Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Emma B

Emma B

23-10-2008 om 22:08

Terras aanleggen, wie kan er wat zinnigs over zeggen?

Ik wil in mijn tuin een of twee terrassen aanleggen. Ik ben niet een strakke tuinierster, dus ik moet ook niet een heel strak terras. Ik heb veel klimop in de tuin en er komt nog meer bij (clematis en blauwe regen) tegen grote bomen. Ik zit ook niet te wachten op veel schrobwerk. Grindtegels vind ik afzichtelijk. Ik heb voor de rest ook veel gras in de tuin, maar ook niet een heel recht, strak gazonnetje.
Wat voor soort tegels moet ik nu gebruiken? Mijn ouders hadden van die smalle, die je ook wel op heel oude wegen op het platteland ziet (ik bedoel geen kinderkopjes) maar hoe heten die? En kost dat meer werk (geld dus) dan andere soorten tegels?
Is er een website waar ik voorbeelden kan bekijken, weet iemand dat?
Alvast bedankt voor het meedenken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jose van Polanen

Jose van Polanen

24-10-2008 om 09:35

Emma

mag ik je aanraden om in ieder geval een rand langs je gras te doen? Kun je met de maaimachine overheen, scheelt een aantal keren kantjes knippen.
groet,

Waaltjes

ik heb een pad en terras van waaltjes, ik herinner me niet dat wij duurder uitwaren dan de buren (betonstenen in wild verband), maar zeker weten doe ik het niet.

Een site met wat voorbeelden http://www.onlinetuinieren.nl/articles/28/1/Voorbeelden-legpatronen-sierbestrating/Pagina1.html

wij hebben bij de voordeur een soort vierkant, het lijkt wat op die spiraalvorm die op die site staat, al hebben wij het met rode en grijze waaltjes (grotendeels rood met een grijze rand erin en in het midden grijze steentjes..oh, ik heb em in mijn album hier nog zonder ingevoegd zand http://www.mijnalbum.nl/Foto-KEA3LYCA.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SEZ3ZC4W.jpg

het pad hebben we gewoon recht met daarnaast een grijze rand http://www.mijnalbum.nl/Foto-8PTII78D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TNDSHCXR.jpg

de oprit hebben we in ´dubbel elleboogverband´ laten leggen, zo: http://www.mijnalbum.nl/Foto-NMJOIDW7.jpg

voor de oprit eigenlijk niet zo geschikt want het verzakt nu al wel wat, maar we zijn nog steeds wel tevreden over de patronen!

Waaltjes zijn er in verschillende prijzen, wij hebben gewoon de goedkoopste, volgens de stenenboer net zo goed als de duurdere (gebakken?)

Succes!

Margriet*

Margriet*

24-10-2008 om 20:35

Wij hebben ook waaltjes

een groot over de hele breedte en redelijk diep terras. Qua patroon hetzelfde als het zijpad als Mien maar dan ligt het evenwijdig aan het huis. Naar de schuur een krom paadje (echt heel onhandig) want kinderen nemen de kortste route over het gras.
Achterin ook nog een klein terras waar we nu nog de zandbak hebben. Mijn ouders hebben een patroon van waaltjes en stoeptegels ook leuk, iets rommeliger wel.

Jose van Polanen

Jose van Polanen

25-10-2008 om 15:44

Uitleg

Wij wonen hier nog niet zo lang en hebben grote creme met terracottategels van de vorige bewoners hergebruikt. Dat was toen een groot lelijk terras, daar zijn nu 2 losse terrassen van gemaakt van diezelfde grote tegels, afgewisseld met klinkertjes waalformaat kleur bologna dat is tegen terra cotta aan. Daarnaast hebben wij nu een gazon met een onregelmatige vorm en de grens van dat gazon wordt gevormd door 2 rijtjes van die kleur bologna klinkertjes. Gaan zoonlief of ik nu maaien dan raggen we met 1 wiel van het handmachientje gewoon over die stenen rand heen. En dat betekent weer dat ik elke vier a vijf maaibeurten kantjes knip en de overige keren gewoon kan volstaan met even maaien. Als mijn buren nu naar buiten kijken weten ze wie ik ben grijnz
Succes met je tuin het wordt vast mooi.

Jose van Polanen

Jose van Polanen

25-10-2008 om 15:48

Cruciale fout in vorig bericht

Oeps Emma ik keek even na en nu blijkt dat onze klinkers Bologna heten niet hun kleur. Klinkers Bologna kun je in allerlei kleuren krijgen zie ik, Bologna is dus de naam. Wij hebben dus een soort van rood/geel. Excuus.

Marktplaats

Ik heb een flinke partij waaltjes via Marktplaats gekocht, er staan vaak flinke partijen op voor een leuk bedrag. Wel de moeite waard om even rond te kijken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.