Home » Forum » Verborgen groente recepten

"verborgen groente" recepten

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Guinevere
"verborgen groente" recepten

Wie heeft er voor mij een aantal recepten met verborgen groente, die mijn groenteweigerende peuter (3) beslist wel lust? Meneer wenst als basisvoedsel vrijwel alleen brood te eten, bij voorkeur met leverpastei. Dit aangevuld met fruit. Incidenteel eet ie nog wel eens een stukje worst of een gehaktballetje, of 2 slierten spaghetti. Dus ik vermoed dat alles als een soort "worst" verkocht zal moeten worden...

Vera*
Hier

Je kunt pastasaus pureren en dan zie je de groenten niet. Bij dochter werkte dat, in die zin dat het vooral om de champignons ging en nu at ze de saus wel.
Zou je iets van hartige taart kunnen maken? Dan eten jullie taart!

margje van dijk
En rauw?

Eet hij misschien wel gewoon ongekookte groente? Dus een reepje paprika, een plakje wortel, een tomaatje.

Onze kinderen aten meestal alles wel, dus ik heb het probleem nooit gehad, maar ik merkte wel dat groente aangeboden als rauwkost (bij voorkeur niet tijdens het eten) als heel speciaal ervaren werd ;-)

Margje

Helen
Pastasaus...?? of paprika :-)))

Hier maak ik een saus van 2 paprika's, 1 uit, 1 a 2 knoflookteentjes in de blender met 2 a 2,5 dl water. Dan in een pan aan de kook brengen met 1 bouillontablet, blikje tomatenpuree en wat room. Naar smaak verder kruiden met pp en zout en evt binden door in te laten koken of met maizenapapje.

Geen idee of het wat is maar misschien wat groenten beetgaar koken, pureren en met ei en paneermeel ballen van maken??

Guinevere
Veel nope's

Nope, geen saus, geen taart, geen rauwe groente... 't is een Bijzonder Koppig Exemplaar. Dat laatste idee van Helen is wellicht wel iets, maar dan moet het eruit zien als een worst. Chips eet ie trouwens wel, maar om dat nou als groente te gaan serveren, hmmmm.

Biene M.
Is dit wat?

Zag dit recept toevallig gisteren: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=633364&rq=spinazi+ei

En toen ik dat opzocht, zag ik deze ook: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=591744&rq=spinazi+ei

Sterkte ermee, ik was vroeger ook zo'n draak aan tafel. Heb heel onverdiend twee kinderen die wel goed eten.

wil40
Worstmodel....

Hmmm, ik heb wel eens "hamburgers" gemaakt van gestampte prut. Gehakt met spinazie, gehakt met bloemkool enz. We aten dan "vegaburgers"...Zoon wilde toen geen vlees eten want dat was zielig voor die dode dieren.
Misschien kan jij van die "vegaburgers" van mij worstjes draaien? Krijgt je zoon toch wat groente binnen.

Guinevere
Onverdiend

Haha Biene, maar ik heb mijn eetmonsters wel helemaal zelf verdiend vrees ik. Hoewel ik in mijn jonge jaren toch wel iets meer geneigd was te eten wat mijn moeder mij opdroeg. De koppigheid van mijn jongste zoon is wel ongeëvenaard in heel Nederland, dat zal wel meespelen bij hem.
Die 2e link ziet er fantastisch uit zeg! Die ga ik zeker proberen, nu nog kijken of ik oudste zoon, voormalig eetmonster, zo ver krijg dat hij die voor zijn broertje klaar wil maken. Die wil deze week namelijk een keer voor het eten zorgen.

Guinevere
Wil

Zat er nu wel of geen gehakt in je veggieburgers, Wil? Ik kan natuurlijk een gekookte aardappel en gestampte groente door een lading gehakt mikken en er dan kleine gehaktballetjes van draaien. 't Is in elk geval beter dan niks.

dc
Hier

Gaat crème fraiche met spinazie goed over de pasta (kun je eventueel ook nog door de blender gooien, dan ziet hij niet dat er groente in zit).

Verder heb ik ze zover gekregen groene bonen te eten omdat ze me mogen helpen met klaarmaken. Dus ik snijd de kantjes eraf, en zij mogen het doormidden breken en in de pan doen. Als ze mee hebben geholpen, willen ze het eigenlijk altijd wel proeven.

En als je aardappel als groente ziet (zoals in Frankrijk) dan kom je toch ook een heel eind?? (patat, gebakken aardappels, gekookte aardappels :-)

Julia64
"eipizza"

At ik "vroeger" regelmatig bij een vriendin(toen onze zoons de leeftijd van een jaar of 3, 4 hadden en werkelijk GEEN EEN groente lustten):
- paar eieren klutsen en hierdoor wat groenterestjes mengen (bv, gare sperziebonen, worteltjes, broccoli, bloemkool, whatever)
- omelet van bakken
- vlak voor hij gaar is bestrooien met flink wat geraspte kaas en dit laten smelten (zodat de groente vooral niet zichtbaar is:-)...

Ze vonden het altijd heerlijk (wie weet nog steeds wel, heb het al tijden niet gemaakt),

succes ermee!

wil40
Yep, wel vlees

Jij maakt die balletjes om er verborgen groente in te doen. Ik maakte ze om er verborgen vlees in te doen.

Yta Chalne
Groente als groente

Persoonlijk denk ik dat brood en fruit best okay is. Ik zou geen grote moeite gaan doen om groente te verstoppen alsof het eigenlijk heel vies is en alleen worst wel eetbaar is voor peuters ;-) Dan eet 'ie het gewoon een tijdje niet, en eten jullie het enthousiast wél, en over een paar maanden komt het wel weer goed. Die twee slierten spaghetti en stukje vlees kun je dan langzaamaan wat uitbreiden. Pureren, paneermeel, ach. Al dat gedoe, en hij leert er niks van over de eetbaarheid der dingen.

ishtar
Ongeevenaard koppig??.

sorry, betwijfel ik;-)
Mijn 6 jarig exemplaar weigert nog steeds alles wat maar op groente lijkt. Geen saus, geen quiche (alleen de korstjes en de kaaskorst, maar dan krijgt hij 'ongemerkt' nog wel eens een sliertje spinazie mee)geen rauw, En dat terwijl hij als 2 jarige alles at! (snik!)
Gelukkig lust hij wel appel en banaan.
Als hij wel gehakt eet, kan je daar wel een uitje doorheen snipperen. Dat is ook groente...

Guinevere
Aardappel?

Hmmm, aardappel? Dat eet ie echt niet hoor, zelfs geen frites. :-( Alleen in chipsvorm lust ie het.
Yta, ik ben het in principe helemaal met je eens, dat brood en fruit óók gezond zijn en zelfs voedingstechnisch in orde. Maar zo leert die mafferd natuurlijk niet eens wennen aan de smaak van allerlei groenten. Gepureerd en onzichtbaar door de nepworsten, dan heb ik in elk geval nog het idee dat hij leert wennen aan de smaak... En dan kan ik op den duur laten zien wat er doorheen gaat. Nu hij 3 is geworden moeten we er toch wel (weer) iets aan gaan doen naar mijn gevoel.
Ishtar, gedeelde smart is halve smart zeg ik dan maar. Hoewel die van mij nooit verder is gekomen dan het eten van een paar doperwten. Er is trouwens hoop voor je, onze oudste wilde ook alleen de randjes van de pizza en het deeg van de quiches. En nu schuift ie ze in hun geheel naar binnen. Na een tijdje had ie ontdekt dat die rode saus die aan de pizzarandjes plakte toch wel eetbaar was... (ach, als die kleine nou een pizza lustte, wat een mogelijkheden hadden we dan).

ishtar
Guinevere

aha, ik zie dat we toch een voordeeltje hebben: hij lust wel pizza en frites (en pannenkoek en poffertjes)! Maar alleen pizza margerita, zonder iets anders. Als ie ook maar denkt dat er iets anders op zit eet ie het niet. En ook mijn grootste probleem is dat hij zo niet leert wennen aan andere smaken maar bij voorbaat al zegt: 'lussiknie'! (of zoals hij het verwoordt: je weet (met nadruk)dat ik geen groente lust!)
Overigens eet oudste van 10 nagenoeg alles, al een hele tijd, middelste van 9 (net iets minder koppig dan jongste) begint nu net iets meer te eten, onder dwang en luidkeels protest;-)!

Vera*
Chips

Ik zag zaterdag bij de Jumbo groentechips. Ze hadden van het zelfde zwarte zakje ook aardappelchips. Ik heb een zakje gekocht omdat ik er benieuwd naar ben. Het is wortel-, bieten- en pastinaakchips van Jumbo excellent. Zou je zoon dat wél eten?

Guinevere
Die chips

Dan ben ik reuze benieuwd of die chippen lekker zijn, Vera? Laat je het weten als je ze hebt opengebroken?

~~esther~~
Groentechips

Ik heb de groentechips al geprobeerd (van de Appie Happie maar dat maakt natuurlijk niet uit). Ik vind ze zelf heerlijk. En misschien is het toch een beginnetje voor een niet-groente-eter, want ze smaken erg naar chips en een klein beetje naar groente.

Ik ben er zelf ook niet voor om groente te gaan verstoppen voor kinderen. Maar als je het nou echt per sé wil zou je Deceptively Delicious kunnen proberen. http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/deceptively-delicious/10010040062... Die maakt zelfs brownies met spinazie.

Petal
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes

Dit recept heb ik laatst gemaakt.
http://www.recipelover.com.au/recipe.aspx?id=566

Daar zit dus courgette en wortel door :-) Zoon vond het lekker maar hij (vr)eet alles dus voor hem hoef ik niet te verstoppen.

Niet iets voor elke dag natuurlijk maar als hij zo van worst houdt dan misschien een mogelijkheid om er ook iets gezonds bij te stoppen.

Ilva
Lasagna

Ik maak lasagna met een pakket van AH. Hier gaat courgette, paprika, uien, aubergine en champignons in. Behalve de champignons maak ik alles heel fijn en samen met de gehakt gaat het zo naar binnen. Heerlijk vinden ze het. Toen zoonlief een klein jaar geleden zag wat er in ging schok hij wel een beetje: Dat lust ik niet. Toen ik uitlag dat dat er altijd al in ging kon hij het haast niet geloven maar na voorzichtig proeven was het weer helemaal goed gekeurd.

Helen
En soep?

Eet ie soep? In dat geval courgettesoep (heel zacht van smaak) of spinaziezoep (smullen ze hier van!!).

Helen
Nog iets: winnie de poeh-courgette

Schiet me ineens binnen dat ik vroeger de gekste namen gaf aan eten. Ik heb goede eters maar is ook niet zonder slag of stoot gegaan. Wij aten winnie de poeh-courgette, knorretje-paprika etc... En mijn jongste die trapte erin en at het gewoon op :)))

Vic
Haha

Wat een leuke ideeën. Mijn kinderen zouden daar alleen echt niet intrappen. Oudste eet inmiddels wel groente, maar jongste hoeft zelfs geen saus over haar pasta. Dus de suggestie van veel witte saus met snippertjes groente gaat niet door. De spruitjes kabouterkooltjes noemen werkte ook niet. En soep blieft ze ook niet. Gelukkig is ze dol op fruit en krijg ik er af en toe ook wel sperziebonen en een stukje komkommer in.

Guinevere
Leuk

Heel leuke ideeën allemaal. En als ze niet werken voor mijn eigen snuiter, dan wellicht toch voor een andere groenteweigeraar.
Lasagne, gezichtjes, saus, soep gaan hier allemaal niet werken. Dat wordt lustig terzijde geschoven met de opmerking: "Bah, vies, lussiknie." En dan houdt het toch op, want erin proppen gaat echt niet lukken.
Gisteren een groot succes: gehaktballen met spinazie erdoor. Zoonlief vond het heerlijk. Helaas was het oudste zoon en niet onze weigerachtige jongste zoon. ;-)
Oudste smult trouwens ook van courgettesoup en paprikasoep, terwijl hij die groenten normaal gesproken verafschuwt. En wij vinden het ook heerlijk.

wil40
Hahaha guinevere

Dus de groente-gehaktballen waren een succes, leuk! Maar ik begrijp dat de "verkeerde" zoon ze lekker vond.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.