Home » Forum » Twijfelaar bed

Twijfelaar (bed)

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Arawen
Twijfelaar (bed)

Mijn zoon wordt binnenkort 17 en ik heb bedacht dat hij een nieuw bed krijgt voor z'n verjaardag. Vond ik wel origineel bedacht van mezelf..:-) en hij is toe aan iets nieuws.
Heb gedacht aan een bedbank, uit te schuifen in het geval van 'logeetjes' want ik begrijp van mijn omgeving dat die er op een gegeven moment toch gaan komen..:-)
Nu heeft een bedbank het nadeel dat ie, in niet-uitgetrokken versie, maar 80 cm breed is en dat is wat weinig. Zoon heeft een behoorlijk ruime kamer, dus daar past wel wat in. Gelijk twee-persoons vind ik toch wel was overdreven en daarom zijn we gekomen tot een alternatief; een twijfelaar (120 breed). Maar.. worden die nog verkocht en waar moet ik dan zijn? Moet een beetje budgetair verantwoord zijn, dus Leen Bakker of zoiets zou leuk wezen... Wie heeft tips?

groetjes Arawen

Monet
Via internet

Ook mijn zoons wilden een dergelijk bed, maar.....nergens te koop, echt nergens. We hebben uiteindelijk een boxspring gevonden van 120 breed, even googlen moet je bij de leverancier brengen. let wel op, hij gaat heeeeeeeeel moeilijk naar boven!

Klaartje
Neckermann

Zoon moest in zijn eerste studentenkamer een bed hebben dat niet langer was dan 2.00 en de maximale breedte mocht 1.20 zijn. Deze afmeting vonden we bij Neckermann. Was inclusief matras, alleen weet ik de prijs niet meer, maar viel reuze mee.

Dorry1
Oudje

Ik heb voor beide meiden thuis een twijfelaar. Het ene bed is het oude bed van mijn opa en oma.En het andere is gekocht bij een veiling voor € 12,50 hahaha. Moest ik wel nog een bodem bijkopen en een matras en helemaal opschilderen. Ik zou dus op marktplaats zoeken of in kringloopwinkels. Echte oude twijfelaars hebben helaas maar een lengte van 1,80 meter. Ik weet niet of dat niet een beetje klein is?

Dorry

Yta Chalne
Niet

Hier een kind met bed van 120 en als er genoeg ruimte is zou ik gaan voor een bed van 140x200. Samen op 120cm is echt krap (in elk geval wel als je er ook samen wil slápen), je koop dan iets wat maar relatief kort handig is. Een bed van 140 kan nog jaren mee en is ook nog eens makkelijker aan te komen.

NaShA
Keus genoeg op mp
ulrike
Als je ruimte genoeg hebt

als je ruimte genoeg hebt zou ik gewoon heel simpel voor een 140x200 bed gaan. Wat maakt die 20 cm nou nog uit? Je kan dan gewoon een standaard matras kopen en standaard onderlakens, ik zou het een beetje gedoe vinden om nu naar een 1.20 bed te gaan zoeken. Bij ikea hebben ze hele leuke bedden in de maat 140x200, dochter heeft er een met grote laden eronder, kan ze ook nog eens heel veel opbergen.

lennest
Bedbank van ikea

Ik heb een bedbank van Ikea (Beddinge), normaal een bank van 2 meter, 70 cm diep, uitgeklapt een bed van 2 bij 1.40 meter en dat is een (klein) tweepersoonsbed. Ik heb er wat extra kussens bijgekocht, zeker voor de zijkant; er zit nl. geen leuning op. Voordeel van deze bedbank, vind ik, dat er een normaal (hoes)laken op kan. Veel bedbanken zitten met het hoofdeinde vast aan de bank en dan kan er geen laken om.

Marie
Onderschuifbed

Hallo
Wellicht is een bed met ondershuifbed ook iets om over na te denken?
Als er dan een logee komt klap je de poten van het onderschuifbed uit en zet je naast het andere bed en dan heb je een lits-jumeaux
http://www.leenbakker.nl/nl/assortiment/bedden/kinderbedden/ledikant_pas...
En hier vond ik nog twijfelaarbedden die wellicht ook in jullie budget passen:
http://www.blankhoutenhuis.nl/bedden/twijfelaar-bedden.php
Succes

bubbles66
Casba

in Zoeterwoude verkoopt bedden van 1.20breed, voordeel is dat je de lengte ook nog kan kiezen. Zoon heeft bed van 1.20 bij 2.20 gezien zijn lengte.
Nadeel, de hoeslakens zijn in deze maat bijna niet te krijgen en als ik ze vind ernstig duur. Matras en lattenbodem ook duurder dan normaal wegens afwijkende maat. Had ook liever 1.40 gehad maar dat ging net niet in zijn kamer!
Volgens zoon slaapt het overigens prima met zijn tweeen, zolang je maar verliefd bent op elkaar :)

groet bubbles

woutje
1.20 met 2 personen?!?

Jeetje, ik heb nog moeite met 1.80 breed. Toen manlief en ik net samen waren sliepen we op een matras van 1.40 breed. Verschrikkelijk vond ik het; ik slaap heel licht en als hij zijn pink bewoog werd ik wakker.
Ik zou ook gaan voor het onderschuifbed dat Marie beschrijft.

Monet
Lang geleden

toen ik nog een leuk meisje was ;), sliep ik gewoon met mijn vriendje in een eenpersoons bed van 90 cm breed :)
120 cm breed vinden mijn jongens heerlijk, ze slapen er de meeste nachten alleen in, hebben dan een superbed, en met een vriendin past het ook prima (de jongens zijn superslank, en tot nu toe hun vriendinnen ook, al zal het met een wat forser meisje ook uitstekend lukken)
Wij als ouders zijn ook erg verwend met een bed van 180 breed, maar op vakantie slapen mijn man en ik, beiden echt niet de slanksten, ook uitstekend in een bed van 140 breed. 120 is voor jongvolwassenen dus een prima maat.

Arawen
Beddengoed

OK, dank voor de reacties allemaal; het pleit is beslist we gaan voor de twijfelaar. Nu eerst nog op bedden-jacht, want het is niet de meest gangbare maat begrijp ik al.
Maar... als het dan lukt er eentje te vinden, dan moet er ook nog nieuw bedde(n?)goed komen. Zoon's eenpersoons bedbed moet 't maar ff redden (er zijn nog geen logeetjes.. lol) maar hoeslakens moet uiteraard wel. Zijn die regulier verkrijgbaar in 120x200 meter?

Klaartje
Hoeslakens

Zoon legt er gewoon hoeslakens voor bed van 1.40 breed op. Stopt ie ze een beetje verder eronder. Gaat prima. Waar je wel aan moet denken, als je alleen een bed koopt valt het vaak niet mee een matras van 120 breed te kopen of is het best prijzig. Het 1.20 bed van zoon was incl. matras

marie
1.40 prima

Hallo
Hoeslakens van 140 cm breed passen prima hoor - vooral de goedkopere, die hebben nogal de neiging om te krimpen (is mijn ervaring) en dan passen ze juist prima om een matras van 120 cm.
Groetjes

NaShA
Precies

beetje groter is niet erg. En ik zei al, op MP staan er genoeg in de verkoop.

Monet
Ik kocht ze bij

Beter Bed, die hebben hoeslakens van 120x200. Een tweepersoons dekbed van 200x200 is een heerlijke maat voor op een twijfelaar.

NaShA
Nu bij de leen bakker

Echt een leuk kajuitbed waar je een extra bed onderuit kunt trekken. http://www.leenbakker.nl/nl/Welkom_bij_Leen_Bakker.aspx
actiepakker is het.

ilsepilse
Auping twijfelaar op marktplaats

mijn lange basketballer past ook niet meer in zijn bed en rugpijn, heb op marktplaats een 2e hands auping twijfelaar gekocht voor 26o euro, ondertussen voor de lange voetballer ook eentje op de kop getikt voor die prijs !

Onderwerp gesloten