetjes en *ieuw* daar houden ze niet van die zijn stom. *zucht*

ik heb het geprobeerd om het tegen te houden maar nee niet gelukt.

ik ben er van overtuigd dat het een fase is die bij kleine meisjes hoort. Dochters mogen van mij prima in roze rokjes rondlopen, ik weet zeker dat ze over 5 jaar alleen maar skinny spijkerbroeken aan willen, met zwarte tshirts enzovoort :-)
en dan moet ik maar eens een goed gesprek met ze hebben, komt het vast wel goed. toch?

Suus

Kiki

Kiki

01-06-2009 om 19:56

Haha suus, je doet me aan een kennis van me denken

haar dochtertje is ook zo. Hoe meer glitter hoe beter.

Ik blijf er toch ook bij een deel is genetisch. Toen mijn zoontje 6 maanden was, was hij al helemaal verslingerd aan grote vrachtwagens. Hij kon uren uit het raam kijken naar de auto's. Hij schaterde het uit bij het horen van een politieauto. En toen had hij thuis nog niet eens auto-tjes
Nu met 15 maanden reageert hij op alles wat een motor heeft van scootmobiel tot heel grote vrachtwagens en mamma maar klaar zitten met boekjes van diertjes en braaf naar de kinderboerderij gaan.

Het dochtertje van mijn nichtje interesseert zich helemaal niet voor auto's, maar heeft van jongs af aan een fascinatie met alles wat schittert.

Tirza G.

Tirza G.

01-06-2009 om 20:11

Suus

Offfffffff de puberteit begint gewoon vroeg. Ze zetten zich af :-))))

Grapje grapje

Tirza (het komt goed, echt waar. Duurt nog effe)

suus

suus

01-06-2009 om 20:34

Jaja

ja ja lach er maar om

maar het is wel triest (voor mij dan):

oudste is 7, zit in groep 4 en is ondertussen het enigste meisje in de klas met wijde rokjes en jurkjes. Ik probeer oudste zover te krijgen dat ze net als beste vriendinnetjes leuk een spijkerbroek, witte broek, desnoods maar roze broek aandoet. al is het maar om goed op het tuimelrek te kunnen spelen op school, is niet handig met blote knieën? geen enkele motivatie werkt.

Ik heb stoere super leuke (dure) broeken weg kunnen doen die NOOIT gedragen zijn, ook niet door zusje.

een geluk: oudste wil wel dokter worden, heeft al een carrière in gedachten.

ik denk idd dat het wel goed komt zoals ik al eerder schreef.
Maar ik ben tegelijkertijd overtuigd dat het uit het 'geslacht' zelf voortkomt, het heeft naar mijn idee weinig met opvoeding en instelling van de ouders te maken.

Groetjes
Suus

Asa Torell

Asa Torell

01-06-2009 om 21:00

Ja temet

Vertel, ik ben ook erg benieuwd hoe de rozestand inmiddels is in huize Temet!!
Hier wordt dochter overigens komende maand 2 en er is nog helemaal niets aan voorkeur voor roze, glitters, poppen oid te bespeuren. Ze houdt wel van auto's en duplo, en geniet minder van de kinderboerderij dan haar grote broer. Ik denk dat ze gauw geen jurken meer aan wil, ze vindt het nu al veel extra gedoe met aankleden. Volgens mij gaat ze binnenkort net als grote broer voor het gemak: broek en t-shirt.
Ik geloof overigens graag dat er gemiddeld genomen verschillen in voorkeur zijn tussen jongens en meisjes maar het blijft toch echt statistiek... dus niet even sterk geldig voor elk kind. (stiekem erger ik me er vaak aan dat dit zo snel vergeten wordt, ik kan nauwelijks iets over het verschil tussen dochter en zoon zeggen zonder dat er wordt geroepen: jaja, een meisje he, dan krijg je dat. GRRR. Sorry, stokpaardje en enigszins ot).
Ik zou het trouwens wel interessant vinden om te weten te komen of dat waar is dat de ouderlijke voorkeur niets uitmaakt bij die rozedrang. Hier zou het dus bijvoorbeeld best mogen, zelf was ik als kind dol op jurken, maar ja ik verwacht het echt niet.

Asa Torell

Asa Torell

01-06-2009 om 21:09

Ik ben trouwens heel blij

dat ik vroeger mijn gang mocht gaan met al die jurken, ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn moeder zich ergerde aan mijn kledingkeuze en het jammer vond van ongedragen kledingstukken. (ik kan me die teleurstelling trouwens goed voorstellen hoor, ik heb het hier ook meegemaakt met zoon toen die besloot geen overhemden meer te willen dragen. Aan dochter zijn die hemden tzt. waarschijnlijk ook niet besteed, zonde van een paar hele mooie net nieuwe die ik toen in huis had). Maar echt, die vrijheid om je voorkeur uit te leven is fijn!

Asa Torell

Asa Torell

01-06-2009 om 21:13

Trouwens dat speelgoed

zoals beschreven in het stuk dat Molly noemt, dat ergert me veel meer dan die kleding, inderdaad, dat je alleen nog maar roze of blauwe fietsen kunt kopen. Voor de rest vraag ik me af of de link met die afkeer van betavakken zo sterk zal zijn, die meisjes-in-spijkerbroekengeneratie waar ik toe behoor is ook vrijwel niet de beta-wereld in gegaan, en ik dan weer wel, ondanks alle jurken.

Massi Nissa

Massi Nissa

01-06-2009 om 22:02

Asa, precies!

Ik vraag me ook steeds weer af waarom zoveel gedrag van dochter door anderen wordt beschreven als 'typisch voor kleine meisjes', terwijl de gedragingen van haar acht maanden oudere neef worden afgedaan met 'tja, een jongetje, he." Ik denk steeds: zoveel verschil zit er toch nog niet tussen meisjes en jongens als ze zoooo jong zijn? We hebben het hier over tweejarigen, hoe kun je nu de zich ontwikkelende persoonlijkheid al helemaal in het gender-hokje duwen? Smaakt naar projectie, vind ik. Dochter is van het stoere soort: durft veel in de speeltuin, stapt makkelijk op vreemden of grote honden af, huilt niet als ze hard valt enz. Dit wordt door jan en alleman getypeerd als typisch voor meisjes: jongens blijven veel langer baby-achtig aan hun moeder hangen, bladiebla. Daarnaast is dochter rap met haar talen. Ook dat schijnt helemaal des meisjes te zijn (ja, ik weet het, die klopt dan geloof ik wel weer, maar wat doet het er toe? Is het echt zo belangrijk dat ze een meisje is en dat ze zich blijkbaar voegt naar allerlei statistieken en oudewijvenverhalen over kleine meisjes?).
Groetjes
Massi

Roze wolk...

Nou mensen, ik leef op een roze wolk hoor ... Het begon natuurlijk al met alle felicitatiekaarten, want alle kaarten in het 'hoera een dochter' genre zijn roze. Vervolgens kwamen de kraamcadeautjes, en ook daar was het roze wat de klok sloeg. Nog maar goed dat ik mijn afkeer van die kleur nooit onder stoelen of banken heb gestoken (hoewel ik kennelijk toch niet duidelijk genoeg geweest ben) want een deel van mijn vrienden- en kennisenkring wist ook nog iets in andere kleuren te verzinnen. Maar toch: het gros van de kleertjes en een deel van de andere spulletjes die we gekregen hebben: roze. Een grote zak nog prachtige afdankertjes van een collega van mijn vriend: grotendeels roze. En waarom toch? Er zitten toch meer kleuren in het spectrum dan alleen maar roze? Heb ik nou het leven geschonken aan een mens of aan een zuurstok?
Gelukkig heb ik een groot deel van broers kleren bewaard, dat scheelt. Want om nou extra kleren te gaan bijkopen terwijl de kasten uitpuilen, dat gaat me dan toch ook weer aan het hart, nog meer verspilling...

Nou hou ik gewoon niet van de kleur roze, nooit gedaan ook, maar inderdaad erger ik me ook wezenloos aan de sexescheiding zoals beschreven in dat artikel. En aan de prinsessendrang. Je hebt nu zelfs al tandpasta en zonnenbrand voor jongens en meisjes. Kom op zeg, heeft mijn dochter ander tandglazuur dan grote broer?

Ik zie de nabije toekomst met angst en beven tegemoet wat dat betreft. Want men zal roze cadeautjes blijven geven,en straks zit ze op het kdv of in de klas met alleen maar roze meisjes. Ik zou het erg waarderen als ze zich net als Mandadochter zou afzetten en roze zou weigeren, maar ik ben er niet gerust op.

Maar die prinsessenjurk, daar weet ik wel wat op: die kan mijn moeder gelukkig prima maken in elke door mij aangeleverde kleur. Dus dat komt wel goed, en verder ga ik maar heel veel Pippi Langkous voorlezen denk ik...

O ja, dat 'typisch meisje' gedoe herken ik helemaal. Al twee keer gehoord dat dochterlief echt een 'meisjes-meisje' is. Van mensen die al wisten dat ze een meisje was. Ze lijkt gewoon op een baby, leukerds, als ze haar hardblauwe truitje had aangehad hadden jullie haar vast een echte knul gevonden!

Dat artikel mail ik maar eens rond zo links en rechts, denk ik.

Groeten,

Temet

Guinevere

Guinevere

02-06-2009 om 11:30

Massi

Ha, nu weet ik het zéker: Mijn zoontje is óók een meisje, want hij reageert precies als jouw dochter! ;-)

Asa Torell

Asa Torell

02-06-2009 om 11:36

Haha temet

Hier ook veel roze kaarten maar gelukkig hadden we een (blijkbaar) niet helemaal eenduidige naam gekozen dus er kwamen ook een paar blauwe 'gefeliciteerd met zoon' kaarten ;-). Overigens gebruik ik ook nog wel eens grote-broer kleren en ja, dan is het inderdaad meteen een jongetje.
Oja, en die gescheiden shampoo en zo! Ik kon er gister even niet opkomen maar dat vind ik inderdaad nog eens 10 x zo erg als die roze fietsen, wat een ongelofelijke flauwekul.
Wat doorgeschoven kleertjes enzo betreft trouwens: dochter hier staan veel kleuren niet mooi en die sorteer ik gewoon uit. Jammer dan. Zou ik als ik jou was dus ook met roze spul doen, behalve natuurlijk de jurkjes van oma om aan te trekken als die langs komt ;-).
Daarentegen zou ik me (zoals ik al schreef) toch maar niet te veel zorgen maken over haar studiekeuze als ze tzt. wel door een prinsessenfase gaat....

Nasha 1st

Nasha 1st

02-06-2009 om 12:55

Roze meisje

Zelf was ik meer een halve knul vroeger en kreeg 5 jaar geleden zelf een meisje....Ze kwam samen met haar broer en ik had al een jongen....je zou denken, zo'n meisje zal dan ook wel meer naar jongensdingen trekken....Nou, niks is minder waar, het is hier rokjes, roze, jurkjes, poppen enz wat de klok slaat. Gelukkig wonen er erg veel meiden in de buurt, dus ze hoeft zich niet te vervelen....maar ja, het is iets wat aangeboren is en waar wij als ouder geen enkele invloed op kunnen uitoefenen.....Dame draagt ook geen broeken, tenzij overduidelijk een meisjesbroek.....vandaag een roze vol vlinders....dan doet ze het wel....

Asa

Zelfs ik ben kort door een prinsessenfase gegaan als kind. Direct na mijn cowboy-fase, als ik me wel herinner. Dus zal dochterlief die vast ook nog wel krijgen. De vraag is: hoe lang, hoe erg, en hoe roze?

En dat e.e.a. niet lijnrecht samenhangt met de studiekeuze, dat is duidelijk. Ben zelf ook niet echt iets vreselijk roldoorbrekends gaan doen, moet ik zeggen, met mijn rechtenstudie. Maar ja, wiskunde vond ik echt heel erg (en dat terwijl ik na de derde verkeerd afsloeg en beta heb gedaan).

Ik trek dochter de roze kleertjes juist niet aan als schoonmama komt, straks denkt ze nog dat ik het stiekem toch mooi vind :-)

Groeten,

Temet

Overigens-fiets

Overigens heeft zoonlief in oktober voor zijn derde verjaardag een sexeneutrale fiets gekregen: een beetje donkerblauw/grijs met oranje en geel. Een nieuwe Loekie, dus het gewone assortiment. Maar dat soort fietsen zijn wel in de minderheid.

Groeten,

Temet

Roze autootje

Hier na twee jongens dan een dochter gekregen. Nu pas 13 maanden oud, dus is er verschil? Nee zou je zeggen, maar wel dus. Zoonlief de middelste (net 4) heeft een bak met 70 verschillende Cars autootjes. Alle kleuren van de regenboog. Mevrouw speelt het liefst de hele dag mee. En uitgerekend welk autootje vist zij elke dag uit de bak (en nee niet omdat zoonlief die heeft toegewezen)? Juist ja het kleinste en rozeste autootje wat er tussen zit, heeft ze de hele dag in haar knuistjes en het luistert ook nog naar de naam Suki.

Ik vind dit zo ontzettend typsich, want verder zijn wel nog helemaal niet los gegaan met roze dingen. Maar ze pakt dus uitgerekend het kleine roze boodschappenautootje. Vrouwen houden dus van auto's als ze maar klein en roze zijn.

Marieke

Asa Torell

Asa Torell

02-06-2009 om 21:02

Kleine getallen statistiek

Heel schattig verhaal Marieke maar ja... die ene mini-vrouw die jij in huis hebt houdt dus van kleine roze auto's. Sommige andere vrouwen weer niet hoor: mijn dochter heeft ze liever flitsend, veel lawaai makend en hoe ze er dan verder uit zien maakt haar niks uit (ik weet het, ik zit te zeuren, maar ik wil graag voor mijn dochter dat ze zelf mag kiezen hoeveel zgn. vrouw- en man-dingen ze leuk vindt, of waar ze goed in is, dus het gegeneraliseer hierover raakt me echt).

Maylise

Maylise

02-06-2009 om 21:43

Roze & meisjes

Ik vind roze een leuke kleur hoewel ik het zelf eigenlijk nooit draag. Voor kinderen vind ik het wel leuk. Niet alles hoeft roze te zijn maar een beetje roze is wel leuk.

Zelf heb ik onder mijn kinderen nooit zo'n heel vast rolpatroon gezien. Mijn oudste twee zijn een tweeling (jongen en meisje) en speelden gewoon met van alles. Ze waren geen van beiden echt heel dol op autootjes en poppen. Ook bij de jongere kinderen wisselde het erg. Ze speelden eigenlijk met alles wel. Geen van allen heeft overigens een enorme fascinatie voor auto's gehad dus blijkbaar zit het er niet bij alle jongens in. Ook wel logisch natuurlijk. De auto bestaat nog niet zo heel lang en welke biologische progamma's we ook hebben ik denk niet dat er zich de afgelopen 100 zoveel jaar sinds de auto bestaat een auto gen heeft ontwikkeld bij de mannelijke helft van de bevolking.

Mijn jongste dochter heeft nog het meest vaste gender patroon. Zij was altijd dol op thee serviesjes, poppen, poppenhuizen en roze rokjes. Zij houdt niet van vies worden & wil later juf worden. Ook nu ze 12 is kleedt ze zich het liefst vrij netjes en vrouwelijk, ze houdt nog steeds van roze (en lila en andere pastel kleuren) en vindt alles vlug eng. Heerlijk cliché dus. Als peuter speelde ze wel weer met autootjes en de trein. Dat dan weer wel. Verder zit ze enorm vast in haar gender rol.

De andere kinderen hebben dat veel minder. Mijn jongste zoon was als kleuter dol op thee visite spelen en met de poppen spelen maar daarnaast ook gek op voetballen, bomen klimmen en stoere activiteiten. Nu met 9 is hij weer op een leeftijd dat alles heel erg gescheiden moet zijn. Dat is echt beïnvloed door vriendjes. Heel erg soms die kinderen onder elkaar. Dat is voor meisjes kunnen ze dan zo veroordelend zeggen. Dat is wel jammer want daardoor zou mijn zoontje echt niet meer met een poppenhuis durven te spelen of een roze shirt in het openbaar te dragen.

Hopelijk komt het ook met hun goed :)

Ik ben zelf ook erg van de neutrale fietsen en zo. Niet omdat ik roze fietsen niet leuk vindt maar uit practisch oogpunt. Dan kan je die nog aan de andere kinderen doorgeven. Ik had voor onze oudste kinderen een foei lelijk oranje leerfietsje. Als ze daarop konden fietsen mochten ze een andere fiets hebben. Kleren mag van mij best roze zijn zolang maar niet alles roze is. Beetje afwisseling is wel fijn.

Maylise

Haha, suus,

Hier precies hetzelfde, ik heb een baan in de IT tussen de mannen, heb NOOIT roze aangegeven of aangemoedigd en TOCH heeft oudtse dochter bijna alleen roze aan... Ok zij is een roze vlek in de klas (groep 4). Men heeft mij gezegd dat het rond groep-4-tijd overgaat, en daar hoop ik nog op. maar ja, voorlopig is het einde nog niet in zicht!
Jongste (net 3) kiest ook al het liefst roze uit, of iets met teletubbies...

amk

amk

02-06-2009 om 23:21

Mislukt

ik heb echt geprobeerd dochterlief sexe-neutraal speelgoed aan te bieden. Poppen en auto-tjes, gereedschap en kookgerei. Maar nee hoor, al vanaf dat dochterlief met speelgoed ging spelen een duidelijke voorkeur voor meisjes spullen en spelletjes. Roze hoeft niet perse, als het maar een jurk/rok en staartjes zijn. Sucht.
Waar heb ik dat aan te danken. ;-s Ik die poppen altijd onthoofde met het grootste mes dat ik kon vinden zodat ik de techniek kon ontdekken.
Ik die al heel vroeg bij mijn vader in de schuur hielp met klussen. Ik die honkbalknuppels kon breien. Ik die wel een cv kan aanleggen maar niet weet hoe je moet haken. Die niet van barbies houdt.

En dan haar vriendje, zelfde type moeder, ook neutraal speelgoed, en waar speelt hij mee? idd alles met een batterij en knopjes. Opa heeft speciaal een doos gemaakt met allerlei knopjes en lampjes en geluidjes.

Ach beiden zijn heel lieve kinderen. En een meisje dat om je nek komt hangen nadat ze net een week bij haar vader is geweest en dan in je oor tettert dat jij veel liever bent als haar bonus moeder (en die is echt gewoon heel leuk) dat is ook wel heel erg lief.

Ik ben toch

weer van plan net zoals bij dochter1 om ook bij deze dochter auto's etc aan te bieden. Ondanks dat mijn dochter dus een stoere variant is qua kleding heeft ze wel veel met poppen gespeeld en niet met auto's. Ja ze had een speelgoed vliegtuig, auto's etc maar daar deed ze weinig mee.

Maar misschien is dit wel een auto-meisje. In elk geval zijn er poppen zat in huis dus kan ik nu weer geld investeren in trucks en treinen.

Ook zoiets, we hebben hier regelmatig jongetjes over de vloer gehad die niet weg te slaan waren bij het keukentje en bij de poppen. Dat kregen ze thuis niet.

Fiegel

Fiegel

03-06-2009 om 12:07

Hier...

Hier ook een meisje dat ooit alles droeg, zolang het maar roze was. Daarna (inderdaad zo ergens in groep 4) kwam haar lichtblauwe periode. En nu (groep 8) wordt het stoerder: zwart en kaki en ze wil een kleurtje in haar haar (geen roze! ;-)).

Overigens is ze echt een poppenkind, haar broertje speelt wel met auto's maar speelde soms ook met poppen, dat is nu wel over (hij is bijna 10).

Ik vond het altijd grappig om te zien hoe ze met lego speelden: dochter speelde allerlei verhaaltjes uit met de poppetjes, zoon bouwt allerlei ingewikkelde bouwwerken met de steentjes. En soms, op de één of andere manier, kunnen/konden ze er samen mee spelen.

Nasha 1st

Nasha 1st

03-06-2009 om 13:19

Oh en temet

om nog even door te gruwelen....meisjes kunnen, als ze echt meisje meisje zijn, ook weleens van het roze zoete sportje bij uitstek gaan houden, zoals de mijne.....namelijk, BALLET!!! En zo staat deze broekendragende, ooit voetballende mama, elke woensdagmiddag een dochter in een roze tutu te hijsen.... :-))))

Massi Nissa

Massi Nissa

03-06-2009 om 16:54

Guinevere en cultuur

Guinevere, dat bestaat ook hoor, meisjes met een piemeltje ;-). Ik denk toch dat er aan deze kwestie veel cultuur te pas komt. Wij geloven liever dat we genderneutraal opvoeden, maar ik betwijfel of dat wel zo is. En of het ueberhaupt mogelijk is: tenslotte worden ouders van hun plaats als voornaamste cultuurbron verdrongen naarmate het kind ouder wordt en meer de wereld in trekt. Het gekke is dat in culturen waarin de rol van vrouwen heel beperkt en duidelijk omschreven is, vrouwen thuis worden gehouden (weinig invloed van buitenaf dus). Je zou dan mutatis mutandis denken dat meisjes in onze 'vrije' maatschappij zich minder naar een rollenpatroon zouden (moeten) voegen. Dat dat verschijnsel zich toch voordoet, en in mijn ogen zelfs in toenemende mate (wat in het artikel beweerd wordt zie ik dagelijks op school) is dan weer verwonderlijk. Is onze maatschappij wel zo geemancipeerd? Of is dit misschien een soort terugval/backlash, zie ook ons zeer traditionele kabinet? Of komen we er gewoon niet onderuit, is het dan allemaal toch genetisch? In dat laatste geval wordt het tijd dat dochter een mini-winkelkar en roze speelgoedafwaskwast cadeau krijgt, want zij begrijpt het nog niet helemaal, geloof ik.
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

03-06-2009 om 18:42

Pas geleerd

Er is iets wat geslachtskenmerken wordt genoemd (zowel van binnen als van buiten), dat moge duidelijk zijn wat daar mee bedoeld wordt; er is iets wat seksuele geaardheid heet én er is iets wat "genderbewustzijn" heet. Alledrie worden ontwikkeld/aangelegd in de baarmoeder onder invloed van testosteron. En vooral de laatste kent een soort "schaal" van 0-10 zeg maar. Hele mannelijke mannen, die met negen maanden al macho in het rond blikken - tot aan hele vrouwelijke meisjes, die in de box hun nagels al liggen te lakken. De meeste mensen zitten natuurlijk rond de 5-6 :-)

Tirza

Nasha

Kijk, en ik heb dus niks tegen ballet, sterker nog, ik heb het zelf gedaan (rond mijn 13e pas). Ik vind het wel mooi, dus, al hoeven die tutu's van mij dus niet. Mocht dochter tzt op ballet willen als ze nog de schattige-meisje-in-tutuleeftijd heeft dan krijgt ze een witte.

Zoon houdt overigens wel van roze, had ik dat al gemeld? Hij viel bijna in katzwijm van bewondering toen hij een meisje in een Megamindypak zag, vorig jaar zomer. En toen hij laatst van zijn vader een toetje mocht uitzoeken in de supermarkt kwam hij met Disney-prinsessenyoghurtjes thuis :-). Hij houdt overigens wel van auto'tjes. Maar kan weer voor geen meter voetballen.

Groeten,

Temet

O ja nasha

Mijn nachtmerrie was altijd: een dochter die bij de majorettes wil. Maar in Amsterdam heb je volgens mij geen majorettes meer, ik zie ze tenminste nooit, dus dat gevaar lijkt geweken ;-)

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

03-06-2009 om 21:37

Temet: majorettes

Majorettes heb ik in Amsterdam inderdaad nooit gezien, maar mijn buurmeisjes van de Insulinde weg, Kimberly en Kaylee, zaten met hun ouders op... line-dancing.
Groetjes
Massi

Tirza G.

Tirza G.

03-06-2009 om 22:27

Tsssssss temet

Majorettes bestaan niet meer. Tegenwoordig zitten de dametjes op ......... twirlen. Wij schieten hier nog in een gillende lachstuip bij de gedáchte alleen al aan al die twirlende dames bij Holland's Got Talent seizoen 1. Tjongejongejongejonge.

Ik mocht ruim 40 jr geleden van mijn moeder al niet op majorettes. Kind, je staat altijd in je blote kont en je moet altijd huppelen als andere kinderen feestvieren (intocht Sinterklaas enzo). Het was een wijs mens :-)

Tirza

miss Piggy

miss Piggy

03-06-2009 om 22:49

Natuur

Tjongejonge,

wat zijn jullie toch krampachtig aan het voorkomen dat meisjes echte meisjes zijn en jongens echte jongens.
Doe toch normaal. Aan die kinderen kun je zien hoe het echt is, kinderen zijn nog puur en hoeven zich niet anders voor te doen dan ze zijn. En dan blijkt maar weer dat mannen nou eenmaal moeten jagen/vissen. De vrouwen zorgen voor huis en haard en maken de vangst van de man klaar zodat iedereen weer gezond heeft gegeten.

Zo is de natuur, daar kun je tegen vechten maar dat win je nooit!

Al dan niet in roze tutu!

Groetjes,
Miss Piggy

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.