Home » Forum » Tuinaanleg nieuwbouw huis

Tuinaanleg nieuwbouw huis

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ol3
Tuinaanleg nieuwbouw huis

wij hebben een nieuwbouwwoning en nu alles binnen een beetje klaar is moeten we aan de tuin gaan denken (hiervoor in een app. gewoond dus geen ervaring met kosten etc)
onze buren willen de tuin helemaal laten aanleggen door een hovenier en wij willen het wat meer low budget gaan doen. Voor het gezamelijke hek wil ik zoveel mogelijk groen omdat het al zo kaal is in een nieuwbouwwijk en ik niet jaren tegen een hek wil aankijken denk ik dat die hedera hekken of zoiets. Omdat de buren alles laten doen heb ik gezegd dat ik dan wel een offerte wil hebben van de hovenier voor het gezamelijke hekwerk. Deze nu ontvangen en de kosten bedragen 780 euro voor 2 delen hedera en 1 deel hardhout incl arbeidsloon (2 mandagen arbeid), en diverse kleinere onderdelen zoals palen etc.

kunnen jullie mij een reactie geven over bovenstaande prijs, ik vind het zelf best veel geld!

Miss M®
Ligt eraan...

... wat is de totale lengte van het hekwerk? En wat bedoel je precies met '2 delen hedera en 1 deel hardhout'?
Als ik het dan zo lees, ga ik van intotaal '3 delen'? En 1 deel is gemiddeld 1.80 meter(gemiddelde maat van 1 schutting).
Dán vind ik €780,- belachelijk veel geld!!!

ol3
Details

ja, dat is idd een goeie! ik zal mijn buren eens de tekening vragen want idd kom je met 3 delen op zo'n 6 meter en volgens mij is de afstand van het gezamelijke ergscheiding zo'n 10 meter dus hoe dit er dan uitziet is een goeie vraag :-)
ik kom er op terug!

Toke
Klimop en hardhout

Zo'n hardhouten deel van 180 bij 180 kost al gauw 150 euro (ex btw. Een klimop-raster is goedkoper, maar bij elkaar zit je dan op ongeveer 350, daar komt nog materiaal als palen, schroeven etc bij. Dus in die zin is 780 euro incl arbeidsloon niet zo overdreven. En twee mandagen is ook niet gek, want die delen plaats je over het algemeen met z'n tweeën. Of je daar dan een hele dag mee bezig bent, is de vraag. Maar het is sowieso de vraag of het handig is om een hovenier ook dat werk te laten doen.'
Overigens: mocht je geïnteresseerd zijn in twee amper gebruikte klimopschermen (zonder klimop, wel hardhout), dan moet je even een seintje geven. Mijn buren hebben ze eruit gehaald vanwege onenigheid met de andere buren.

steffie G
Die 780 euro

hoort gedeeld te worden met de buren, dan klopt het wel ongeveer, 2 keer 780 euro is echt veel te duur. Ik ga er vanuit dat het op de scheiding staat, dan betaal je ieders de helft, dan is het een normale prijs.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.