Home » Forum » Huis tuin en keuken » Trage post

trage post

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
trage post

Ik heb de laatste tijd steeds vaker de indruk dat post er tegenwoordig langer over doet. Waar voorheen de post standaard de volgende dag werd bezorgd, en een enkele keer na twee dagen, komt het nu regelmatig voor dat ik brieven pas 3 of 4 dagen na de dagtekening ontvang. Alleen: dat gaat vaak wel om post die ik op mijn werk ontvang van officiële instanties (gemeente, UWV) en dan weet ik dus niet of het zo is dat die brief er intern al twee of drie dagen over gedaan heeft voordat hij aan de post voor verzending werd aangeboden.

Zie ik spoken, of duurt postbezorging tegenwoordig echt langer? Vooropgesteld dat de post bezorgd wordt natuurlijk, want er raakt ook meer zoek dan vroeger, maar dat geheel terzijde.

Groeten,

Temet

postbezorger
Onderbezetting

Er is een flinke onderbezetting in een groot deel van het land waaronder ook amsterdam waardoor het vaker voorkomt dat een wijk een volgende werkdag wordt gelopen. Ook gaat er nog steeds wat mis met de nieuwe codeerregel waardoor de post later komt.

Vogel
Bovendien

Bezorgt PostNL niet op maandag, en Sandd alleen op dinsdag en vrijdag. Vandaar misschien?

postbezorger
Jawel

Door de onderbezetting wordt er wel op maandag bezorgd.

Lilian1
Hier niet hoor?

Echt nooit geen post op maandag,al jaren niet. Soms zit je ergens op te wachten en dan is t lastig.

postbezorger
Klopt

Ik wilde alleen maar zeggen dat er ( incidenteel) wél op maandag wordt bezorgd maar ook op dinsdag wordt soms post van zaterdag bezorgd. De zaterdag is het grootste probleem: op veel plekken nemen ze nu ook pubers aan voor de zaterdag.

Temet
nou, da's dan wel heel incidenteel

Ik kan me werkelijk de dag niet heugen dat ik op maandag gewone post heb ontvangen. Althans niet van wat vroeger de PTT was.
En thuis ontvang ik ook vrijwel nooit wat op woensdag, en dat is volgens mij ook niet toevallig. Op ons kantoor wordt op woensdag wel bezorgd.
Maar goed, onderbezetting dus. Goh, hoe zou dat toch komen...

Groeten,

Temet

wil40
Woensdag.

Klopt Temet, Woensdag is een daldag. Alleen 24 uurs post.
Er komt vast een tijd dat er nog maar 2 of 3x per week post wordt bezorgd.

postbezorger
Nee

Juist bij het advies vd postdialoog ruim een week geleden is duidelijk geworden dat we daar niet naar toe gaan. Wil postnl zelf ook niet. Nogmaals het komt niet veel voor maar in sommige gebieden is het al normaal dat er op maandag sommige wijken bezorgd worden.

wil40
Postbezorger.

Bij mij op Maandag en Woensdag geen post bezorging. Woensdag is een daldag, alleen 24 uurs post.

Op te zoeken op de site van post.nl.
Zal per wijk verschil maken maar dat is dus op te zoeken per wijk op de site.

postbezorger
Wat wil je mij

Nu vertellen wat ik niet weet? We gaan niet naar 2 of 3 x post per week.

wil40
O, oké.

O, oké. Dat is mooi voor de werkgelegenheid.
Zelf ontvang ik nog maar zo weinig post dat ik me best kan voorstellen dat er nog een ronde bezuinigen op bezorgen zat aan te komen. Nee dus.

postvoorbereider
hier ook op maandag

Hier zijn ook wijken die op zaterdag blijven staan en dan op maandag bezorgd worden, onderbezetting inderdaad.

Het is ook zo dat mensen die al jaren geen post hebben bezorgd, maar alleen nog maar het voorbereiden deden, nu ineens weer de straat op moeten. Postbodes die normaal in de buurt van het sorteercentrum bestellingen lopen, moeten ineens naar omliggende plaatsen omdat daar meer tekorten zijn aan bezorgers.

Hier worden de wijken die blijven staan wel gerouleerd, zodat niet iedere week van dezelfde mensen post pas op maandag wordt bezorgd. Bij mij thuis is het één keer voorgekomen.

Over een paar weken gaan we volledig werken op de codeerregel, ik denk dat het puur op voorbereiden zeker tijdswinst gaat opleveren, maar ik heb nu al medelijden met de postbezorgers en postbodes.

Wilgenkatje
even nieuwsgierig

'volledig werken op de codeerregel' - wat is dat?

Wilgenkatje
dus post op maandag

is post die er op zaterdag had moeten zijn.

Zover ik wist komt er de laatste jaren geen post op maandag. Ik houd naar als ijverig kaartjesstuurder altijd rekening mee met verjaar- en andere vierdagen.

Anoniem
Geen verstand van

Ik heb hier helemaal geen verstand van, maar ik meen me te herinneren dat een oude werkgever van me destijds overstapte naar een 48-uurscontract. Dat was ook een overheidsinstantie en daar betaalden ze minder voor, maar de post hoefde dan niet meer de volgende dag bezorgd te worden. Als je dat optelt bij de maandag waarop in principe niet meer bezorgd wordt en misschien nog een extra dagje bij het bedrijf intern, heb je zo een paar dagen vertraging.

tsjor
Dagtekening

Temet, ik verdenk sommige organisaties er ook van dat ze de dagtekening aanpassen aan wat wettelijk gezien moet. Ik heb wel eens brieven van instanties ontvangen, waarvan ik dacht: dit kan niet kloppen. In antwoorden schreef ik dan: uw brief, getekend d.d., ontvangen op d.d..
Gelukkig lig ik al ene tijdje niet meer in de clinch met officiële organisaties, dus ik heb geen recent voorbeeld.
Mijn recente irritatie was, dat ik 'per ongeluk' ontdekte dat officiële papieren (van ziektekostenverzekeraar bijvoorbeeld) tussen de reclamefolders zaten. Zo'n stapeltje folders ging bij mij meteen bij het oud papier, als ik geen tijd had om erdoor te bladeren, of als ik niet op zoek was naar een bepaald product.Toen ik er een keer wel doorheen bladerde kwam ik dus zo'n brief tegen. en toen begreep ik waarom er conflicten waren ontstaan (met de ziektekostenverzekeraar) over brieven en herinneringen die wel zouden zijn verstuurd (volgens hen), maar nooit ontvangen (volgens mij). Heeft honderden euro's gekost. Recent nog de uitnodiging voor de diploma-uitreiking van mijn dochter, ook tussen de reclamefolders. Ik let nu beter op. .

Tsjor