Home » Forum » Vrouw alleen en badkamer verbouwen

'vrouw alleen' en badkamer verbouwen

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Arawen
'vrouw alleen' en badkamer verbouwen

Alle perikelen rond de echtscheiding zijn rond en het huis staat inmiddels op mijn naam. Heb in de hypotheek een bedrag gereserveerd voor verbouwing/renovatie, want in 'ons' (nu 'mijn') huis is al veel gedaan, maar de badkamer moet nog. En die wil aan (laten) pakken voordat dat gunstige BTW tarief er weer af gaat. Dus voor juli 2011.

Heb een heel aardig idee van wat ik wil. Maar ja, hoe begin je zo iets? Ik heb er echt geen kaas van gegeten, dus ik moet af gaan op wat mij verteld c.q. geadviseerd wordt. Iedere 'badkamerboer' kan mij van alles wijs maken ('nee mevrouwtje, dat moet echt zo') en dus geld uit de zak kloppen. Pffff... Daarom hoop ik dat jullie me op gang kunnen helpen. Waar moet ik heen? Badkamerzaak? Werkspot.nl en een aannemer zoeken? Waar vind ik een betrouwbaar adres?

groetjes Arawen

Marie E
Badkamer

Onze badkamer hebben wij laten verbouwen door een aannemer/loodgieter die ons door verschillende andere mensen was aangeraden. Goeie vent, hij dacht goed mee en rekende een redelijke prijs.

Vraag eens rond bij collega's, familie, buren en andere bekenden of ze iemand kunnen aanraden.

Succes!

rodebeuk
2 tips voor vrouw alleen

1. sluit een rechtsbijstandverzekering af.
2. ga alleen maar in zee met een Baderie (oid) die is aangesloten bij de Geschillencommissie Wonen of hoe dat tegenwoordig heet. Als ik zou kunnen onderstrepen zou ik het doen. ECHT NIET bij een mannetje waardoor je later met lege handen zou kunnen komen te staan. Lekkage enzovoort ellende....

Vic
Als vrouw alleen

... onderschrijf ik het advies van Rodebeuk. Als je naar een reguliere badkamerzaak gaat, die is aangesloten bij de branchevereniging (ook even checken op internet, niet alleen op de offerte afgaan), houd je alles in een hand. Die badkamerzaken hebben vaak contacten met installatiebedrijfjes en loodgieters. Let er wel op dat de verantwoordelijkheid voor het installeren ook bij de badkamerfirma komt. Laat dat desnoods apart in het contract erbij zetten. Je kunt best veeleisend zijn, want die zaken willen heel graag een badkamer verkopen. Verder ben je al een heel eind als je zelf weet wat je wilt. Je kunt de adviezen van de badkamerman aanhoren, daarover nadenken, bespreken met anderen, en desnoods hier komen klankborden.

mona
Prijzen

Ik kan je in ieder geval onze ervaring vertellen. 3 offertes aangevraagd voor een badkamer van 2mx2m. De vloer moest eruit omdat het putje verplaatst moest worden, nieuwe tegels op wand en vloer. Nieuwe wastafel en kraan.
Bij alle 3 de offertes kwamen we op 5000 euro uit (wat ik erg prijzig vond) alle 3 bij mannen met klussenbedrijfjes (via via dus betrouwbaar)
Het duurde een eeuw voordat we eindelijk die offertes hadden, de mannetjes hadden het te druk om langs te komen. Uiteindelijk hebben we het toch maar niet gedaan omdat we het te prijzig vonden. 2 jaar later ging onze woningbouwvereniging ermee aan de slag (na 25 niets aan de huizen gedaan te hebben, en het zou er nog lang niet inzitten) gelukkig maar dus dat wij dat niet gedaan hebben.
In ieder geval wilde ik je alvast een prijs noemen, ik zou dus wel meerdere offertes aanvragen en inderdaad je aan het advies van Rodebeuk houden (rechtsbijstand en dat ze aangesloten zijn bij een geschillencommissie)
Als je in het midden van het land woont weet ik wel een bouwbedrijf voor je.

dc
Offertes

Je moet beginnen met voor jezelf duidelijk krijgen wat je precies wilt (investeer tijd in het doorlezen van boekjes en websites over badkamers). Vervolgens vraag je voor hetzelfde werk een stuk of 3 offertes aan. Zo kun je goed vergelijken.

Ik kan je dit adres adviseren, heb ik heel goed mee samengewerkt en ze werken landelijk: http://www.devakman.info/
Bij hen heb je bij problemen ook een aanspreekpunt die niet de persoon is die bij je thuis was. Dat kan heel erg helpen! Vraag ook bij een bedrijf na wat de eventuele klachtenprocedure is....

Mashumi
Als vrouw alleen

Ik heb 3 keer een badkamer laten verbouwen en 3 keer een keuken laten zetten als vrouw alleen.
Het slechts zijn de familieleden bevallen. Hele lieve mannen allemaal, maar geen keuken of badkamerspecialisten.
Ik heb via via het telefoonnummer gekregen van 2 zeer hardwerkende klussers en deze mannen doen al jaren alles bij mij in huis zwart, ze hebben 2 keer een badkamer gedaan, 2 keer een keuken geplaatst (en de laatste keer was dat mijn eigen ontwerp, dus best moeilijk), ze hebben mijn tuin en mijn waterleidingen gedaan. Ik hou soms meer van ze dan van mijn familie.
Ook al doen ze alles zwart, als ik ze bel vanwege een nijpend probleem, staan ze dezelfde dag nog bij mij binnen en repareren. Als het aanverwant is aan iets dat ze ze zelf gemaakt hebben, hoef ik er niets voor te betalen. Is het een nieuwe klus (oud huis) spreken we een coulante prijs af.
Ik ben dol op ze. Mijn buurvrouw en mijn ouders inmiddels ook.

ijsvogeltje
Ik weet ook iemand voor je

Mocht je in het midden van het land zitten, dan kan ik je ook iemand adviseren. Tweemans-bedrijf dat zich volledig richt op het maken van badkamers. Wij zijn er héél tevreden over. (hebben 2 jaar geleden badkamer laten verbouwen).

Yvon Meijer
Klusvrouw

Google eens op 'klusvrouw', ik weet niet of ze bij je in de buurt zit maar misschien is het wat. In ieder geval heb je dan geen man in huis die je aanspreekt met 'mevrouwtje'.

Hillary
Breek me de b.. niet open

Wij hebben onze badkamer gekocht bij Wooning en via hun zijn we aan een installateur gekomen. Dat bleek een zzp'er te zijn, waarvoor zij als het ware bemiddelen. Je hebt alsnog met 2 bedrijven te maken dus. Het bleek dat deze zzp'ers dezelfde spullen ook kunnen kopen via de groothandel. Heb achteraf verschillende mensen gehoord die op die manier de badkamer hebben verbouwd. Wou dat ik dat ook zo gedaan had, dan was de badkamer vast een stuk sneller klaar geweest. Het heeft nu een jaar geduurd, Wooning bleek onderdeel van Mandemakers en je krijgt als er iets mis is niet te maken met de winkel waar je gekocht hebt, maar met de service-afdeling in Waalwijk. Daar hebben ze maar een doel, dat hoor je al aan de manier waarop ze de telefoon aannemen, zo snel mogelijk van je telefoontje afkomen. Uiteindelijk heeft het me dus een jaar gekost en 10 (!) keer thuisblijven voor een omruiling of een reparatie voor de boel in orde was. De zzp'er was ik overigens zeer tevreden over en als we de wc's ook nog gaan doen doen we dat rechtstreeks bij hem.
Er is ook nog een moment in de vele mailwisselingen geweest dat ze probeerden hem de schuld in de schoenen te schuiven door te zeggen dat iets verkeerd bevestigd was, ik wist pertinent zeker dat dat niet zo was omdat de leverancier van Wooning zelf langs was geweest om te kijken. Heb dat dus terug gemaild met een cc aan die zzp'er.

Arawen
Midden van het land

Ik woon in Almere. Als iemand iets betrouwbaars in mijn regio weet??
De een zegt dat je juist niet met een zaak als de Baderie in zee moet gaan, omdat die weer onder-aannemers hebben die de boel verzieken. Dat je juist een 'kleintje' moet hebben. Anderen zeggen dat zo'n grote badkamerboer juist weer veel voordeliger is... verwarrend allemaal. Ik wil het liefst iemand die ik kan vertrouwen, die ik mijn wensen kan uitleggen en aan wie ik dit met een gerust hart kan over laten. Iemand die me niet flest en de waarheid vertelt. Dat als er iets niet kan of juist moet gebeuren, dat het ook zo is. Wat betreft ben ik jaloers op jou, Mashumi... zo'n handige Manus wil ik ook wel!
Dank voor de reaties alvast, meer blijft welkom! Ik ben ondertussen aan het kijken, in eerste instantie van Praxis, Gamma en aanverwanten, voordat ik met op de echte badkamerzaken stort.

groetjes Arawen

reina
Ijsvogeltje

Ik ben een stadgenoot van Arawen en ook wij gaan de badkamer verbouwen. Maar we zijn net klaar met een andere verbouwing, dus ik wil nog even wachten. Maar ik ben wel geinteresseerd in jouw adresje! (Kan ie eerst naar Arawen :-)) We hebben zowel onze keuken destijds als nog niet lang geleden de toilet en gang laten doen door kleine bedrijfjes, waren we erg tevreden over, maar de badkamer door een van hen laten doen is geen optie.

ijsvogeltje
Reina en arawan

Niet helemaal bij jullie in de buurt, maar het is het proberen waard:
www.bovenkampbadkamers.nl

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.