Home » Forum » Tv verplaatsen maar liever geen kabel over de vloer

Tv verplaatsen maar liever geen kabel over de vloer

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anne
Tv verplaatsen maar liever geen kabel over de vloer

Hoi,

Ik heb mijn kamer 'omgezet' dus mijn tv staat nu aan de andere wand. Ik dacht, ik zet de tv gewoon aan die wand maar dat kan dus niet zonder kabel. HDMI? Geen idee. Ik ben alleen maar van het aan- en uitzetten.
Nu schijnt dat ook met een https://www.conrad.nl/p/marmitek-tv-anywhere-wireless-hd-draadloze-hdmi-...
te kunnen maar dat vind ik nogal duur, zeker omdat ik niet weet of het naar behoren werkt.
Kent iemand dit product? Geeft het kwaliteitsverlies? Of kan het anders?

Ad Hombre
Antwoord

Antwoord: koop het ding en kijk of het werkt. Maar hdmi gebruik je tussen de tuner en de tv, niet tussen de muur en de tv, dat is coax. Of heb je een los kabelkastje of zo?

Anne
Ik heb er geen verstand van

Gewoon kopen is er niet bij. Als het niet werkt, dan heb ik niks en ben wel het geld kwijt. Vandaar dat ik er (met link) naar vroeg.

Ik heb er zo geen verstand van, dat ik mijn vraag hier niet eens goed kan stellen 😲

Ik probeer het nog eens. De tv heeft een gewone stekker. Die snap ik.
Maar voor het signaal (?) zit er ook een wit dinkje in de muur, met een rond gevalletje (ja, Ik ben sneu). Die kan alleen maar dáár in de muur. Niet aan de overkant, waar Ik de tv nu neer ga zetten.

Hoe dat witte ding heet weet ik niet en of dat het probleem is, weet ik ook niet.

Vanmiddag schreef ik mee met diegene die me hielp: Mediabox zit aan de ene kant van de kamer, tv aan de andere kant. Wat moet is draadloos het videosignaal omzetten.

Ja. Ik snap hier dus niks van.
Ik wil alleen geen snoer over de vloer of het plafond...

40er
Of

Stream vanaf je tablet, met een Chrome cast

Anne
Ik heb geen tablet

En wat is een Chrome cast?

Ad Hombre
Anne

Dat witte dingetje is een coax aansluiting. Daar helpt dat kastje niet bij.

Als je iets online koopt kun je het altijd binnen twee weken terugsturen. Dat is de wet.

Kabels zijn k*t. Zeg je kabel op, neem een smart tv en kijk Netflix via wifi.

Zoek een man. Daar zijn ze voor ;-)

Kaaskopje
Humor heeft ook zijn grenzen

Zoek een man, mijn hemel... daar gaat zelfs mijn matig activistische en kleine beetje feministische inborst van koken.

En met "zeg je kabel op, neem een smart tv en..." bied jij nu aan om dit allemaal voor haar te betalen?

Rosie
"zoek een man"

Na een uitermate vervelende periode met een man in huis heb ik besloten dat ik beter zonder man kan. Over het algemeen bevalt me dat prima. Voor (mannen)klussen kijk ik een Youtube-instructiefilmpje en als ik er dan nog niet uit kom, schrijf ik mijn vraag op een forum of Facebook. Dat heeft me altijd geholpen, maar dat komt ook omdat op mijn Facebook godzijdank geen lui rondlopen die vinden dat ik maar beter een man kan zoeken en dure spullen moet kopen terwijl de oude tv op zich nog uitstekend werkt, al zit er een coaxkabel aan.

Mijn televisie zit ook met kabels ergens aan vast. Wie geen geld voor een nieuwe Smart-tv en Netflix heeft (of over heeft) en het verder nog prima redt met de oude tv met coaxkabel, moet creatief zijn. Die kabel heb ik weggemoffeld achter de verwarming. Mocht dat bij jou niet kunnen: je hebt een soort spijkertjes met een plastic houdertje eraan, waarmee je de kabel aan een plint kunt vastspijkeren. Je blijft de kabel wel zien, maar je struikelt er niet over en het ziet er netter uit.

Anne
Mijn man

Is gehandicapt 😬 vandaar de woningaanpassing. Die voelt al dubbel.
Ik hecht niet heel veel waarde aan dit soort opmerkingen, maar deze stak toch wel een beetje...

En ook heb ik de balen van mijn eigen onkunde. Veel kan ik zelf maar sommige dingen snap ik gewoon niet. Ik ga maar beginnen met het halen van een lange coax kabel. Hoopte gewoon dat het draadloos kon 😬

Dank voor het meedenken allemaal!

Mijntje
kruipruimte

Mijn man is onder de vloer gekropen, in de kruipruimte. Twee gaatjes in de vloer gemaakt en op die manier konden we de draad vd tv wegwerken.

Kaaskopje
Chromecast

Het is eerder genoemd, maar je zou Google Chromecast kunnen overwegen. Dan kun je via een computer Ziggo Go naar je tv streamen. Het is niet goedkoop, maar het lijkt mij eigenlijk best leuk om te hebben. Zoek er maar eens op voor informatie. Is het niet voor nu, dan wel als het gelegen komt.

Kaaskopje
Ziggo

Die gok waagde ik maar even. 😁

40er
Chrome cast

Hoef je geen Ziggo voor te hebben hoor. Bij de meeste providers is inmiddels wel een tv-kijk-app. Je zou het ook via je telefoon kunnen sturen. Zo'n ding zit op €40 ofzo. Maar dan moet je tv wel een USB poort hebben.

Jij hebt nog coax, dat is niet makkelijk om te zetten. Je zou dan echt een kabel moeten leggen.

Ad Hombre
Humor

Tja, de mannen zouden zich ook beledigd kunnen voelen. Zijn we alleen daarvoor? Maar die hebben blijkbaar wel gevoel voor humor. ;-)

Het is ook wel een beetje treurig als je - als vrouw - niet eens weet hoe je een tv aansluit, vinden jullie niet. Daar gaat mijn feministenhart echt niet harder van kloppen.

Is je man zo gehandicapt dat hij je niet eens kan vertellen hoe je een tv aansluit. Dat moet dan wel heel ernstig zijn.

Ad Hombre
A woman needs a man

Like a fish needs a bicycle, was het niet?

Coax kabels zijn gewoon een complot om vrouwen afhankelijk te houden...

Knurf
Zucht Ad

Ben je nu weer bezig om een draadje te verzieken met je 'grappige' gestook?

40er
Ad

Werkelijk waar, nou ga je te ver!!!!!
Dat je zo over vrouwen praat, prima, dat interesseert me niet. Maar die belachelijke opmerking over haar gehandicapte man, dat gaat te ver hoor. Werkelijk waar, wat en hork zeg!

Rosie
ad

Het gaat jouw bekrompen voorstellingsvermogen waarschijnlijk ver te boven, maar echt, er zijn mannen (met of zonder handicap, dat maakt niet uit) die volledig a-technisch zijn.

Anne
En helaas is hij zo gehandicapt inderdaad

Dus de tv is niet het enige waar ik mij druk om moet maken 😕
En in vergelijking met de rest van mijn sores zó onbelangrijk maar tegelijkertijd super belangrijk. Voor het creëren van de nodige hangmomenten.

Dus lullig dat ik daar net niks van snap. Maar ik kan niet alles hè! Want mijn hemel, wat héb ik al gefixt!!!

Kaaskopje
40'er

Ik legde de link met Ziggo door de kabel. Aangezien Ziggo bijna overal zit ook, maar ik neem aan dat het er niet toe doet welke het is voor dit verhaal.

Kaaskopje
Ad

Ik stel voor dat je je excuses maakt. Iemand moet het kennelijk zeggen, dus dan ik maar. Hoe durf je!

Je moest eens weten wat er achter de diverse voordeuren gebeurt wat niet met geld of een schroevendraaier te repareren is. Het komt er waarschijnlijk op neer dat Anne voor alles in huis opdraait en dat naar beste vermogen doet. Doe jij dat ook of bel je gewoon een "mannetje"?

Wilgenkatje
Hohoho Ad

Niet zo dictatoriaal doen in je eisen wat een man/vrouw moet kunnen.
Kom op nou zeg. Ieder zijn/haar eigen talenten, interesses en vaardigheden. Het is een groot goed iemand anders de ruimte te geven als je zelf iets niet wilt/kunt. ‘ zelluf doen’ is het motto van zich ontwikkelende peuters, geen wet van Meden en Perzen.

En sorry TS, hier ligt ook gewoon een verstopt snoer, vastgezet met de door Rosie geopperde dingetjes. Erg ouderwets, ik weet het. Net als het niet vervangen van een tv die voor ons nog goed genoeg functioneert.

Anne
Het worden van die dingetjes of de kruipruimte

Ze moeten toch nog onder de vloer voor de aanbouw. Mssch durf ik ze dat wel te vragen 😉
En anders idd van die spijkertjes met houdertjes of zo'n kabelgootje met plakstrips.

Phryne Fisher
Coax

Toen ik overging naar KPN gooide de monteur direct de Coaxkabel eruit. Dus het KPN-kastje ging direct naar de (stokoude) tv met beeldbuis. Van KPN heb je een een kastje met lichtjes waar ook je internet in zit. Dat moet wel neergezet worden waar de aansluiting is, maar volgens mij kan het zwarte kastje waar de tv-zenders zitten overal staan. Dat communiceert draadloos, dus dan hoef je geen kabels te hebben (denk ik).
Ik ben heel blij met KPN en als je daar naar overstapt komt er een monteur die alles voor je in orde maakt.

Ad Hombre
Wilgenkatje

"Niet zo dictatoriaal doen in je eisen wat een man/vrouw moet kunnen."

Zo overspannen allemaal, denken jullie nou echt dat ik 'neem een man' serieus meen? Daar stond volgens mij zelfs een knipoogje achter. Ik heb zelfs een buurman die nog geen stekker aan kan zetten dus ook die variant ken ik.

Kunnen we niet eens een snaakse opmerking over de conventionele rolverdeling verdragen?

Wat niet wegneemt dat ik met Anne te doen heb met haar zwaar gehandicapte man, dat is niet iets om grapjes over te maken. Heb ik ook niet gedaan volgens mij.

Overigens heb ik zo 3 a 4 serieuze suggesties gedaan, dus het is niet of ik niks inhoudelijks te melden heb. Dat gedoe met zo'n coax kabel is nou eenmaal ouderwets onhandig, maar als je toch gewoon TV wilt kijken zit je er 'letterlijk' aan vast. De enige optie is om alles via wifi te doen. Ik kijk sowieso geen gewone TV meer, maar bij mij loopt alles via fysieke ethernetkabel, dat is nog beter.

De kruipruimte - als die er is - is de meest elegante oplossing en niet zo moeilijk als het lijkt. Twee gaten boren (grote betonboren zijn te huur bij de bouwmarkt) een kabel er door en een extra aansluitkastje maken.

Knurf
We?

'Kunnen we niet eens een snaakse opmerking over de conventionele rolverdeling verdragen?'

Kunnen 'we' misschien voor één keer een draadje inhoudelijk houden? Ouders online is niet jouw stand up comedian platform.

Ad Hombre
Knurf

"Kunnen 'we' misschien voor één keer een draadje inhoudelijk houden? Ouders online is niet jouw stand up comedian platform."

Het is jullie keus om massaal over een onschuldige kwinkslag als 'Neem een man, daar zijn ze voor ;-)' te vallen. Dat is wat de draad vervolgens doet ontsporen.

Dat was nl. niet de kern van die bijdrage (die verder vol met praktische content stond), maar slechts een leuke afsluiter.

Het zou wel een heel saai platform worden als we alleen on topic en over de inhoud mochten praten.

Phryne Fisher
Ja

Ik vond het wel grappig. Ik heb gelukkig een hele harem met technici die ik zo nu en dan om advies kan vragen. Vriend, zwager, neef, collega’s, maar toen we een platte tv kregen heeft mijn dochter alle snoertjes aangesloten. Je kunt niet alles kunnen ;-)

Saar
Ad

Ik vind je soms te ver gaan, en soms ook echt smakeloos uit de hoek komen.
Maar met je bijdragen in dit draadje had ik geen enkele moeite, hier dan ook verbazing over de gekwetste reacties.

Lente
Ik vond het ook een leuk grapje

Het zette juist mannen weg als: alleen goed voor de klusjes in huis......

Lange tenen hier....

Aan de andere kant vond ik deze (na vermelding van een gehandicapte man) niet zo smaakvol van Ad:
"Is je man zo gehandicapt dat hij je niet eens kan vertellen hoe je een tv aansluit. Dat moet dan wel heel ernstig zijn."
Dat is een persoonlijke opmerking naar TS. Geen grapje over mannen in het algemeen.

Renata
Mwa

Het spiegelbeeld daarvan is natuurlijk dat vrouwen die klussen in huis niet kunnen. Erg grappig of origineel vond ik dat grapje niet, maar ach, we weten van wie het komt.

De opmerking over de man van ts vond ik wel te ver gaan.

Pagina's