Laatste kans! Doe mee met een van de gratis expert webinars over opvoeding
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

jgd

jgd

11-03-2014 om 13:41

Uurprijs huishoudelijke hulp

Wi willen huishoudelijke hulp thuis inzetten maar hebben geen idee wat een redelijke uurprijs is. Iemand tips?

Jessica O

Jessica O

11-03-2014 om 13:49

regio afhankelijk

Hier (oosten) is 12,50 tot 15 euro per uur al vrij normaal

Hier € 22 voor 2 uur

En hier is omgeving Den Haag. Maar ik geloof dat het gemiddelde uurloon intussen wel wat hoger is. Er zijn in het verleden wel meer draadjes over geweest, dus je kunt ook nog in het archief zoeken.

carootje

carootje

11-03-2014 om 15:15

hier (midden vh land)

35 euro voor 3 uur. Ik vind 15 euro per uur persoonlijk nogal veel, zeker als het zwart (dus netto) is.

Sindbads vrouw

Sindbads vrouw

11-03-2014 om 16:02

Zwart

"Zwart betalen" is pas zwart als er aan het einde van het jaar geen aangifte wordt gedaan door degene die het ontvangt.

Degene die betaald weet dus niet of het zwart is of niet.
het enige wat je weet is dat jij niet de premies en belastingen afdraagd.

Mieppie

Mieppie

11-03-2014 om 16:06

Brabant

Is 12,50 heel normaal, mits je goed werk levert en autochtoon bent. Lastig aan te komen want zulke huishoudelijke hulp zitten overvol door mond op mond reclame.

Hanne.

Hanne.

11-03-2014 om 16:16

allochtoon

Bijzondere dat jullie etniciteit mee laten wegen in de betaling. Spelen leeftijd en geslacht ook nog een rol?

L

L

11-03-2014 om 16:41

Hangt van de aanbieder af

Ik denk dat de uurprijs af hangt bij wie je huishoudelijke hulp aanvraagt. Zo ken ik wel een organisatie die huishoudelijke hulp aanbiedt (www.hulpstudent.nl) en hun tarief is €12,95 per uur. Ik denk dat rond die prijs wel een redelijk tarief is.

Mieppie

Mieppie

11-03-2014 om 16:49

ja Hanne

Heb jij ook niet liever een ervaren iemand waar je van op aan kunt en waar je goed mee kunt communiceren voor dat geld? Of zou jij een poolse jongen van 16 die geen woord Nederlands spreekt en geen ervaring heeft ook 12,50 per uur betalen? Brrr wat moraliserend weer! Van mij mag je hoor, maar ik (en het gros van de mensen) hebben toch liever een ervaren Nederlands sprekende en betrouwbare hulp via via. Mij zijn genoeg andere verhalen bekend, knuffel en betaal jij die maar uit.

Hanne.

Hanne.

11-03-2014 om 16:53

ervaren vs goed

"...ik (en het gros van de mensen) hebben toch liever een ervaren Nederlands sprekende en betrouwbare hulp via via..."

Ervaren ja, betrouwbaar ja, nederlandssprekend is een plus.

Maar dat is iets anders dan goed schoonmaken en autochtoon.

Mijn hulp is een zeer goed schoonmakende allochtone vrouw die vrijwel geen nederlands spreekt. Of ze ervaren is weet ik niet. Ze deed het werk vanaf het begin goed.

Ik knuffel haar overigens niet.

Evanlyn

Evanlyn

11-03-2014 om 17:12

Ik de mijne wel

Ze komt uit Afrika en we waren al bevriend toen ze zei dat ze werk zocht.

hier

Ik betaal mijn hulp 12,50 per uur (midden van het land). Toevallig een ervaren Nederlandse, maar het maakt mij niet uit waar ze vandaan komt, als ze haar werk verder goed doet. Ik vind het wel handig als ik met haar kan communiceren.

Hmm

Er zijn overigens ook zat goed Nederlands sprekende allochtonen, maar wellicht niet in Brabant.

Fiorucci

Fiorucci

11-03-2014 om 18:33

Mozeskriebel

Dus een turkse vrouw die toevallig matig nederlands spreekt maar je huis spic en span achterlaat krijgt minder.....yech.

Ik werk alleen WIT

en reken € 15,- per uur incl reiskosten max 10km.
is netto tussen de € 7- /€ 8,- per uur (incl AV

Hortensia

Hortensia

11-03-2014 om 19:02

Wat een prijzen!

Ik heb enkele vriendinnen die in de thuiszorg werken als huishoudelijke hulp. Die krijgen 10-12 euro bruto (wit dus) per uur...

@ Hortensia

Die krijgen... maar hebben wel recht op ww, vakantiegeld, ZW en nopbouw pensioen.
Een freelancer moet dat allemaal zelf opvangen.

Mieppie

Mieppie

11-03-2014 om 20:57

Fio

Dus een turkse vrouw die toevallig matig nederlands spreekt maar je huis spic en span achterlaat krijgt minder.....yech.

Nee maar die wordt niet zo snel aangenomen. Tenzij via via maar zo'n netwerk hebben ze vaak al niet. Don't shoot the messenger, het zijn vooral de feiten waar zelden iemand voor uit wil komen, da's pas yech!

Hanne.

Hanne.

11-03-2014 om 21:14

Maar Mieppie

Maar Mieppie,

Bedoel je dan niet gewoon dat een 'werkster die goed werk levert en waar je vertrouwen in hebt omdat die je via via is aangeraden' €12.50 per uur krijgt.

Het hele allochtoon|autochtoon verschil doet er feitelijk niet toe. Het gaat jou (net als inderdaad het gros van de mensen) om kwaliteit en vertrouwen.

Mieppie

Mieppie

11-03-2014 om 21:27

Eens Hanne

Maar dat komt wat makkelijker tot stand door goede communicatie. Dat geldt voor andere banen toch ook?? Ik benoem gewoon de feiten die ik om me heen hoor en zie en wordt onderhand als inferieur of racist bejegend. Bahbah!

Anna

Anna

11-03-2014 om 23:40

Rustig rustig....

Zullen we stoppen met deze vervelende discussie en scheldkanonades?

Laat iedereen zijn/haar best doen niet te stellig uit de hoek te komen. Als je iets voorzichtiger formuleert, bijv. schrijft "volgens mij is het zo...." of "ik hoor om me heen..." of "ik heb begrepen dat ..." trap je minder snel op andermans tenen.

En als iemand iets opschrijft wat je niet zint, misschien ook - voorzichtig - vragen wat iemand bedoelt, of dat schrijft dat het op jou overkomt alsof ..... en of dat inderdaad haar bedoeling is?

Door al dat schrijven (net als mailen in een bedrijf) kunnen onbedoeld misverstanden ontstaan, die als je normaal met elkaar heen en weer zou praten zo zou kunnen rechttrekken.

In elk geval geen ruzie maken, zonde van de energie.

En on topic: hier in het midden van het land (grotere plaats) betaal ik EUR 12,50 aan een hele goede allochtone hulp die goed haar best doet beter Nederlands te leren .

Anna

Anna

11-03-2014 om 23:53

Mieppie

Hoe bedoel je partijdig?

Ik hou niet van ruzie en vindt het niet echt toegevoegde waarde hebben om op elkaar te schelden.

Ik ken niemand hier op het forum, of in elk geval niet dat ik weet, als je dat denkt?

Forumbeheerder OO

Forumbeheerder OO

12-03-2014 om 00:02

Verwijdering berichten

Geachte Forumdeelnemers,

zojuist heb ik een aantal berichten verwijderd vanwege hun grove inhoud. Discussiëren betekent niet schelden of beledigen. Dus graag alleen voor de discussie relevante berichten plaatsen. Andersoortige berichten worden ook verwijderd zonder verdere kennisgeving.

Verschillende mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar een huishoudelijke hulp zijn er verschillende mogelijkheden.
Zwart is een redelijk tarief vanaf 10 euro per uur.
Kiest u voor bemiddeling, dan betaalt u vaak tussen de 12,50 en 14,50 per uur.
Wilt u gebruik maken van een full service concept, dus waar alles is geregeld van screening van de hulp, vervanging tot en met de administratie, dan zou u voor Home Works (www.homeworks.nl) kunnen kiezen. Voor deze complete dienst betaalt u dan 16,50 per uur.

Nav de vorige posting

1) beste Home Works, voor advertenties moet betaald worden op dit forum
2) wij hebben een hulp via Home Works. Een van de redenen om met Home Works in zee te gaan was dat de hulpen bij die organisatie in dienst waren, dus met doorbetaling van vakantie, doorbetaling bij ziekte, werknemersverzekeringen etc. Het uurtarief lag dan wel hoger, maar dit soort dingen waren tenminste netjes geregeld. En inderdaad, je haalt op die manier ook niet 'zomaar iemand' in huis.
Inmiddels echter heb ik begrepen dat ook de hulpen van Home Works als zelfstandigen werken, geen dienstverband hebben etc. Netto houden zij van het uurtarief geloof ik 11 euro over. Dat betekent dat bijna een derde van het toch vrij hoge uurtarief naar de bemiddelaar gaat, zonder dat de hulp daarvoor betere voorzieningen heeft. Ik vind dat een tikje gortig.

Groeten,

Temet

Els

Els

02-10-2014 om 22:39

PGB

Ik heb een PGB, ik moet kunnen aantonen dat ik het geld heb betaald. Per bank dus. En dan wordt het moeilijk want de meeste hulpen willen het geld in het handje. Dus heb ik een schoonmaakbedrijf, de hulp is in dienst bij het bedrijf, krijgt bij ziekte en vakantie doorbetaald, is verzekerd tegen werkloosheid, etc en dan betaal ik 22 euro per uur. Voordeel is wel dat als de hulp niet kan komen, het bedrijf voor vervanging zorgt. En da's ook fijn!

MT

MT

24-08-2015 om 10:58

wisselend

Het is vervelend dat er voor dit soort werk geen vast tarief wordt gevraagd. Echter ook ik ken een site.
op www.thuishulponline.nl kun je snel zien wie er in jou regio actief is en welk tarief ze vragen.

Hier in Brabant is volgens mij €12.50/u wel een redelijk tarief.

groetjes

Marlie

Marlie

25-08-2015 om 13:22

ik krijg 10 euro

Ik ben een ervaren hardwerkende hulp uit het midden van het land, en ik krijg 10 euro per uur. Ik vind dit zelf een redelijk bedrag, al begrijp ik wel dat het gemiddelde uurtarief iets hoger ligt bij de meesten. Maar ik ben er tevreden mee!

T.

T.

12-01-2018 om 10:14

Huishoudelijke hulp via een bemiddelingsorganisatie

Het uurtarief voor een huishoudelijke hulp is wisselend. Het ligt er ook een beetje aan in welke regio je woont. In Amsterdam ligt het uurtarief gemiddeld daarom hoger dan in een klein dorpje. Het leven is daar immers ook veel duurder.

Bij Huiscleaning (https://huiscleaning.nl/witte-werkster.html) kun je zelf een gewenst tarief aangeven. Het standaard uurtarief ligt op €13,-. Alles boven €13,- gaat rechtstreeks naar de hulp.

Groetjes

Ad Hombre

Ad Hombre

12-01-2018 om 12:12

Spam alert

Leuk he. Dit soort types googlet een beetje rond, vindt een oud draadje met enige relevantie voor hun product en tadaaa!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.