Home » Forum » Vulling ravioli of iets dergelijks

Vulling ravioli of iets dergelijks

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pastaatje
Vulling ravioli of iets dergelijks

Hoera, ik heb een pasta machine! Erg leuk speelgoed. We hebben al lasagne, spaghetti en tagliatelle gegeten. En de volgende stap wordt een gevulde pasta. Ravioli of iets dergelijks. Wie wil zijn of haar succesrecept met mij delen?

Groetjes,
Pastaatje

Pastaatje
Klinkt goed tops

Dat ziet er lekker uit, spinazie met huttenkäse.
Hoe ik dat doe? Of direct vanuit de machine in het kokende water. Of de slierten goed uit elkaar even laten drogen aan het wasrek. Ik denk dat ik wel een pasta droogmolen ga kopen, want het wasrek in de keuken is niet zo handig :-)

rodebeuk
Pompoen

De oranje. In stukken in de oven, besmeerd met olijfolie, roosteren. 25 min bij 180 graden.

Schil verwijderen en prakken.

mengen met ricotta of gewoon witte smeerkaas. Ei erbij, evt wat (duits) paneermeel als het te dun wordt.

Smaakmakers: nootmuskaat en knoflook. Peper en zout naar smaak.

Als saus 'burro e salvia', boter met wat saliebladeren erin.

Heeeeeeerlijk! Net weer voor het eerst gemaakt (verse pompoenoogst). Het smaakt wat zoetig dus het gaat er ook goed in bij de kinderen.

De smaakbasis nootmuskaat en knoflook komt in veel vullingrecepten terug, op Sicilie bijv in geprakte aardappelen (klinkt raar, ik weet het). Of idd spinazie met kaas, of ook iets vlezigs erbij zoals gehakt of spek. Altijd weer met nootmuskaat en knof.

rodebeuk
Tagliatelle hangen op stok

Oude bezemsteel, ooit moeten aanschaffen voor een rare fysiotherapeut. Hang ik tussen keukenkastje en raamgreep. Past ruim pasta van 3 eieren en 300g bloem aan.

Je kunt ook wat semolina (griesmeel) erover doen en dan laten liggen, dat gaat ook het plakken tegen.

Onderwerp gesloten