Home » Forum » Verhuis sjouw tips gevraagd

Verhuis / sjouw tips gevraagd

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

57 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
sharon*
Verhuis / sjouw tips gevraagd

As dinsdag gaan we eindelijk verhuizen :)
Een probleempje. Mijn man en ik moeten die klus samen klaren. Geen hulp want iedereen werkt natuurlijk. Man heeft nog een beetje een gammele enkel van een breuk enkele maanden geleden, tja en ik ben ook maar een vrouw ;) Ben wel sterk, maar het zal toch veel van ons vergen.
Iemand tips, ideeen om het sjouwen wat te vergemakkelijken? Wat zijn bijvoorbeeld handige karretje waar je een hoop dozen, een bankstel op zijn kan, een wasmachine ed kwijt kan? Liefst niet te duur!
Alvast bedankt voor het meedenken!

Tinus_p
Waarom?

1. Waarom dinsdag, waarom niet uitstellen/
2. Waarom niet in etappes?
3. Waarom geen professionele verhuizer?

sharon*
Cameron

Wat een lief aanbod van je zeg! Wie weet houd ik je er aan. eerst op zoek naar een karretje. Een steekwagen heb ik aan gedacht, maar kan je toch niet zo veel op kwijt. Ik google ook nog even verder.

sharon*
Tinus

1. Omdat ik het niet langer kan en wil opbrengen om heen en weer te gaan met de randstadrail met 3 kinderen om zoon naar school te brengen. En omdat ons huis zsm leeg moet ivm andere bewoners.
2. Omdat ik toch wel wat dingen meteen in huis wil hebben zoals bedden, bank koelkast en zie boven
3. Betaal jij die dan?

Vera*
Sharon

Zouden een paar van die vrienden alleen 's avonds kunnen helpen met grote lompe en zware dingen?
Als je zelf overdag veel kan doen met dozen sjouwen, bedden die al uit elkaar zijn, kleding en fietsen, heb je alleen nog maar een paar zware jongens nodig.
Ken je anders een paar buurjongens die tegen een vergoeding mee willen helpen?

Vera*
Sharon

Zouden een paar van die vrienden alleen 's avonds kunnen helpen met grote lompe en zware dingen?
Als je zelf overdag veel kan doen met dozen sjouwen, bedden die al uit elkaar zijn, kleding en fietsen, heb je alleen nog maar een paar zware jongens nodig.
Ken je anders een paar buurjongens die tegen een vergoeding mee willen helpen?

Ellen Wouters
Hondje

Een steekkarretje is handig, is al gezegd. Daarnaast kan een plankje op wieltjes ook handig zijn, als je heel zware dingen gelijkvloers moet verplaatsen. Die kunnen tot 200 kg, en ik heb er laatst een voor een tientje bij de bouwmarkt gekocht.
Ze worden ook wel een hondje genoemd.

Er bestaan ook steekkarretjes die mee de trap op kunnen, maar die zijn wel fors duurder geloof ik. Misschien zijn ze te huur bij de bouwmarkt?

Groet, Ellen

Tinus_p
Plan

Ok, als een professionele verhuizer niet aan de orde is, zou ik je dringend aanraden (en ik heb ervaring) om NIET in één dag te verhuizen. Er zijn diverse varianten mogelijk, vooral afhankelijk van hoeveel je moet/wil klussen, maar ik zou er in jouw geval voor kiezen om
-zsm (dat is dus blijkbaar dinsdag) wat essentiele spullen (met name schoonmaakspullen, matrassen, beddegoed, borden/bestek, koffiezetapparaat, etc) over te brengen,
-een aantal dagen te besteden aan schoonmaken/opknappen
-in het weekend met een groep hulpkrachten de bulk van de spullen over te brengen.
-vervolgens het oude huis opleverklaar te maken (doe dit goed als het een huurhuis is, er kunnen anders nare rekeningen komen).
Bij een goed geplande actie duurt dit niet meer dan een week; een ongelofelijk korte tijd voor een verhuizing want alles dat korter is dan een maand beschouw ik als idioot krap.

Temet
Hardboard plaat

In aanvulling op de steekkar- en hondjetip nog de tip van de plaat hardboard. Proefondervindelijk vastgesteld dat dit werkt.

Bij het verplaatsen van grote zware dingen (m.n. grote kasten) helpt het om dit geheel of gedeeltelijk te doen op een plaat hardboard. Vooral op tapijt is dit een uitkomst. Neem een grote plaat hardboard, gladde kant naar beneden. Laat kast enigszins kantelen, schuif plaat eronder, laat een stuk uitsteken om aan te trekken. Zet kast weer rechtop. Als nu een aan de kast duwt en de ander aan de plaat trekt verplaats je een kast veel makkelijker.

En laatst hoorde ik van mijn ouders dat een zwaar iets de trap op (of af) krijgen veel beter werkt als (en ik hoop dat ik dit goed onthouden heb) je er een touw omheen bindt, en dan is de truc meen ik dat de bovenste het touw langs zijn/haar middel oid laat lopen zodat de bovenste naar boven trekt en de onderste m/v naar beneden trekt, en zo sjouw je dan wasmachines etc de trap op. Ik vermoed trouwens dat je, als je bovenaan de trap een stevige paal van het traphek hebt staan, je dat nog beter als middelpunt kan gebruiken.

En verder, maar dit lijkt me een open deur, kan je beter 1 persoon per trap hebben dan dat beiden meerdere trappen op en af lopen.

Heel veel sterkte. En neem na afloop een flinke borrel en een heet bad, tegen de spierpijn.

Groeten,

Temet

sharon*
Goeie tips

allemaal. erg bedankt! Hondje, heet dat zo, grappige naam. Ik ga er naar op zoek. Goeie tip ook van hardbord in combinatie met tapijt.
Inderdaad heb ik bedacht om echt zware dingen 's avonds te laten doen mbv wat sterke mannen. een vriend van ons is redelijk vroeg vrij (om 17.00 uur) en hij is een bouwvakker, lekker sterk ;)
Dozen maak ik inderdaad niet te zwaar. Kleren maar weer in zakken (en dit keer niet per ongeluk weggooien, denkend dat het afval is).

Tinus, meen je dat nou, 1 maand om te verhuizen. We zijn echt de afgelopen jaar vaak verhuisd, altijd in 1 dag gepiept hoor! In het nieuwe huis hoeft eigenlijk niks te gebeuren, behalve even een stofzuiger en een dweil er doorheen.
We wilen juist het oude huis zsm leeg, zodat we daar nog snel een likje verf over de muren kunnen doen, schoonmaken en de nieuwe mensen er in het weekend al in kunnen.

sharon*
Cameron

Briljante tip trouwens van die bezemstok op een aantal dozen. We hebben nl nog geen garderobekast (hier inbouwkast) dus dat gaan we zeker doen!

Temet
Likje verf?

Sharon, heb je het nog niet druk genoeg? Waarom toch een likje verf op de muren van de al verkochte woning? Het eerste dat die mensen vermoedelijk doen is de hele bubs weer overschilderen. Je zit toch niet om werk verlegen?

Groeten,

Temet

sharon*
Temet

het huis is niet verkocht. Anders zou ik inderdaad niet gaan verven, ben niet gek :) We gaan het verhuren. En met een likje verf bedoel ik letterlijk een likje verf hoor, niet het hele huis. Het gaat om 1 of 2 muurtjes.

Suzanne
Huren bij gamma

Hallo Sharon, Gamma heeft verschillende dingen te huur om te verhuizen, o.a. steekkarren, een lichte en een wat zwaardere,6-wielig die ook bij kleine trapjes op kan, kost 9,50 per dag. Kijk hier maar eens: http://www.rentpartner.nl/index3.php Als je dan bij locaties kijkt, zie je dat je ze bij bijna alle Gamma-vestigingen kunt huren.

sharon*
Suzanne

Geweldige tip! Dank je wel.

mover
Wel steekwagentje!

< >
Het lijkt niet veel 2 dozen op een steekkarretje, maar je moet wel het hele tuinpad/galerij op en ook weer af, naar de auto, enzovoorts. Dan is iedere kilo die je niet hoeft te tillen heeeel errug prettig. Een steekwagentje duwen met 2 dozen gaat stukken makkelijker dan 2 keer lopen met een doos, het hele tuinpad/galerij op en ook weer af, naar de auto, enzovoorts.
Persoonlijk vind ik hondjes niet zo handig voor de dozen/zooi. Afhankelijk van hoe groot de dingen zijn die je verhuist, moet je toch lager bukken en duwen/rollen. Met een steekwagentje kan je rechtop lopen.
Enne alle buren/vrienden vragen, al is het maar voor een uurtje. 6 mensen allemaal een uurtje en je bent klaar:)

Heel veel succes.

Tinus_p
Plannen2

Sharon:
"Tinus, meen je dat nou, 1 maand om te verhuizen. We zijn echt de afgelopen jaar vaak verhuisd, altijd in 1 dag gepiept hoor! In het nieuwe huis hoeft eigenlijk niks te gebeuren, behalve even een stofzuiger en een dweil er doorheen."
Ik ben een keer of 6 verhuisd, met en zonder kinderen, huur- en koophuizen. Plus helpen bij anderen. Het valt nooit mee en ik heb geleerd om pessimistisch te plannen.

sharon*
Mover

Je hebt natuurlijk hardstikke gelijk. Vooral ook omdat we niet voor de deur kunnen parkeren bij nieuwe huis. Ik ga 2 steekkarretjes huren.

sharon*
Tinus

Ik denk dat veel ook er vanaf hangt hoe perfect je het meteen wilt hebben. Ik beweer wel dat wij in 1 dag kunnen verhuizen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dan ook alles uitgepakt is en op zijn plek staat. Dat is een ander verhaal. Ik heb het echt puur over alle spullen van A naar B krijgen.

Tinus_p
Aanvulling

Sharon:
"In het nieuwe huis hoeft eigenlijk niks te gebeuren, behalve even een stofzuiger en een dweil er doorheen."
Dat weet je pas als je het ziet. Ook hier heb ik (juist bij koophuizen) verrassingen meegemaakt.
Het lijkt, dat je enorm gefrustreerd bent door het gedoe met de hypotheek, en daarom nu zsm verhuizen wil. Laat je niet door die frustratie afleiden.

Tinus_p
Duh

Sharon:
"Ik beweer wel dat wij in 1 dag kunnen verhuizen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dan ook alles uitgepakt is en op zijn plek staat. Dat is een ander verhaal. Ik heb het echt puur over alle spullen van A naar B krijgen."
Daar had ik al rekening mee gehouden. Ik vind je behoorlijk optimistisch, zonder enige ruimte in je planning voor akkefietjes.

sharon*
Tinus

Ben wel benieuwd wat voor verrassingen je dan hebt meegemaakt. We hoeven echt niet te klussen in het nieuwe huis, dat weet ik zeker. Er bestaat een kans dat het viezer is dan ik verwacht, hoewel me dat sterk lijkt. Dat zou wel een tegenvaller zijn, maar niet onoverkomelijk.
En je hebt gelijk hoor, ik ben ook enorm gefrustreerd, maar op dit moment gaat het even niet anders. Ook omdat man maar 1 dag vrij kan krijgen volgende week.

sharon*
Optimistisch?

Wat is er optimistisch aan? Waarom zou je langer dan een dag bezig zijn met spullen verhuizen?
Nogmaals als het huis viezer is dan gedacht dan maak ik wat langer schoon. Het is er zeker weten niet zo vies dat er een schoonmaakploeg aan te pas moet komen. En eerlijk gezegd zou ik niet weten wat er nog meer mis kan gaan.

Genista
Niet in 1 dag

Met z'n tweeën zijn wij nu zeven keer verhuisd, een paar keer zonder en een paar keer met kinderen. Wij hebben ook nooit in één dag alle spullen van oud naar nieuw huis gebracht, behalve de keer dat professionele verhuizers met een hele ploeg aanrukten. In de praktijk blijken we gewoon idioot veel spullen te hebben, zelfs als die al ingepakt zijn.

sharon*
Genista

Tja ik denk dat het wel meevalt hier wb hoeveelheid spullen. Toen we verhuisden naar huidge huis zijn we een halve dag bezig geweest, hadden we wel hulp van 2 man.

Maar wat dinsdag niet meekan, kan 's avonds door de week nog opgehaald worden.

Tinus_p
Halve dag?

Sharon:
"Toen we verhuisden naar huidge huis zijn we een halve dag bezig geweest, hadden we wel hulp van 2 man."
Was dat ook met 3 kinderen en dezelfde hoeveelheid spullen? En was het echt een halve dag? Of was je stiekum toch langer bezig met allerlei akkefietjes? En hoeveel voorbereiding had je?

Wat ik heb meegemaakt? Koophuis 1 was niet leeg (als in: alle bergruimtes waren nog gevuld), koophuis 2 was mooi maar er waren toch echt wat spoedreparaties nodig. Ik ben toen begonnen met lampen ophangen -dan konden we tenminste zien wat er moest gebeuren.

EsmeePF
Wel in 1 dag

Wij hebben 3 jaar geleden toen we in dit huis kwamen wonen wel in 1 dag alles oververhuisd. En dan nog van west-brabant naar overijssel. Schoonmaken was ook hier het enige dat gedaan moest worden en het ging prima hoor. Oh, en overigens ook gewoon met z'n 2-en maar dan wel een man die zonder zeuren in zijn eentje wasmachine, droger en vriezer naar boven droeg... Had ik niet mee kunnen helpen, werkt alleen maar tegen zegt hij.

Tinus_p
Nog een vraag

Wat voor auto heb je? Is één keer rijden genoeg?

Mamasan
1 dag

Bij mij zijn de grote spullen in een dag overgegaan. Dat hebben we zelf gedaan met de hulp van mijn sterke zwager. Aan het eind van de middag hadden we geen zin meer om nog een keer heen en weer te rijden, dus ik nam me voor de 'laatste dingetjes' later op te halen. Dat is nog een gerace tegen de klok geworden. Ik had na mijn verhuizing nog twee weken om mijn oude huis leeg te halen, en moest nog zeker 5 keer heen en weer rijden met spullen (in mijn gewone auto). Daar had ik helemaal geen tijd voor en zin in.
Tip: huur een zo groot mogelijke auto voor de verhuizing, zodat alles in een keer mee kan. Wij hadden een 10 kuubs bestelbus, maar hadden achteraf beter een vrachtwagen kunnen huren. Misschien iets duurder, maar dan kan wel in een keer alles mee.

sharon*
Spullen

Qua voorbereiding met laatste keer verhuizen: spullen inpakken.

Nu hebben we 1 kind meer, dat betekent: 1 bed meer, 1 doos met kleren en 1 doos met speelgoed meer.
Dit huis is helemaal leeg, dat weet ik zeker. Lijkt me erg vervelend inderdaad als er nog allerlei zooi in je nieuwe huis blijkt te staan.

Esmee, mijn man sjouwt dus ook rustig een wasmachine in zijn eentje de trap op, heeft hij ook wel eens gedaan. Of dat nu gaat lukken met zijn enkel is de vraag. Het lijkt mij verstandig als hij het maar niet probeert.
ach wat scheelt: geen afwasmachine of droger om te verhuizen. Niet veel meubels. 4 bedden, een tafel, 5 stoelen, 1 bank, 1 fauteuil, 6 kastachtige dingetjes, 1 tv, computer en dan dozen met spullen. We komen straks in dat huis echt meubels te kort, met ineens zo veel meer ruimte

sharon*
Mamasan

Wij hebben een 10 kuubs gereserveerd en we schatten dat we 2 keer op en neer moeten. Wat dus niet erg is als we inderdaad de zware spullen en heel veel dozen voor 's avonds laten als die vriend komt helpen.
Voor een vrachtwagen moet je toch een speciaal rijbewijs hebben?

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.