Home » Forum » Tv ophangen

TV ophangen

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jo Hanna
TV ophangen

Wij hebben sinds kort een idioot grote tv voor een beetje bioscoopgevoel thuis. Als hij aanstaat, is het geweldig maar als hij niet aanstaat, is het natuurlijk een onding. Nou wil ik ‘m gaan ophangen om (al is het maar optisch/gevoelsmatig) de ruimte die hij neemt te beperken. Lijkt me er ook rustiger uitzien. Al googelend komen er vragen bij mij op;

Geeft het prijsverschil tussen A-merk En B-merken beugels meerwaarde? Zo ja, wat?
Zag bij Ikea een steun die aan een tv-kast gemonteerd wordt. Lijkt de tv toch nog een heel eind van de muur te komen. Iemand die dat heeft en mij kan vertellen hoe ver?
Nog andere valkuilen of tips?

Dank & groet,
Jo Hanna

Annelies B.
Produktinfo

Jo Hanna, volgends de productinformatie is hij zo'n 12 cm dik. Het scherm moet kunnen draaien, dus ruimte nodig.
Maar ze hebben ook echte wandmodellen. Niet draaibaar dus. Kun je misschien afbeelding van een schilderij of een knapperend haardvuur tonen... 😉

Jasmijn
wandmodel

Wij hebben een wandmodel, lijkt op die van ikea, maar dan van de Karwei. Voordeel is dat de kracht dan een beetje wordt verdeeld over de ophangpunten. Een beugel met draaiarm zou voor ons teveel uit de muur komen en de tv hangt dan aan één punt en daarvoor was onze muur niet sterk genoeg. Hij kan dus nu niet draaien,maar dat wilden we sowieso niet.
Kennissen van ons hebben een voorzetwandje gebouwd zo dik als de tv. Dus nu zie je de zijkant van de tv niet en dat staat heel mooi en rustig. Nu hadden zij er ook een perfect muurtje voor wat al een beetje in een nis viel, het staat heel mooi.

wil40
Ikea.

Wij hebben het ophang/draaisysteem van Ikea. Prima ding.
Jij hebt het over een kast, dat zal de Besta zijn, maar dat hoef je niet te combineren. Ieder tv ophangsysteem past tegen de wand. Dus je kiest jou maat, passend bij inchmaten tv en dan draaibaar of niet draaibaar.,
Er zit zelfs een waterpas in, ideaal. Geen Ikea aandelen:-)

Jo Hanna
Oh!

Dus dat Ikea draaiding kun je ook tegen de muur schroeven! Goed om te weten. Ik had niet per se zin in die kast namelijk. Hoe ver komt je tv van de muur met deze beugel? Het deel wat boven de hoek maakt, is zelf niet draaibaar, of wel? Daarmee lijkt de tv toch nog wel een cm of 10 van de muur te hangen, of vergis ik me?

Ik weet niet zo goed hoe solide de muur is die erachter zit. Kracht spreiden en zo dicht mogelijk tegen de muur plaatsen, verlaagt de kracht die op de beugel komt, zo begrijp ik. Tegelijkertijd snap ik dat je ruimte nodig kunt hebben om snoeren in en uit te doen bijv. Ik zal ook eens naar die van Karwei kijken.

Zo’n voorzetwandje klinkt als een geweldige oplossing maar zo’n klus zie ik mezelf op dit moment niet ondernemen. Wel een goed idee: ik sla het op in mijn hoofd!

Alvast dank voor jullie input!
Groet,
Jo Hanna

AnneJ
Draaien

Het zou hier lastig zijn als de tv niet af en toe bij kan draaien. Wat vooral stoort is het grote glimmende zwarte vlak.

Als je er dan geen deurtjes voor doet zoals bij een ouderwets tv meubel, kun je dat ook op andere manieren neutraliseren.

Je kunt er ook een leuk kleed over doen in bijpassende kleuren van een dekentje op de bank. Of er een 'theemuts' op maken in leuke bijpassende stofjes.

Zon ding aan de muur vind ik nog steeds een soort Mediamarkt winkel interieur ding. Niet gezellig.

wil40
Creatief.

Een dekentje over mijn tv zou mijn ding weer niet zijn, maar ik hou niet van kleedjes en andere fröbels. Als je geen kastje erbij wilt, maar de tv hangt echt wat apart en zwevend zou ik een ondiep plankje, van glas (?), eronder maken voor de afstandsbediening.
Ik probeer ook die theemuts van AnneJ voor me te zien. Hoe ziet dat eruit? Waar leg je die dan neer als je even het journaal wil kijken? Op je hoofd? Onze steun is draaibaar maar niet kantelbaar en komt idd 10cm. van de muur. Hij hangt niet in een looproute.

Ad Hombre
Kleedje

Ja, dat past echt bij mijn beeld van AnneJ. Het lijkt mij niet zo gezond voor de TV. Maar misschien is een gordijn een optie? Als je dat uitrust met electrische aandrijving en afstandsbediening krijg je het echte bioscoopgevoel.

Een electrisch rolgordijn met een schilderij erop lijkt me het einde, en ja, dat bestaat:

https://framemytv.com/pages/moving-tv-art-covers

How cool is that?

Het is wel een... beetje... duur...

Vogel
Oh yes!

Gruwelijk Ad! Heerlijk gewoon. Maar bij dat kleedje van AnneJ krijg ik ook fijne fantasieën.
Wij hebben sinds kort ook een (grote) tv. Omdat hij precies tussen twee boekenkasten past valt het mee, maar het blijft een lelijk zwart vlak.

Bloem04
Tv-lift

Bij ons zakt de tv na gebruik m.b.v. een afstandsbediening achter een wandje. Ideaal.
Hoorde laatst dat er ook tv’s zijn die de kleuren aannemen van de wand waar ze tegenaan hangen. Je hebt dan niet zo’n zwart vlak. Heb dit zelf nog niet gezien.

Ad Hombre
Lift

Ja, zo'n lift is ook niet verkeerd, maar het moet allemaal maar net in je huis passen met wandjes en zo. Eigenlijk vind ik dat je sowieso die bedrading niet zou moeten kunnen zien, maar zelfs dat is vaak al een heel gedoe, moet je leidingen in de muur laten freezen...

Fresia
Aaah frezen

Ja dat hadden wij met alles gedaan, buizen enz. lekker uit het zicht.
Tot er een breuk was en een muur open moest (leuke verkleuring van de wand 2 jaar na de verbouwing) en ergens een stuk vloer open moest.
Ik vind het nog steeds schitterend om alles weg te werken, tot aan het lyrische toe,, maar dan moet alles goed blijven gaan.

OND
Fresia

Een muur die open moest èn een stuk vloer eruit, 2 jaar na verbouwing? Da's wel erg snel...

Jasmijn
tv hoezen

Je hebt er speciale covers voor zie deze: https://nl.aliexpress.com/item/Lace-LED-TV-cover-36ds/322012336.html geweldig toch?

Of je verft de hele muur zwart, dan valt ie ook niet op: http://www.inrichting-huis.com/wp-content/afbeeldingen/tv-verbergen-zwar...

Maar dit idee, twee fotolijsten ervoor vind ik ook best geslaagd(echt): https://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2015/09/Photo-Frame-TV-Cover.jpg

wil40
Jasmijn.

Helaas is de fantastische kanten cover niet meer beschikbaar...

Jo Hanna
Wat een geweldige ideeën!

Die doek van AnneJ werkte eerst op mijn lachspieren maar ik moet zeggen dat ik er toch over ben gaan nadenken, ik heb namelijk wel een zwak voor out of the box oplossingen. Dat dat kanten geval niet meer beschikbaar is, vind ik verder niet heel erg. De muur zwart verven, vind ik in alle eenvoud briljant. Jammer dat dat niet zo goed in onze inrichting past. Die lijsten vind ik ook mooi gevonden!

Dank voor jullie input!
Groet,
Jo Hanna

Fresia
OND Offtopic

Ja helaas, de muren in de keuken waren gedaan, nieuwe keuken erin, die muur was niet opengemaakt.
Tot er in een kastje ( dat geen deel uitmaakte van het blok) ineens schimmel stond. Dat kwam van een lekkende verwarmingsbuis.

De badkamer vernieuwd, oud huis met houten vloer, buizen van de verwarming liepen door tot in de woonkamer, toen er beneden ineens druppels uit het plafond kwamen. Dat werden 2 badkamertegels rond die buizen er uit.

Zal ik nog vertellen over de verwarmingsbuizen onder de nieuwe aanbouw met een oude koppeling op een nieuwe?
5000 liter water onder het huis en een pomp die voor 2000 euro 2 dagen heeft gepompt om het weg te krijgen.
Weinig geluk gehad met verbouwen maar het werd schitterend, zelfs al woon ik er niet meer, dat huis had iets.

Ad Hombre
Fresia

Dat soort ellende heb je tegenwoordig ook bij nieuwbouw. 10 jaar na de bouw begon de waterleiding (in de betonnen vloer) te lekken. Water door het plafond. Om dat te repareren moest de badkamervloer eruit (en de woonkamer geschilderd/gestuct). We hebben er gelijk maar een nieuwe badkamer in laten zetten.

We waren helaas niet de enigen in de buurt. In diverse woningen begonnen leidingen te lekken. Waarschijnlijk allemaal door dezelfde loodgieter aangelegd...