Home » Forum » Huis tuin en keuken » Voor wie nog geen voorgerecht voor het kerstdiner heeft

voor wie nog geen voorgerecht voor het kerstdiner heeft....

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bieb63
voor wie nog geen voorgerecht voor het kerstdiner heeft....

...... ik kreeg laatst een recept van een vriendin en dat is zeer in de smaak gevallen. Makkelijk te maken, lekker en net weer eens iets anders. Dus misschien heeft iemand er iets aan?

Wat je nodig hebt:
parmaham (als je een Aldi in de buurt hebt, daar kopen)
mayonaise
pijnboompitjes
rucolasla
goede olijolie

Per persoon 2 of 3 plakjes parmaham. Deze op een bord leggen p/p in de lengte iets overlappend (je gaat ze daarna oprollen). Smeer de plakjes in met wat mayonaise. Leg in het midden in de breedte een flinke pluk rucola. Rooster de pijn boompitjes in ruim olijfolie voorzichtig een beetje bruin (niet te hard bakken). Verdeel de pijnboompitjes met aanhangend olie over de sla en maak er rolletjes van. Verrassend lekker en snel klaar.

40er
Niet met kerst

Maar een weekje later, met oudejaarsavond mag ik een buffetje maken. Lijkt me dit ook wel lekker bij! Keer wat anders.

Kaaskopje
Nog uitgebreider...

zou je het kunnen maken door dit alles in een reepje wrap te wikkelen en de mayonaise eventueel te vervangen door een likje kruidenkaas, of een klein beetje gekruide olie.

bieb63
Kaaskopje

Dat kan. Persoonlijk vind ik niks aan wraps. Ik vind het eigenlijk een smakeloze deeghap. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Wbt kruidenkaas e.d.: dat kan ook. Maar het gerechtje heeft al zoveel smaak van zichzelf, dat ik daar niet voor zou kiezen. Mayonaise volstaat voor wat smeuigheid.

Phryne Fisher
Wraps

Hier wordt van verschillende kanten gevraagd om wraps als voorgerecht. Zelf ben ik er wel een beetje op uitgekeken, maar ik vind het wel fijn als ze met smaak eten wat ik in elkaar draai ;-) Ik heb drie soorten. Roomkaas/kipfilet/komkommer, roomkaas/gerookte zalm/komkommer (+ een variant hierop met avocado), en gebakken ei/salami/slamix.
Het voorgerecht uit het eerste bericht zou ik wat anders aankleden. Opgerolde parmaham, (in droge pan) geroosterde pijnboompitten, en dit op een bedje van rucola met wat olijfolie, eventueel wat vlokken Pardano erover. Een soort variant op carpaccio.
Wat hier ook een hit is zijn witlofschuitjes. Blaadje witlof met hierop uitgebakken spekreepjes, kleine blokjes appel en Pardanoflakes (of andere kaas).

marie
Wraps

zijn niet bepaald anders meer, nee.
Al kun je wel iets variëren met de wrap zelf, er zijn ook volkoren exemplaren en de groentewraps van ah zijn best smakelijk.
Of zelf maken, dat heb ik nog niet gedaan.

Ze komen mij ook mijn neus uit maar sinds een poos vegetarisch en ik heb nog te weinig gerechten vooralsnog gevonden die lijken op iets als uit bericht van ts, dat me érg lekker lijkt.

Witlofschuitjes mis ik! Die maakte ik altijd met citroen en ansjovis!
De vegetarische spekjes vind ik ook niet echt geweldig maar kan het daar altijd eens mee proberen.

Wat ik wél al ontdekt heb: gevulde gekookte eitjes gevuld met eigeel, mayo, avocado en bieslook. Heel erg lekker, zeker met stukje tomaat erin.

Ava
Arabisch brood

Neem ipv wraps arabisch brood. Dat is wel lekker en ongeveer net zo dun.

Antje
Marie

In die witlofschuitjes (en bij veel andere gerechten) vervang ik de spekjes door kleingesneden gedroogde tomaat. Geeft een lekkere smaak en bite.

marie
Antje

Die combi ken ik niet, ga ik eens proberen!
Sowieso lekker, gedroogde tomaat, zou ik idd vaker kunnen gaan gebruiken. Ik houd nu teveel rekening met pietluttig kind dat alleen maar aparte tomaatjes blieft. Hee, een nieuw voornemen voor komend jaar. (Minder rekening met houden, dus;))