Home » Forum » Vieze wasmachine

Vieze wasmachine?

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Carlotte
Vieze wasmachine?

Ik heb af en toe grijze strepen op mijn was. De laatste keer had ik een witte was, met alleen maar handdoeken en hoeslakens. Niet echt hele vieze was dus (geen modder of zo). Toen de was klaar was zaten er op een sloop, een hoeslaken etc. weer grijze strepen. Ik heb de wasmachine bekeken, en tussen de rubberenrand en de metalen ring zat een soort aangekoekt slib. Ik heb het schoongemaakt, alhoewel je er maar moeilijk tussenkomt met een doekje.
Zou het daar van komen, en is het normaal dat je je wasmachine moet schoonmaken?
Het is een bosch.

Carlotte

Mamvantwee
Wasluis

of vetluis. Klinkt smeriger dan het is, want het zijn geen luizen. Maar ja, je moet inderdaad je wasmachine zo nu en dan schoonmaken (heet wassen, leeg, met bv azijn). Kijk maar in het archief want er is al het een en ander over gezegd hier.

Suzanne
Niet wasluis maar vetluis

Inderdaad, het heet vetluis, is hier al veel over geschreven en ook op de site van Tros Radar kun je er info over vinden. Leeg laten draaien op de heetste stand met soda of azijn. Helpt tijdelijk, na een tijdje weer herhalen. Ik heb een AEG, wordt wel gezegd dat die er meer last van heeft dan andere merken.

maggietel
Hier ook aeg

Bij mijn oude wasmachine had ik er nooit last van bij mijn huidige aeg dus wel. Maar ik moet ook zeggen dat ik tegenwoordig vaak vloeibaar wasmiddel gebruik er wordt aangenomen dat het ook daar mee te maken heeft.

Suzanne
Hier geen vloeibaar

Ik gebruik al een paar jaar geen vloeibaar wasmiddel meer (zou beter zijn voor de machine en zou ook vetluis bevorderen) maar heb er nog steeds last van. Ook gebruik ik zeker niet te veel wasmiddel (zou ook niet zo goed zijn) Draai zeker 1 keer per maand een kookwas en maak hem af en toe schoon met soda, toch helaas nog steeds af en toe van die grijze vegen.

MiMi
Extra spoelbeurt is enige wat helpt

Hier ook een AEG en ook vaak last van vetluis (inderdaad, grijze strepen op de was). Heb ook alles geprobeerd... heet programma laten draaien met azijn en stoppen met vloeibaar wasmiddel. Het enige dat echt helpt is weinig wasmiddel toevoegen én de knop met "extra spoelen" aan te zetten. Sinds ik de was een extra spoelbeurt laat draaien vind ik nog maar weinig strepen op de was. Maar voor mij geldt: NOOIT meer een AEG!!! AEG weet dondersgoed van dit probleem maar steekt volgens mij gewoon de kop in het zand.

Bastet
Mimi

Koop dan ook geen LG,daar heb je nog veel meer last van vetluis dan met AEG.Ik heb nu een vrij goedkoop apparaat,voor mij geen dure high tech AEG machine meer,en LG hoef ik ook niet meer.Wassen met peoder,en vooral niet teveel gebruiken helpt redelijk.
Groetjes,Bastet

Margriet*
Tip

Hier al jaren een AEG, de vorige was tien jaar oud en intensief gebruikt. Een tijd gewassen met vloeibaar en nog nooit vetluis gehad. Nu was ik al weer een tijd met poeder, vindt het toch prettiger.
Wat ik wel deed met de oude AEG, af en toe de wasmiddellade eruit trekken. Ik gooide soms ook het vloeibaar wasmiddel in de lade en toen ik hem er eens uittrok, dat had ik ergens gelezen dat dat kon, zat er een berg vloeibaarwasmiddel wat eruit was gelopen voordat de lade goed dicht was. Dat was me toch een plakzooi. Misschien helpt dat ook tegen de vetluis.

Onderwerp gesloten