Home » Forum » Voetballende zoon modderbroeken

Voetballende zoon - modderbroeken!

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Corleone
Voetballende zoon - modderbroeken!

Het is weer zover, het seizoen is weer aangebroken. Wie herkent dit: voetballende zoon die thuiskomt met broek vol modder ... 1 à 2 broeken per dag gaan er hier zo door, wat ik op zich geen probleem vind,maar ... ik krijg die moddervlekken er niet helemaal uit. Wie heeft de ultieme tip? ik hoor het graag.
Groeten,
Corleone

Minet
Aparte broeken

Corleone,
hier had ik voor de jongens enkele goedkope spijkerbroeken apart voor het buitenspelen. Ook hier echte buitenkinderen, vette klei als bodem, kinderen die bij voetbal keepen en daarbij duiken op elke bal...ik snap je precies :)
Ook hier werden ze echt niet schoon, dus........na thuiskomst uit school andere broek aan en buitenspeeljas, en spelen maar!
Groetjes, Karen

Tinus_p
Ultieme tip

Zoon oude broeken te dragen geven die vies mogen worden.

Tinus_p
Rofl

gmta Minet

Corleone
Uit school

zoon komt thuis uit school met die vieze broeken! Ik kan hem toch moeilijk alleen maar donkerbruine broeken aandoen :-)?
Corleone

Merla
Ach

Ik herken het probleem. Zit er al jaren mee. Nadat oudste zoon die leeftijd voorbij was begon jongste ermee en die zit er nog middenin.
Zoals al geopperd; zoveel mogelijk oude broeken aan laten trekken na schooltijd. Maar ok, in de praktijk gebeurt het ook vaak niet, dus zit je aan het eind van de week met een aantal flink smerige modderbroeken.
Als je die broeken in één was wast en je laat daarbij een voorwas (met blauwe biotex) draaien dan zijn die broeken over het algemeen weer helemaal schoon.
Voorwassen is in veel gevallen niet eens nodig. Even insmeren met HG vlek weg extra sterk is vaak ook voldoende.

Merla
Oh ja

Als je HG vlek weg gebruikt wel even goed inwrijven of borstelen anders werkt het nog niet voldoende ;)

Corleone
Harmke

Dit heb ik net gedaan: machine met voorwas en ja hoor: vlekken gewoon te zien. Hij doet ze morgen toch gewoon weer aan om naar school te gaan hoor. Om buiten te spelen na schooltijd doet hij vaak een trainingsbroek aan en die worden dan wel helemaal proper.
gr, Corleone

Merla
Corleone

Was je de broeken ook snel uit nadat ze smerig zijn geworden of blijven ze dan vaak nog een aantal dagen liggen? En zo ja, misschien dat je eens kunt proberen ze én met zoiets als HG vlek weg extra sterk (ben ik zelf nogal over te spreken) in te smeren en dan daarna óók nog met voorwas te wassen.
Ik kan me haast niet voorstellen dat ze dan niet schoon worden. Dus én niet laten liggen maar gelijk behandelen, én voorbehandelen én ook nog voorwassen. Mwah, als ze dan nog niet schoon worden vraag ik me af waar jouw zoon in speelt ;))) Ligt het misschien aan de temperatuur waarmee je wast? Het wasmiddel zelf?

Inge M
Oude broek aan naar school!

Een oude broek mag best naar school hoor. OOk als de knieën niet helemaal schoon zijn.
Je kunt altijd nog een school shirt aandoen boven die broek. Dan doe je zichtbaar je best....

Moraal: niet druk om maken!

Merla
Lichte jongensbroeken?

Daar moet je ook niet aan beginnen! Tenzij je hem echt alleen voor net wilt houden. Maar netjes en jongens gaat m.i. niet samen.
Trouwens het begrip 'oude broek' is natuurlijk ook heel groot he? Wat voor de een een oude broek is kan voor de ander nog prima mee kunnen. In mijn beleving is een oude broek een broek die óf te klein is en al niet meer in zo'n staat om hem aan nog iemand weg te geven, óf er zitten al (verstelde) gaten (en/of slijtplekken)in. In zo'n broek gaat mijn zoon niet meer naar school. Een broek die een beetje verkleurde knieën heeft is nog een prima broek. Mijn zoon heeft niet anders eerlijk gezegd, of ze moeten splinternieuw zijn. Na twee dagen heeft hij over het algemeen de knieën al lichter van kleur namelijk.

mar
Ook bij meisjes hoor!

Ook mijn dochter heeft verschillende broeken waarop modder/straatvuilvlekken zitten die er niet uitgaan. Ik zet ze vaak gelijk in het sop, maar het werkt niet altijd. Soms zie ik het te laat en zitten er net op de onderkant van de pijp wat spatten. Ik heb helaas ook niet de ultieme tip. Bij regenachtig weer trek ik haar alleen geen lichte broeken meer aan.

Petra-
Hier

heel veel spijkerbroeken en die gaan op 60 gr met een flinke schep soda erbij in de was met voor programma! En eigenlijk nooit problemen.

Corleone
Nieuwe vlekkendepper

Net een nieuwe vlekkendepper gekocht van Ecover met borsteltje op het flesje; moest het echt doen wat het beloofd dan laat ik het weten!
60° en voorwas ook al geprobeerd, helpt hier jammer genoeg niet ...
Op het voetbalveldje op school staat geen ene spriet gras, vandaar ... Dan gaan ze met die natte modderige broeken in die overwarme klassen zodat het lekker heel de dag in kan trekken. 3 pauzes later, dus ook 3 matchkes later ziet die broek er echt wel heel smerig uit, of dat nu een jeans, donkerbruine, donkergrijze of zwarte broek is!
Gr, Corleone

Merla
Aha!

Dus het vies worden van die broeken gebeurt met name op school! Aha, nou in dat geval zou ik me er ook niet druk om maken hoor. Als ze bij de eerste pauze (of misschien al voor schooltijd?) gelijk vies werden kon het me geen ene bal schelen hoor. Dan gaan ze toch al vies de school in ;) Mooi vies laten zijn. Wassen en worden ze niet helemaal schoon? Jammer dan hoor, ze blijven toch nog geen halve ochtend schoon. Waarom dan al die moeite? ;)))

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.