Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Verjaardagscadeautje moeder/oma 77 jaar

Even ter inspiratie voor wiens moeder ook rond de 77 jaar is. Wat geven jullie haar zoal voor haar verjaardag? Mijn moeder is een huiselijke en bescheiden vrouw. Bedankt voor jullie reacties!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

12-09-2010 om 14:49

Wij...

wij hebben mijn schoonmoeder (die wel een grote familie heeft -> 9 kinderen en 26 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen) een fotoboekje gegeven met foto's van alle familieleden, is erg leuk geworden en ze kan het kleine boekje zo in haar tas laten glijden om mee te pronken in het bejaardenhuis waar ze woont... 1 iemand moet even de coordinatie in handen nemen om zo een leuk digi album samen te stellen...

Bastet

Bastet

12-09-2010 om 15:18

Of zo'n digitale fotolijst,waarop steeds een andere foto te zien is.

reina

reina

12-09-2010 om 15:38

Ook hier

Wij geven vaak iets foto-achtigs, digitaal foto-album, digitaal fotolijstje, maar ook wel eens een bon voor 2 personen voor een concert wat ze graag wilde zien of een waardebon voor een etentje of een uitnodiging mee te gaan naar een musical met etentje na9 + vervoer). Als ze een computer heeft kun je daar mischien iets voor geven?

Kalender

Wij hebben voor oma een verjaardagskalender gemaakt met foto's van de familie.

Lou

Lou

12-09-2010 om 23:12

Net zoiets

Mijn moeder is ook in de zeventig, zeer bescheiden, en bijna jarig. En wij geven ook meestal iets foto-achtigs of een uitstapje. Toen ze zeventig werd hadden we een huisje gehuurd en een paar verrassingsgasten geregeld, verder niets, was gewoon een knus samenzijn waar ze erg van genoot.

Oh ja, toen mijn oma ooit 80 werd hebben we haar 80 rode rozen gegeven, en dan allemaal van die rozen die je per stuk koopt. Was ze ook zéér mee in haar sas, ik ga 'm zelfs onthouden voor als mijn moeder 80 wordt.

We geven mijn moeder trouwens ook af en toe iets heel handigs voor haar verjaardag, zoals vorig jaar een mobiele telefoon en een andere keer een fijne radio. Ik ben ook al wel eens aan komen zetten met een nieuw naambord voor bij de deur, een vogelvoederplank voor in de tuin, en een buitenbrievenbus. Ook mooie huiselijke cadeaus, nietwaar

Wat we dit jaar gaan geven weet ik nog niet dus ik lees mee!

fladder

fladder

13-09-2010 om 00:49

Ik lees mee. maar...

...wat voor de oma van in de zeventig die al jaren wodt platgespamd met fotokalenders en -agenda's (mea maxima culpa), een goedwerkende mobiel heeft (al sinds 2003, denk ik) en voor wie het leuke vakantiehuisje praktisch gezien geen optie is...?

fladder

fladder

13-09-2010 om 00:50

(excuus...)

...voor de tiepfauten. Het wordt weer eens tijd om mijn keyboard te stofzuigen, vermoed ik...

Iets wat op gaat

In het verzorgingshuis waar ik werk zijn de meest geliefde kado's iets wat 'op' gaat....Mensen hebben vaak alles al en geen plek voor nóg iets erbij. Denk aan dingen die ze altijd gebruiken...etenswaren (theemandje b.v of koffiepaket) of iets voor je dagelijkse wasrituelen. Plantjes of bloemen. Het kan ook heel praktisch zijn...houd je ogen goed open..en let op of er iets versleten is...(gebeurd vaak als je zo oud bent) denk aan theeglazen, handdoeken, tafelkleed,bestek, theepot etc etc. Mensen op leeftijd vinden het zelf vaak zonde om er hun geld nog aan uit te geven....maar als je het krijgt is dat héél anders.
Wat ook altijd erg goed valt is autoritjes (mits ze niet zelf meer rijden), naar het centrum om bij die ene kledingzaak waar oma altijd zo graag kocht eens rond te neuzen of naar de plaatselijke ijscoboer of gewoon een autoritje langs haar ouderlijk huis of naar haar beste vriendin...
Een kalender kan altijd. Maak er nu vast 1 voor 2011 en zet meteen alle verjaardagen van de kinderen en kleinkinderen erin. Kan ze die in ieder geval niet vergeten.
groeten albana

Mijn oma

Mijn oma was dol op bloemen en planten. Wij hebben haar aan het einde van haar leven met alle kinderen en kleinkinderen ieder jaar een bloemenabonnement cadeau gedaan. Mijn nicht had een bepaald bedrag overgemaakt aan de bloemist en die bezorgde mijn oma eens in de 3 weken (of maand, of 2 weken, ik weet het niet meer) een boeket of een plant. Het waren geen reuzeboeketten maar een boeket met seizoensbloemen etc. Mijn oma vond het geweldig want zo snel koop je geen bloemen voor jezelf, vooral omdat ze slecht ter been was en niet echt op pad kon. En ze meost dan steeds even aan ons denken. Als je bij haar op bezoek kwam, was het ook altijd: "Kijk, daar staan jullie bloemen"

reina

reina

13-09-2010 om 10:05

Mijn moeder is ook blij met verzorgingsprodukten van bijv. Bodyshop, dat vindt ze zelf te luxe om te kopen . En een bos bloemen is ook altijd okee, we hebben haar wel eens een bloemenabonnement gegeven, zodat ze een jaar lang elke eerste zaterdag van de maand een boeket bezorgd kreeg. De tuin is de afdeling van mijn vader, maar we hebben haar wel eens een mooie vogelpot, soort stenen nestkastje, gegeven. Mijn vader maak je niet blij met een weekendje weg, dus dat geven we mijn moeder ook niet, maar bijzondere verjaardagen verzorgen wij soms, dan huren we iets en doen met elkaar de catering, verzorgen de uitnodigingen etc etc, dat is dan ons kado. Ook een abonnement op een tijdschrift vinden mijn ouders leuk om te krijgen. En verder allerlei 'eetpakketten', ze houden van apart eten, dus iets in een thema is altijd leuk om te verzinnen, we hebben ook een keer allemaal (kinderen en kleinkinderen) iets specifieks uit ons vakantieland/streek meegenomen en daar een groot kado van gemaakt.

Hanny61

Hanny61

13-09-2010 om 10:09

Theepotje

Wat hier een groot succes was, is een éénpersoons-theepotje, waar een kopje onder zit. Oma dronk vaak thee in haar eentje en vond het zonde om een grote pot thee voor zichzelf te zetten. Wat oma's ook vaak fijn vinden, zijn mooie dameszakdoeken.
Verder hebben we oma eens een mixer kado gedaan, omdat die van haar zo was versleten, dat je de electrische draden kon zien. Zij wilde deze niet vervangen, want die zou ze niet meer verslijten. Dat klopte, hoewel ze bijna 101 is geworden en wij de mixer nu in gebruik hebben...

Muziek

Wat mijn oma een paar jaar terug enorm leuk vond was een CD met hits uit de jaren 40. Dat was een geniale inval van mijn neven. Zelf heb ik haar nog eens blij verrast met een boekje dat ik bij De Slegte had gescoord met daarin stukjes uit de jaren '50 van Annie Schmidt en H. Knap (eigenlijk krantenstukjes). Maar meestal gaf ik inderdaad ook dingen die opgingen. Heb bijvoorbeeld wel eens potjes met aparte jam uit de natuurwinkel meegenomen enzo.

Bij mijn andere oma was een plantje altijd goed, want die verzoop ze toch, dus bij de volgende verjaardag kon je gerust weer een nieuwe cyclamen cadeau doen

Groeten,

Temet

Mijn moeder...

...is iets jonger maar helemaal gelukkig met een jaarabonnement op het blad Vorsten. Intens gelukkig als ze die bladen wederom kan doorbladeren. Misschien een tip?

Manus

Manus

17-09-2010 om 17:09

Of..

een behandeling bij de schoonheidsspecialiste? Mijn moeder (74) was nooit eerder door een schoonheidsspecialiste onder handen genomen, maar vond dit heel prettig en fijn. Tegenwoordig gaat ze geregeld.

Manus

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.