Home » Forum » Toch weer energie

Toch weer energie...

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Toch weer energie...

Hoewel ik me voorgenomen had om geen meerjarige contracten meer te sluiten met een energieleverancier, twijfel ik nu toch weer. Ik heb een aanbod voor zelfs 5 jaar gekregen, helemaal iets om goed over na te denken dus.

De gasprijs gaat omhoog, kan het daarom nu wél gunstig zijn om het voor 5 jaar vast te leggen?

Guera
Alleen prijs?

Gaat het alleen om prijs?
Wij selecteren energie op nl groen. Dus geen probleem voor mij om meerjaren contract te sluiten. Het ontloopt elkaar niet veel . Waarom is alleen geld een criterium? Geloof dat wij 150 per jaar wellicht 'meer betalen dan goedkoopste deal. Maar ik kan niet in je portemonnee kijken dus waarom zou je het niet doen.?

Caesar
Zekerheid

Met meerjarig de prijs vastzetten koop je zekerheid. En daar betaal je voor. Korte termijn handelen is op de lange termijn voordeliger. Echter, je moet dan wel de middelen hebben om fluctuaties in de prijs te kunnen opvangen. Net als vele verzekering, als je genoeg geld hebt, dan heb je ze niet nodig :-)
Een mogelijk nadeel van meerjarig de prijs vastzetten is dat je jezelf beperkt in je handelingsruimte. Dus maakt de leverancier er een potje van, Dan kan je niet zomaar overstappen naar een andere. Let bij een prijsvergelijk wel op alle kosten voor jouw verbruik. Niet alleen de prijs per eenheid, maar ook de vastrechtkosten.

Kaaskopje
Guera

Ik vind het belangrijk dat ik 'groene' energie krijg. Volgens de berekening gaan we net zoveel betalen als waar we nu zitten, dus op zich is het niet goedkoper. Bij de huidige leverancier hebben we ook niet het goedkoopste tarief. Wel krijgen we volgend jaar (als we het doen) eenmalig 250 euro op de rekening gestort. Dat is nooit verkeerd natuurlijk, maar daarna zitten we nog wel 4 jaar vast. Grappig genoeg kregen we ook van een andere leverancier de vraag of we terug wilden komen... ook al met 250 euro in het verschiet.

Het idee dat we 5 jaar geen kant op kunnen, vind ik ook minder prettig, maar ik vraag me nu dus wel af of het toch zinvol kan zijn, omdat de gasprijs omhoog gaat, volgens wat ik begrepen heb.

Triva
Waarom

laat je je toch elk jaar weer verleiden? Ga gewoon voor het jaar en na elk jaar krijg je die welkomstkorting. Stap over via gaslicht.com en elk jaar krijg je een attendering en dan neem je weer een leverancier uit de top drie.

Triva
Oja

Denk je echt dat de leverancier niét rekent met het feit dat de 'gasprijzen omhoog gaan'? Ja je krijgt een hogere welkomstkorting maar dat is alleen omdat je die vervolgens vier jaar lang niet krijgt!

Anneque
Groen of niet

https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/groene-stroom-5-misve...

https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/de-groenste-energiele...

Groen is niet altijd duurzaam (zie boven). Ik zit bij Qurrent en blijf daar gewoon. Los van de jaarlijkse klanten-inhaalstunt, is deze niet eens de duurste, verre van. Althans, toen ik een contract afsloot.

Zachi
Nee

Wij doen het ook niet, lang vastzetten. Iedere zoveel keer is er wel aanbieder met 250 binnenharkkorting. Nu een paar jaar bij Budgetenergie, kan zomaar weer veranderen.

Kaaskopje
Triva en Anneque

Ja, die verleiding zit 'm nu toch in dat de gasprijs omhoog gaat en daardoor ben ik gaan twijfelen. Zóveel verstand of overzicht heb ik er dan ook weer niet van dat ik dit direct goed uitgerekend voor me zie.

Anneque, ik probeer met wat ik weet dan maar te kiezen voor wat 'goed' lijkt. Maar hoe terecht dat altijd is, kun je je afvragen.

Ik zie ervan af. Dat gevoel overheerst nu vooral.

Triva
Kaaskopje

Tip: ik merk dat je hier elk jaar weer van in de war raakt. Neem een beslissing en houd je daar voortaan aan.

Dus of je stapt voortaan elk jaar over, houdt je niet bezig met stijgende of dalende energieprijzen maar een maand ervoor ga je naar gaslicht.nl, vult je gegevens in en kiest er eentje uit de top 3 met welkomstkorting.

Of je neemt nu een meerjarentoestand en je houdt OOK de energieprijzen niet bij en gaat OOK 1 maand voor de afloop naar gaslicht.nl en doet hetzelfde.

Kiezen nu en dan loslaten. Je kunt er toch niet veel mee maar elk jaar hierover mee in je hoofd zitten doet niemand wat goed. Blijf bedenken dat zij meer info hebben dan jij en zij ZEKER nooit zichzelf in de vingers snijden hoezeer ze je ook met allerlei halleluja binnen halen. Eerst hun eigen portemonnee en dan pas die van jou.

Ginny Twijfelvuur
Wat Triva zegt

Wie heeft er meer verstand van stijgende gasprijzen?
Die stijging ga je echt wel betalen. Ze zijn niet gek daar.

Ik zeg: in een veranderende markt nooit langjarig afsluiten. Dan snij je jezelf echt in de vingers.

Kaaskopje
Ja

Ik ben weer met de voetjes op de grond :-)