Home » Forum » Verjaardagen hoe doen jullie dat

Verjaardagen, hoe doen jullie dat

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elisa
Verjaardagen, hoe doen jullie dat

ik heb het gevoel dat je steeds meer verplicht bent om de gasten die bij je thuis komen op verjaarsvisite tot na etenstijd blijven hangen avondeten moet serveren. Hoe doen jullie dat? Vaak vier ik de kinderen hun verjaardagen voor vrienden en familie op zondag, want op zaterdag komt er geen hond en pas savonds op borreltijd uitnodigen is voor de kinderen natuurlijk te laat. Ik vier het dan dus altijd op zondagmiddag met als gevolg dat iedereen blijft hangen en avondeten verwacht. Ik ben een nogal zorgzaam typje dus ga dan ook wel wat maken. Iedereen verwacht dat nu dus altijd bij ons. Doen jullie dat nou ook?

Linda99
Wat ik doe

Ik nodig de visite meestal per e-mail uit en zet dan een begin en eindtijd van het feestje erbij. Zo weet men wat er verwacht wordt......

Ellen Wouters
Bij ons is het de bedoeling

Als wij een feestje 's middags geven, dan is het ook de bedoeling dat mensen blijven eten. Dan is er bv soep, brood, salades, en wat warme hapjes.

Avondfeestjes zijn wat in onbruik geraakt wegens laat, rijden, alcohol, kinderen etc, maar de middagfeestjes gaan bij ons dus inderdaad over in de avond. Vind ik heel gezellig.

Als het eens mocht voorkomen dat we dat niet zouden willen lijkt een eindtijd vermelden me het handigst. Maar dat zie ik niet snel gebeuren, dan zouden we eerder het feestje verplaatsen naar een dag dat we wél tijd in de avond hebben.

Groet, Ellen

Guinevere
Ja, eten

Ja, de mensen blijven hier meestal hangen om mee te eten. Ik reken daar ook op dus ben teleurgesteld als ze voor het eten vertrekken! Dan zit ik met al dat eten ;-)
En als ik ergens naar toe ga is het héél gewoon om vlak voor etenstijd binnen te komen vallen, reuze gezellig. Meestal is daar ook op gerekend trouwens. Reuze gezellig. Als je het anders wilt, kun je het inderdaad maar het beste vooraf aangeven.

Mamarijke
Aangeven

Als ik (per email) de mensen uitnodig, dan geeft ik aan of ze willen aangeven als ze blijven eten, zodat ik er bij de inkopen op kan letten.
Werkt prima iig bij mij.

Lia
Eten

Ook wij geven duidelijk begin&eindtijden aan.

Moet wel zeggen, dat ik me er aan stoor, als ik "na het werk" wordt uitgenodigd en dan geen eten krijg. Als ik ergens om half 6 binnen kom, verwacht ik toch wel meer dan een schaaltje Japanse mix hoor ;-) (echt gebeurd)

Genista
Blijven eten mag

Dat kan hier eigenlijk altijd wel, dus op verjaardagen ook. Maar verwacht als gast dan geen grootse diners, want op verjaardagen is het zoiets simpels als soep (uit blik) met brood.

mimajoli
Blijven eten is standaard

bij ons in de familie. Vooral omdat we allemaal niet bij elkaar naast de deur wonen. Het menu varieert met zin en seizoen. Soms friet en salade, soms tortillabuffet en met heel mooi weer lekker buiten barbecuen. Maar ook wel eens soep, stokbrood en salades.

reina
Ook eten

Wij vieren het al járen zo dat we familie en vrienden op een dag in het weekend uitnodigen vanaf halverwege de middag en dat dan bijna iedereen mee blijft eten. Ik vraag altijd wel globaal aan te geven of ze blijven eten, zodat ik weet of ik voor 10 of voor 30 man eten in huis moet hebben. Meestal maak ik een buffet met een bepaald thema (italiaans, spaans, chinees-indisch, hollandse pot etc.). Ik vind juist dat met elkaar eten supe gezellig. Niet iedereen in familie - en vriendenkring viert het zo, bij de een gaan we altijd overdag, bij de ander 's avonds en bij weer een ander varieert het en bij een aantal is meeëten standaard, net als bij ons.

dynastie
Als je dat niet wil...

en dat proef ik wel een beetje uit je berichtje, dan zou ik een eindtijd aangeven en een kwartier voor die eindtijd een laatste kop koffie serveren. Dan is het wel duidelijk.

Maar ik snap wel dat men bij een verjaardag op zondagmiddag iets te eten verwacht als het feestje geen eindtijd heeft.

sus-anne
Duidelijk zijn

hier gaat voor de jongste een email de deur uit; ik vier mijn verjaardag op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
de drie oudsten en wij zelf vieren onze verjaardag altijd op een zaterdagavond,hiervoor gaat ook een email de deur uit: ik vier mijn verjaardag op zaterdag vanaf 20.00 uur.
nooit problemen met plakkers of onverwachte mee-eters.
dit ben ik gaan doen na de eerste verjaardag van onze tweeling; om tien uur op zondagochtend hadden we de eerste gasten,om 3.30 uur snachts vertrokken de laatsten!ik heb een week nodig gehad om bij te tanken!

SuusMaria
Hier

Wij serveren zoveel (vr)eten 's middags dat iederren met een volle buik om ongeveer 17u vertrekt. Verjaardagen vieren we op zondag vanaf ongeveer 13u. Groet Suus

Maylise
Natuurlijk eten

Als ik een feestje geef dan serveer ik altijd eten. Niet persé in de vorm van een formele maaltijd maar wel een dusdanige hoeveelheid hapjes, snacks en van alles dat men meer dan genoeg heeft. Mensen die van ver weg komen geef ik ook nog van alles mee voor onderweg. Ik zou me schamen om mijn gasten niet genoeg te geven. Wie hier komt op welk tijdstip dan ook, maar zeker tijdens een feestje, gaat met volle maag weg.
Ik zou het zelf ook vreemd vinden als ik bij mensen uitgenodigd wordt op een feestje en vervolgens zou er nauwelijks wat te eten zijn.

Maylise

amk
Wel eten

de afstanden zijn zodanig dat ik dat heel graag wil. Anders is iedereen er een half uurtje en gaat dan al weer weg.
Idd iets van soep met broodjes. Morgen ga ik me uitleven op een zelf gemaakte pizza als warm hapje. Uit een grote plaat moeten 15 mensen toch wel een stukje kunnen krijgen.
Ik probeer juist niet te veel hapjes en snackjes te hebben want dan blijf ik met van alles zitten. Zal dus dit jaar wel te weinig ingeslagen hebben. Maar ach dat zien we dan wel.

groetjes,
Angela

Yta Chalne
Eten

Wij vieren alle verjaardagen vanaf tweede helft middag en dan met veel eten. Zoals wij dat feestelijk vinden, dus geen soep en brood maar een hele tafel vol eten (voornamelijk de voorkeuren van de jarige) Het is dus echt onderdeel van het feest. Ik vind het een gezellige manier om niet tot 's nachts mensen te hebben, het maakt leuk contact en het is natuurlijk gewoon lekker ;-)

Nor@
Eerder

wij vieren de kinderverjaarddag altijd op zondag vanaf 11:oo uur met taart en koffie, daarna lunchbuffet,met warme broodjes/salades e.d. om een uur of 16:00 uur gaan de eersten weer naar huis...

Jujube
Altijd eten

Wij vieren de verjaardagen op 2 manieren: of vanaf een uur of 11 met taart en daarna uitgebreide lunch of vanaf 16.00 uur met een uitgebreid zoet en hartig buffet. Wij maken nooit soep met broodjes oid, maar altijd iets uitgebreids of exotisch omdat we dat leuk vinden om te doen. En lekker natuurlijk.
Groet,
Jujube

Kaaskopje
Wie mee wil eten blijft eten

Bij ons ligt nooit van te voren vast wie mee eet en wie niet. In de praktijk blijven er altijd wel een paar eten.

Mickey
We rekenen erop

... dat er altijd wel mensen zijn die er rond etenstijd nog zitten en dan ook mee eten. Maar net als bij Genista is het dan wel iets simpels. Meestal zorgen we dat we soep (pakjes) en worstebrood in huis hebben. Simpel, lekker en snel klaar.

Mathilde
Uitgebreid eten

Als hubbie en ik onze verjaardagen samen vieren, beginnen we om 14.00 met taart en vlaai, om 16.00 komen de hapjes (kaasjes, smeersels voor op stokbrood en zo) en tussen 18.00 en 20.00 gaat iedereen aan het buffet met Indische gerechten (maakt manlief). Wij houden van uitgebreid eten :-).
Gasten met kinderen komen 's middags, gasten zonder kinderen 's avonds. De laatsten gaan tegenwoordig om twaalf uur 's nachts naar huis. Meestal blijven er ook gasten slapen (ervoor en/of erna). Na zo'n feestje zijn we wel weer een jaar klaar ;-).
Voor de kids houden we het simpel: verjaarspartijtje voor het grut en in het weekeinde de oma's en opa's op bezoek.
Mathilde

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.