Home » Forum » Vieze was

Vieze was

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeke
Vieze was

Als mijn was uit de wasmachine komt, zit het vol zwarte puntjes! Ik heb 'm op 90 gehad met een keer soda, nog eens met chloor en nog eens met niks. Maar die troep blijft! Wat te doen?

Marie
Rubbers en filter?

Rubbers en filter ook schoongemaakt?

rode krullenbol
Hmm ...

Maakt de machine ook meer geluid tijdens het wassen en centrifugeren?
In dat geval zou het zo kunnen zijn dat de koolstofborstels versleten zijn. De zwarte puntjes in het wasgoed zijn dan restjes koolstof.

Je kunt koolstofborstels overigens laten vervangen of zelfs zelf vervangen met nieuwe exemplaren.

Hangkous
Rode krullenbol, koolborstels?

De koolborstels zitten in de motor die de machine aandrijft. De motor zit buiten de waterdichte trommel waar de was en het water in terecht komen, want we weten allemaal dat water en elektriciteit geen gelukkige combinatie is, dat geeft maar kortsluiting en brand tot gevolg en zo.
Hoe komen die stukjes koolborstel dan in de was in de waterdichte trommel terecht?

Persoonlijk denk ik dat het vetluis/wasluis is. Dan moet je de trommel, de rubber ringen en het filter goed schoonmaken. Vetluis ontstaat voornamelijk als je wast bij lage temperaturen met vloeibare wasmiddelen heb ik het idee. Het is een ophoping van bacteriën. Hier een link waar staat uitgelegd wat je moet doen om het schoon te maken en daarna te voorkomen. https://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/75755-wasluis-vetluis-vieze...

Ikzelf doe iedere iedere week minstens een keer een 60 graden was met waspoeder en iedere maand een 90 graden was. Aan het begin van de maand gaan de handdoeken op 90 graden. Natuurlijk maak ik ook regelmatig die rubber randen en het filter schoon.

Machine draait nu 15 jaar (Miele) en heb nog nooit last gehad van zwarte/grijze prutjes op de was.

Anonieme sufferd
is het zeker weten de wasmachine?

Even anoniem want dit verhaal is te gênant. Ik had ook zwarte strepen in de was, heel vreemd, alles al gedaan, rand schoonmaken, hete was draaien etc. idd, ik dacht dat het wasluis/vetluis was. De machine was niet eens zo heel oud, (4 jaar) heel raar, al die vlekjes, en bij sommige spullen was het weer niet.

Nou ja, op een gegeven moment dus toch maar een nieuwe wasmachine gekocht. En daarna ineens wéér vlekjes/streepjes.......

---bleek het dus aan de droger te liggen ----- (hier een poppetje met rollende oogjes)

Ik ben dus nog nooit zo boos op mezelf geweest. En snap ook nog steeds NIET dat dat kwartje bij mij niet eerder viel, ik had het toch makkelijk kunnen zien? Droger was al 10 jaar oud ongeveer.

Dus ja, toen ook maar een nieuwe droger, meteen dan maar een warmtepomp droger, dus ik zit er voor de komende paar jaar lekker nieuw bij met mijn nieuwe machine park.

Moeke
Rubber en filter zijn schoon

En de koolstofborstels zijn vorig jaar nog vervangen. Joost mag weten waar het wegkomt, dus :-(
Een droger heb ik trouwens niet :-)

rode krullenbol
Dan is het vast ...

het weer.

Anonieme sufferd
onderin de machine?

Zit er toch misschien iets achter de trommel ofzo? Zijn die puntjes blijvend of was je ze er weer uit ? (als je het bij iemand anders als test even wast) of komen er iedere keer puntjes bij, dan zou je was steeds viezer worden.
Ik zou de machine als het kan eens van zijn plek halen en kijken of je wat kan zien aan de achterzijde? En anders toch eens de klantenservice van je wasmachine merk bellen, zij hebben soms ook nog wat ideeën die je kan testen voordat je een monteur laat komen.