Home » Forum » Urinevlekken op matrashoes

Urinevlekken op matrashoes

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merel
Urinevlekken op matrashoes

Hallo,

Ik heb door een verandering hier thuis een matras over. Het matras is niet eens zo oud en ligt nog heerlijk, alleen er zitten wat urine vlekken in en wat bloedvlekken van een bloedneus. Ik had dat toendertijd al eens schoon proberen te maken, wat niet echt gelukt is. Onlangs zag ik dat er een rits in het matras zat (zag ik wel eerder maar ik durfde het ding niet helemaal te ontmantelen) maar omdat ik het matras nu 'over' heb heb ik dat maar eens gedaan. Hoes in de was gedaan, een keer op 30 graden (er stond nergens een wasvoorschift op) en omdat hij er niet echt schoon uitzag nog een keer op 60 graden, ik hoop dat ie nog om het matras past, tzt maar oke. Nu zijn de vlekken er nog niet uit! Ik heb 'm al in de zon op het gras laten drogen toe het afgelopen weekend zo heel warm was, maar ook dat had geen resultaat even als insprayen met een mengsel van water en glorix.
Tja... en nu? Heeft iemand nog een idee, het ziet er echt goor uit, ik dacht het nog eens voor een logee te gebruiken of misschien eens weg te kunnen geven aan iemand die nog een matras nodig heeft, maar dat kan niet als het er zo uitziet. Zonde toch, het matras is 2 jaar oud.

albana
Vanish?

Probeer (bij voorkeur in de zon) vanish, de spuit dan.Daar heb ik al de gekste vlekken in het vloerkleed mee weg gekregen. Ook kan je misschien een losse matrashoes erbij kopen? Of een molton?
groeten albana

Gerdina
Waarom niet voor logé?

Je hebt het nu toch goed gewassen en een logé ziet het matras toch niet? Of laat jij je logé's hun eigen bed opmaken? :-)

Puck
Kleurtje geven

Ik vind ook dat je het gewoon kan gebruiken voor loge's, die zien het toch niet. En anders misschien de matrashoes verven in een lekker donker kleurtje?

Primavera
Bloedvlekken

Oude bloedvlekken op witte stof krijg je er vaak nog uit door een disinfectant op basis van waterstofperoxide erover te spuiten. Geen idee of dat ook bij urinevlekken werkt.

Merel
Nou

Ik denk dat verven nu niet meer gaat, nu ik er glorix op gespoten heb, en inderdaad ik laat mijn logees het bed niet opmaken, maar ik heb een logee die vaak uit geste het bed na het logeren voor me afhaalt en de spullen bij de was gooit, vind ik dan toch niet zo prettig dat hij dat vieze gele ziet.
(en ik zeg iedere keer dat dat niet hoeft, dat afhalen)

NaShA
Misschien nog eens maar

dan op 90 graden? Flink inspuiten met Shout vlekkenverwijderaar voor je het in de wasmachine doet, dan nog wat van die Oxi zooi bij je waspoeder erbij...
Laatste redmiddel zou zijn om een nieuwe hoes te (laten) maken.

NaShA
En dit vond ik ook nog

Oude, hardnekkige urinevlekken verwijderen

Oude vlekken verwijder je zo:

Maak een sopje met een liter water en bleekwater. Meng het geheel goed.
Behandel nu de vlek met dit sopje.
Spoel overvloedig na met zuiver water.
Droog de plek met een droge handdoek of fohn.

Merel
Had ik al gedaan

Ik had natuurlijk al gegoogled voordat ik hier postte en dat met die bleek heb ik al gedaan en eigenlijk wil ik er ook geen geld aan uit gaan geven, wil wel de moeite nemen het nog een keer te wassen of er een speciaal goedje op te gooien bijvoorbeeld. Maar ik wil nu ook weer geen extra hoes gaan kopen voor een matras wat 3x per jaar bij een logeerpartij gebruikt gaat worden. En anders is het jammer hoor, dan moet het maar zo, maar ik hoopte dat een van jullie ook een keer met dit bijltje gehakt had en de ultieme tip voor urinevlekken had .

+ Brunette +
Tip

Ik weet niet of die in NL te krijgen zijn, maar in Spanje heb je bij textielzaken, Chinese bazars e.d. hele dunne matrashoezen die rond een tientje kosten, die doe je om de matras met de vlekkerige hoes heen, probleem opgelost! In NL zou je het kunnen proberen bij de Zeeman of iets dergelijks.

Puck
Waarom verven niet?

Die glorix was je er toch zo weer uit. En dan een potje textielverf en klaar ben je.

Temet
Molton

Ik zou een moltonhoeslaken kopen. Zo duur zijn die dingen niet. En die gewoon altijd om de matras laten zitten. Zo doe ik dat thuis met mijn eigen matras ook, alleen het bovenste hoeslaken wordt gewassen, de molton maar heel af en toe.

En dan zeg je tegen loge dat de molton erom moet blijven. Mijn moeder zet zo'n overtrek vast, met een elastiek en bretelclips aan beide kanten, zodat het mooi strak om de matras blijft zitten. Dat neemt helemaal de aandrang weg om het eraf te halen.

Groeten,

Temet

Ayanna
Molton

Maar is een molton dan niet een standaard 'accessoire' voor je matras? Ik weet niet beter dan dat je dat sowieso eerst om je matras doet en dan pas je hoeslaken. Ik heb zelfs twee varianten, een zomer- en wintervariant. Daarom begreep ik de vraag hier ook niet echt. Wat maken 'schone' vlekken nou uit als je er een molton en dan nog een hoeslaken overdoet?

bromvlieg
Van zulke vlekken trek ik me niks aan

die zijn verjaard ;)

Keurige stevige molton erover en klaar. En eventueel een extra matrashoes kopen, zoeen die je eromgeen kan ritsen; handig met een verhuizing want dan wil je die vlekken toch niet aan de openbaarheid prijsgeven.

Hebben jullie wel eens een blik geworpen onder hotelbeddengoed?? de lakens zelf zijn keuriger gestreken dan je thuis ooit zult kunnen realiseren, maar eronder - foei dat valt soms tegen!!

Merel
Oke dan

Oke dan laat ik het zo, zeg wel dat het heleboel keer gewassen is.
En Puck het staat ook op de gebruiksaanwijzing van Dylon, textiel wat in contact met chloor is geweest daar zal de verf niet op "pakken" Dus dat zal er heel raar uit gaan zien als ik het ga verven :-0

margje van dijk
Kan mij ook niet boeien

Ik trek me echt geen biet aan van plasvlekken op een matras of zo. Werkelijk. Er zitten nog twee lagen textiel overheen, wie heeft daar dan nog last van. Je ruikt het echt niet of zo!

Tuurlijk, het is mooier als ze er niet op zitten, maar verder? Het kan mij niet boeien. Ik heb ook wel eens een matras gekregen waar een vlek op zat - kan me ook werkelijk niet schelen.

Margje

Onderwerp gesloten